Florin Smolnicki

Decembrie al lui 2015 și ultima frumoasă ieșire

5 postări în acest subiect de discuţie despre Decembrie al lui 2015 și ultima frumoasă ieșire

Decembrie al lui 2015 și ultima frumoasă ieșire

Florin Smolnicki

Dragi colegi,  
Cine dintre voi nu cunoaște sentimentul acela pe care îl ai atunci când agăți rulota de cuiul mașinii ca să pleci la drum? Eu sunt foarte fericit în momentul în care mă aplec, iau mânerul rulotei, o ridic deasupra cuiului mașinii (cu ajutorul tijei, a filetului), o agăț de mașină și plec la drum. Ce sentiment plăcut! Câțiva kilometri parcurși, câteva minute, la început, puțin mai agitate și după aceea parcă intră totul „în normal”.
Doresc astăzi să închei toate relatările mele despre ieșirile făcute în anul 2015. 
Nu; nu vă voi spune câte nopți am dormit în rulotă, doar de dragul rulotei, fără să plec undeva. 
Deși ploua destul de tare, am hotărât împreună cu tatăl meu să facem, totuși, această ultimă ieșire. 

Am hotărât ca  

 

vineri, 18 decembrie 2015,

 

să plecăm la drum. Pentru că era destul de frig afară, nu am avut curaj să îmi iau soția și copiii. Ei au rămas acasă. Așadar, am plecat fericiți la drum, după ce am mai pus la punct unele detalii administrative. 

 

1.jpgkostenlos bilder hochladen

Pot să vă spun că ploua destul de tare când am plecat de acasă. Când am ajuns la Gura Humorului – Ariniș, parcă ploua și mai tare. În schimb, optimismul nostru era la cote ridicate...

 

2.jpgdirect upload

 

Am făcut repede o supă de ciuperci și am mâncat-o pe nerăsuflate.

 

3.jpgbilder kostenlos hochladen

După ce am mâncat supa, am plecat la plimbare, prin stațiune: la Complexul Turistic Ariniș, la pârtia de ski, pe la pensiuni. Chiar dacă vremea era destul de urâtă, în jurul nostru era totul minunat. 

 

4.jpgdirect upload

 

Oamenii, la pensiuni, se simțeau bine, se distrau.

 

5.jpgbilder uploaden

 

După ce am făcut plimbarea de seară, inclusiv prin orașul Gura Humorului, ne-am întors „acasă”. Am aprins trei lumânări în Coronița de Advent

 

6.jpgbilder kostenlos hochladen

 

și am povestit cu tata, la lumina celor trei lumânări, până noaptea târziu, până am adormit.
Când ne-am trezit a doua zi dimineața,  

 

sâmbătă, pe 19 decembrie,  

ploaia se oprise. 

 

7.jpgpicupload

 

Mai erau destui nori pe cer, însă temperatura era mai mare decât în ziua precedentă. Îmi amintesc și acum cuvintele tatei care îmi spunea că trebuie să facem numaidecât focul pentru grătar. Peste câteva ore trebuia să ajungă la noi domnul, prietenul, dragul nostru coleg Costică Apostol de la Piatra Neamț, împreună cu soția. Nu l-am ascultat pe tata și nu am făcut focul pentru grătar. Eu m-am gândit că este prea devreme, că focul se va aprinde repede, vom face repede un grătar și totul va fi bine, vom mânca la timp. Pe la ora 11 a sosit și colegul nostru, domnul Costică împreună cu soția dumnealui. După tradiționalele urări de bun venit

 

8.jpgbilder kostenlos hochladen

 

9.jpgbilder kostenlos hochladen

 

și după ce am fost felicitați pentru rulotă și pentru că am făcut această ieșire, am plecat la Voroneț. Am căutat un loc pentru ieșirile viitoare, ieșiri care, la această oră, prind deja contur (vă rog să citiți topicul de mai jos): 

 

 

Din vorbă-n vorbă, am ajuns la concluzia că nu știu, cu exactitate, ce lungime utilă are rulota mea. Am aflat imediat răspunsul:

