Elena Cristescu

Bine v-am gasit !...Dilema....

10 postări în acest subiect de discuţie despre Bine v-am gasit !...Dilema....

Bine v-am gasit !...Dilema....

Elena Cristescu

Suntem in Germania si intr-o luna ne intoarcem in tara...

In perioada asta vrem sa ne achizitionam o rulota si o masina.

La bugetul pe care il avem si dupa ce ne-am mai documentat pe forumuri ca al d-vs (si al nostru acum), avem de ales intre un Citroen Berlingo de 90 CP, sau un Renault grand scenic de 1, 9 cu 131 Cp cu 7 locuri.

Ne-ar avantaja masina de 7 locuri avind familia mai mare(copii, nepoti), dar si Citroenul Berlingo ne-ar tenta dat fiind ca avem o casuta la tara cu livada iar o portiune de 3 km este greu accesibila.

Va rugam daca ne puteti ajuta cu un sfat pentru a ne putea hotari.

Motorizare diesel la oricare am cumpara-o.

Mentionam ca rulota am vrea sa fie de 1000...1100 kg incarcata.

V-am mai ruga sa ne sfatuiti daca putem lua in calcul si un Peugeot  Partner sau un Renault Kangoo acestea insa avind putere mai mica ...60...70 CP si nu stim daca isi vor putea face treaba...(de pilda un drum pe Transfagarasan).

Cu multumiri Elena si Florin...

Distribuie această postare


Link către postare

Viorel C.

bun-venit

Bun venit pe forum!

Fara discutie la cele scrise, avantajos este Renault Grand Scenic.

Intotdeauna un motor cu putere mare face fata oricarei situatii.

Ca si sfat, luati in calcul si un Volkswagen Sharan, diesel bineinteles (116 sau 131CP). Este model la care puteti demonta foarte simplu scaunele din interior, in situatia ca apare ceva voluminos de transportat pe viitor si nu este prea scump la intretinut, in comparatie cu Renault.

De regula, tot ce este model frantuzesc, nu se compara cu cel german, ca si calitate si intretinere.

Asta este parerea mea.

Mult succes!

Distribuie această postare


Link către postare
Elena Cristescu

Multumim foarte mult pentru sfaturi...avem un buget pentru cumpararea masinii si altul pentru inscrierea masinii in tara.Conform saiturilor de calcul al taxei ne-am gindit ca un raport bun intre pretul masinii, anul de fabricatie, ce ofera ea si taxa ne-ar avantaja o masina din 2006...2007, euro 4 pina in 2000cm3....pot sa spun ca bugetul nostru este de maxim 4000 de euro pt cumparare si in jur de 1000 de euro pt taxa(stim ca taxa este foarte aproximativ calculata si am inteles ca depinde si de buna sau proasta dispozitie a celui care calculeaza).De aceea nu putem lua un Sharan sau altele(Caddy, Zafira, galaxy )deoarece chiar daca le gasim mai ieftine din 2002 ...2003 taxa ar creste foarte mult si am avea o masina mai veche.Sfaturile d-vstra ne sunt utile si probabil ca ne vom orienta totusi spre o masina germana, cum zice sotul meu  '' o masina ca sa fie masina trebuie sa fie nemteasca''.La bugetul nostru vom cauta un Opel Astra de 1, 9 ...poate pica o Zafira...pentru un sharan nu cred ca vom avea bani iar in ultima instanta vom lua un Renault Scenic.Cum noi ne intoarcem pe 2 octombrie in tara masina vrem sa o achizitionam dupa 1 sept ca sa platim asigurare si impozit aici in Germania doar o luna.Suntem nerabdatori sa rezolvam aceasta problema cu masina pentru a incepe sa cautam rulota.Inca o data va multumim tuturor pentru sfaturi.

Distribuie această postare


Link către postare
Elena Cristescu

Referitor la Fordul transit ...aceasta are numai 2 locuri in schimb am gasit Ford Tourneo connect  care ni se pare interesant , dar sunt putine anunturi si foarte departe de locul in care ne gasim noi.Am gasit in schimb in jur de 4500....5000 euro VW caddy care ni s-ar potrivi de asemenea.Am gasit unul care este aproape de noi dar are numai 75 CP.....ce parere aveti?...ne putem face treaba cu ea sau sa cautam una mai puternica?va multumim!!

