Drinovan Ovidiu

Cu rulota prin tara 2

12 postări în acest subiect de discuţie despre Cu rulota prin tara 2

Cu rulota prin tara 2

Drinovan Ovidiu

  Concediul lui 2015 l-am inceput de perioada Sfintei Mari si a durat 2 saptamani numai offcamping, mergand atat la mare cat si la munte.

  Traseul parcurs a fost:Timisoara-Orsova-Craiova-Alexandria-Bucuresti-Constanta-Navodari-Venus-Bucuresti-Ploiesti-Sinaia-Poiana de la Padina-Transbucegi-Busteni-Valea Cerbului-Brasov-Sibiu-Deva-Lipova-Timisoara cu un consum mediu de benzina de 11.6l/100km pe o distanta de 1900km, avand clima pornita, doar cand a fost nevoie.

IbZ4c9D.png

  Plecarea am facut-o intr-o zi de joi pe 13 August pe la ora 15, apucand sa vedem pe ziua, frumosul traseu ce incepea dupa Caransebes si se tremina pe la Drobeta Turnu Severin.

 O prima locatie de inoptare am gasit-o la marginea centurii Craiovei, langa o pensiune si o vulcanizare, unde dimineata in timp ce luam micu dejun a venit un TIR cu un cauciuc spart la reparat si aveam sa asistam la procedura de schimbare a cauciucului si nu numai, deoarece in timp ce ii tot ridicau remorca plina cu 24t o perna de aer a cedat, facand o bubuitura cu mult praf .tamp

T8vjwPv.jpg

 Apoi am continuat drumul spre Alexandria, unde prin judetul Olt la o pauza de masa, am vazut ca se opreste cineva cu masina si vine spre noi intrebandune, daca avem probleme cu rulota:).Era colegul de pe forum @Ovidiu Cica nay.

 A fost o portiune de drum destul de lunga de la Caracal  pana la Rosiori de Vede, unde drumul de pe banda mea a fost jumatate taiat , astfel a trebuit sa merg cu rulota mai mult pe axul drumului.iar multi ce veneau pe contrasens nu aveau nici o jena sa se die putin mai in dreapta lor. A fost crunt sa trec pe acolo!

 Cat despre orasul Caracal tot asa groaznic a ramas de cum il stiu de cand eram mic! Drumul asfaltat in valuri , carute, indicatoarele care te scot pe camp.Chiar era un indicator spre Alexandria si care datorita spatiului mic dintre suport si casa era taiat si scria doar ALEX )|(.Traiasca primarul pentru ce e acolo!

 Ajunsi in Alexandria pe la neamuri, am stat putin cu ele si pe la ora 1 am luat-o din nou din loc spre Bucuresti cu gandul sa-l trecem noaptea si daca o fi sa ajungem si noi la Constanta de Ziua Marinei.

uhDkUws.jpg

 

Ob03Kxk.jpg

 

2j7rHNA.jpgnYfnVWR.jpg

 

 Am trecut repede prin Bucuresti, ajungand in dimineata de15 august pe la ora 3 intr-un spatiu de service de pe A2,  inainte de podul de la Fetesti.Am oprit doarece eram destul de obositi, iar traficul era foarte crescut spre mare datorita Zilei Marinei.Spre surprinderea noastra nu a mai vazut niciodata autostrada asa de incarcata, mai ales la o asa ora!Asa ca am renuntat la ideea de a vedea parada militara si am stat sa ne odihnim pana pe la vreo10, ora la care se putea circula normal pe autostrada .

 Ajuns la mare, dupa ce am facut plinul cu tot ce trebuie la Constanta, am pornit in cautarea unei locati de campare de la Navodari, spre Sud. Am intrat sa vad campingul Lebada si in vecinatatea lui Maslinul, dar nu mia placut.

PF7CwjT.jpg

 

33Ep7oI.jpg

TTDTB54.jpg

 Am ajuns si la renumitul Camping S, unde am reusit sa trec cu greu la intrare, neavand buletinul la mine ci in masina si unde nu a-si fi stat  nici 5 minute datorita nebuniei ce era acolo.Era o inghesuiala ca la piata.Casute, rulote si corturi unul langa altul de nu aveai loc sa intinzi o patura, iar daca vroiai sa asculti muzica mai tare si de toate genurile era locul perfect).

