Marian Enache

Vacanta in Alexandroupolis Grecia

6 postări în acest subiect de discuţie despre Vacanta in Alexandroupolis Grecia

Vacanta in Alexandroupolis Grecia

Marian Enache

Buna ziua cititorilor

M-am hotarat  ( 2 pers sot /sotie )sa plec in Alexandroupolis ( prin Makaza ) in campingul hotelului SANTA -ROSA BEACH incapand cu data de 2-3 07 2017 ptr aprox. 13 nopti .

Ma gandesc daca sunt doritori ptr acest tip de /sejur /vacanta /destinatie /locatie  sa mergem impreuna .

Rezervarile se pot face  la info @santa -rosa.gr (tel +30 255 10 25551 receptive Hotel Santa -Rosa Alexandroupolis www .santa -rosa.gr  )

Daca doriti astept mesaje pe tel sau email

 

Salutari cordiale

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Traian M

Eu nu te inteleg sincer.

De ce bati drumul pana in Grecia sa stai 13 nopti intr-un camping fix langa un oras maricel aglomerat si populat si care mai e si langa autostrada, ce are o plaje cu o apa similara cu cea de la marea neagra, pentru ca in zona respectiva apa e chiar inchisa la culoare, esti fix ca la Mamaia in GPM Camping sau la Eforie.

Daca tot bati drumul pana in Grecia du-te si tu intro locatie exotica cu plaje misto si apa turcoaz cristalina.

E mai misto plaja si apa din campingul de la Keramoti de 1000 de ori, daca e sa faci o mica comparatie cu ceva foarte aproape care e la indemana. Desi plaje misto sunt pe Thasos, pe Halkidiki bratul Sithonia si mai gasesti si pe continent intre cele doua locatii. Asta e ce poti gasii cel mai aproape. Daca vrei ceva chiar misto dute pe coasta de vest de la marea Ionica, De la Igoumenitsa in jos spre Praga si Lefkada, sau chiar cu directia fix Lefkada care e de vis, uite aici niste detalii:

 

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doru Negru

Drum bun , distractie placuta !

 

Eu in data de 16.07 o sa ajung in Municipal , daca mai sunteti sper sa ne vedem sa bem o bere . Sfatul meu este sa urmati traseul descris de mine la prezentarea campingului , traseu mai usor pentru ansamblu masina-rulota , si alt motiv faptul ca puteti prinde aglomeratie la Makaza fiind sezon. Deasemeni va sfatuiesc sa porniti la drum duminica , dat fiind faptul ca nu circula tirurile si drumul va fi mai usor si mai putin stresant . Legat de optiunea cu Santa Rosa nu comentez , este alegerea dvs. ,  fiind mic este mai aglomerat dar un lucru important nu are umbra . Inainte de a va caza treceti si vizitati si Municipalul pentru a avea grad de comparatie .

 

Vreme buna , sa auzim numai de bine !

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marian Enache

Buna ziua  dle Traian M

Multumesc de grija stimate domn ,  dar cunosc foarte bine Grecia (sa spunem  de la nivelul orasului Volos in nord ) provenind pe  linie maternala dintr-o familie

de semi - greci naturalizati in Romania de multi ,  multi ani  ( mama fiind nascuta in Constanta iar eu am copilarit pe malul marii la Constanta  ) iar pe linie paterna dintr-o

familie de semi -machedoni ( din zona bulgara )  ajutati sa se stabileasca in zona Rm Sarat -Focsani( fiind legumicultori si nu crescatori de oi )de catre statul

roman . Nu are rost sa intram in amanuntele istorice  dar va spun asta  ca sa intelegeti , cunosc cat decat  Grecia ( din povestirile bunilor si din vizitele dese facute

acolo ) de pe vremea cand poate  ( scuze daca gresesc )dvs nu cred ca  stiati cum arata litoralul / marea din Grecia .

Totodata multumesc de sfaturile , , misto '' pe care mi le-ati transmis dar ptr mine  sunt destul de  cunoscute/vizitate  acele zone si aveti dreptate sunt pline de frumusetea salbatica tipica tarmurilor Grecesti . Ca o gluma  -se povesteste ca atunci cand Dzeu a facut lumea  acesta s-a consultat cu Sf Petru intrebandu-l ce sa ofere acestor taramuri  grecesti

 ca nu a mai ramas nimic frumos de oferit  in tolba  ( ce a fost frumos a fost dat si o mare parte a primit si taramul nostru stramosesc dupa cum bine stim  ) Sf Petru s-a uitat

in tolba si a vazut ca au mai ramas doar BOLOVANI SI APE si pe acestea le-a dat taramurilor grecesti pana s-a golit tolba complect .

