Pop Vasile

Reguli utilizare locatii off-camping

24 postări în acest subiect de discuţie despre Reguli utilizare locatii off-camping

Reguli utilizare locatii off-camping

Pop Vasile

Inca nu am rulota. 

As vrea sa stiu parerile/experientele voastre despre parcari de 1 noapte sau mai multe in locuri off-camping :

Inoptam in parcari supermarket, statii benzina, parcari TIR, parcari parcari inafara orasului sau in oras ( la periferie sau unde nu este aglomerat) ?

Iesim de pe sosea pe un drum lateral si inoptam in afara partii carosabile ?

Daca vrem sa campam pe malul unui rau ( ex. Somes), cum alegem locul ? 

Care ar fi restrictiile si masurile de securitate care trebuiesc luate ? 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

TEODOR

Eu nu am ieșit mai deloc off-camping , dar știam sunt mulți colegi care te pot ajuta cu ceva răspunsuri. Hello , colegii , va rugam sa dezvoltati puțin subiectul . E important pentru un începător sa afle câte ceva de la cei cu experiența .
Eu pot sa-ți spun ca important este sa pleci de-acasă ca pe urma cu siguranță te descurci. Mi s-a întâmplat ca la întoarcerea dintr-un scurt concediu de 12 zile, sa nu mai pot sa conduc de oboseala. Eram in Caransebes, mai aveam 100 de km pana acasă , dar efectiv nu am mai putut. Am tras pe dreapta, m-am băgat in rulota , mi-am luat pijamaua si m-am culcat. M-am trezit după cinci ore si mi-am continuat drumul.Si asta e un motiv sa pleci cu casa după tine!!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Pop Vasile

Ma gandesc sa folosesc rulota mai mult pentru off-camping. ( nu vreau sa argumentez acum)

Spre exemplu: in drum spre Delta, ma opresc la Alba Iulia sa vizitez Cetatea ( merita !). Pot sa-mi las rulota ( faceti acest lucru ?) in parcarea de TIR-uri de pe Centura si va duceti apoi cu masina in oras ? Iar, dupa ce ati vizitat ( Cetate+muzee+masa +....= 1 zi) realizati ca sunteti obositi,   dormiti acolo ? ( parcarea TIR poate fi si o statie de benzina sau o parcare mai libera la intrarea in oras. Sau un supermarchet).

Privind masurile de siguranta, ma gandesc si la oameni dar si la animale. Fiecare parcare are " cainii ei" care apar imediat dupa ce ai parcat si stau acolo - mai ales daca iei masa. In zone turistice sunt caini comunitari care pot fi o surpriza neplacuta, mai ales daca iesi noaptea din rulota. Am auzit ca mai pot sa apara si ursi....( sigur, ... mai rar).

Odata, in Apuseni, am intalnit o "trupa" de 15-20 vitei ( vaci tinere), neinsotite de cioban sau caini. Am vorbit cu ei si ne-am jucat cu cei mai curajosi. Au devenit imediat foarte prietenosi, ne-au inconjurat,  se inghesuiau sa-i mangaiem, dadeau din capete, se frecau de masina....Am reusit sa plecam dupa un scurt moment de panica. Toti viteii au luat-o la goana dupa masina ! Daca eram cu rulota (si cortul montat) putea fi o intalnire muuult mai neplacuta. 

La astfel de " pericole" ma gandeam. Desigur, voi aveti mult mai multe experiente. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator Anonim

Eu nu iti pot spune despre parcarile de TIR-uri sau supermarket, cred ca sunt ok, dar... tu crezi ca rulota ta va fi goala? Adica, nu stiu, eu am in rulota puse o multime de lucruri pe care n-am cum sa le dau afara din rulota si nici cum sa le pun altfel. Lucruri indispensabile: scaune, mese, televizor, antena, butoaie de apa, mancare, bautua, apa,  scule, nu stiu... am paturile pline. Ce faci cu astea cand pleci undeva? Nu cred ca tu vei avea rulota goala si masina plina, in primul rand nu cred ca-ti incap toate cele in masina. Eu iti recomand pentru zi sa lasi rulota oriunde crezi, nu e problema, o parcare spatioasa, de supermarket, dar trebuie sa pui un antifurt de protap. Seara, e alta mancare de peste, eu n-am dormit si nici n-am cum sa dorm noaptea in rulota agatata de masina, poate eu singur da, dar cu tot cu familie, nu!

