Dragos M

Regulament ForumRulote.ro

1 postare în acest subiect de discuţie despre Regulament ForumRulote.ro

Regulament ForumRulote.ro

Dragos M

  Bun venit in comunitatea rulotistilor din Romania - ForumRulote.ro !

 

Cap. I  GENERALITATI

 

1.      Comunitatea forumrulote.ro este un forum dedicat rulotistilor si celor care indragesc iesirile in natura si prin care dorim sa devenim o comunitate de prieteni. Dacă doreşti să te integrezi alături de noi in comunitate si să rămână un loc de întâlnire plăcut, eşti rugat să citesti rândurile de mai jos, pentru a nu apărea pe viitor neplăceri de niciun fel.

 

2.      În primul rând, trebuie avut in vedere un principiu care guvernează orice comunitate, unde gazda are dreptul de bază de a o administra după cum crede de cuviinţă. Pe acest forum sunt acceptaţi numai oameni de onoare si cu bun simţ, indiferent de naţionalitate, sex, religie, clasa socială etc., care doresc să întrebe,  să înveţe, sau de ce nu, sa indrume despre tot ce este legat de aceasta nisa "rulote". 

 

3.      Administratorul acestui forum nu va dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii săi către terţe părţi fără acordul prealabil al acestora. Excepţie fac acele cazuri în care legea impune acest lucru, altfel orice informaţie despre identitatea ta rămâne confidenţiala, fără prezenţa unui act legal, sau oficial.

4.      De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale userilor. Dezvăluirea unor date personale, pe acest forum, este o decizie personală şi aparţine exclusiv persoanei care face dezvăluirea.

 

CAP. II  INREGISTRARE CONT

 

1.      Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar utilizatorii care au obţinut calitatea de membru al forumului. Această calitate se obţine prin procedura de înregistrare a unui singur cont, precum şi prin asumarea unor responsabilităţi impuse de respectarea cerinţelor acestui regulament.
Cu toate acestea, calitatea de membru al forumului poate fi retrasă ulterior, fără o înştiinţare prealabilă, fiind la latitudinea echipei administrative a forumului, daca situatia o cere.

 

2.      Pentru a putea posta pe acest forum trebuie să fii membru înscris. Nu este necesarea înregistrarea unui cont de membru pentru a avea acces la informaţiile postate.

3.      Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user).  Dacă ai uitat parola, există o funcţie pentru recuperarea ei, funcţie pe care eşti rugat să o foloseşti, sau poţi apela la un membru al echipei administrative care te va ajuta.

 

4.      Nu este permisă înregistrarea folosind un nickname cu denumirea paginii unui website, nume de firma/produs, porecla, sau orice altă denumire ce are conotaţii comerciale, sexuale şi/sau care sunt interzise de prezentul regulament.

5.      Inregistrarea in forum se face cu Nume si Prenume REAL, in situatia in care un nume deja exista in comunitate, nume si o initiala, prenume si o  initiala sau NumePrenume (fara spatiu intre ele) !

6.      In aceasta comunitate nimeni nu are nimic de ascuns aici, venim fiecare in fata celorlalti si ne prezentam deschis si firesc. Afisam un nume corect, adaugam locatia, data nasterii si numarul de telefon in pagina de Profil, pagina care nu este vizibila vizitatorilor forumului, ci doar membrilor. Exista un termen de 10 zile de modificare/adaugare a datelor afisate mai sus.

7.      Utilizatorul care nu se supune acestor reguli va fi avertizat, dupa care contul va fi sters sau banat, dupa caz.

 

CAP. III  REGULI DE CONDUITA

 

1.      Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar atacurile şi jignirile între membrii acestei comunităţi sunt interzise. Membrii mai vechi sunt rugaţi să răspundă cu solicitudine şi să-i ajute pe membrii mai noi. Forma de adresare in forum se face la persoana intai, fara domnul, doamna si mai ales Dvs. In aceasta comunitate toti suntem egali, indiferent de varsta, profesie, etc.
 

2.      Nu permitem ca membrii acestei comunitati să fie atacaţi sau insultaţi. Folosirea de expresii ofensatoare, obscene, abuzive sau indecente va fi sancţionată de către administrator sau moderatori. Este interzisă cu desăvârşire folosirea unui limbaj vulgar, trivial, suburban, agresiv, precum şi atacul unui alt membru fără argumente.

 

  CAP. IV POSTARE INFORMATII

 

1.      Cunoaşterea limbii române scrise este obligatorie. În general se ţine cont de faptul că o postare trebuie să poată fi citita rapid!Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii. Este necesară cunoaşterea şi respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, după cum urmează:

-          scrierea cu prescurtari si termeni de genul pt, k, sh, tz, y,  este interzisă;

-          se lasă spaţiu după, nu înaintea semnelor de punctuaţie;

-          nu se lasă spaţiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a două; se lasă, în schimb, înaintea primei paranteze;

-          un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului;

-          orice titlu şi propoziţie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare;

-          scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii este interzisă.