Am ales Alexandroupolis ptr ca in zona aceea nu am fost deloc ( Thassos da,  Kavala da am fost sa ma refer la ceea ce am vazut in zona  )  iar personal ma mai intereseaza si altceva decat apa si nisipul grecesc .( iubesc muzica, portul si datina , limba istoria lor  ) Poate ca pe dvs nu va intereseaza  ceea ce pe mine ma intereseaza ( v-ati pus putin aceasta problema  inainte de ami spune ce este , , misto '' in Grecia -Sigur nu cred ).

Eu, prin postarea mea ,  am lansat  doar o invitatie ptr oarece posibili amatori de vacanta  si care din punctual lor de vedere au ales  zona Alexandroupolis (nu este suparare ca ptr dvs aceasta zona nu a fost atractiva si /sau ca agreati mai mult  Mamaia N la Camping GPM unde muzica din discotecile vecine si manelele date la maxim pe terasa campingului te fac sa iti blestemi zilele) din motive personale  . Daca dvs aveti alte criterii turistice oare de ce v-ati bagat intr-o polemica fara rost . Sper ca acum ati inteles despre ce intentii am eu si ce a determinat sa aleg aceea locatie ( nu ca ar avea vreo  importanta ptr dvs dar  ca sa intelegeti in ce ipostaza v-ati pus singur ) 

 Pe viitor, va rog respectuos ,  sa va oferiti informatiile  celor care vi le cer si doar celor care va  cere acest lucru  .Deasemenea va rog respectuos  nu mai faceti aprecieri vis a vis de placerile altora colegi ( sfaturile sunt binevenite chiar si atunci cand nu sunt cerute  dar comentariile parca nu is au rostul intre colegi care au aceasi placeri de calatorie  )

Nu trebuie sa intelegeti chiar totul pe lumea asta .iar daca intelegeti cate ceva la ce va foloseste .

 

Buna ziua Dle Doru Negru

Am citi postarea dvs vis a vis de campingul Municipal si initial cand am ales destinatia Alexandroupolis am plecat pe  aceasta locatie de campare

Zilele trecute un coleg din Asociatia Club RV , care a stat trei zile in Camping  Municipal ,   a ales sa schimbe locatia cu curtea /campingul Hotelului Santa Rosa Beach situata

, am inteles la 14 m de plaja ( deci dpdv racoare  este briza marii - intradevar nu este umbra ) care are gazon ingrijit  pe toata suprafata spatiului  ,   care are dus si wc  individual ( ti se da cheie si pe durata sejurului numai tu o folosesti ) si care intradevar este o locatie cu nr redus de locuri dar nu inghesuita si deosebit de cocheta si curata . Am vazut poze facute de colegul ( este drept acesta are camper ) si de la Municipal si de la Santa Rosa in urma cu cateva zile ( la Municipal nici macar nu este maturate locatia ) Daca imi dati un nr de telefon cu Whats App va trimit si dvs poze sa vedeti care este realitatea ).

. Eu am facut o rezervarea la Santa Rosa care poate sa fie anulata orcand daca se dovedeste ca informatiile colegului nu au fost reale desi nu cred in aceasta varianta.

Referitor la ruta prin Ruse -Veliko Tarnovao- Makaza am analizat pe toate sursele de informatie   si am inteles ca aceasta este ruta ( pe care merg doar masinile si autocarele turistice nu si mijloacele de transport marfa) aleasa de toti mai ales  de cand s-a modernizat drumul complect   . Dvs va referiti pe ruta prin Ruse -Stara Zagora Dimitrovgrad Kardzhali Komotini Alexandroupolis  sau la alta varianta . (sunteti amabil sa o mai detaliati o data . )

 Incercati sa veniti mai repede daca doriti sa stam o zi sau doua impreuna cu ocazia asta sa ne si cunoastem la un pahar de vorba deoarece eu cam pe 16 -17 07 2017 sunt pregatit de plecarea spre Brasov

 

Cu colegialitatea specifica rulotistilor ( desii nu ne cunoastem ) va transmit salutarile mele cordiale  . 

Sa auzim numai de bine

Marian Enache

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

@Marian Enache am exprimat niste idei coerente de vacanta la mare in Grecia, nu inteleg de ce te-ai atacat si esti agresiv in postul tau. Este un forum si oricine poate sa isi exprime parerile liber in orice topic. Puteai sa explici decizia ta de a merge acolo si atat.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Cu discutiile contradictorii nu rezolvam nimic..., va rog sa trecem "peste" si sa nu ne abatem de la subiectul topicului...

Multumesc !

 

@Marian Enache poate la intoarcerea din Grecia puneti cateva poze pe forum sa vedem si noi cum este acest camping... (eu chiar sunt curios)

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.

