Stela Popescu

Reconditionare majora.

14 postări în acest subiect de discuţie despre Reconditionare majora.

Reconditionare majora.

Stela Popescu

Va salut. 

 

M-am prezentat in topicul prezentare membru si spuneam acolo ca suntem proaspeti proprietari de rulota englezeasca Lunar Clubman din 1997, pe care necunoscatori fiind, am cumparat-o cu un pret foarte bun si am crezut ca are nevoie doar de o curatenie  temeinica SI apoi vom merge in primul concediu pana la finele anului. 

Nimic mai gresit.

Asa cum reiese din pozele pe care le voi atasa, rulota arata foarte bine atunci cand am achizitionat-o, nu am observat probleme majore.

Vazand insa posturile voastre ulterior cumpararii, m-am gandit sa o verific cu degetul si sa caut spatii moi. Am gasit multe. Asa ca am rupt tapetul si ce am gasit in spatele lui este demn de filme horror. 

In partea din spate a rulotei, incepand cu bucataria, in spatele tapetului placajul este putrezit si il poti curata cu mana. M-am apucat asadar sa curat tot ce este putrezit, insa mi-a dat batai de cap polistirenul care este lipid pe tabla de aluminiu cu o solutie roz. Cu aceeasi substanta este lipit si placajul, asa ca portiunile care nu au apucat sa putrezeasca, sunt extrem de greu de dat jos. Singura solutie pe care a gasit-o pentru indepartarea polistirenului de pe tabla de aluminiu, a fost folosirea unei dalte ascutite de lemn si multi muschi pe care fiind femeie, nu ii am. 

Voi etapiza astfel micul me proiect, iar acum fiind in stadiul de curatare, va intreb urmatorul lucru: Cu ce sigilez rulota  pe afara?

M-am gandit sa lucrez ordonat, asa ca degeaba curat si inlocuiesc daca nu indepartez intai cauza problemei infliltratiilor. 

La bucatarie am identificat ca problema gura de aerisire a hotei, pentru ca se vede foarte bine ca pe acolo a intrat apa si de acolo a inceput pur s simplu sa putrezeasca lemnul. Totusi, spre surprinderea mea, am gasit gaura foarte bine izolata cu mastic moale. In rest, habar nu am de unde intra atat apa. Asa ca singura sansa este sa incep de la resigilarea tuturor imbinarilor exterioare.

Cu  ce sa resigilez?

Am gasit pe net un produs ce se numeste  Sikaflex 252, un mastic care ar fi recomandat pentru aluminiu. Voi ce recomandati?

De asemenea, deasupra usii de intrare, exista  o portiune a tablei de aluminiu care a fost pur si simplu rupta in linie dreapta. Acolo fostul proprietar a lipit cu foarte mult silicon sanitar incolor, insa nu prea a avut prea mult succes intrucat toata zona este putrezita la interior, apa infiltrandu-se pana la podea unde o portiunea s-a rupt exact langa usa de intrare. Asa ca podeaua necesita si ea o reparare temeinica. 

La podea m-am gandit sa folosesc Tego de cofraje, tratat cu o solutie de hidroizolare. Nu stiu insa pe ce suprafata pentru ca nu am ajuns pana acolo. Pana atunci insa, cu ce ma sfatuiti sa inlocuiesc soliconul sanitar? Oare este nevoie sa intervin cu sudura pentru inchiderea totala a rupturi?

La final va mai intreb daca ati avut probleme vreodata cu tabla de aluminiu a rulotei, daca in timp au aparut mici gaurele in tabla, pentru ca la a mea am gasit foarte multe astfel de mici gauri, nu mai mari ca un varf de surub, insa pe care nu stiu cu ce sa le astup.

Iar pentru ca ma raportez si la ce fac acum, va mai intreb daca ati cumparat polistiren extrudat de 1 cm  si daca da, unde ati gasit? Cu ce se lipeste pe tabla de aluminiu?

 

Multumesc anticipat. 

