Eugen David

Adeziv pentru lipit polistiren

4 postări în acest subiect de discuţie despre Adeziv pentru lipit polistiren

Adeziv pentru lipit polistiren

Eugen David

Cum suntem interesati de izolarea termica si hidro pentru podeaua rulotei noastre, spre a folosii celor ce fac iesiri in perioada rece a anului si a folosii si pentru hidroizolare, bineanteles fiind " tratata " suprafata exterioara a polistirenului cu materiale dedicate, am gasit si prezint solutie/adeziv/lipici sau cum s-o mai fi denumind.

Am vazut o prezentare pe un alt forum la o lucrare de genul asta, executata de un coleg !
Pacat ca nu este prezentata si aici .

Imaginile spun totul !

Bafta celor ce-si executa asa ceva !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ionut C.

Adezivul prezentat este rigid, special pentru constructii. La o (auto)rulota trebuie unul flexibil.

Izolatia de fabrica este de cele mai multe ori suficienta, iar o izolatie suplimentara ar trebui facuta prin demontarea rulotei de pe sasiu si dublarea podelei pe toata suprafata. Altfel, in afara de ruperea izolatiei (barierei termice) in zonele sasiului, vor aparea probleme la hidroizolarea acestei noi izolatii, infiltratiile vor fi imposibil de evitat. Structura oricarui autovehicul are o flexibilitate. Podeaua rulotei este foarte flexibila in timpul mersului.

Pentru izolatie suplimentara as folosi dublarea podelei la interior, mascata de un nou finisaj (parchet laminat sau linoleum).

Eu folosesc spuma pentru lipit polistiren la panouri stratificate (podele si pereti).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Asa este Adrian ! Cred ca Ionut nu a luat in calcul si izolatia termica cu polistiren , doar pe cea hidro .

Adevarat  ! Este rigid , nici o problema , alegem un silicon elastic ce se preteaza foarte bine si la vibratii  :

Izolant Poliuretanic 

O fi suficienta izolatia hidro executata de fabricant, nu zic nu, numai ca prin placarea cu polistiren se urmareste intai marirea barierei termice, apoi aplicarea de materiale dedicate hidroizolarii.

Sunt de acord ca se poate realiza si pe interiorul rulotei placarea cu extudat, etc...eu chiar sunt intr-o astfel de lucrare la rulota mea,     numai ca peste polistiren am aplicat/montat un placaj tego , decupat la masura intre lonjeroane si in exteriorul lor fixate de podeaua rulotei cu suruburi pentru lemn , apoi din loc in loc intre lonjeroane am pozat/ fixat traverse de aluminiu preponderent in zonele de circulatie intensa .

Inca nu am luat o decizie de ce voi pune in interior pentru finisaj, a fost linoleum dar l-am demontat fiindca acel tego , montat sub rulota, l-am prins de toata grosimea podelei si oricum trebuie acoperit cu linoleum, laminat etc.

Va creste greutatea rulotei dar asta este , oricum nu e grea 650 kg cu mma 850 kg.

Am urmarit prin asta sa elimin si"scartaitul " podelei in anumite zone , poate la alte rulote nu aveti "scartaitul " si flambatul podelei.

Inca nu este terminata lucrarea pentru a prezenta imagini .

Daca este bine sau rau o va spune viitorul , este rulota mea si asa am gasit de cuviinta , bine-nteles ca m-am inspirat din experienta altor colegi .

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut C.

In schita alaturata sper ca se va intelege la ce fac referire. Cantul podelei originale este acoperit de invelisul exterior al peretelui (tabla aluminiu). Cantul podelei aplicate suplimentar ar trebui bine izolat pe cant (zonele marcate cu rosu), pentru evitarerea infiltratiilor.

Nu spun ca e gresit, spun doar ca trebuie atentie sporita la hidroizolatie. Cu cat podeaua are mai putin planuri, cu atat este mai putin expusa la fisuri si infiltratii. Asta in combinatie cu ruperea puntii termice in zona de contact cu sasiul m-a facut sa aleg suplimentarea izolatiei la interior. Nu am folosit polistiren de 30 mm, ci doar 8 mm plus placare cu parchet laminat de 8 mm. Nu a fost nevoie de ridicarea frigiderului, sau a sobei. In schimb a trebuit sa maschez perimetrul cu un pervaz. Izolatia am facut-o doar in zona vizibila, considerand inutila acoperirea podelei in dulapuri, sub banchete, mobilier.

Intre cele doua variante (exterior si interior) am considerat ca izolatia la interior este mai avantajoasa. Fiecare vede lucrurile in felul lui, si face cum crede de cuviinta.

Succes tuturor.

lnt4.png

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.