Doinas21

A fost cineva cu rulota in Ucraina?

11 postări în acest subiect de discuţie despre A fost cineva cu rulota in Ucraina?

A fost cineva cu rulota in Ucraina?

Doinas21

A fost cineva cu rulota in Ucraina? Am vazut un camping dincolo de Tisa, cam la jumatatea distantei dintre Halmeu si Sighetu Marmatiei si voiam sa mergem acolo, dar nu am gasit nici o modalitate de contact. Locatia este Autocamping Shayan.

 

Daca in cateva zile nu aflam nimic, cealalta saptamana, deci in jur de 25.07, vom merge intr-o "expeditie", de cateva zile numai cu masina, vom verifica zona si vom merge pana la Cernauti....

 

Daca mai sunt doritori...

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Achim

Nu cred ca a fost cineva cu rulota in Ucraina. Asteptam cu nerabdare impresiile de la fata locului

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin

Buna dragi colegi, eu am trecut de câteva ori prin Ucraina in drum spre Polonia , este ca la noi in anii '70 , si greu am putut plăti in euro , e bine sa ai schimbat in moneda lor, drumurile sunt acceptabile, nu am oprit decât pentru necesitați de campat nici nu ma gândeam.  Ucraina este frumoasa , are peisaje frumoase si ar merita vizitată dar din păcate nu cred ca este sigură, am auzit multe despre atacuri si jafuri de la băieții care cara mașini din Germania , Polonia , Olanda ...toți evita si vin pe Ungaria.

Daca cineva merge sa ne spună si noua si sa pună si poze pe unde a fost .

Toate cele bune !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doinas21

Dragilor, ne-am intors din Ucraina.  

 

Fiindca nu am avut nici un semnal de la campingul de la Shaian, am mers fara rulota, dar cred ca informatiile sunt importante. Am facut traseul Baia Mare-Sighet-Cernauti. Din Cernauti am facut drumuri la Cetatea Hotin si si Manastirea Banceni, cel mai mare complex arhitectural bisericesc romanesc dinafara Romaniei. Ne-am intors pe acelasi drum pana la Solotino, unde am dormit o noapte la niste cunoscuti in Apsha de jos, De acolo ne-am dus la Shaian si ne-am intors pe la Halmeu. 

 

NOTA FOARTE IMPORTANTA: Niciodata, dar niciodata sa nu intrati sau iesiti din Ucraina pe la Halmeu. Sunt vreo 15 km de ....drum, daca ii poti spune asa, cu niste cratere imense. Daca soselele se asfaltau inainte de razboi, sunt sigura ca soseaua n-a fost asfaltata dupa un bombardament.

 

Am cautat campinguri, dar cele pe care le-am gasit erau ori inchise ori ...fara dotari, Cel de la lacul de langa Shaian exista, dar este fara electricitate apa si toalete. Locul este foarte frumos, pe malul unui lac amenajat cu chioscuri, locuri de gratar, de pescuit si un restaurant frumusel. , iar locul de campare este intr-o veche livada, de asemenea amenajat cu masute si bancute, la umbra copacilor batrani.

 

Camparea costa 50 de grivne pe echipaj (6 grivne=1 leu), deci sub 10 lei. Intrarea la lacul amenajat este de 50 grivne pe zi de persoana,  Exista si casute dar nu sunt locuri libere pana dupa 20 august.

 

Shaian este o localitate  cu baze de tratament pe baza de ape minerale naturale. Exista cazari modeste si resorturi de super-lux. 

 

In acelasi context, In Solotino, prima localitate dupa Sighet, exista cateva stranduri cu apa sarata, majoritatea apartinand de niste moteluri care ofera cazare in casute cu 100 de grivne pe noapte (15-16 lei) de persoana cu baie comuna si 200 cu baie privata, deci la acest pret, nu merita sa te incapatanezi sa mergi cu rulota. Prietenii nostri din Apsa spun ca baile sunt mai bune decat la Ocna Sugatag.

 

In Cernauiti am stat, in conditii foarte modeste, la o pensiune, pe care n-o recomand, desi avea foarte multi clienti, din Cehia, Franta, Ucraina, etc. Cazarea cu mic dejun pentru doua persoane si doua nopti a costat 440 de grivne, cca 75 de lei.  Cred  ca principalul merit este ca e pe Booking.

 

Important: Ghidul roman cu care am vizitat Universitatea ne-a spus ca poate rezolva cazare la un hotel la marginea Cernautilor la cca 20 de lei de persoana. N-a spus daca cu mic dejun. Despre camping a spus ca poate vorbi cu un proprietar de restaurant de pe malul Prutului...daca insistati.

 

De asemenea, de interes, Manastirea Banceni ofera cazare si masa gratuita PELERINILOR. 

 

Concluzii generale: 

 

Drumurile sunt ...bune, proaste si foarte proaste. Odata intrati in Ucraina, setati GPS pe drumul cel mai usor. Oricum, nu mergeti cu o masina cu garda joasa.