Patanii din astea cu vite o sa tot patesti, dar daca aveai un bat in mana si te dadea spre ei, plecau toti... 

De oameni nu te poti feri! De animale - DA!

Acum, cum sa te feresti de ursi, lupi, si alti crocobauri, nu cred ca pot sa te invat eu, ia-ti pistol, drujba, foc, muzica, fum, etc... Fiecare experienta cu animalele e ca si cu oamenii, difera de la animal la animal :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Vasile!

Apoi asa fac si eu in drumurile mele "pe oriunde", si cred ca multi dintre colegi fac la fel!

Adeca parchez pe undeva printr-un peco, parcare de "TIR-uri, ori o parcare mai "rasarita", vizitez ce-mi propun, apoi hotarasc daca innoptez acolo ori continui!

Bunaoara parcari ale unor "Super marketuri" ce sunt spatioase si multe dintre ele asezate cam "la periferia" oraselor!

Nu ca nu mi-as permite o camera la un hotel, motel sau ce-o fi find el, dar atunci pentru ce rulota?

Normal ca nu-i nimeni nu-si moneaza cortul rulotei pentru o noapte ori doar cateva ore de odihna!

Bunaoara in septembrie venind de la Oradea am campat/innoptat la Cluj mai bine zis in Gilau in apropierea targului auto, era vineri si doream sambata sa dam o tura printre masini! Puteam sa fi luat o camera prin apropiere dar dupa ce atunci rulota "dupa mine"?

Nu stiu care dintre colegi ar face-o! Dar nu-i exclus!

Acum privitor la ceeia ce inseamna off camping este alta discutie!

Prin parcarile mentionate ma-ndoiesc sa intalnesti vre-o data animale, mai putin caini si pisici!

Iar in off camping evita locuri, parcari, "iesiri in decor"  prin zone montane/rurale din apropierea pasunilor, etc...iar daca totusi se-ntampla, e prea frumos locul etc... evitati sa "va-nprieteniti" cu animale fie ele si domestice! Pana la urma acei "vitelusi" sunt ca niste copii! Si nevinovati asa cum sunt pot provoca daune!

:-)

 

Modificat de Eugen.D

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Pop Vasile
32 minute în urmă, Fugulin Cristian a scris:

 Eu iti recomand pentru zi sa lasi rulota oriunde crezi, nu e problema, o parcare spatioasa, de supermarket, dar trebuie sa pui un antifurt de protap.

Bun sfat cu antifurtul de protap.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David
în urmă cu 22 ore, Fugulin Cristian a scris:

 Adica, nu stiu, eu am in rulota puse o multime de lucruri pe care n-am cum sa le dau afara din rulota si nici cum sa le pun altfel. Lucruri indispensabile: scaune, mese, televizor, antena, butoaie de apa, mancare, bautua, apa,  scule, nu stiu... am paturile pline. Ce faci cu astea cand pleci undeva? Nu cred ca tu vei avea rulota goala si masina plina, in primul rand nu cred ca-ti incap toate cele in masina. Eu iti recomand pentru zi sa lasi rulota oriunde crezi, nu e problema, o parcare spatioasa, de supermarket, dar trebuie sa pui un antifurt de protap. Seara, e alta mancare de peste, eu n-am dormit si nici n-am cum sa dorm noaptea in rulota agatata de masina, poate eu singur da, dar cu tot cu familie, nu!

Tot n-am inteles? N-ai dormit in rulota prin vreo parcare etc, cu rulota agatata de masina?

Ce faci atunci "inventarul rulotei" care spui ca se afla si ocupa totul in rulota? Cum poti sa te odihnesti cu gandul ca ti se poate intampla sa-ti fie "sparta si pradata " rulota?

Si eu am multe foarte multe "obiecte la inventar" ce l-e port dupa mine, de multe ori nici n-apuc sa le folosesc, dar patul pot sa-l eliberez oricand pentru a fi folosit, cu rulota agatata! Am grija ca fiecare din lucruri sa fie puse la locul lor, si chiar imi intra in masina, "cula" si rulota, fara a fi depozitate pe pat, masa, etc...

Mai nou de cand am cumparat "cula pe masina" ma cam incurca panoul solar ce-i era locul deasupra pe masina, dar i-am gasit loc in interiorul ei!

Fiind variant si noi fiind doar 2 persoane imi permit sa rabat banchetele din spate!