1.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.57.58 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.08 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.19 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.23 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.24 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.25 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.58.26 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.46 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.47 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.49 AM(1).jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.49 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.50 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.51 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.54 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.56 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 10.00.00 AM(1).jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 10.00.00 AM.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.47 AM - Copy.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.49 AM(1) - Copy.jpeg

1 - Copy.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.42 AM - Copy.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.44 AM - Copy.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.45 AM(1) - Copy.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-25 at 9.59.45 AM - Copy.jpeg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Marius George

Imi pare rau sa aud ca inca mai sunt colegi care merg sa achizitioneze o rulota fara cineva care cunoaste cat de cat problemele ce pot aparea la o rulota.
Tabla de aluminiu este mancata la baza rulotei, adica unde se imbina cu podeaua?

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
George B

Imi pare rau de ce ai patit. Nu stiu ce inseamna "pret foarte bun" dar la cum arata in acest moment, costurile de reparatie (timp si bani) vor fi cu siguranta mari si nu stiu daca merita restaurarea. 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stela Popescu

@Marius George, dap, se mai intampla inca. Din pacate pentru noi, atunci cand am mers sa cumparam rulota, nu descoperisem inca forumul. Probabil ca  daca am fi fost mai isteti si am fi inceput de la o informare temeinica, am fi facut alegerea cu mai multa asumare. Pe de alta parte, nu stiu daca imi pare rau acum, pentru ca totusi, am vazut ceva rulote in perioada in care am cautat, iar cea pe care am cumparat-o a fost de departe cea mai aratoasa si la un pret foarte bun, dupa cum spuneam. Asa ca probabil, pana la final si cu banii investiti, va exista un echilibru din punctul asta de vedere. 

 

@George B, atunci cand am spus un pret bun, m-am raportat la ofertele care exista in acest moment pe piata. Nu fac un secret, rulota ne-a costat 1100E dupa ce pretul initial al vanzatorului a fost 1500E. Stiam a are ceva probleme, am vazut de la inceput ca trebuia curatata foarte , foarte bine si ca o bucata din podea necesita reparare. Asa ca am negociat temeinic, spunandu-i vanzatorului ca este nevoie de o suma considerabila pentru toate acestea, iar el a fost de acord si ne-a lasat din pret exact cat am oferit noi. 

Suplimentar de toate acestea, capacul compartimentului pentru butelii, din fata rulotei, lipseste. L-a pierdut propietarul pe drum spre tara. Noi l-am cautat pe site-uri prin UK, pe la dezmembrari, insa nu am gasit pana cum ceva care sa se potrivesca sau originalul. 

Pozele pe care le-am postat mai sus, sunt de vineri, inainte sa ne apucam efectiv de treaba. Revin mai tarziu cu un update al lucrarii, pentru ca desi spuneam ca sunt femeie si nu prea am muschi :default_big_grin:, m-am descurcat destul de bine  in cele doua zile care au trecut. Asta in conditiile in care jumatatea mea mai buna lucreaza la un alt proiect care nu ii permite sa ma ajute decat cu sfaturi deocamdata. 

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster

@Stela Popescu

Pentru etansare poti folosi Sikaflex F 11 ( aprox 26 ron/tub) sau 710 ( aprox 65 ron/tub), in niciun caz sa nu folosesti silicon sanitar.

Extrudat de 1 cm, culoare portocalie, gasesti la Hornbach in zona exterioara la material de constructive.

Daca imi permiti, ca sfat, din ce vad ca este de reconditionat, ar fi bine sa apelezi la cineva care a mai facut asa ceva sau se ocupa cu astfel de reconditionari.

Este foarte greu sa obtii rezultate bune cu reparatii punctuale, din poze nu se vede cum sau daca structura de rezistenta este afectata.

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius George

Parerea mea este ca daca baza rulotei foaia de aluminiu este corodata de apa si au aparut acele gaurele nu merita sa mai investesti in ea, acolo nu prea ai ce sai faci.
Nu vreau sa te dezamagesc dar faptul ca ati dat doar 1100 euro nu este un pret bun pentru o rulota cu problemele care le are.In Anglia acea rulotă nu costa mai mult de 200-300 lire.

Poti pune o poza cu acele gaurele din aluminiu?