-          nu se recomanda folosirea abuziva de emoticoane (iconiţelor animate) intr-un topic.

2.      Verifica-ţi textul înainte de a posta! Astfel te poţi asigura că este uşor de citit şi poate fi înţeles de către ceilalţi membri ai forumului. Se pune accent pe calitatea mesajului (atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi ca mod corect de redactare în limba română) şi nu prin "cantitatea" lui.
De aceea, nu trebuie să te grăbeşti în momentul în care postezi, e preferabil să foloseşti funcţia "Previzualizare postare" pentru a reciti ce doreşti să postezi, iar în felul acesta îţi poţi rectifică eventualele erorile gramaticale, sau de orice altă natură.

 

3.      Postarea unui topic/subiect (text) pe acest forum si apoi luata cu copy-paste si pusa pe un alt forum este strict interzisa, la fel si invers; utilizatorii care posteaza astfel, vor fi sanctionati !

 

4.      Înainte de a posta un mesaj, ori un subiect nou, alege categoria cea mai potrivită în care se încadrează acesta şi verifica cu functia "cauta in forum" dacă acesta nu există deja. Postarea aceluiaşi mesaj, ori postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversaţie este interzisă.

5.      Cel care postează trebuie să creeze topicuri cu titluri cât mai clare şi cu trimitere pentru discuţiile din forum. Rolul titlului este acela de a identifică uşor natură discuţiei/problemei după citirea acestuia.

 

6.      Nu cita excesiv din postările anterioare! Citează doar părţile esenţiale, astfel încât postările să nu fie prea lungi. Butonul Citează ("Quote") se foloseşte în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj dintr-o altă postare (proprie sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acea postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificată va fi sancţionată.

 

7.      Este interzisă devierea de la subiectul topicului prin mesaje ce nu se referă sau nu au legătură cu subiectul  si postarea respectiva va fi mutata la off topic.

Orice membru care posteaza offtopic de mai multe ori, se contrazice in mai multe postari, sau se cearta/ataca verbal, amestecand viata personala cu rulotismul si forumul, va fi banat !

Postează un mesaj doar dacă ai ceva de spus în legătură cu subiectul (topicul)! Nu se oferă absolut niciun premiu celui care ajunge la un anumit număr de postări. Nu se încurajează sub nicio formă goană după postări sau like-uri. Participă la discuţii pe propria răspundere! Nu uită că acesta este un forum public şi oricine poate vedea oricand mesajele tale!

 

8.      Conform legilor în vigoare, site-ul forumrulote.ro nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate pentru conţinutul comentariilor postate de către membri, de aceea trebuie să acorzi atenţie şi să-ţi asumi responsabilitatea necesară în redactarea conţinutului mesajelor tale.

 

9.      Toate reclamaţiile sau criticile privind activităţile/acţiunile de moderare/administrare de pe forum se vor face doar în secţiunea "Reclamatii in forum" ori prin intermediul PM (private mesage) către un membru al echipei administrative. Orice încercare de a deschide o discuţie pe această tema pe forum este considerată abatere şi este pedepsită.

 

10.  În cazuri extreme, ne rezervam dreptul de a închide conturi, chiar dacă nu se aplică niciuna din regulile de mai sus. Decizia de banare aparţine fondatorului si echipei admistrative a forumului şi nu se va efectua cu scop abuziv. Administratorii şi moderatorii acestui forum au ultimul cuvânt în rezolvarea disputelor dintre membri şi nu sunt obligaţi să-şi justifice public acţiunile. Nu vom tolera sub nici o formă dezbateri publice privind deciziile echipei de administrare.

 

11.  Considerăm că la momentul cand ai decis sa realizezi înscrierea pe forumul nostru, ai citit acest regulament şi ai confirmat acceptarea lui. Membrii înregistraţi trebuie să înţeleagă că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu. Dacă nu poţi, sau nu doreşti să respecţi acest regulament, singură soluţie constă în încetarea participării la acest forum. Încetarea activităţii pe forum se face simplu, fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui.Cu alte cuvinte, încearcă să părăseşti decent comunitatea, iar membrii acesteia să-şi aducă aminte cu plăcere de activitatea ta.

 

 

CAP. V  SANCTIUNI

 

1.      Încălcarea acestor reguli va aduce cu sine avertizarea şi ulterior banarea contului pe o perioadă hotărâtă de catre cei care administreaza acest forum. Încălcarea repetată a acestui regulament va duce la banarea definitivă a contului.

2.      Necunoaşterea regulamentului forumului nu te scuteşte de eventualele pedepse pentru încălcarea regulilor. Nu trebuie să consideri aceste reguli că fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de o cat mai buna calitate.

 

Spor la forumit!

 

Ultima actualizare: 14.09.2017

  • Like 6
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.