Chiar "afara prin parcarile de pe autostrada dar nici in orase sa nu dezgati rulota de la masina", numai daca este parcare speciala, destinata in acest sens si in care probabil sa trebuiasca platit! Daca te gaseste "organu" cu rulota dezgatata iar risti sa fi amendat! Dar nu la noi!

Chiar si "solo" cu masina prin nenumaratele parcari prin care am dormit am "tras" printre TIR-uri, la lumina cand este noapte! Niciodata nu sa-ntamplat nimic rau! Afara de  cazuri in care a batut "organu-n" geam si a cerut actele!

Dar si spatiul destinat "livingului" de asemenea, pentru a servi dimineata sau oricand, o gustare, o cafea ori ce dorim noi! Chiar nici in timpul deplasarilor nu prea "batem la portile restaurantelor"!

Cand suntem "solo" fara de rulota este alta treaba!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David
în urmă cu 21 ore, Pop Vasile a scris:

Bun sfat cu antifurtul de protap.

Nu m-asteptam sa fie cineva fara antifurt, ori ceva de "genul"!

Apropo, eu am ceva facut in regim "home made" care este "prezent" pe protap si cu  masina agatata! O mai lasi si agatata si pleci fara masina!

în urmă cu 21 ore, Fugulin Cristian a scris:

Nu, nu pot face acest lucru. Daca eram decat eu, era ok, dar cum am doi copii mici, inseamna atat mult mai multe lucrurui pe care trebuie sa le car dupa mine cat si un intreg ritual de culcare. Deci nu! Nu pot sa dorm, de aceea am zis ca eu nu pot da sfaturi, caci nu am experienta necesara!

Banuiesc ca-ti alegi trasee mai scurte, spre a nu fi nevoit sa lasi rulota nepazita prin vreo parcare!

Adevarat, cu 2 copilasi langa tine este mai greu!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Enache Lucian
14 minute în urmă, Eugen.D a scris:

Daca te gaseste "organu" cu rulota dezgatata iar risti sa fi amendat!

Dece te amendeaza daca ai rulota dezgatata?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa

Salutare,

In vara am fost la o nunta, si daca s-au legat mai multe zile, am plecat cu rulota; da am fost cu rulota pe care am parcat-o in vecinatatea restaurantului cu pricina. Dupa fericitul eveniment, ne-am retras in rulota pentru cateva ore de somn, ca sa nu mai zic ce bine s-au pastrat hainele de gala in rulota :) In ziua urmatoare am plecat sa vizitam rezervatia de zimbri de la Hateg. Rulota am last-o la un han in apropierea rezervatiei. Spre sfarsitul zilei, ne-am intors, am agatat rulota si am plecat .
Toata excursia a descurs in acest fel: rulota parcata undeva - noi plecati in vizita - intors la rulota - odihna - plecat mai departe. :)

Cat despre iesirile off, prefer locatii cu un fir de apa, un loc de facut focul, si cativa prieteni cu care sa stai la povestit si la baut

Reguli/restrictii: 

- REGULA BUNULUI SIMT, cu tot ce cuprinde ea

- sa ai intodeauna saci de gunoi, in care sa-ti aduni resturile cand vrei sa pleci de acolo.

Parerea mea...

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Enache Lucian

Credeti ca se poate face un sejur cu rulota in Europa in mod off camping? Adica dormit in parcari, benzinarii, malul marii, etc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David
în urmă cu 21 ore, Fugulin Cristian a scris:

 

 

în urmă cu 21 ore, Enache Lucian a scris:

De ce te amendeaza daca ai rulota dezgatata?

Poi scrisesem colegule, ca n-ai voie s-o dezlegi binenteles sa si calezi, decat in locuri permise, parcari speciale, campinguri etc... unde mai trebuie si platit stationarea!

Nefiind dezlegata si calata nu te poate considera in stationare, ci doar oprit in trafic, vorbesc prin parcarile autostrazilor, ori pe nationale!

Nici chiar in parcarile din localitati n-are ce-ti face nedezlegat fiind, dar si neexistand reglementari de interdictie-n acest sens!

Doar vreo amenda de depasire a timpului orar de stationare! In Italia cam peste tot parcarile sunt cu plata, marcate cu linii albastre unde se plateste la automat, marcate cu galben pentru persoane cu handicap si cu alb unde se poate oprii/stationa, dar in toate cazurile nu mai mult de o ora! Trebuie sa pui discul orar in geam, dar poti sa-l si muti din nou inainte de terminarea orei!

