Eugen David

Protectie incendiu rulota

27 postări în acest subiect de discuţie despre Protectie incendiu rulota

Protectie incendiu rulota

Ciurea Sorin

Paza bună , trece primejdia rea zice un proverb bătrânesc , acum câte bordeie atâtea obiceie , fiecare face cum dorește la el acasă mai precis în rulotă dacă dorești și te ține buzunarul pui senzori , dacă nu , NU !

Rulote aprinse s-au mai vazut și au fost cazuri în campare nu de șantier sau la stână , poate spune de adevărata lor valoare , a senzorilor numai cei care-i au și-i utilizează în rulotă .

Nu se poate amesteca senzorul de gaz cu valvă de protecție de acasă  cu senzorii făcuți pentru rulote , autorulote au altă sensibilitate și sunt altfel calibrați .

Aceasta este părerea mea , fiecare este liber să aleagă !

Toate bune dragi colegi !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mihnea Stoenescu

Cu tot respectul, tin sa te contrazic. Elementul detector (in interiorul aparatului) este acelasi pentru toate hidrocarburile gazoase. Se foloseste acelasi senzor, la domiciliu, atat in cazul folosirii gazului natural cat si in cazul folosirii GPL-ului (scrie in instructiuni). Diferenta consta numai in nivelul amplasarii (sus la metan; jos la GPL). In cazul folosirii in rulota, in afara faptului ca va fi amplasat spre podea, va trebui sa tinem cont ca aparatul sa fie compatibil cu alimentarea la 12V DC. Majoritatea aparatelor pot fi convertite de la alimentarea cu 220V AC la 12V DC intrucat ele functioneaza in fapt la 5V DC si dispun de tensiune pentru comanda electrovalvelor la 12V DC (se "sare" peste etajul de alimentare). Desi functioneaza, releul nu va fi folosit pentru comanda unei electrovalve (Sau de ce nu, daca ai somnul greu si nu auzi sunetul care este foarte puternic ?! Poate te trezesti mai usor la frig !)

Iata ceea ce am eu (adaptat pentru rulota = 12V/65mA). Este probat si functioneaza ireprosabil. Ma mai gandesc daca este totusi oportun sa-l amplasez in rulota (gasirea locului nu este tocmai simpla, daca  vrei sa fie util si nu sa-l porti in chip de lest, cocotat aiurea prin tavan, dupa stiinta unora !):

Fotografie0251.jpg

Fotografie0252.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Flavius Ivan
      de Flavius Ivan
      Va salut!
      Vreau sa pun in rulota un redresor homemade si apoi o baterie. ce pot pune intre ele pentru protejarea incarcarii bateriei?
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.