Drumul spre Cernauti, prin Sighet, merge de-a lungul Tisei, este acceptabil, si peisajele sunt foarte frumoase. Am trecut prin Rakhiv, Iaremchia, Kolomia, Se pare ca exista si un alt drum, mai bun,  care trece prin Bukovel, o celebra statiune de ski, noua si foarte cautata.  Pe ruta noastra a fost o portiune de vreo 6 km destul de proasta.

 

"Traditia", spaga pentru granicerii ucraineni a fost de 2 lei pentru doua persoane, la intrare, si 10 grivne la iesire. Banii se pun in pasaport, preferabil din start. Daca mai vor, mai cer, deci sa aveti bani marunti, pentru ca rest nu dau, dar daca nu depasiti limitele legale la cumparaturi, nu o fac. Am mai fost opriti de doua ori de politia de frontiera, dar s-au uitat in portbagaj si atat.

 

Schimbul valutar l-am facut odata la intrarea in Solotino, 6 grivne la leu, Apoi in jurul pietei alimentare din Cernauti, 2740 de grivne la 100 de euro, deci cam acelasi lucru. Motorina cea mai ieftina a fost in Solotino, cca 17.60 grivne, alte preturi variau pana la 22 de grivne, deci intre 3 si 4 lei.

 

Venind de la Banceni, ne-am oprit sa mancam in tinutul Hertei si aveau doar mancaruri romanesti si pizza. Vorbeau romaneste. Mancare, bautura si tigarile sunt mai ieftine decat in Romania.

 

Pentru poze si pliante scanate, il voi ruga pe Viorel peste cateva zile, cand voi reusi sa descarc pozele. Eu voi avea o luna foarte incarcata de maine incolo, asa ca am scris azi, ca sa pun informatiile in timp util.

 

Daca aveti intrebari...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Multumim pentru aceste informatii si descrieri! :clapping:

 

Astept imaginile care doresti sa apara in acest topic.

:sr:

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Achim

Interesant, va asteptam cu fotografii. 

Sunt curios daca ati avut pe parcursul calatoriei senzatia de nesiguranta sau atitudini ostile din partea lor?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doinas21

Nu am avut parte de nici o atitudine ostila...poate exceptand un moment in care, la pensiune, tatal gazdei ne-a spus ca este nemultumit ca in Romania nu mai sunt scoli in limba ucraineana, in timp ce, in Cernauti, sunt multe scoli romanesti. Nadina-vorbitoarea de engleza- era plecata. Eu stiu (foarte) putina rusa si nu i-am putut raspunde prea bine.

 

Granicerii sunt distanti si relativ morocanosi, dar daca respecti regulile privind "traditia", nu ai probleme. Cei de la politia de frontiera s-au uitat pe geam la bagaje-avem o Dacia Logan MCV si ne-au urat drum bun in romana. A, inca ceva aveti grija sa nu ajungeti la frontiera la orele de schimb. Noi am ajuns pe la 7 dimineata si am trecut in cca 15 minute. Tot atat ne-a luat la iesire, la orele 16. Schimburile sunt la orele 8 si  20.

 

Am atasat cartea de vizita a ghidului. Voi trimite restul pozelor domnului Viorel, sa le ataseze dansul.

carte-vizita.jpg

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Astept imaginile pe adresa de email, dar vin si cu rugamintea sa nu te mai adresezi cu domnul sau dansul pe acest forum.

Este specificat in Regulament faptul ca in aceasta comunitate forma de adresare este la persoana intaia.

:-)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doinas21

Am inteles. Asa voi face.

superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doinas21

Imaginile sunt cu:

Sala de la Universitate in care s-a proclamat unirea Basarabiei si Bucovinei, si ghidul apare in poza,  

Centrul cultural romanesc

Piata centrala din Cernauti

Primaria din Cernauti.

ucraina9.jpgucraina3.jpgucraina4.jpgucraina5.jpg

 

Cetatea Hotinului si Nistrul

Centrul geografic al Europei (se pare ca-s mai multe )

Doua poze de la baile sarate de la Solotino, Slatina in romana, fost cartier al Sighetului

Poza de la lacul Shaian, spre ceea ce ei numesc camping.

ucraina.jpg

ucraina1.jpg

ucraina2.jpg

 

Casele din Apsha de Jos, unul din cele patru sate romanesti pierdute prin pactul Ribentrop-Molotov.

Apsa este echivalentul de peste Tisa al localitatii Certeze. Oamenii lucreaza in strainatate si construiesc acasa.

 

Prietenii la care am dormit spuneau ca cei din Apsa de Jos acopera aproape tot comertul cu imbracaminte din Vladivostok si Arhanghelsk, iar o parte lucreaza in Moscova si in jurul ei.

ucraina7.jpgucraina8.jpgucraina6.jpg

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Multumim pentru postare si imagini @doinas21 ! nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.