Dar si in Germania opream, dormeam prin parcarile hotelurilor in orase, prin cele ale supermarketurilor ne mai vizitau noaptea politistii, chiar trebuia "sa ridicam ancora"!

N-am fost in Germania cu rulota, decat cand am adus prima mea rulota, dar de multe ori cu platforma, si aia chiar trebuia lasata undeva sa ne putem "misca" dupa masini!

De multe ori ramanea la zeci de kilometri distanta!

Eiii, dar astea sunt alte discutii!

 

 

Modificat de Adrian V.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator
6 hours ago, Cristian Popa said:

[...]

- sa ai intodeauna saci de gunoi, in care sa-ti aduni resturile cand vrei sa pleci de acolo.

Parerea mea...

 

... si in care sa strangi resturile pe care le gasesti acolo cand ajungi... altminteri  poate  stii tu vreun loc virgin sau macar necalcat de rromani sau rumani si nici de mujici...?!?
Parerea mea hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa

Locuri necalcate de lume nu stiu, dar locuri frumoase si curate stiu cateva...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Fericitule...!

Tine-le pentru tine... Eu recunosc ca n-am umblat mult in tara asta, dar nici nu am vazut vreun loc curat.
Am vazut locuri curate prin vecini sau prin departari, dar la noi nu...

E drept ca vecinii si cei din departari au avut sute de ani de educatie cu bata si cu armata, iar cei ca noi asa, ca vecinii din sud, sunt niste bieti tarani care mai au bunul simt - demult disparut din satul romanesc. Ca la oras n-a fost niciodata.

Ca sa nu fiu offtopic, ca tocmai se pare ca am calcat pe bec tamp, am sa spun regulile pe care le vad eu:

- nu deranja !   Nici pe cei care sunt langa tine, nici pe cei care vor fi in locul tau si nici Natura (care inseamna tot: iarba, frunze, apa, pesti, veverite, ursi sau pietre)

- exceptie si chiar indem spre a deranja:  deranjeaza-i prin orice mijloace pe mitocani, parveniti, smeckeri, emanati si altii din soiul lor.

 

Modificat de Vali Nicolaescu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Pop Vasile
în urmă cu 2 ore, Adrian V. a scris:

Sincer , in concediu ca sa umbli din parcare in parcare din asta fara plata eu zic ca este mai mult un stress decat relaxare ,  

Si eu cred la fel. Dar :

1. Am citit pe acest forum o frumoasa descriere a unui concediu off-camping in Grecia in extrasezon. Mi-a placut.

2. Si acum experienta mea: In 2000 am facut cu masina si familia ( 2 copii) un circuit Cluj-Paris-Lyon-Milano-Venetia. Am rezervat peste tot ( la vremea aceea, printr-o agentie de turism) cazare la hoteluri.. Nu erau GPS-uri. Pana la Paris am facut 5 zile ( 4 nopti) :  I zi Budapesta, a II-a zi Viena si Schonburn, a III-a zi Karlsruhe, a IV Strasbourg si Reims iar a V-a zi am ajuns la Paris unde am stat 7 nopti. De fiecare data am pierdut foarte mult timp sa gasim hotelul unde aveam rezervare. Dar si dupa ce am gasit hotelul ( erau in zone centrale) : formalitati cu cazarea, luat din masina o parte din bagaje si dus in camere, dimineata dupa ce ai luat micdejunul facut bagaje si duse la masina. Totul dureaza si te poti enerva.

Pentru asemenea situatii ma gandeam sa campez off-camping : am o tinta ( ex. Camping Palace Venus) dar drumul din Cluj si in stilul descris, poate sa dureze.

Asta vara am fost si in Bollendorf  in Germania ( aproape de Trier) unde am vazut foarte multe campinguri si unde vreau sa revin cu rulota. Cu siguranta voi face mai multe zile si nu stiu daca in fiecare seara (chiar si cu ajutor GPS !) voi fi dispus sa caut un camping ( si sa si platesc pentru asta).

