Andrey

ITALIA (Lago di Garda, Strada della Forra, Passo Stelvio, Lago di Resia, EL

31 postări în acest subiect de discuţie despre ITALIA (Lago di Garda, Strada della Forra, Passo Stelvio, Lago di Resia, EL

ITALIA (Lago di Garda, Strada della Forra, Passo Stelvio, Lago di Resia, EL

Andrey

Cam acestea din titlu ar fi o parte din obiectivele pe care ni le propunem în primele 2-3 săptămâni ale acestei vacanţe. Apoi, fie vom merge  la Paris (noi nu am văzut până acum Notre Damme, deşi am mai fost de două ori), apoi spre Belgia-Olanda, fie vom merge la Londra, dacă ne vor rămâne suficiente zile. Să ajungem sănătoşi şi vom vedea...

De plecat, vom pleca azi, 29.06.2026, după orele prânzului.

Cum am procedat şi în topicul de vara trecută din ţările nordice, voi încerca să scriu la final de zi, pentru a marca impresiile la cald, (probabil voi scrie mai mult de pe telefon şi, fiind şi obosit, cu siguranţă se vor strecura şi greşeli, de aceea îmi cer iertare încă de pe acum) urmând ca apoi, fiind acasă, să detaliez fiecare obiectiv.

Ne revedem în câteva zile!

• Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Start! 😁👍

Link către postare
Fejer Antal

Drumuri bune,   vacanță plăcută! 

Link către postare
Vlad Iliescu

Bună seara, sfatul și rugămintea mea este să nu mergeți pe pasul Stelvio cu rulota sau autorulota. Din păcate, tot mai puțină lume înțelege că anumite șosele montane se adresează doar unor tipuri de vehicule.

Pasul Stelvio se adresează in special motociclistilor. A întra cu o mașină mai mare sau cu autorulota, in cazul in care vi se permite accesul, vă va atrage numai probleme și "gânduri de bine" din partea celor pe care îi veți bloca și încurca pe acest drum montan.

• Like 1

Link către postare
Andrey
La 02.07.2026 la 22:24, Vlad Iliescu a scris:

Bună seara, sfatul și rugămintea mea este să nu mergeți pe pasul Stelvio cu rulota sau autorulota. Din păcate, tot mai puțină lume înțelege că anumite șosele montane se adresează doar unor tipuri de vehicule.

Pasul Stelvio se adresează in special motociclistilor. A întra cu o mașină mai mare sau cu autorulota, in cazul in care vi se permite accesul, vă va atrage numai probleme și "gânduri de bine" din partea celor pe care îi veți bloca și încurca pe acest drum montan.

1783148114590644903163333525521.jpg

Link către postare
Andrey

Mai citim şi noi...:salutare!:

• Like 1

Link către postare
Andrey

În prima noapte am rămas la un Rompetrol, pe autostradă,   după Sibiu. 

Apoi  am tras tare și am ajuns la primul obiectiv din traseu, Lqgo di Garda. Am înnoptat într-o parcare (https://maps.app.goo.gl/fTC3d72gVKj1n2C48?g_st=ac).

A doua zi, pe 3 iulie, am intrat intr-un camping din apropiere, pe malul lacului, cu piscine si tobogane, foarte frumos dar și destul de scump: 4 persoane (copiii îi consideră tot adulți), camper și remorcuță pentru scutere, peste 100 euro pe noapte.

• Upvote 1

Link către postare
Andrey

Scuze, pe 1 iulie, miercuri am intrat in camping. In prima zi ne-am odihnit la piscină. 

A doua zi, pe 2.07, joi, am înconjurat cu scuterele Lacul Garda. Priveliște de pe Strada della Forra (doar traseu moto și autorurisme) te amețesc și la propriu, și la figurat. Tot traseul este pitoresc, însă peisajele din partea de nord fascinează pe oricine,   indiferent pe unde a mai fost in lumea asta mare.