 

10.jpgbilder kostenlos hochladen

 

După ce tatăl meu împreună cu domnul Costică au măsurat rulota, am început... să încercăm... să facem focul pentru grătar... Toate încercările au eșuat. Mai țin minte că eram pus să fac poze când era fumul mai mare ca să dăm impresia că în acel loc se face grătar. Și atât!  /.;/.;/.;

 

11.jpgbilder kostenlos hochladen

 

12.jpgbilder kostenlos hochladen

 

13.jpgbilder kostenlos hochladen

 

14.jpgbilder kostenlos hochladen

 

Am mâncat totuși de prânz. Bafta noastră a fost că domnul Costică venise foarte pregătit de acasă. Pentru început, la prima întrevedere – dimineața – servisem un coniac de la domnul Costică, apoi aperitive. La prânz, pentru că nu am reușit să aprindem focul pentru grătar, am avut din nou noroc de domnul Costică. Soția dumnealui a pregătit de acasă, o tochitură, că și astăzi îmi aduc aminte ce gustoasă era tochitura!... Doamna Lenuța, și acum vă spun: „Sărut mâna!”. Deci problema prânzului era rezolvată (de către prieteni - oaspeții noștri). Am mai stat și am tot povestit până pe la ora 3, 4 după-amiaza. Apoi, familia Apostol a plecat spre  casă. Tatăl meu, din ambiție, nu a renunțat la încercarea de a face focul. A reușit, până la urmă, dar era deja prea târziu.

 

15.jpgbilder kostenlos hochladen

 

Seara am petrecut-o într-un mod plăcut, liniștit. Am avut chiar și spectacol. O asociație caritativă de la Iași a venit la Ariniș cu un grup de copii și familiile sărace ale acestora și au organizat un fel de vacanță/ ieșire la o pensiune din apropiere, iar în acea seară au făcut un foc de tabără. Toți erau fericiți, mai ales copilașii!

 

16.jpgbilder kostenlos hochladen

 

A treia zi,  

 

duminică, 20 decembrie,  

 

după ce ne-am trezit, am observat că natura ajunsese deja la alte extreme. Cerul nu mai era complet acoperit de nori, nu mai ploua, nu mai era cald. Afară erau aproape -10°. Destul de ger. Pământul era înghețat.

 

17.jpgbilder kostenlos hochladen

 

18.jpgbilder kostenlos hochladen

 

19.jpgbilder kostenlos hochladen

 

20.jpgbilder kostenlos hochladen

 

21.jpgbilder kostenlos hochladen

 

Am luat în liniște micul dejun. Ne cam prinsese frigul. Afară, frig. Am oprit încălzirea, am agățat rulota de mașină și am plecat la drum. Fiindcă era duminica, am participat la Sfânta Liturghie, la Păltinoasa. Aici trăiește o frumoasă comunitate de polonezi. Am observat și am rămas impresionat că la rugăciuni, limba română se împletea foarte frumos cu limba polonă. Oamenii se rugau, când în polonă, când în română.

 

22.jpgbilder kostenlos hochladen


23.jpgbilder kostenlos hochladen

 

În drum spre casă, pentru că la micul dejun nu am băut nicio cafeluță, am oprit în localitatea Ilișești și am băut acolo una, ca să ne mai încălzim puțin, urmându-ne apoi drumul. 

 

24.jpgbilder kostenlos hochladen

 

Când am ajuns în Suceava, am oprit la un centru pentru colectare de fier vechi. Am cântărit rulota. Avea cu tot cu încărcătură 920 de kg. Rulota mea are MMA 900 kg. În concluzie, eram corect și din punctul de vedere al greutății. Rulota o țin la părinți, pentru că nu am loc lângă casă. Anul trecut, în decembrie, când m-am întors de la Gura Humorului, a fost pentru prima dată când am tras rulota în fața casei noastre.