La asemenea situatii ma gandeam.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
RaduPH

Si daca parchezi langa ceva rau sau pe margine de drum ... cat e amenda ? Nu stiu ce exemplu sa dau dar daca o iei in sus pe deal si ajungi pe langa babele/piatra arsa/pestera/ poti trage pe dreapta si 2 zile gratarele ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin

Bună dragi colegi, eu umblu cu rulota după mine de 15 ani , cât au fost copii mici i-am purtat cu noi , acum am rămas echipaj de doi , dar atât în RO cât și extern am oprit in parcări și am dormit fără probleme .Spre exemplu mergeam la mare Zalau -Mamaia chempinguri de la capătul stațiunii, ne opream pe valea Buzăului off și de multe ori lângă noi se opreau și alți colegi , ieșea o seară pe cinste.Am mers spre Grecia , am dormit in Bulgaria in stații peco am dat la băieți 5 € și totul a fost in regulă ei ne-au arătat unde să parcăm în stație să nu încurcăm. Spre Italia am oprit in parcările mari între tiruri dar și pe naționale in parcări normale si nu a avut treabă nimeni cu noi .Sunt și excepții , am auzit de faimoasa parcare in Austria unde sunt ceva bande de hoți rromi sau prin parcările supermarketurilor unde te vad , așteaptă să pleci la cumpărături și te fac , eu tot timpul  la cumpărături unul rămâne și pleacă la a doua tură. Acum am schimbat rulota cu autorulotă și avantajul este ca putem rămâne in parcările din orașe peste noapte fără probleme , acesta fiind cotat autoturism . Toate urările de bine și când plecați la drum fiți optimiști, gândiți pozitiv că nu se întâmplă nimic și o să fie un concediu bine plănuit frumos , cu amintiri frumoase !

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu
On 21.12.2015 at 14:52, Enache Lucian a scris:

Credeti ca se poate face un sejur cu rulota in Europa in mod off camping? Adica dormit in parcari, benzinarii, malul marii, etc.

Lucian,  hi
Eu asta vara am facut o incursiune de vreo 14 zile prin Europa ( vreo 8 tari )
Am dormit ( in afara de Paris ) numai prin parcari si benzinarii.
Am si dezlegat rulota de masina .
Nu am avut probleme nici cu politia , nici cu alte persoane.
Am lasato  ( rulota ) si singura in benzinarie si am plecat in oras cu masina, nici-o problema nu am intampinat.
Mentionez ca am si gatit si am pus masa afara pe trotuar sau langa rulota in parcare.
Acum na...mai cred ca si cum iti este norocul.f;'

Mentionez ca in Germania , Cehia si Slovacia am dormit chiar in parcari din interiorul orasului.

2016-08-10 10.52.47.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Si eu am detinut rulote timp de vreo 7 ani si am campat NUMAI off camping!

Am fost primul din tara care am trecut Transalpina cand inca se lucra masiv.

Am fost pe Cheile Oltetului, Cheile Galbenului, Maritza, Romanii de Sus, Cheile Bistritei, Lacul Petrimanu si Galbenu, Transfagarasan(pe drumul vechi spre Cumpana)

Lacul Ursu, Vaideeni, Costesti, Manastirea Arnota, Cozia, Rucar-Piatra, etc.

Punctual ca si reguli:

- pastreaza curatenia

- nu te da in spectacol cu muzica, gratarul, focul !!!!

- la minim 50 m de rauri

- nu bloca drumuri de acces

- nu bloca accesul catre proprietati private

- nu interveni asupra mediului

- nu defrisa (pt lemne de foc sau pozitionare ansanblu)

- fii om si da binetze la localnici(iti vor spune poturi folositoare)

- cauta o pozitie protejata de vant

- baga-te ca sa si poti iesi dupa aceea !!!!:laughing:

Daca mai imi aduc aminte mai intervin.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Doresc să dau un răspuns cât mai amplu. Voi face o analiză a acestei teme care fost propusă spre dezbatere.

 

Nu există nimic mai frumos pe lume decât să campezi OFF CAMPING!!!

 

Nu sunt un adept al campingurilor!

 

Avantaje camping

Ai toate lucrurile păzite.

Poți pleca oriunde vrei și cât vrei, fără probleme.

Ai apă curentă și curent electric la dispoziție (nu vreau să vorbesc … la ce preț). Eu de apă am nevoie, de curent, nu!

Ai loc special amenajat unde poți goli caseta toaletei.

 

Dezavantaje camping

 

Costuri suplimentare pt cazare pe zi (uneori, de exemplu la mare, niște prețuri exorbitante. Aici aș dori să mai scriu niște adjective, dar mă abțin…)

Aglomerație, se deranjează unii pe alții dacă e înghesuială.

Nici pe departe nu ai acea libertate de a campa… în libertate!

Gălăgie, forfotă, tumult, vânzoleală, mulțime de oameni.

