Alex Stancu

Baterii gel vs panouri solare

2 postări în acest subiect de discuţie despre Baterii gel vs panouri solare

Baterii gel vs panouri solare

Alex Stancu

Salutare oameni buni,

De curand am cumparat prima rulota si am inceput sa fac calcule ce trebuie sa instalez pe ea si am ajuns la o concluzie(usor obligat de nefasta tamp ), ca nu am vrea sa folosim offcamping foarte mult gazul.

De aceea, analizez posibilitatea de a instala o baterie cu gel de capacitate mare, de la 150A in sus, impreuna cu un invertor de minim 2500W, poate si achizitia unui generator mai mic, undeva la 1Kw(doar ptr functia de reincarcare).

Din spusele unui electrian de eoliene, au o durata destul de mare intre incarcari undeva inspre 7 zile (depinde si de consumurile rulotei), iar ca cicluri de reincarcare se poate ajunge si la fabulosul numar de 1800(ceea ce mi se pare doar marketing, nu cred ca pot depasi 1000)...

Mentionez ca am pe rulota toate luminile pe led, boiler electric, aer conditionat in plafon, iar frigiderul ma gandesc sa il inlocuiesc cu unul doar pe 220, cel al rulotei nu este foarte puternic.

Ce ziceti, ce pareri aveti?

Astept orice parere, pentru ca mai intreb mai multi doctori decat unul singur....  

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daniel P

La cati consumatori ai, nu poti sa-ti permiti sa mergi doar pe electric in off-camping, mai ales daca stai mai multe zile...

Eu folosesc un frigider cu compresor permanent pe panouri solare acolo unde țin rulota, dar am 3 panouri de 150W si 6 baterii pe gel a câte 100A...

S-a scris destul aici Totul despre frigider rulota , citește tot si daca mai ai întrebări, ma poti suna pe nr. din semnătura...Succes! nay

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.