Distribuie această postare


Link către postare
Elena Cristescu

Este un VW Caddy cu motor de 1, 9 , diesel si 75 CP....dar o sa mai cautam......mai avem la dispozitie o saptamina...

Distribuie această postare


Link către postare
Razvy_91

Orice din gama VW dar sa nu fie 2.0 TDI 140cp !!! Orientati-va spre 1.9 TDI !

Distribuie această postare


Link către postare
Eugen David

  :* Si eu sunt tot pentru masina "nemteasca"1, 9 TDi dar nu mai mica de 116 cp.

Bunaoara cea de 131 cp in 6 trepte a ficei mele , mult mai putin "simte" rulota de 850 kg mma si cu consum mai mic in raport cu a mea de 116 cp.

Feriti-va de motoare cu cp "putini", pusi la "jug " la rulota vor consuma mult mai mult.

Cat despre numerele provizorii si asigurarea aferenta, n-au nici o treaba cu luna, ele se elibereaza pe perioada (nr de zile).

Banuiesc ca o sa achizitionati o masina cu TUV valabil (adica verificarea tehnica pe Germania care sa includa atat tuv-ul cat si si AS-ul , adica graficul pentru gazele de esapament ale motorului masinii, iar pentru rulota in cazul ca o cumparati , la fel trebuie tuv valabil mai putin AS-ul)  ()| .

Asta pentru a putea cumpara nr provizurii rosii de 30 de zile, altfel nu veti putea lua decat din cele galbene de 5 zile si in acest caz aveti "de furca"cu politia maghiara ce nu "scapa" sa treaca pe autostrada o masina vazuta cu nr galben.

Este o intrega aventura sa treci Ungaria cu nr galbene (baietii iau cate 2 randuri de numere identice fiindca daca te opreste ti le ridica, dar nu si actele pentru numere si asigurare , nu o mai poti lua de acolo doar cu platforma, sau plecand la risc fara numere).

Amenda este mare, spaga la care se preteaza ei cam 20 de euro de politist in acest caz si pleci dar la risc fara numere, pe cele de rezerva aplicandu-le pe masina doar in vama pentru trecere.

Dar asta o fac "baietii versati" asa ca nu uitati, masina cu tuv si AS valabile si nr rosii de 30 de zile.

In acest caz , sunt mai scumpe dar va feresc de probleme, brifurile masinii le veti avea noi pe numele dv-stra , bineanteles veti primii si brifurile vechii, iar de nu le primiti nu-i nici o problema, le aveti pe cele noi (asta depinde de land, si pretul nr la fel, nu sunt toate la fel).

Oricum bafta si  drum bun spre casa !  superok

Distribuie această postare


Link către postare
Elena Cristescu

Va multumim foatre mult...informatiile ne sunt foarte utile...

Distribuie această postare


Link către postare
Elena Cristescu

Buna ziua....am reusit sa cumparam (maxim ce ne-a permis bugetul) un OPEL ZAFIRA cu motor de 1, 9...120 CP, diesel...am luat numere valabile pentru 1 luna.....acum cautam o rulota cu comfort maxim la bugetul nostru firav(2000 de euro)...din ce am mai citit si din sfaturile pe care ni le-ati mai dat credem ca vom reusi sa facem alegerea dar va rugam sa ne spuneti daca in afara de actul de vinzare-cumparare si de Tüv ne mai trebuiesc si alte documente (certificat de conformitate, brief sau altceva)...va multumim ...

Distribuie această postare


Link către postare
Viorel C.

Buna ziua,

actele necesare inmatricularii unei rulote adusa din Germania sunt urmatoarele:

-cartea de origine a rulotei (Brief-ul mare);

-certificatul de inmatriculare (Brief-ul mic)

-contractul de vanzare-cumparare;

-numarul de inmatriculare cu care este adusa rulota in tara;

Succes!

Distribuie această postare


Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.