Gabriel

Carver 4000 Fanmaster

5 postări în acest subiect de discuţie despre Carver 4000 Fanmaster

Carver 4000 Fanmaster

Gabriel

Salutari tuturor! Am achizitionat o noua rulota si din pacate soba nu functioneaza. Banuiala mea este ca lipseste o componenta dar nu stiu care. Simptomele sunt simple, nu am aprindere piezo pe gaz. Dupa ce am desfacut capacul am observat 2 mufe in aer chiar langa tija de actionare a robinetului de gaz. Din ce vad, cablul cu papucul albastru trebuie sa duca in camera de ardere la mecanismul piezo, pe celalalt cablu am pus aparatul de masura si mi-a indicat tensiunea de 12V. Presupun ca intre cele doua cabluri trebuia sa mai fie o componenta pe care insa nu am gasit-o. Ma poate ajuta cineva mai experimentat cu detalii? Va multumesc!

15385619160037166536939459145950.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vana Petre

Ai dreptate...intre cele 2 mufe vine conectata aprinderea...mufa dubla pt alimentare si cea simpla pt tensiunea inalta pt scantee...in camera de ardere nu este nimic piezo ci doar un"cioc" metalic, intre el si arzatorul metalic formandu-se scanteia cand pe cabul albastru se aplica tensiunea inalta...

Cauta pe exis/motorhome si vezi un aprinzator electric/electronic care sa se adapteze sau adapteaza unul piezo care este actionat mecanic, prin apasare pe tija robinetului...

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster

@Gabriel

 

Citeste topicurile din sectiunea tehnica. Imi amintesc ca un coleg a montat o aprindere piezo cumparata de la un magazine de electronice la un pret decent.

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel

Multumesc colegilor pt raspunsuri. Din pacate modulul de aprindere electronica este in jur de 75 eur pe ebay asa ca am recurs la o solutie ieftina dar la fel de eficace. Din fericire aveam pe acasa un gratar pe gaz cu aprindere piezo mecanica. Am luat butonul de la gratar, am conectat firul cu papuc albastru la cuiul butonului, am mai conectat un fir din masa butonului direct pe carcasa sobei si acum am aprinderea clasica piezo ca la sobele model mai vechi. Daca mai intampina cineva aceeasi problema sa ma contacteze si il ajut cu cea mai mare placere. O sa atasez si o poza cu rezultatul final.

  • Like 2
  • Upvote 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.