• Upvote 1

Link către postare
Andrey

20260704_110234.jpg.bf0eea280613fbf9d78c909934f6f5ae.jpg

20260702_121557.jpg

20260702_124545.jpg

20260702_130109.jpg

20260702_131750.jpg

20260702_132731.jpg

20260702_132741.jpg

20260702_132814.jpg

20260702_132834.jpg

20260702_132911.jpg

20260702_133011.jpg

20260702_141738.jpg

20260702_141810.jpg

20260702_153049.jpg

20260704_101448.jpg

20260704_103447.jpg

20260704_103646.jpg

20260704_104217.jpg

20260704_104631.jpg

20260704_104847.jpg

20260704_111459.jpg

20260704_114447.jpg

20260704_114602.jpg

20260704_115914.jpg

20260704_120659.jpg

20260704_121343.jpg

• Like 1

Link către postare
NRLaurentiu

Ce misto e pe acel traseu ingust prin munti!

Odata cu experienta, a aparut si remorcuta!

Calatorie frumoasa!

😁👍

• Like 2

Link către postare
Andrey

Campingul in care am ramas 2 nopți se numește LIDO LAZISE LAGO DI GARDA.

Vineri, pe 3.07, am fost la GARDALAND, cel mai mare parc de distracții din Italia. Pentru o zi am plătit 57 euro de persoană (copiii peste 10 ani plătesc bilet intreg). Parcul are 3 zone: zona principală cu multe roller costere, o zonă numita Lego Water park in care au un , , râu" cu colaci cum e la Mamaia, precum si 3-4 tobogane, apoi o zonă de acvarii, pe care noi nu am vizitat-o. Pretul de 57 euro l-am plătit pentru primele 2 zone. Am intrat la 10.00 si am ieșit la 23.00, o singura zi fiind suficientă pentru a trece prin toate minunățiile de acolo. Părerea noastră e că prețul e deatul de corect, însă parcul e departe de Disney Paris sau Lego Gunsburg.

Seara am rămas tot in parcare in care am stat in poate de 2 spre 3 iulie.

Pe 4.07., sâmbătă,   am plecat spre Passo Stelvio.

• Like 1
  • Upvote 1

Link către postare
Andrey

Am innoptat (2 nopti) in Bormio, in parcarea unui patinoar. 

https://maps.app.goo.gl/3kicmYAhk5XgYjY5A

Duminica, pe 5.07, am plecat cu scuterele spre Passo dello Stelvio.

Drumul din Bormio până in varful trădătorii, la 2758 metri, este spectaculos, cu multe ace de păr și peisaje pitorești. Insă traseul râvnit de motocicliști este cel dinspre Prato allo Stelvio și până in vârf. 

Așa că noi, ajunși in vârf dinspre Bormio, am coborât spre Prato allo Stelvio nu pe traseul clasic (l-am lăsat pentru întoarcere, ca să fim pe urcare, mai spectaculos), ci am luat-o prin Val Mustair (Elveția), Valico, Tube, Glorenza, apoi la Lago di Resia, unde turla unei biserici veghează întinderea de apă. 

20260705_153907.jpg

• Like 2
  • Upvote 1

Link către postare
Andrey

De la Lago di Resia, am plecat înapoi, ajungând spre Pratto allo Stelvio, urmand după aceea ascensiunea pe  el mai râvnit pas de către motoriștii europeni. Traseul propriu zis este de-a dreptul amețitor, cele 48 de ace de păr dându-ți uneori inpresia  ă zbori printre nori.

De la altitudinea maximă a coborât iar în Bormio, în parcarea in care am rămas și în noaptea precedentă.

• Like 1

Link către postare
Andrey

20260705_101250.jpg

20260705_102103.jpg

20260705_102153.jpg

20260705_103941.jpg

20260705_112203.jpg

20260705_121402.jpg

20260705_170748.jpg

20260705_171125.jpg

20260705_173505.jpg

20260705_180200.jpg

20260705_180157.jpg

• Like 1
  • Upvote 1

Link către postare
Andrey

Aici dormim in seara asta..., la sunet de cascadă...

20260708_190616.jpg

• Like 2
  • Upvote 1

Link către postare
Andrey

Pe 6.07 am ramqs toți parcarea patinoarului. 

Pe 7.07 am plecat spre LIVIGNO, unde vazusem cateva parcari  in care am fi putut rămâne pentru a vizita de aici St. Moritz si Davos. Doar că,   Livigno s-a dovedit surpriza plăcută a acestui conc3diu de până acum (voi reveni cu detalii mai târziu).

