Alex I.

Tocmai am fost la RAR - Probleme Frane

6 postări în acest subiect de discuţie despre Tocmai am fost la RAR - Probleme Frane

Tocmai am fost la RAR - Probleme Frane

Alex I.

Salutare,

 

Tocmai am fost la RAR (Voluntari), unde am stat vreo 7 ore.

A gasit toate seriile, placutele si dimensiunile conforme si m-au bagat pe banc sa-mi masoare franele. 

Au tras de frana de mana si-au pornit testul - a reiesit ca am eficienta 43%. Mi-au zis ca trebuie minim 50% ca sa trec.

Apoi m-au pus sa dau cu spatele si sa o imping in timp ce ei faceau testul de frana - tot 43%, mai dadea si mai putin din cand in cand dar maxim era tot 43%. 

 

Mi-au zis ca ori imi dau rechemare si vin alta data dupa ce mi-am rezolvat problemele, ori ma duc pana la un service rapid sa-mi mai stranga aia cablul de frana.

 

Am plecat si-am gasit un service pe colt, si un nene mi-a zis :"Eu daca vrei iti strang cablul de frana, dar nu ala e problema. Problema e de la saboti ca nu sunt aia reglati/stransi si oricat ai trage tu de frana aia de mana tot nu vei strange frana la maxim". I-am zis ok, si s-a apucat de strans sabotii. A ridicat rulota cu cricul pe o parte, a strans pana nu se mai invartea roata libera (cu frana de mana jos - netrasa) si-apoi a eliberat sabotii pana cand a inceput roata sa se miste liber. 

A trecut si la roata cealalta, aceeasi operatiune, insa la asta nu se mai bloca roata, a frecat 10 minute cu o surubelnita dreapta in spatele rotii si nu reusea. A scos roata, a desfacut oala aia, era de fapt gripat surubul cu care strangea sabotii - l-a degripat si-am observat, intr-adevar, ca si cu frana de mana trasa, la roata asta (dreapta) se invartea roata daca impingeai cu mainile mai tare de ea. A strans si-aici sabotul la fel, pana s-a blocat roata, apoi l-a eliberat pana cand a inceput sa se miste roata.

 

De cablul de frana nu s-a atins. Eu l-am intrebat :"Domne, cand eliberez frana de mana, adica cand o dau jos, nu mi-o trage nimic ca la masina, efectiv trebuie sa o imping eu jos sa coboare" - el a zis ca asa trebuie sa fie.

 

M-am dus din nou la RAR, de data asta aveam 23% pe o roata eficienta si 20 si ceva pe cealalta. Au tras aia de frana aia de mana de-am zis ca mi-o rup de tot, era aproape in plan vertical - era la limita carenajului protapului. M-au pus sa o imping si cu masina in spate, ei trageau de frana de mana, etc. nimic.

 

M-au trecut pana la urma, am incercat sa-i ofer cuiva bani ca am zis ca poate de-aia au facut tot circul asta si mi-au dat cu clipboardul peste maini de era sa scap banii pe jos - deci nu era de bani.

 

Am plecat acasa, si eu simt in continuare de fiecare data cand pun frana cum rulota pune frana mai tare ca masina si ma trage in spate. Totodata, de la toate lucrarile astea, scartaie din incheieturi la curbe, plecari de pe loc si nu stiu nici asta de la ce e - cand m-am dus nu facea asa.

 

Aveti ceva sfaturi pentru mine ? :) 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Ionescu

E o ciudatenie, daca zici ca in mers franeaza bine - si asa si trebuie, dupa ce nenea ala ti-a reglat sabotii, exact asa se regleaza sabotii si la masinile cu frane cu tambur fara autoreglare.

Totusi, dupa reglarea sabotilor, nu strica sa reglezi si cablul, e simplu (cel putin la mine, la protap e o piulita si o contrapiulita pe o tija filetata, stramgi piulita astfel incat sa ramana doar un pic de joc acolo - cu maneta franei de mana netrasa, evident). Presupun ca ar trebui si cablurile gresate - asta n-am facut inca asa ca nu stiu pe unde, trebuie sa fie niste locuri pe unde sa poti picura niste ulei astfel incat sa intre in camasile cablurilor.

Modificat de Radu Ionescu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu
în urmă cu 8 ore, Marius. a scris:

Trebuie reglat din intinzatorul de langa cupla sa iei jocul

Exact, despre ala vorbeam

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alex I.

Pacat ca nu mi l-a strans si pe ala caci acum am trecut RAR-ul si alt loc in care sa-mi testez franele n-am. Probabil un ITP. O sa strang cablul cu prima ocazie. Va multumesc pentru sfaturi!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu

Pai, ce sa mai testezi daca zici ca franeaza ...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alex I.

Da, exact asa face.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.