 

25.jpgbilder kostenlos hochladen

 

Cam aceasta a fost ultima aventură a anului 2015, cu rulota. Fie ca anul 2016 să aducă numai ieșiri plăcute și de neuitat pentru toți rulotiștii (și pentru mine!).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Cornel Mihailescu

Stima, respect si multumiri hi
Felicitari pentru relatarea facuta si pozele postate.nay
Si in continuare iti dorim sa faci cat mai multe vacante si , , ieseli" cat mai minunate.()|
 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Felicitari Florine, sa te vedem anul asta cu cat mai multe astfel de prezentari! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica Apostol

Bravo Florine !!! O iesire reusita , pe o vreme nu tocmai prietenoasa !!!

Caldura in schimb am avut-o in...... suflet  !!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Felicitari! si multe :clapping:

Si de ce nu, sa-ti pastrezi obiceiul de a posta astfel de iesiri pentru a demonstra cat de frumoasa si placuta este viata uneori, atunci cand sti sa o traiesti.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Weekendul trecut am profitat de vremea superbă pentru sfarsit de septembrie și am pus-o de o ieșire la Măgureni, in județul Prahova. 
      Prieteni, atmosferă frumoasă, cuminți și voie bună... așa că am ridicat ancora taman luni dimineață. 
      Sănătate maximă și ieșiri frumoase va doresc tuturor! 











    • Serban Ionut
      de Serban Ionut
      Perioada 15, 16, 17 martie .
      Iesire la munte offcamping sau camping amenajat.
      Cautam participanti.
      Zona Valcea, Brasov, Prahova, Arges.
      Cine cunoaste locatii asteptam sfaturi de campare .
      Hai in numar cat mai mare sa iesim. 
    • Lucian Pop
      de Lucian Pop
      Salutare,
      Mâine dimineața plecam spre mare eu si prietena. Nu avem un plan exact pentru locatie, planuim sa cautam pe drum. Aveti vreo sugestie? 
    • Radu Ghita
      de Radu Ghita
      Salutare prieteni!
       
      Vineri seara, dupa ora 20, primesc un apel de la colegul si prietenul nostru Marius Taximetristu' Manole:
      "- Salut, nea Radule! Sunt pe la kilometrul 30 pe A3 si merg catre Valea Cerbului. Ne adunam vreo 4 echipaje, vine si Nelu de la Fetesti.
      Ce faci, te bagi?"
      Dupa un scurt rationament in care am pus in balanta treaba ce o mai aveam de facut in ziua urmatoare versus dorinta de a lua o pauza de macar o zi , am dat raspunsul: Ok, dimineata sunt acolo!
       
      Asa am si facut. Doar ca, pana la plecare n-am mai avut stare. In jurul orei 4 dimineata, am legat rulota, am pus un minim necesar de apa, verificat functionare soba, verificat etc. etc.
      La sapte si jumatate eram in parcare la Metro pentru o sumara aprovizionare, apoi m-am intins la drum. Drumul liber pana la destinatie, iar din Busteni pana la locul de adunare parca nici gropile nu ma erau atat de multe si de adanci ca asta vara.
      Am ajuns, am coborat din masina si ne-am lasat prada emotiei revederii, imbratisari, pupaturi si strangeri de mana cu noii parteneri de ruloteala.
      La fata locului erau, de la stanga la dreapta: @Ionel Uruc si Codrina, Chivuta,   @Manole Marius
       

       
      si Virgil (tot de la Fetesti).
       

       
      Erau foarte prezenti  Stela si @Militoiu Ciprian, proaspeti forumisti, proaspeti posesori de rulota si la prima iesire cu rulota.
       

       
      Dupa o sumara dezbatere privind meniul zilei s-a mers si s-au facut cumparaturile necesare.
      In mod absolut firesc, am trecut la degustarea  licorilor bahice, ce ne inconjurau. O minunata tuica de caise Made by Uruc si o nu mai putin imbietoare tescovina de Floresti Mehedinti, uitata in beci si scoasa la lumina dupa ce au trecut peste ea cativa ani buni. Si servita cu masura
       
      WP_20171021_17_09_48_Pro.mp4
       
      Restul zilei l-am petrecut cu diverse activitati specifice intalnirilor de rulotisti: activitati administrativ gospodaresti, depanarea amintirilor legate de iesirile anterioare, servitul mesei, o mica plimbare, pregatirea lemnelor pentru focul in jurul caruia urma sa ne strangem catre seara. Totul intr-o atmosfera efervescenta, cu multe glume si multa veselie.
      Daca spui Marius Taximetristu', spui obligatoriu si  "cordon bleu" .
       