 Asa ca am continuat sa merg pana am ajuns in apropirea plajei de la Venus!Nu am mai mers in cammpingul Palace Venus ca si cu un an in urma, deoarece nu ma mai atragea nici ca pret 70lei/noapte-zi si nici ca aspect, iarba fiind mai mult uscata, iar locurile cu umbra de la acei plopi taiati la jumatate, erau ocupate, reusind cu bani ce ia-si fi dat pe campare sa-i folosesc in alte scopuri.

gjk5jOL.jpg


0CgMaOa.jpg

PPsE3ft.jpg

MJ0PYqp.jpg

hXkUAcs.jpg

jYZB3Xy.jpg

cLdMfZw.jpg

 Pe parcurs am repozitionat rulota.

ju2KFeh.jpg

urOIFsF.jpg

RRpGsIJ.jpg

 Pensiunea Perla Venuslui, un loc unde am gasit mancare buna, locuri de joaca, apa, dus si wc.

phbVq7Z.jpg

vuXAS5y.jpg

zuvokMM.jpg

jP5IYFg.jpg

Mai jos se vede plaja(lasata murdara de uni turisti :lovitincap: ) si statiunea Saturn.

osMEJ5K.jpg

hZ6zB4R.jpg

 Seara mergeam la plimbare pe faleza si la intoarcere luam la rand tot felul de masinari dedicate copiilor si nu numai.:)

 Clatitele, covrigi si porumbul fiert erau in meniul din fiecare seara.

3htexJJ.jpg

9t8aUh6.jpg

EORC6YF.jpg

UmZ66W8.jpg

ORqU6TZ.jpg

 Cum pe la sfarsitul primei saptamani vremea a inceput sa fie mai rece si instabila, am hotarat sa o luam din loc spre munte.

5t5RfgP.jpg

ce9ZGVW.jpg

 

Modificat de Drinovan Ovidiu
  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin Smolnicki

Felicitări, Ovidiu! Mulțumim foarte frumos pentru relatare! 
Mi-a plăcut cum ai descris totul. Ai pus și multe poze. 
Bravo! Sunt convins că mulți colegi vor aprecia această relatare. Ai făcut-o cu amănunte și iar pozele sunt edificatoare. Sper ca și alți colegi să intervină cu astfel de relatări, cât mai mulți colegi. Eu tot visez la mare. Greu vor trece 7 luni!!!!
Ai intrat cu mașina și rulota până lângă mare, ai campat și ai rămas pe malul mării? 
Este de vis ceea ce povestești tu acolo!
 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gogonea Razvan

Un concediu minunat .... Multumim pentru relatare...parca am citit o carte buna , si din pacate s-a terminat foarte repede...superok

Modificat de Gogonea Razvan

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan Ploiesteanu

Ai colindat ceva!Un concediu foarte frumos.Apropo la citi km.ai facut nu a fost obositor? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

@Florin Smolnicki, da!Am fost campat foarte aproape de mare, noaptea auzindu-i valurile.

@Gogonea Razvan, inca nu sa terminat!Mai urmeaza partea cu muntele, doar sa-mi fac putin timp.

@bogdan ploiesteanu, doar intre unele locatii care au fost la distante mai mari, mi-a fost mai greu!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Felicitari Ovidiu, frumoasa prezentare/relatare, cu multe amanunte si poze f.dragute !!
Astept si partea a doua, de la munte cu mai multe poze !! 
Sarbatori Fericite !!:MerryChristmas:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Fain traseu, faina relatare! superok

Poate in vara "ce v-a sa vie, o punem" mai multi colegi de un asa concediu/intalnire! nay

Din iunie incolo cel putin noi,  familia David (Eugen & Maria) suntem dispusi pentru orice perioada!

Asteptam continuarea!

S-auzim numai de bine!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

 A doua saptamana a concediului am petrecut-o la munte, unde am reusit sa ajungem in cateva locuri noi pentru noi:Transbucegi si Valea Cerbului, iar vremea a devenit foarte capricioasa, fiind rece si ploioasa, ziua ajungand sa fie si 13°C.