Link către postare
Andrey

Aici am stat 46, 5223362, 10, 1248187, in Livigno.

Link către postare
Andrey

Scuze, cred ca pe 6.07 am ajuns in Livigno, dar e mai puțin important asta.

Pe 7.07. am fost in St. Moritz, de la care ne-am fi așteptat la mai mult. Având in vedre că  informațiile de pe net erau mult mai sărace in ceea ce privește orașul Davos față de St. Moritz, pr3cum și datorită lipsei de rimp, am hotarat s a renunțăm la a vizita Davos.

Pe 8.07 am plecat spre Elveția si am înnoptat aici

@park4night : 

https://park4night.com/en/lieu/454517/open/

Apa, toalete, liniște și multă verdeață. 

Pe 9.07 am facut bucla Furka Pass, Grimsel Pass și Susten Pass. Ghetarul de unde începe Rhonul este mai mult decât impresionant.  Desigur, voi reveni. 

Pe 9.08 am ramas tor in locul de mai sus, iar pe 10.07 am ajuns aici:

47.02481, 7.427152 (lat, lng)

N 47° 1' 29.31" , E 7° 25' 37.74" (lat, lng

Loc de campare intr-o ferma, 20 de franci sau euro pentru o noapte. Dacă nu te deranjează prea mult mirosul de bălegar,   este foarte binevenit. Am plătit pentru 2 nopți. 

Link către postare
NRLaurentiu
în urmă cu 17 ore, Andrey a scris:

Loc de campare intr-o ferma, 20 de franci sau euro pentru o noapte. Dacă nu te deranjează prea mult mirosul de bălegar,   este foarte binevenit. Am plătit pentru 2 nopți.

In tara totul e de... balegar! Asa ca ce mai conteaza! :default_big_grin:

Insa voi cum v-ati simtit?

Link către postare
Andrey
în urmă cu 8 ore, NRLaurentiu a scris:

In tara totul e de... balegar! Asa ca ce mai conteaza! :default_big_grin:

Insa voi cum v-ati simtit?

Super bine! Cr3d ca suntem puțin mai leneși decât anul trecut! Însă,   cu toate astea, suntem oarecum in grafic. Sper ca mâine să plecăm către Franța 

Link către postare
Mihai-Arad

@Andrey Salutare,

La 6.7.2026 la 7:25, Andrey a scris:

[...] Insă traseul râvnit de motocicliști este cel dinspre Prato allo Stelvio și până in vârf

...............[.......]

Frumos și spectaculos traseul ales ....

Am făcut și eu Passo Stelvio acum ceva ani și, sincer, parcă a fost ieri. Îmi amintesc perfect peisajele, piscurile impresionante, serpentinele nesfârșite și atmosfera aceea unică pe care doar Alpii ți-o pot oferi. Este unul dintre drumurile care îți rămân în memorie pentru totdeauna.

Noi am venit prin Austria, plecând din 6450 Sölden și traversând spectaculosul Timmelsjoch Hochalpenstraße, apoi am coborât spre Merano (39012, BZ) și am continuat până la Prato allo Stelvio (39026).

Am înnoptat în această parcare. Pe atunci era permisă înnoptarea, așa că am avut parte de o seară liniștită, chiar la poalele muntelui. A doua zi dimineață am urcat până la refugiul Tibet, deasupra căruia flutura steagul Elveției. Mi s-a părut curios la momentul respectiv, dar granița cu Elveția este, de fapt, la doar câteva sute de metri.

După ce ne-am bucurat de Passo Stelvio și de priveliștile sale incredibile, am plecat spre St. Moritz, iar de acolo am traversat Julierpass (Pass dal Güglia – 2.284 m). De aici începe o altă poveste frumoasă... regiunea Albula/Alvra, din cantonul Graubünden, este absolut superbă. Sate elvețiene parcă desprinse din cărțile poștale, chei spectaculoase, pasuri alpine și peisaje care te fac să oprești din kilometru în kilometru pentru încă o fotografie. Este o zonă pe care o recomand din toată inima.

Am continuat apoi spre Chur (CH-7000) și Zürich, unde s-a încheiat partea elvețiană a traseului. Întoarcerea spre casă a fost prin St. Gallen, Bregenz (Austria) și München.