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Barbu

Ai mare dreptate Marius George , comercianții așa zisi  fac transport persoane din UK și când vin în țară  dacă găsesc ceva  pe nimic( chiar uneori se bucura CA o ridica  din loc )  cumpăra o rulota indiferent de cum este  si o vând celor care nu cunosc  este foarte profitabila aceasta   ocupație , tot mai des  ne întâlnim cu  astfel de probleme  , găurele din placa de aluminiu nu se  pot repara  cu costuri respectabile  cu mare părere de rău d- na  Popescu dar aceasta este un caz tipic de țeapă în stil romanesc  sunt mâhnit că încă se Mai vand rulote  așa , în Olanda ar spune olandezul căruia este  Müll  adică gunoi a-mi pare rău ....... Va doresc multa răbdare !!! Cu respect 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

Buna @Stela Popescu

 

Daca asta e situatia va trebui sa o iei la reparat pe bucati !Cu siguranta o sa reusesti!

Ma gandeam acolo sub hota unde a curs apa, daca mai este putina structura tare a placii sa o incarci cu o pasta facuta din rumegus si aracet sau hartie maruntita si aracet, dupa care indrepti cu un aparat de smirgheluit suprafete drepte si la sfarsit adaugi un tapet!

Incearca sa te folosesti de ea asa cum e ! E bine ca o ai! Spor:)

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa

Salutare!

Daca ai de gand sa o pastrezi, daca ai de gand sa investesti munca, suflet si bani in ea, fa-o!

Ca un sfat: eu as incepe cu verificarea temeinica a instalatiei de gaz si a celei electrice. Dupa ce te asiguri ca acestea nu sunt un pericol pentru tine si cei dragi, incet, incet poti sa incepi sa "mesteresti" la rulota. Si tot ca un sfat: gandeste-te ca vor fi costuri mari ca sa o pui la punct, iar ulterior daca vei dori sa o vinzi nu vei mai scoate acesti bani, daca doresti in schimb sa o pastrezi pentru tine si familie iti urez multa rabdare si spor! 

  • Like 1
  • Upvote 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Silviu Pascu

Trist...dar adevarat!

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stela Popescu

Multumesc tuturor pentru sfaturi, am sa tin seama de ele.

Pentru ca va spuneam ca pe parcursul week-endului am facut progrese, va arat mai jos poze si zonele infiltrate, inainte si dupa. 

Mai am o mica portiune in care exista pal putrezit, dar maine toata ziua scap si de ea. 

Prima impresie, deja in interior s-a schimbat mirosul. 

Urmatorul lucru in plan, dupa curatarea ultimei zone, este sa ma apuc de resigilarea marginilor, lucrare care sper sa nu imi ia mai mult de o zi. 

@Marius George, gaurelele de care spuneam nu sunt la incheietura caroseriei. Pe afara nu se vad semne de coroziune, insa am observat gaurile mici atunci cand am dat jos polistirenul, pentru ca din interior vezi lumina de afara. Am atasat mai jos o poza facuta de aproape, insa ca sa iti faci o idee reala, nu sunt ma mari ca varful unui surub. Totusi, ca sa stau linistita pe viitor, am sa iau un adeziv de metal si am sa incerc sa le astup. Desi, logica imi spune ca nu sunt suficient de mari sau multe incat sa creeze pe viitor infiltratii. 

pjimage (2).jpg

pjimage (1).jpg

pjimage.jpg

20170925_122332.jpg

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ivanescu

 O achizitie nefericita sa zic asa :default_109:

 Perforatiile din aluminiu se pot rezolva cu rasini poliesterice bicomponente injectate , lipirea se poate face cu spuma poliuretanica dedicata lipirii polistirenului.

 Operatia trebuie facuta dupa eliminarea agentului coroziv care a dus la perforarea materialului, respectiv dupa inlaturarea infiltratiilor. Personal recomand IZOCOR I3.

 

In rest cu putina rabdare si dorinta de a face o treaba de calitate sunt sigur ca vei reusi . 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Negru

Imi pare rau sa vad ce probleme ai la rulota. Te pot ajuta cu sfaturi in ce priveste instalatia electrica, poti suna pentru orice intrebare. Te pot ajuta si la rulota efectiv dar numai in anumite week-end-uri, le stabilim la telefon daca vrei.

PS. Pro bono. 

Modificat de Marius Negru
  • Like 2
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stela Popescu

Multumesc foarte mult pentru sustinere. :multumesc!:

Multumesc si pentru ajutorul oferit, insa deocamdata ne descurcam. Dar cine stie cum evoluam....

Maine revin cu un update.

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.