 Nici cand am plecat spre munte nu ne-am facut vreun plan de acasa pe unde sa mergem sau unde sa campam asa ca ne-am hotarat de fiecare data pe moment.

 Am facut o prima oprire, venind de la mare la centrul comercial Auchan-Jumbo Ploiesti de unde am apucat sa mai facem unele provizi chiar inainte de a inchide.

 Fiind tarziu ne-am hotarat sa inoptam in parcarea lor intrebandu-i pe cei de la paza, daca se poate, iar acestia ne-au inteles si ne-au lasat pana cand la ora 5 a venit cel care ne-a lasat si ne-a spus sa plecam ca urmeaza sa se schimbe tura si vin alti care nu sunt chiar asa intelegatori! Asa ca am mutat toata sandramaua in afara centrului comercial si ne-am continuat somnul pana cand din nou am auzit batai in usa pe la ora 7:30.Erau angajati de la o firma de vanzari auto care ne-au rugat sa mutam rulota din fata gardului unde se aflau masini de vanzare, ca urmau sa deschida si nu li se vedea marfa.Si de data asta am mutat casuta cu vreo 50m mai in fata, unde nu mai era nimic ca sa incurce pe cineva, decat pe cei care plecau de la shoping, pentru ca eram cu jumate de atelaj in drum.

 La fimiu a inceput sa-i placa in noua locatie, unde in timp ce luam micul dejun, fiind in apropierea unei cai ferate, prin zona treceau tot felul de trenuri.iar micutul sarea la geam sa le vada.:)

7zmGhK6.jpg

De aici am plecat spre Sinaia, iar de la Sinaia am mers spre Pestera Ialomitei.

Kgig6LR.jpg

Un drum farte bun, fiind putin mai ingust, devenind in unele zone mai dificil de condus datorita vizibilitati reduse mai ales pe timp de ceata, dar cu atentie se poate parcurge.

pmpe3AG.jpg

t2kJ0EA.jpg

Cabana Dichiu

lw694Z3.jpg

N6zRyP6.jpg

De la cabana Dichiu mai sunt 5 Km pana la campingul Zanoaga.

Drumul contiunua spre barajul de la Lacul Bolboci, unde se va urca putin in zig-zag o panta mai abrupta.

68lOhz7.jpg

apoi se poate vedea lacul Bolboci, unde nu am vazut vreo zona de campat mai in apropierea lui.

WeBLGGi.jpg

Ajungem pe platou la Padina, un loc frumos, unde am stat pana ce vremea sa mai incalzit.

Au8BnrW.jpg

Se pot vedea si alti iubitori de iesiri.

kZZm2fM.jpg

Ajunsi aici am campat intr-un loc frumos mai langa apa.

dv4kdhx.jpg

Un loc mai greu accesibil, deoarece se cobora o panta, iar jos era destul noroi cat sa nu-l poti ocoli, dar cu cateva pietre mai mari s-a rezolvat.Mai mult aveam emoti pentru cand trebuia sa plec, deoarece trebuia sa urc acea panta si nu stiam, daca o sa reusesc, fiind pe alocuri cu pamant.Dar nu au fost probleme!A mers.

 Dupa ce ne-am asezat, o prima plimbare am facut-o spre manastirea de la intrarea in Pestera Ialomitei pe care am mai vizitat-o cu ceva ani in urma.

FFrL0J2.jpg

Mvxh6n0.jpg

x7n4TSm.jpg

rDDla5x.jpg

yZXrICg.jpg

TnfSmEY.jpg

moW2HRc.jpg

S6gHDUa.jpg

In cazul acesta umbrela nu mai este de soare ci de ploaie;)

Bs7LTDB.jpg

6whiS0H.jpg

Ne propunem sa urcam cu mic cu mare pana la brazi aceia din dreapta

RpclWIP.jpg

IO5hXYU.jpg

Uefwdvm.jpg

XJooDpy.jpg

lsccNI2.jpg

De aici se poate vedea platoul 

fIO4TFD.jpg

si doua puncte mici, unul alb si unul rosu.E locul de unde am plecat.:)

EQszCA6.jpg

3Q1bYIg.jpg

Cutu mare...

tNXSh5n.jpg

altul mai alb /.;

cnvsHw3.jpg

Zi de voie, semn ca vremea sa mai incalzit

8NEpNZA.jpg

LT7XOLe.jpg

qs76rHO.jpg

Tot aici am avut ocazia sa vad randamentul panoului de pe rulota, acesta fiind foarte aproape de maximul lui de 80W.

lKQ0Nof.jpg

Ne luam ramas bun de la Padina si plecam spre Transbucegi

TTu8tws.jpg

De la Cabana Dichiu se face stanga si se ajunge pe platou pana la Piatra Arsa.

