Bogdan Popea

Functionare diferita Truma

1 postare în acest subiect de discuţie despre Functionare diferita Truma

Functionare diferita Truma

Bogdan Popea

Buna ziua,

ma numesc Bogdan si sunt nou in aceasta comunitate, fapt pentru care o sa deschid mai multe topicuri de discutii pe diferite teme, asa o perioada de inceput. 

Sunt casatorit , avem 4 copii , din care doar 2 rulotisti cu noi in echipaj, ne-am luat o " englezoaica" - Avondale Argos de 5 persoane- anul trecut la inceputul verii si prima iesire cu ea a fost ceva super , neasteptat ca si locatie in primul rand, apoi ca si varianta de plecare.

O sa va povestesc cum am ajuns ca in 6 ore , dupa o discutie cu un prieten , rulotist si el, sa plecam direct spre.... Grecia , in Thassos.

 

Intrebarea mea din acest topic este referitoare la sistemul de incalzire Truma.

Nu am folosit niciodata soba si nici nu am incercat sa o probez. Ceea ce observ este ca nu are cos de evacuare al gazelor si doar sub ea in podeaua este decupata si are contact direct cu aerul.

Sistemul piezzo de aprindere este dezafectat si este facuta o anumita modificare la tija robinet.Pe un perete in interior exista un panou de control electronic care pare a fi al incalzirii.

O sa pun cateva poze poate intelege cineva cum functioneaza cel putin in SIGURANTA aceasta Truma a mea.

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Dragos Nicolae Turlescu
      de Dragos Nicolae Turlescu
      Salut.
      Oare gasesc un capac original pentru evacuarea truma, pentru un bürstner 400 !?
      A facut cineva ceva diy ?


    • Vlad Podoreanu
      de Vlad Podoreanu
      Buna ziua si salut tuturor membrilor acestui grup.
       
      Am o problema cu soba mea. Soba este Truma Trumatic E1800. Porneste pe prima treapta si pe a doua treapta  dar becul rosu de eroare se aprinde si se stinge intermitent indiferent pe ce treapta ar fi.
       
      Aveti vreun sfat de la ce ar putea fi?
       
      Cu respect,
      Vlad
    • Dumitru Alex
      de Dumitru Alex
      Buna ziua am nevoie de ajutor, am achiziționat în urma cu 5 luni rulota sa facut proba la ventilator pe caldura cuplata pe gaz dar pe partea de caldura cu curent nu reușesc sa ii dau drumu în panoul principal se aprinde un bec verde dupa ce cuplez de la panoul de sigurante întrerupătorul principal al calduri dar altceva nimic sta aprins verde și atât ventilatorul nu pornește pe manual nimic. Cum fac sa il pornesc urmează o ieșire la munte și seara e răcoare pentru copilul meu.
       
      Aștept orice sfat multumesc.


    • Doru Ioan
      de Doru Ioan
      Buna,
       
      Am un boiler Truma Ultrastore si nu reusesc sa il pornesc pe gaz, mentionez ca am dat jos capacul afara, exista alimentare cu gaz insa cand rotesc de rotita de pornire se aud cateva secunde scanteile insa nu declaseaza flama. Am reusit o singura data sa il pornesc dar cand am fost acasa, in camping nu am mai reusit sa il pornesc nici cum.
       
      Presiune este la gaz, totul e pornit cum trebuie. Exista apa in boiler, curent suficient in baterie, am verificat si placa PCB, nu e oxidata. Exista ceva metoda de rezolvare care nu e mentionata in carte ?
       
      Asa arata rotita de pornire. El porneste pe verde si initiaza acele scanteie dupa care in cateva secunde se aprinde pe rosu.
       

      Va multumesc!
    • Chiparu Bogdan
      de Chiparu Bogdan
      Salut, saptamana trecuta am reusit sa ies cu rulota pentru prima data. Cu o sotie gravida in 8 luni si un copil de doi ani am zis sa merg in zona, am ales cheiile dobrogei. Dupa ce am calat rulota am pornit generatorul si boilerul truma terme tt2. Dupa aproximativ o ora m am apucat sa spal baiatul, nu a durat mai mult de cateva minute si am ramas fara apa calda. Boilerul stiam ca e mic dar sunt dezamagit, am gresit eu undeva?? Acum caut solutii, un boiler de 10 litri pe gaz si 220, as putea sa il pastrez si pe acesta sa le leg in serie si sa obtin un volum de 15l de apa calda???
       
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.