Per total, a fost o vacanță de 25 de zile, una dintre cele mai frumoase pe care le-am făcut. Sunt locuri prin care aș trece din nou fără să stau pe gânduri. Dacă ajungeți în zonă și aveți timp, nu vă opriți doar la Passo Stelvio. Continuați și spre Elveția, pentru că traseul de după pas este la fel de spectaculos.

Mi se pare că, de multe ori, lumea vorbește doar despre Stelvio și uită cât de frumoasă este continuarea traseului prin Elveția. Pentru noi, întreaga rută a fost experiența, nu doar celebra urcare spre pas.

Vacanță frumoasă !

Modificat de Mihai-Arad
___Link__

Link către postare
Andrey
în urmă cu 1 oră, Mihai-Arad a scris:

@Andrey Salutare,

Frumos și spectaculos traseul ales ....

Am făcut și eu Passo Stelvio acum ceva ani și, sincer, parcă a fost ieri. Îmi amintesc perfect peisajele, piscurile impresionante, serpentinele nesfârșite și atmosfera aceea unică pe care doar Alpii ți-o pot oferi. Este unul dintre drumurile care îți rămân în memorie pentru totdeauna.

Noi am venit prin Austria, plecând din 6450 Sölden și traversând spectaculosul Timmelsjoch Hochalpenstraße, apoi am coborât spre Merano (39012, BZ) și am continuat până la Prato allo Stelvio (39026).

Am înnoptat în această parcare. Pe atunci era permisă înnoptarea, așa că am avut parte de o seară liniștită, chiar la poalele muntelui. A doua zi dimineață am urcat până la refugiul Tibet, deasupra căruia flutura steagul Elveției. Mi s-a părut curios la momentul respectiv, dar granița cu Elveția este, de fapt, la doar câteva sute de metri.

După ce ne-am bucurat de Passo Stelvio și de priveliștile sale incredibile, am plecat spre St. Moritz, iar de acolo am traversat Julierpass (Pass dal Güglia – 2.284 m). De aici începe o altă poveste frumoasă... regiunea Albula/Alvra, din cantonul Graubünden, este absolut superbă. Sate elvețiene parcă desprinse din cărțile poștale, chei spectaculoase, pasuri alpine și peisaje care te fac să oprești din kilometru în kilometru pentru încă o fotografie. Este o zonă pe care o recomand din toată inima.

Am continuat apoi spre Chur (CH-7000) și Zürich, unde s-a încheiat partea elvețiană a traseului. Întoarcerea spre casă a fost prin St. Gallen, Bregenz (Austria) și München.

Per total, a fost o vacanță de 25 de zile, una dintre cele mai frumoase pe care le-am făcut. Sunt locuri prin care aș trece din nou fără să stau pe gânduri. Dacă ajungeți în zonă și aveți timp, nu vă opriți doar la Passo Stelvio. Continuați și spre Elveția, pentru că traseul de după pas este la fel de spectaculos.

Mi se pare că, de multe ori, lumea vorbește doar despre Stelvio și uită cât de frumoasă este continuarea traseului prin Elveția. Pentru noi, întreaga rută a fost experiența, nu doar celebra urcare spre pas.

Vacanță frumoasă !

Sigur că am continuat: Furka Pass (, , izvorul'' Rhonului, Susten Pass, Grimsel Pass, apoi am vizitat Berna cu impunătoarea catedrală si cu Palatul Parlamentului,   iar acum ne îndreptăm spre Valea Loarei. 

In noaptea aceasta, 12.07, Duminica înnoptăm aici: https://maps.app.goo.gl/z86VEgKVWAmbNQ5B8?g_st=ac

Link către postare
Andrey

20260713_090427.jpg

Link către postare
Andrey

Pe 11.07 am vizitat Berna, capitala Elveției, cel mai impresionant obiectiv fiind, ca de obicei, catedrala orașului.

Pe 12.07, Duminică, am fost, spre deliciul copiilor, la fabrica de ciocolata Cailler, apoi am plecat către Franța. 