CERDHNf.jpg

JkIn4fW.jpg

kmtbOS6.jpg

Eu m-am oprit aici pentru a intoarce rulota! Nu cred ca mai continua drumul mai mult de masinile acelea parcate.

IHSKvYT.jpg

tTm4wI3.jpg

PpjOxCG.jpg

De sus de pe pietre se vedea o parte din platoul de la Padina

HTNGVI7.jpg

Dupa ce am stat putin pe aici am plecat spre Sinaia

aNx3eGq.jpg


LmU1AnD.jpg

De la Sinaia am continuat drumul spre Busteni si de aici am facut stanga spre Valea Cerbului, ajungand pana la Gura Diham,

Ryc4ghN.jpg

de unde, am facut cale intoarsa pana pe Valea Cerbului, gasind un loc de campare mai langa drum in apropiera unui tomberon de gunoi. Locul nu a fost deloc rau, pentru ca mai spre seara am avut parte de un spectacol cu ursuleti.

zHnxpwm.jpg

loB4CYw.jpg

A II-a zi am plecat putin mai jos, intr-un loc mai frumos cu o priveliste superba a muntilor Caraiman

yzZ6c0o.jpg

uztTBeE.jpg

eFXxDV5.jpg

Cum cei din zona se apropiase de sfarsitul sejurului ce a durat 2 luni, au facut un foc mare de tabara.

XYjcA27.jpg

In timp ce stateam la povesti pe langa foc un ursulet a trecut fuga prin spatele nostru direct la tomberon :o trantindul la pamant.:)

 Pe parcursul perioadei ce am stat aici tot a II-a zi auzeam ce au mai facut ursuleti pe la unul pe la altul.Nu era nimic grav, dar ca in cautarea hranei au speriat 3 familii.La una i-a spart cortul de la rulota si a gasit 2 oale cu mancare, la o alta a dat cu antena parbolica pe jos in timp ce se chinuia sa scoata niste fructe de sub rulota, iar la ultima a mirosit cortul biggrin.

 Fiind cu cortul, niste tinerei au legat mancarea in pom sa nu-i deranjeze peste noapte ursuleti;)

zwqc38z.jpg

 Am avut niste petrecareti ce au venit din Olt si s-au apucat de mancare spre seara de i-a prins noaptea cu ceaunul pe foc, dar na ii inteleg sunt la munte si vor sa se simta bine oameni.Fiind la vreo 10m de noi nu ne-au deranjat, putand dormii fara probleme, pana cand pe la ora unu eu si cu sotia sarim la geam la stigatele uneia dintre doamnele de acolo care fugea cu lanterna pe langa rulota noastra strigand tare URSU! URSU! URSU! uite URSU!Ne-am speriat in prima faza!Pana cand ne-am dat seama ca ei vazusera un ursulet si fugeau dupa el cu lanternele sa-l vada mai de aproape, iar asta fugea de ei. Doamne dale mintetamp

 De aici am plecat la Sibiu, unde am vizitat gradina zoologica, iar a II-a zi Muzeul Traditiilor.

6ZfETfO.jpg

NeSAgmO.jpg

brdRR3a.jpg

6Bsqjca.jpg

Am inoptat in apropierea intrari de la grdina Zoo, avandu-l in aproapiere  pe paznicul gradini impruna cu catelusi lui;).

aHaBBys.jpg

Si cateva poze de la Muzeul Traditiilor din Sibiu, care este destul de mare si de frumos.

