Florin Dinu

Primul concediu cu Autorulota in Halkidiki

32 postări în acest subiect de discuţie despre Primul concediu cu Autorulota in Halkidiki

Primul concediu cu Autorulota in Halkidiki

Florin Dinu
în urmă cu 3 ore, Irina Ursache a scris:

Din ce am calculat din povestire, ati ajuns pe Azapiko exact cand plecau cei de la festival; aveau dreptul sa stea pana pe 29 august acolo; se pare ca anul asta fiecare am avut ceva ghinioane in Grecia; am ras cu lacrimi la patania cu copilasii, mai ales ca abia ce ati spalat tapiteria si toate cele :) . Concedii frumoase in continuare, fara aventuri! 

Am ajuns acolo pe 30. Stiam ca festivalul se termina pe 26.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin Dinu

Dupa scurta aventura din Sarti, unde copiii s-au distrat de minune in valuri, si o masa copioasa la o taverna de pe plaja, pentru ca nu puteam dormi in rulota din cauza mirosului de bebe explodat, si pentru ca a doua zi oricum urma sa ne intalnim cu niste prieteni in Camping Rea Vourvouru, am hotarat sa o luam din loc la prima ora de dimineata.

Initial voiam sa mai facem un popas de 2 nopti in Portokali Beach offcamping, dar nu se putea locui in rulota fara sa o spalam.

Am ajuns la Rea. Primul lucru de care am intrebat a fost daca au masina de spalat :). Ne-am ales doua parcele umbroasa din campingul care era cam 70% ocupat si ne-am campat.

Cand a venit ora pranzului am constatat ca parcela mea era singura din tot campingul unde nu mai era pic de umbra :) dar cred ca are rulota o izolatie foarte buna pt ca chiar nu am avut probleme cu dormitul in ea. Campingul foarte frumos, foarte multe barci andocate in miniportul campingului. Amicii mei spuneau ca in ultimii 5 ani nu s-au mai facut investitii deloc acolo... erau grupuri sanitare (2 de barbati 2 de doamne), dusuri intr-o singura cladire la intrare dar mai multe cabine (6-7 parca), supermarket destul de dotat cu aproape de toate, taverna care chiar avea clienti dar noi nu am incercat-o, loc de joaca pentru copii, zona izolata pentru pubele. Pretul in schimb cam piperat 35 euro/zi de echipaj cu curent si frigider.

Ce nu mi-a placut acolo era ca apa era mult prea child friendly, adica avea 70cm vreo 300 de metri de la mal.. ca si adult nu aveai unde sa te balacesti si tu ca omul... era apa mica... iar pe substrat multa iarba...

In campingul asta am facut niste festinuri culinara ca la carte. Am fost in port in Agios nu stiu cum (la vreo 5km de Vourvouru) la un fish market de unde am cumparat creveti, tsipuras (dorada), scoici, ton, swordfish.. si am gatit non stop. Am facut scoici cu vin picante, frigarui de creveti, peste la gratar, peste in folie cu lamaie... o minunatie.. gateam pentru 9 persoane :) adulti si copii si cand ii vedeam cu cata pofta mancau toti parca crestea inima in mine.

S-a luat un vecin de noi ca facem gratar pe carbuni, cica nu ar fi voie in campinguri. (stiti cumva daca e adevarata treaba asta? am mai vazut oameni care faceau gratar pe carbuni acolo prin alte locuri ale campingului dar marea majoritate faceau pe gaz)

Din pacate si aici am avut o problema cu telefonul, care a tras umezeala la mufa si nu am putut sa il mai incarc vreo 3 zile... si nu prea mai am poze..

20180831_162808.jpg

20180828_131437.jpg

20180901_114508.jpg

20180901_141325.jpg

20180901_202749.jpg

20180901_205657.jpg

20180902_093234.jpg

20180902_093302.jpg

20180904_131031.jpg

  • Like 3
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Dinu

Drumul spre casa...

Dupa 4 nopti de Camping Rea (nu as fi ramas 4 zile acolo, mi s-a parut cea mai slaba campare...) dar am decis sa ramanem cu amicii nostrii pana la sfarsit... ei aveau un copil de 5 luni si nu au dorit sa se plimbe deloc... acu stat acolo vreo 8 nopti, a venit clipa despartirii... drumul spre casa...

Cu emotiile de rigoare dupa aventurile cu ambreiajul, a venit vremea sa strangem si sa plecam.

Am hotarat sa il mut pe bebe cu fata la sensul de mers (la drumul spre grecia el a stat  cu spatele) pt a nu mai avea probleme. L-am burdusit de medicamente antivomitive cu 2 zile inainte.

Nici nu trec 200km, eram inca in grecia pe autostrada si............ explozie iar......... micutul i-a vomitat pe toti 3 iar... cealalta jumatate de masina era acum vomitata ca-n filme... mare scandal in masina, astialalti mari erau oripilati... eu nu aveam unde opri.. pana la urma hotarasc sa opresc pe banda de urgenta intr-o linie dreapta lunca sa spalam ce era de spalat pe acolo.. incepusem drumul de intoarcere cu stangul..

Dupa ce i-am spalat (o pauza de aproape 1 ora, noroc ca am plecat cu rezerva de apa plina) am plecat iar la drum. De acolo nu am mai avut probleme.. I-am fortat pe micuti, nu am mai facut nici o prire pana acasa, ambreiajul nu a cedat.. si dupa 13h de cand am parast Camping Rea, eram in fata blocului. End of story. Cel mai frumos si palpitant concediu de pana acum. Abia astept sa fac urmatoarea iesire cu autorulota :) a fost ceva de vis!!

A doua zi eram la un prieten la service sa imi schimbe si ambreiajul, chiar daca s-a dovedit ca ar mai fi tinut putin, e mai bine ca l-am schimbat sa merg linistit. M-ar fi costat platforma de 5 ori mai mult decat ambreiajul daca o pateam...

20180905_231801[1].jpg

received_333699073868876[1].jpeg

received_264430074185085[1].jpeg

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Vinteler

Ne bucuram pentru voi ca ati ajuns cu bine acasa, dar ne pare rau ca nu mai sunteti in minunata Grecie! :bravo:Concedii frumoase sa  aveti in continuare , in locatiile pe care le doriti!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Felicitări @Florin Dinu și mulțumim pentru povestea frumoasă și palpitanta in același timp! :salutare!:

:bravo:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Irina Ursache

@Florin Dinu ne poti spune ce traseu ai ales? Pe la Makaza? Noi anul acesta am opta cu iesirea pe la Makaza, dar ma sperie un pic urcusurile in combinatie cu radiatorul..... anul trecut am ales traseul cu Sofia si tot eram cu apa pe rosu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.