20260712_130112.jpg

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Conţinut similar

• NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Buna dimineata,

Un top cu cele mai vandute marci de rulote,  extras din articolul celor de la "Tendinte in campare" de pe YouTube, regasiti mai jos:

1. Fendt, 21 %
      2. Hobby, 17 %
      3. Knaus, 13 %
      4. Dethleffs, 9 %
      5. Eriba, 7 %
      6. Adria, 6 %
      7. Burstner si Caravelair, 5 %
      8. Weinsberg, 4 %
      9. Tabbert si LMC, 3 %

Pentru a afla cate rulote s-au inmatriculat anul trecut in Olanda si cate unitati a vandut fiecare marca in acelasi an, urmariti clipul.

• Mihai-Arad
      de Mihai-Arad
      Camping de la Cité d’Alet

GPS:
      N 48.635951, W 2.028139
      N 48°38'08", W 2°01'44"

Adresa: Allée Gaston Buy 6
      FR- 35400 Saint Malo

De ce sa aleg acest camping ? Iata motivele:
      Cititi in prealabil istoria orasului Saint Malo , regiunea Bretania , Abatia Mont Saint Michele.
      Campingul orașului Alet este situat langa port cu vedere la  mare.
      Toate magazinele din apropiere. Multe plaje de nisip (posibilitatea tuturor sporturilor de apa) , piscina interioara cu apa dulce in apropiere. In apropierea terminalelor de feribot pentru imbarcare in Insulele Canalului (Insula Guernsey si Insula Jersey- merita vazute) sau in Marea Britanie.Orasul vechi (Fortul sec. XVIII-lea) , turnul Solidor (sec XIV-lea) care merita vazute.
      Estuarul raului Rance … Fluxul si refluxul , ...culegatorii (practic adunatorii) de fructe de mare....
      Cei care doresc luxul  NU se vor simti  „comod“ aici. Instalațiile sanitare „retro“ (anii ‚80 -90) dar sunt intotdeauna curate. Locatia Camping-ului  este minunata; langa port, chiar langa buncarul din cel de- al doilea război mondial (recomand a vizita muzeul Memorial 39-45). Orașul vechi Saint Malo este la cativa pasi.
      Parcelele sunt putin inclinate (deal). Personalul este foarte  dragut (nu ezitati sa le cereti ajutorul).
      Pret: 2 persoane + masina + curent = 22 € ! Am stat o singura zi ! O alta zi am stat direct in port (parcarea e cu plata de la 09:00 - 19:00)

P.S. Va urma

• Alexandru A
      de Alexandru A
       Vacanta a inceput pe 1 august si s-a terminat pe 5 septembrie.
       Am fost doua echipaje care au plecat din Romania
       1 Familia Papuc - camper Hymer
       2 Familia Adam - camper Hobby
       Traseul a fost urmatorul : Bucuresti - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Belgrad - Zagreb - Gorizia - Padova - Vicenza - Verona - Milano - Torino - Montgenevre - Briancon - Gap - Nimes - Montpellier - Perpignan - Andora - Zaragoza - Madrid - Toledo - Cordoba - Sevilia - Gibraltar - Tanger - Malaga - Granada - Murcia - Valencia - Benicarlo - Barcelona - Girona .

• Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Hmmm... ma pregatesc de o plecare in vacanta de iarna, de asta data fara rulota. Am ales pentru iarna asta Varsovia, Cracovia si Gyula la intoarcere, dupa anul nou. Odata cu planificarile pentru Polonia, m-a lovit un dor de duca pentru vara... De fapt cam in perioada asta a anului imi planific si concediul de vara, iar prin februarie deja ma apuc de rezervari. Pentru 2018 am ales un traseu prin Slovenia, cu vizitarea Ljubljanei si a lacului Bled, apoi Venetia, cu oprire la Lazise, in apropiere de Gardaland pe malul lacului Garda in Italia, de unde voi vizita si Verona. Lazise este practic punctul terminus, la intoarcere as vrea sa campez vreo 7 zile in apropiere de Trieste pentru a putea vizita si pestera Postojna din Slovenia. Aici intervine marea mea problema. Nu stiu unde sa raman cele 7 zile, in Italia sau in Slovenia. Ar mai fi si partea de litoral croat, Umag, Porec.
      Daca aveti recomandari va rog sa-mi dati de veste.
      Multumesc anticipat!
  • Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.