bG5eVdi.jpg

zMNLZN6.jpg

DkPLGUh.jpg

i44m1JU.jpg

bdvQtTf.jpg

uIoUN9B.jpg

kfJgrHA.jpg

1aRARft.jpg

GyVqMQZ.jpg

RUeG25i.jpg

cTQsfjA.jpg

lUwQnSE.jpg

Apoi am luat-o spre casa opridu-ne in drum pe la manastirea Radna

ThiOsIJ.jpg

Si pe faleza Muresului in Lipova

LqrUkGV.jpg

hBN0YiA.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Mulțumim, mulțumim, Ovidiu!
Tot respectul meu și al colegilor! Cred că toți colegii noștri sunt de acord cu mine.
Foarte frumos! Mă bucur enorm că ai pus pe forum relatarea traseului pe care l-ai făcut vara aceasta.
Cred că fiecare ar trebui să descriem experiețele noastre... Poate că nouă, cei care am trecut prin acele momente de neuitat, nu ni se pare extraordinar, dar ceilalți care citesc pe forum găsesc toate aceste amănunte foarte importante, fantastice. De aceea, cred că ar trebui ca fiecare dintre noi, să avem puterea de a povesti experiențele minunate pe care le-am trăit.
1. Prima observație, cu iertare: pentru că am doi băieți, mă gândesc că nu ar fi rău, Ovidiu, dacă băiețelul tău ar mai primi cadou încă un frățior sau o surioară... L-ai întrebat vreodată? Să vezi ce se va bucura! Nu numai el, ci și întreaga familie – bunicii, nici nu mai spun. Vei vedea cât de fericit vei fi, când vei ține DOI îngerași în brațe: unul în partea stângă și unul în partea dreaptă. Vei ieși în poze și mai fericit. Crede-mă. Curaj!
2. Mi-ai demonstrat, încă o dată în plus, că avem o țară minunată. Este mai mult decât suficient să vizitez toată România cu rulota. Dacă mai am timp, peste cam o mie, două de ani, voi merge și în străinătate (cu rulota).
3. De unde ți-ai luat terasa aceea super-bengoasă, și cât ai dat pe ea? Exact așa ceva îmi doresc și eu. Dă-mi un pont ieftin și bun. Sau poate mă pot ajuta colegii în această direcție...
4. Cum am mai spus – cu iertare – cel mic e cam singurel, nu are cu cine să se joace.... se vede în poze.
5. Faza cu legatul mâncării în copac e tare de tot! Am mai învățat ceva. Bine de știut! Mulțumim!
6. De unde ai luat apă, unde ai golit „comoara”? Este important să ne spui.
7. Pentru la anul, nu uita să treci în agendă și Bucovina. Ai deja cunoștințe prin zonă... Vă așteptăm! Fac tot posibilul, măcar să ne vedem și să ne cunoaștem. Cum mai spuneam pe undeva, cele două rulote-surori trebuie să le aliniem numaidecât una lângă alta.
Mulțumim încă o dată pentru prezentare. Gânduri bune pentru toți, de la Suceava!

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

@Florin Smolnicki 

  De curand la Alin ia mai venit un fratior, asa ca o sa aibe cu cine sa se joace

  Sunt deacord cu ce spui despre tara noastra, este frumoasa si de aceea merita vizitata.

  Prelata aceea, e primita o data cu rulota.

  Cat despre apa o gasesti in fiecare rau sau daca vrei sa fie mai curata poti sa intrebi in stanga si-n dreapta de vreo sursa de apa, iar cu golirea apei uzate o poti face la ori ce WC sau intr-un loc care sa nu deranjeze pe nimeni.

Modificat de Drinovan Ovidiu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Laurentiu

Frumos traseu. In zona Padina merg in fiecare an de 2 - 3 ori, chiar pot spune ca stiu cam toate traseele pe acolo. Este o zona superba.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu
în urmă cu 3 ore, Adrian H a scris:

Foarte frumos traseul,  ati facut un concediu cum ne dorim si noi :) 

Daca ai detalii despre locatiile unde ai campat, pune-le pe aici, sa ni le notam si noi. 

Ai avut ceva probleme cu autoritatile la camparea off? 

 Locatia de la mare, unde am campat este in apropierea pensiunii Perla Venusului, un fel de parcare, unde vin si parcheaza o gramada de masini.

 Noi nu am avut probleme cu autoritatile, dar cineva care a fost cu un an in urma tot in acest loc, mi-a povestit ca sau luat comunitari de ei, dar cum nu era nici un indicator pus in acest sens, au insistat si au scapat de amenda.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.