Alin

11 zile in prima noastra iesire cu rulota

10 postări în acest subiect de discuţie despre 11 zile in prima noastra iesire cu rulota

11 zile in prima noastra iesire cu rulota

Alin

Desi ne-am luat rulota in primavara, nu am avut ocazia sa iesim cu ea din curte (dar am dormit in ea mai bine de 3 saptamani, fragmentat). Pe principiul ca "timpul le rezolva pe toate", pe 1 sept. , dimineata, a inceput prima noastra aventura cu rulota. Nu aveam un plan anume, stiam doar ca trebuie sa fim la Limanu (Mangalia) pe 3 si 4 sept. pentru o regatta, asa ca am hotarat sa mergem in Vama Veche pentru perioada 1-4 sept. Drumul pana la Vama a fost lipsit de evenimente, la fel si trecerea cu bacul de la Braila (noi suntem din Iasi).

 

In prima noapte de toamna, ne-am instalat (cu stangacie :D ... multa) rulota in apropierea plajei de la Vama Veche. Am fost avertizati de un vamaiot ca se mai dau spargeri la masini si ca ar fi bine sa ne "cazam" la el in camping insa am hotarat sa fim viteji. Dupa niste bere, ascultat marea si vazut niste artificii lansate de pe plaja, ne-am culcat. Dimineata, la ora 7, a inceput distractia: masina ne-a fost sparta (era parcata la maxim 5 metri de rulota - nu s-a auzit nimic). Dintre toate pagubele, imi parea rau de geamul dreapta fata, insa cu abilitate, in mai putin de 3 ore, aveam deja stabilit sa primesc pe 5 sept. geam si sa fie instalat la Constanta, asadar, pana pe 5 trebuia sa ne descurcam fara un geam :D . Sa nu va imaginati ca am abandonat Vama! Am parcat masina la 3 cm de rulota astfel incat partea cu probleme sa fie protejata si ne-am continuat vacanta. 

14224842_10153867588406623_8967387488227762099_n.jpg

Pe 5 sept. am rezolvat geamul si am hotarat sa vizitam Adamclisi. De acolo ne-am indreptat spre o localitate la sud de Cernavoda, pe malul Dunarii. Am stat 2 zile inconjurati de pescarusi, ocazionale oi si am experimentat prinsul pestilor cu mana, pe timp de noapte. :)

14233040_10153867588166623_1497705373743944000_n.jpg

Dupa mare si Dunarea, ne-am gandit ca ar fi interesant si un munte. Stiam ca Transbucegiul era practicabil, desi inca in lucru, in consecinta am plecat intr-acolo, urmand traseul cel mai usor: Fetesti-Bucuresti-Ploiesti-Sinaia. Am gasit o parcare cu o vedere foarte frumoasa, la intersectia drumurilor spre Babele si spre pestera Ialomicioara (am uitat numele cabanei din intersectia respectiva). Cu ocazia asta, in zilele petrecute acolo, am vizitat Pelesul/Pelisorul si am facut o tura spre crucea Caraiman (dintre toate obiectivele si traseele din Bucegi, crucea n-am vizitat-o niciodata).

14237498_10153867587726623_1000964539645626735_n.jpg14237531_10153867587486623_8003792430124371257_n.jpg

Avand chef sa mai vedem si alte peisaje montane, am plecat spre zona Rasnov, sperand sa gasim un loc de campare langa Zarnesti. In 3 ore de cautari rezultatul a fost nesatisfacator, asa ca, pe inoptate, am hotarat sa ne incercam norocul aproape de Bran...si norocul a fost de partea noastra: un deal intre Zarnesti si Tohanu Nou, verde tot, cu vedere spre Piatra Craiului si spre Bucegi, foarte putin circulat de masini si intesat de vacute care pasteau linistite - PERFECT! (singura emotie a fost data de drumul catre locul ideal - faptul ca am avut 4x4 a ajutat pe drumul pietros si in panta)  Cu baza stabilita acolo, am vizitat Branul si Rasnovul (aglomerate ambele obiective) si ne-am bucurat de peisaje infulecand clatite facute ad-hoc si udandu-le cu bere rece

14316765_10153867587396623_3022278019890715764_n.jpg
Pe 11 sept. am simtit dor de casa (mai degraba presiunea unor lucruri de acasa) - am strans lucrurile si am indreptat masina spre Iasi, facand si un traseu nou (pentru mine cel putin) pe drumul proaspat refacut dintre Targu Secuiesc si Focsani, prin Parcul Putna-Vrancea (zone frumoase, cu multe locuri perfecte pentru camping - le vom testa in viitor, cu siguranta).

14225587_10153867586976623_6338199949822022230_n.jpg

Rulota s-a comportat decent, tinand cont si de faptul ca a fost manevrata de incepatori. :) Intre Vama Veche si Dunare am ramas fara usa de la baie (am uitat sa inchidem corect si au cedat toate balamalele - restul aventurii am facut-o cu usa sub pat :D ). In afara de incidentul asta, clasicele obiecte imprastiate prin rulota, pentru ca am uitat sa le punem la loc sigur. Stiam de faptul ca rezervorul closetului trebuie golit inainte de fiecare drum, insa, fiind mai lenesi, am folosit banda adeziva pentru a securiza trapa si am sperat sa fie totul in ordine la final de drum, asa ca am facut sute de kilometri fara incidente in acel domeniu. 

 

Trebuie sa mai mentionez ca a gasi un loc decent de campare nu este tocmai usor. Iti trebuie rabdare, imaginatie si indrazneala :D, mai ales daca ai pretentii ca acel loc sa fie linistit, cu priveliste si curat (daca nu era curat, il faceam noi - a ridica cateva gunoaie de pe jos nu strica sanatatii). 

