Sorin S

Vreau idei!!!

4 postări în acest subiect de discuţie despre Vreau idei!!!

Vreau idei!!!

Sorin S

Salut,
 dupa concediul pe care tocmai l-am terminat am intampinat urmatoarele probleme ;

1 Bateria de la baie dubla comanda a cedat si a intrat in scurt aproape ca a luat foc .
2 Lada frigorifica Waeco si-a dat duhul .
3 Ventilatoarele de la frigider au murit si astea ..

Acum dupa cum spune si titlul , vreau cateva idei pentru a renunta la bateriile de la chiuvete si mai bine zis la microcontactori . Eu m-am gandit sa montez pe furtun un presostat si sa anulez legaturile comenzilor de la robineti , nu ca as mai avea la baie asa ceva , aici am o improvizatie cu buton pentru a trece concediul fara alte probleme . 

Pentru a nu plati inca o data bateria de la baie care are mai putin de un an de la achizitie si sa muiat microcontactul ma gandeam sa iau presostat care este 30 ron sa rezolv problema .

Pentru lada Waeco am gasit problema , are o dioda arsa dar asta ramane sa o fac maine la munca . Acum m-am gandit sa iau un minibar pe 220 v si 38 litri , oare merge pe invertor din 12 v in 220 v , cat consuma ??

Ventilatoarele sunt proaste si m-am cam saturat de ele ca la 2 max 3 luni schimb cate 2 , oare ce este de facut in aceste sens ?

Astept idei din partea voastra ... 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mariusb11

Salut

1 Se gasesc pe la magazinele de componente electronice microcontacti care ii poti inlocui cu usurinta. Presostatul e o idee foarte buna dar mai trebui si o alta pompa de apa care sa faca presiune (cele traditionale au presine f.f.foarte mica)si o supapa de sens (te ajuta sa menti presiunea). Cel mai bine daca te decizi in sensul asta cumperi o pompa dedicata si aceasta are pe ea si supapa de sens si presostatul toate intr-un corp comun. Ar mai fi o problema si anume sa te asiguri ca robineti de apa se inchid perfect.

2 Lada Waeco (presupun ca este cu compresor) bine ca e numai o dioda si nu e mai grav. Deobicei Waeco nu se strica dar ii trebuiesc ceva conditii de ecploatare si anume sa fie intrun loc cat mai ferit de vibratii si sa nu fie astupate/obturate fantele de aerisire.

3 Ventilatoarele cauta unele mai bune (sh dintr-un calculator sunt mai bune ca noi din magazin) si asigurate ca ai pe fire tensiunea lor de functionare, respectiv 12v. Eventual poti inseria o rezistenta si ai rezolvat problema dar creste consumul de curent.

Spor!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Eu am sistem hidrofor cu vas de expansiune si sunt multumit de cum functioneaza, folosesc o pompa shurflo cu membrana si funtioneaza ok. DAR inainte de a te apuca de asa ceva , trebuie sa iei toate furtunele la mana sa fii sigur ca nu ai scapari. Eu unul le-am inlocuit pe toate inclusiv colierele fiindca in momentul in care ai presiune continuu pe ele combinata cu vechimea furtunelor se pot intampla accidente.

Eu mai degraba te sfatuiesc sa inlocuiesti bateria sau microcontactul si daca vrei sa protejezi bateria poti sa intercalezi un releu pe comanda pompei, astfel scade foarte mult curentul ce trece prin contactele bateriilor si iesi si mult mai ieftin.

 

Lada nu iti mai functioneaza? Cum se manifesta. Si a mea cam facea pe nebuna ultima data cand am fost cu barca, una doua intra protectia pentru baterie, desi era pusa pe low, si trebuia sa tin motorul de la barca pornit, dar nici nu am avut voltmetru la mine sa masor tensiunea sa vad daca avea sau nu dreptate.

Modificat de cornelsavu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Negru

Sorine eu nu as tine o instalatie de apa de rulota sub presiune. Te stiu cat esti de priceput asa ca ti-as recomanda sa revii la microcontact. Problema e ca pompa ia 2amperi in functionare, la pornire poate ia mai mult si de-aia a cedat. O solutie ar fi sa pui relee de comanda a pompelor, in felul asta curentul pe microcontact va fi infim.

Ventilatoarele le dai comanda cu un termostat sa nu mearga tot timpul. Spor. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.