  • Conţinut similar

    • Andrei.N
      de Andrei.N
      La sugestia colegului nostru @Mihai-Arad mut discutia despre vacanta aici, desi aș fi preferat sa postez aventurile mele legate de rulota in acel topic. 
       
      Cu ocazia aceasta repar greșelile făcute cu fotografiile postului precedent. 
      Incepem cu punctul de plecare si entuziasmul cu care toata lumea a impachetat si mai apoi sa incarcam bagajele care, spre surprinderea noastra, au fost mai putine decat am crezut initial...cine pleaca cu copii intelege.

      Pornim de acasă, mașina este spalata, catelul este si el cu noi, recapitulam ca avem tot ce ne trebuie, pornim motorul, iesim din curte (ne-am propus sa fie la ora 10...s-a intamplat la ora 12), directia spre parcarea unde hiberneaza rulota. 
      Ajungem si aici, mai punem cateva lucruri in casuta mobila, o cuplam, ne asiguram ca functioneaza totul si....plecaaaam....o ora mai tarziu
       
      Ajungem in vama, nu era prea aglomerat, trecem in 10 minute, directia Russe - Pleven....insa dupa 10 minute baiatul cel mare spune cuvintele magice "am nevoie la toaleta". Un inceput fabulos, gasesc o benzinarie self service, oprim la umbra, oprim motorul, verificam rulota sa fie ok, toata lumea merge la rand spre toaleta .... plecam.

      Pornim mai departe, urmatoarele cuvinte magice urmeaza imediat cum intram pe autostrada, in apropiere de Sofia, aleg o statie Shell. Pauza toata lumea, eu cumparat o cafea, pornim mai departe si ajungem seara in camping 7 lakes, situat la poalele masivului Rila, de unde se fac drumetiile catre cele 7 lacuri (mai mult despre asta mai tarziu). Am gasit un camping frumos, proaspat amenajat, zona de co-working cu AC pentru momentele cand mai sunt lucruri de rezolvat din concediu. Ne-am bucurat si de bucataria comuna este pur si simplu superba, amenajata cu de toate, inclusiv smart TV, zona dusurilor este foarte bine gandita astfel incat sa existe un loc uscat unde se pot pune hainele si produsele de toaleta fara a putea fi udate. Spatiile sunt cu pietris in zona de campare + iarba verde ca si delimitare, exista bransamente de apa si curent pentru fiecare loc. Ne instalam si, repede, reperam o familie foarte draguta din Ploiesti cu care am stat la povesti restul serii, copiii nostri jucandu-se impreuna. 
      A doua zi dimineata facem procedura de check in, primim tichetele pentru accesul catre zona de strand termal ce este adiacenta campingului si.....aici urmeaza partea preferata a copiilor, la BALACEALA!!!!
       



       
       
      A doua zi, dimineata devreme, pornim catre Grecia. Drum liber pana la Kulata, trecut de vama in 5 minute si oprim la un restaurant asezat intr-un loc idilic, un restaurant unde opresc acum foarte multi localnici. Mi-am imaginat ca inainte de constructia autostrazilor era plin de turisti aflati in tranzit catre si dinspre Grecia.
       



       
       
      Urmatoarea destinatie: Gold Beach camping. Locatia este foarte buna, situata la doi pasi de o plaja intinsa cu nisip, fara sa fie amenajata cu exceptia unei zone mici de sezlonguri ce apartin tot de camping,  unde am observat ca vin si foarte multi localnici ai zonei. Pe timpul noptii erau grupuri de greci la un gratar, sau poate doar cu un generator si depanau povesti, etc. Campingul este un mix ciudat intre rulote amplasate permanent, casute, zona de corturi si zona de rulote, dar cumva functioneaza interesant impreuna. Restaurantul lor este de vis iar personalul foarte amabil si dornic sa ajute.  Video Camping




      Din pacate am ramas doar 2 nopti, continuand apoi catre Lefkada. 
      Drumul a fost foarte simplu, am plecat dimineata, iar dupa amiaza eram deja la destinatie. Prima chestie interesanta pe care am vazut-o la plecare a fost o livada de kiwi.