       

       
       
      Mai tarziu, doamnele au pregatit o ciorbita de pui cu bors, dreasa cu leustean din belsug si servita cu ardei iute. Codrina ne arata ca, in ceea ce priveste  pregatirea ciorbitei de pui, nu este admisa nicio eroare.
       

       
      Trecem la masa

       

       
      Spre seara, ne exersam un pic aptitudinile pentru supravietuire si aprindem focul utilizand asa ceva
       

       
      Mission accomplished!
       

       
       
      Se ineaca, mai apoi, o pastrama de oaie in bere.
       

       
      Si pentru ca tehnologia evolueaza necontenit, n-o mai cautam cu lumanarea ci cu lanterna.
       

       
      Virgil, dupa o metoda ancestrala pe care a refuzat sa o devoaleze, verifica temperatura optima a jarului pentru gratar!
       

       
      Treaba fiind  in regula, se pun bazele solide ale unui gratar
       

       

       
      Sa trecem la treaba!
       

       
      In jurul focului, inconjurati de noaptea friguroasa, ne aducem aminte cu drag de colegii cu care am petrecut clipe minunate, in alte iesiri.
       

       
      Ne amintim de fervoarea Crinei si de linistea filozofica a lui Petrica, de candoarea lui Petronel, de tocanita indelung mestesugita de glumele si cantecele lui @Dan Armeanu, de iepurele la ceaun al lui @Mugurel Vap Suilea si de pateuturile calde scoase din cuptor de sotia lui, de multi altii care ne-au facut sa fim bucurosi ca facem parte, alaturi de ei, din frumoasa familie forumrulote.ro
       

       
       

       
      II rog, pe cei pe care nu i-am mentionat nominal, sa ma ierte asigurandu-i in acelasi timp ca sunt la fel de apropiati sufletului meu, ca si cei mentionati mai devreme!
       
      Apoi, incet - incet, ne retragem in culcusurile noastre calde ca sa visam frumos despre prietenie.
      Dimineata fac un tur al taberei, incojurat de liniste si de aerul curat al padurii
       

       

       
      Am avut si paza asigurata, un ditamai "dulaul" imi arata una din schemele lui de karate
       

       
      Cam asta a mai ramas din focul de noapte
       

       
      Intr-un gest de mare prietenie si noblete, pentru ca anuntasem ca dimineata in jurul orei noua va trebui sa plec, acesti prieteni minunati au framantat in toiul noptii coca astfel incat sa creasca si sa fie gata dimineata devreme pentru gogosi. Sa ma pot bucura si eu de ele!
      Le multumesc tare mult pentru asta!
       

       
      Doina pregateste musdeiul de usturoi pentru langosi
       

       
      Pentru Chivuta, modelarea "din mana" a gogosilor, nu mai are niciun secret!

       
      Doina executa gogosi umplute cu branza si cascaval
       

       
      Uraaaaaa, avem gogosi!
       

       
       

       

       
      Facem fotografii pentru o cat mai buna aducere aminte, a clipelor minunate petrecute impreuna
       
       

       

       

       

       
      In final, o invitatie
       
      Gașca mea nu poate să stea liniștită
      Nici o clipă
      Hai și tu, dacă simți așa
      Vino-n gașca mea!
       
       
       
       
    • Marius Negru
      de Marius Negru
      Salutare tuturor. Acum suntem la mare, dar in perioada urmatoare 20-28 iulie vrem sa mergem la munte, cred ca pe la Plaiul foii, Zarnesti pe acolo pe undeva.Daca mai vrea cinev sa ajunga in zona este binevenit. 
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.