Când ești în camping, îți suflă tot timpul proprietarul campingului în ceafă. Ba ai voie una, ba alta, sau nu.

Probabil că și noi stresăm proprietarul. Nu se știe.

 

 

Avantaje off camping

Totul cred că se rezumă la un singur cuvânt: LIBERTATEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Costuri ZERO PENTRU CAMPARE

Totul mult mai ieftin, practic, nu te costă nimic. Doar puțină motorină consumată în plus de către mașină.

 

Dezavantaje off camping

Rulota nu e păzită. Atât.

 

Colegule @Pop Vasile,

Eu nu ți-aș recomanda să parchezi la „supermarket, statii benzina, parcari TIR, parcari parcari in afara orasului sau in oras”. Sunt atâtea locuri minunate în natură.

 

NU este bine să parcăm pe marginea râurilor!!!!

Ne punem singuri și ușor viața în pericol. Dacă plouă și se umflă apele, putem rămâne fără rulotă. Eu dau sfaturi, dar chiar eu am făcut această imensă greșeală de multe ori și era să rămân fără rulotă!

Chiar și un mic firicel de apă poate deveni un râu imens, într-un timp foarte scurt.

Știu că tuturor ne place, că toți suntem atrași să parcăm lângă ape. MARE ATENȚIE!!!

 

Cât despre restricții de campare, cred că acestea sunt mai degrabă cele de bun simț și atât.

 

Revenind la camparea off, să nu cumva să înțelegeți că dacă eu campez în libertate, asta înseamnă că îmi bat joc de tot ceea ce se poate. Ba din contra, eu trăiesc și mă comport cu cea mai mare responsabilitate.

 

Colegilor, voi știți bine că în ultima perioadă am făcut o obsesie din a proteja natura. Am cumpărat la capitolul detergenți (de vase, rufe), săpunuri, șampoane, paste de dinți, totul BIO, NATURAL, ECOLOGIC, PRIETENOS CU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR.

Dacă fac un grătar, niciodată nu încep un foc nou pe o bucată proaspătă de iarbă. Întotdeauna folosesc tot ce se poate folosi din jur.

 

Am mai spus acest lucru:

După mine, în momentul când plec acasă, rămâne în urmă doar puțină iarbă bătucită, în locul unde au stat roțile rulolotei și mașinii.

 

La cât mai multe campări faine, tot timpul anului și oriunde!

 

Cu respect,  

 

Florin

@ovidiu cica, bine tare le mai zici. Total de acord cu tine!

 

hi   hi   hi

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

parchezi la „supermarket, statii benzina, parcari TIR, numai in liniste nu esti, ca iti vajaie soseaua de langa de nu poti inchide un ochi noaptea, am facut eu gresala asta vara asta, te trezesti speriat cand trece vreun vehicul mai galagios, gen camioane, tiruri, motociclete. Rulota nu izoleaza fonic aproape de loc, se aude tot de afara.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Pe langa regulile de campare (nu numai pentru cele off-camping) expuse mai sus de colegii nostri,
in special sintetizate de @ovidiu cica,  @Eugen David,  @Florin Smolnicki si altii. mai adaug si eu cateva 
"dispozitive" care nu trebuiesc sa lipseasca din dotarea rulotelor; 
   -dispozitivul antifurt ptr. carligul de remorcare (de preferat cel cu bila ).
   -dispozitivul cu ultrasunete anti-animale (caini, pisici, ursi, etc).
   -dispozitivul cu electrosocuri.

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Strafalogea
La 21.11.2016 la 18:23, Costica V. a scris:

Pe langa regulile de campare (nu numai pentru cele off-camping) expuse mai sus de colegii nostri,
in special sintetizate de @ovidiu cica,  @Eugen David,  @Florin Smolnicki si altii. mai adaug si eu cateva 
"dispozitive" care nu trebuiesc sa lipseasca din dotarea rulotelor; 
   -dispozitivul antifurt ptr. carligul de remorcare (de preferat cel cu bila ).
   -dispozitivul cu ultrasunete anti-animale (caini, pisici, ursi, etc).
   -dispozitivul cu electrosocuri.

Pe cel din urmă cu electrosocuri știu că nu e legal . Poliția îl poate confisca chiar de aveți factura la el.

Eu dețin spray cu piper stiu că străbate undeva până la 25 m .

Prin urmare sa fie, da sa nu aveți nevoie de ele.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.