    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Pentru cei aflati in tranzit spre Grecia, un popas excelent ar fi Camping Verila din statiunea Sapareva Banya. Noi am ajuns aici din intamplare, la intoarcere din Albania intrucat breteaua spre camping Kromidovo era blocata pentru asfaltare, asa ca ne-am continuat drumul. Am stat o singura noapte in camping, insa Sapareva Banya merita mai multa atentie fiind o statiune foarte draguta la poalele muntilor Rila. Locurile de campare nu sunt delimitate insa e loc destul pentru toata lumea. Noi am platit in jur de 100 lei pe noapte (2 adulti+2 copii). 
      Ce nu prea mi-a placut este accesul care la un moment dat este in panta, cu drum de tara, dar cu o abordare linistita si cu rabdare se rezolva. In camping am gasit multi nemti, cehi, dar si o rulota din Romania.
      Din pacate n-am reusit sa fac poze, dar gasiti mai multe detalii pe site.
    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Salut,
      Intrucât a trebuit să renunțam anul acesta la vacanta noastră din Țările Baltice, ne-am gândit ca parcă riscul n-ar fi atat de mare dacă am trage o fugă în Grecia. Totuși n-aș vrea să merg până în Peloponez, ci mai în nord, o vacanța mai de leneveală. Am văzut câteva sugestii pe aici, pe forum, dar mă gândesc că poate n-au fost prezentate chiar toate camping-urile . Așadar, vă rog să mă ajutați cu câteva recomandări. Căutam un camping nu foarte mare, nu foarte aglomerat, cât mai aproape de apă, care e musai să fie cristal. Relieful zonei am prefera să nu fie plat, gen litoralul românesc... Mulțumim anticipat!
    • Alin Opran
      de Alin Opran

       
      Am definitivat planurile de vacanta pe anul acesta, va fi o caltorie lunga din Irlanda pana in Romania (si retur) si va dura peste o luna.
      Nu am un obiectiv anume de atins, tot traseul va fi la inspiratie si va curprinde traversarea catorva tari si zone pe care ni le dorin sa le (re) vedem. Vom traversa cu ferry in Tara Galilor si vom petrece ceva timp in Peak District, zona Rezervatie naturala. Posibil sa urcam in Scotia daca vremea va fi favorabila.
       
      Va urma eterna traversare cu ferry Dover-Calais unde ne vom opri o zi la buna noastra prietena, Mrs. Marie care are o ferma si unde am fost asa de bine primiti anul trecut 
       
      Vom continua cu coasta de vest a Frantei indreptandu-ne catre Andorra si Barcelona. Vom continua cu Coasta de Azur cu oprire din nou in St. Tropez unde ne vom reintalni cu prietenul Daniel (roman) care este administratorul unui frumos camping. Va urma drumul catre Milano si trecerea catre Elvetia cu oprire initiala la lacul Como. De acolo va urma vizitarea Liechtenstein si traversarea Austriei prin Alpii austriei. Mai departe Ungaria si in final, Romania cu destinatia Bucuresti.
       
      Cam asta e traseul propus, cca 5 mii km doar la dus:
       

       
      Binenteles ca vor fi modificari de traseu functie de vreme si imprejurari sau datorita unor locuri pe care ni le propunem sa le vedem adhoc.
      Momentan mai am de terminat niste maruntiruri la camper si sa fac una-doua iesiri de proba aici in Irlanda. Si binenteles sa-i fac o revizie completa de ulei, filtre, lichide 
       
      Va tin la curent 
    • Mihai Pencea
      de Mihai Pencea
      Părinții mei ne-au inspirat de mult un vis in care era vorba de o rulota. Au trecut anii, si eu si fratele meu avem copii si familiile noastre. Am fost crescuți si educați sa credem in familie si sa ne iubim soțiile și copii si NICIODATA sa nu renunțăm la visele noastre. De data aceasta ei au fost finanțatorii acestui vis (asa cum au mai finanțat si alte vise ale noastre, si asa cum si noi vom finanța visele copiilor nostri) si au achiziționat rulota Fendt Joker (nu stiu ce număr ca inca învățam despre rulote) din 1996 cu 4 locuri de dormit si 2 zone. Rulota a fost la o familie din Cluj timp de 7 ani. Aceștia au avut grijă de rulota asa cum nimeni nu putea sa o faca mai bine. I-au adus toate îmbunătățirile necesare si au fost foarte amabili, si cand zic foarte amabili, chiar am rămas plăcut surprins să cunosc astfel de oameni (in topicul unde am anunțat că vrem sa cumpărăm rulota, am detaliat mai mult procesul) si ne-au facut toata inițierea necesară pentru a merge în siguranță și cu plăcere in orice vacanță. 
      Din 30 mai vom începe prima aventură pe 6 roti si va fi la noi in tara, pe la mare, pe la munte si sa vedem ce se mai ivește. Suntem amatori de natură si cort, dar pot sa zic ca de abia acum suntem liberi in natura in cel mai bun confort. 
      Sa auzim de bine si cu siguranta o sa va bazai mult si bine pana le învăț pe toate in alte rulotismului:)). Ma bucur ca am dat aici doar peste oameni faini si cred ca daca fiecare dintre noi vom inspira generațiile următoare si pe cei din jur, vom avea tot mai multi oameni faini in frumoasa noastră țară. 
      Vânt din spate si cum zice Florin Piersic, "va doresc vouă tot ce îmi doresc si mie, dar inzecit"



  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.