 

La final, as vrea sa multumesc domnului @Viorel pentru sfaturile, rabdarea si buna-vointa oferite in primavara, la achizitionarea rulotei. Il recomand drept sfatuitor tuturor celor care doresc sa cumpere o rulota :)

 

Alin

 

Modificat de Alin

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sorin  Leitoiu

Ce ar fi o vacanta fara aventura ??:ascratch:Bine ca sunteti sanatosi , ca in rest vedem pe parcursnay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Felicitări @Alin pentru prima voastră experiența cu rulota si multumim pentru detalii si poze! superok

Imi pare rău pentru incidentele de care ati avut parte, dar si din astea avem de învățat câte ceva si cu siguranța la următoarea iesire o sa fim mai pregătiți... /.;

Drumuri bune si vacante minunate! nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Se pare ca in afara acelui eveniment neplacut de la Vama Veche, a fost o prima iesire reusita cu rulota in spate :)

Multumim pentru imagini si continut si vacante placute pe mai departe!

 

P.S.multumesc pentru apreciere!

nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa

Foarte curajos pentru prima iesire. Bravo voua. Foarte frumoasa excursia.

 

PS:  si noi am venit ca Pacala cu usa de la toaleta pe canapeaua rulotei, si dupa ce am reparat-o s-a blocat pustiul meu in baie si a trebuit sa fortez usa, asa ca a trebuit sa o repar din nou. :) 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

O tura cu aventura!awFelicitari pentru modul cu ati abordat iesirea!:)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin

Salut Alin , frumos concediu , la mai multe concedii reușite si dacă nu se mai întâmpla și câte una de asta nu simți că ai fost concediu ! Rulota din imagine pare a fi un Dethleffs și eu am avut ultima mea rulotă și cea mai dragă aceeași problema , am facut un tur al Apusenilor Off si am venit acasa cu usa sub pat, de rulote făcute pentru asfalt , dar am prins-o cu șurub +piuliță cu plastic și ranforsat cu cornier de aluminiu și nu am mai avut probleme! Toate urările de bine și de ce nu să ne și întâlnim prin locuri frumoase !hiaw

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Salut Alin!

Felicitari pentru iesire si pentru reusitele din parcusul ei!nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Salutare @Alinhi
Felicitarisuperok pentru vacanta facuta  si multumiri pentru descrierea acesteia.nay
Iesiri minunate si fara evenimente ...neplacute in continuare. :cu-rulota:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Petre S

Salut Alin si bine ai venit pe acest forum!!

Sa stii ca si eu, dupa 6 (sase) ani de rulotit am ajuns acasa cu usa de la baie rupta! Asa ca, mergi inainte, viata e frumoasa!!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Weekendul trecut am profitat de vremea superbă pentru sfarsit de septembrie și am pus-o de o ieșire la Măgureni, in județul Prahova. 
      Prieteni, atmosferă frumoasă, cuminți și voie bună... așa că am ridicat ancora taman luni dimineață. 
      Sănătate maximă și ieșiri frumoase va doresc tuturor! 











    • Cristi DIMIAN
      de Cristi DIMIAN
      Salutare,
       
      Weekend-ul ce tocmai s-a terminat am fost intr-o locatie noua in Vama Veche.
       
      Locatie linistita la iesirea din Vama pe partea stanga. De pe faleza pana in camping este un drum de 10 minute. Personalul deosebit de amabil si foarte saritor, ne-au ajutat sa amplasam si sa racordam rulota la utilitati, ne-au adus imediat un cos de gunoi si ne-au descris faciliatile de care putem beneficia in cadrul camping-ului.
       
      Toate locurile de campare sunt umbrite.
       
      Am fost placut surprinsi cand am primit cheia de la un grup sanitar(WC+dus) exclusiv al nostru apoi ne-am dat seama ca fiecare parcela are corespondenta o asemenea facilitate.
      Exista un mic butic la intrare unde puteti gasi apa, bere, chips-uri etc, de asemenea sezlonguri gratar, spalator de vase, si o zona cu mese si scaune.
       
      Detalii despre preturi si rezervari gasiti aici.


    • Mihai Bradu
      de Mihai Bradu
      Salutare,
      As avea o intrebare dpdv legislativ pentru cunoscători.
       
      Am achiziționat rulota înmatriculata. 
      Am dus la o firmă specializată copie după talon, cartea de identitate, etc. Cele necesare pentru transcriere. Cei de la firma mi-au spus că în data de 14 mai voi avea cartea de identitate pe numele meu. Eu am încă la mine asigurarea si talonul in original pe numele fostului proprietar.
       
      Vroiam sa intreb daca in weekendul înainte de 14 (inainte de a iesii cartea de identitate pe numele meu)as putea iesi cu ea din tara? As putea avea probleme la vama? Sau e mai Ok sa incercam sa reprogramam iesirea? Vroiam sa mergem un weekend la viena pentru a ne acomoda cu ea inainte de iesirea din vara in Italia.
       
      Va multumesc.
    • Serban Ionut
      de Serban Ionut
      Perioada 15, 16, 17 martie .
      Iesire la munte offcamping sau camping amenajat.
      Cautam participanti.
      Zona Valcea, Brasov, Prahova, Arges.
      Cine cunoaste locatii asteptam sfaturi de campare .
      Hai in numar cat mai mare sa iesim. 
    • Lucian Pop
      de Lucian Pop
      Salutare,
      Mâine dimineața plecam spre mare eu si prietena. Nu avem un plan exact pentru locatie, planuim sa cautam pe drum. Aveti vreo sugestie? 
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.