• Conţinut similar

    • Andrei.N
      de Andrei.N
      Ca sa citez câțiva prieteni, ce susțin ca  după o vacanță cu copiii se impune o alta vacanță in care ei sa fie in deplasare iar adulții la relaxare, soția a sugerat sa lăsăm copiii la bunici, unde au si mulți prieteni, iar noi sa mergem la relaxare preț de câteva zile. Cum știm cu toții ca vorba aceea “happy wife, happy life” este valida, am decis, ca un soț cuminte, sa mă conformez si m-am apucat sa caut informații despre campinguri.
      Cum locuiesc in București si îmi este lehamite sa parcurg DN1, mai ales in perioada concediilor, ne-am orientat sa mergem către sud. Decizia de a merge in Bulgaria a venit încă de la drumul de întoarcere dinspre Grecia, doar ca a trebuit sa revenim preț de o săptămâna prin București. Băiatul cel mare și-a dorit sa rămână singur, o săptămâna, la bunici așa ca am lăsat si rulota parcata acolo (este foarte aproape de granița cu Bulgaria).
       
      Am contemplat cu ideea de a merge la 7 lakes (referire aici), ne-ar fi plăcut sa facem drumeția către toate cele 7 lacuri, insa era distanță cam mare si am decis totuși sa rămânem aproape de casa așa ca ne-am hotărât asupra https://kapinovski.bg/en/ situat in apropiere de Veliko Tarnovo. 
       
      Drumul a fost ușor, am ajuns într-o zi de sâmbătă si am găsit loc liber fix lângă 3 echipaje, formate de oameni minunați, din România cu care ne-am împrietenit imediat. Din păcate dânșii au plecat a doua zi astfel încât am rămas doar eu cu soția.
      Brusc am realizat ca avem foarte mult timp, ne-am plictisit de drumeții, de plimbări cu bicicleta, de plimbări prin oraș, de stat la piscina.
      Cu alte cuvinte ne-am încărcat bateriile in cele 6 zile pe care le-am petrecut aici.
       
      Atașez câteva imagini si, din moment ce ne-a plăcut aici, am hotărât sa aducem si copiii la o data ulterioară.

      Locul in sine este unul minunat, poziția este fantastică. Pe malul unui rău,

      cu o cascada superba de unde mulți oameni își încearcă abilitățile de săritori, pădure vasta si munte cu altitudine mica.
       
       
      Campingul este plin de copaci si este imposibil sa nu găsiți un loc umbrit. 


       
      Exista un loc de joaca cu trambuline, exista posibilitatea închirierii de biciclete, exista posibilitatea închirierii de căsuțe cât si rulote staționare ce aparțin campingului. La zona de corturi exista vetre amenajate din loc in loc unde am făcut si noi focul de cateva ori si ne-am bucurat de aerul curat si trosnitul vreascurilor. Am prins câteva zile mai friguroase si am preferat sa cinam in interiorul rulotei.

      Exista si o bucătărie care, din păcate, nu este curățată prea bine de către administrație. Chiar le-am atras atenția ca zona respectivă ar trebui menținută mai curată insa personalul de la curățenie părea ca nu da doi bani pe ceea ce le spune domnișoară tânără de la recepție, astfel încât m-am dus într-o zi si le-am arătat doamnelor cum se desfac filtrele de la hota si cum ar trebui sa le curețe deoarece era atâta grăsime pe filtrele respective încât risca sa pice in tigaie daca se dorea a se găti ceva. Totuși minusurile se opresc aici. Exista canalizare trasa la fiecare loc, astfel ca golirea casetei de toaleta este foarte facilă, dar si branșamente de apa + curent electric.
       
       
      Era sa uit de faptul ca, daca ajungeți in sezonul potrivit, locurile adiacente campingului sunt pline de rugi de unde puteți culege mure. 

       
       
      După nici 2 săptămâni am revenit împreună cu copiii, pentru câteva zile, si așa am încheiat vacanța de vara. 
       
       

    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Pentru cei aflati in tranzit spre Grecia, un popas excelent ar fi Camping Verila din statiunea Sapareva Banya. Noi am ajuns aici din intamplare, la intoarcere din Albania intrucat breteaua spre camping Kromidovo era blocata pentru asfaltare, asa ca ne-am continuat drumul. Am stat o singura noapte in camping, insa Sapareva Banya merita mai multa atentie fiind o statiune foarte draguta la poalele muntilor Rila. Locurile de campare nu sunt delimitate insa e loc destul pentru toata lumea. Noi am platit in jur de 100 lei pe noapte (2 adulti+2 copii). 
      Ce nu prea mi-a placut este accesul care la un moment dat este in panta, cu drum de tara, dar cu o abordare linistita si cu rabdare se rezolva. In camping am gasit multi nemti, cehi, dar si o rulota din Romania.
      Din pacate n-am reusit sa fac poze, dar gasiti mai multe detalii pe site.
    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Salut,
      Intrucât a trebuit să renunțam anul acesta la vacanta noastră din Țările Baltice, ne-am gândit ca parcă riscul n-ar fi atat de mare dacă am trage o fugă în Grecia. Totuși n-aș vrea să merg până în Peloponez, ci mai în nord, o vacanța mai de leneveală. Am văzut câteva sugestii pe aici, pe forum, dar mă gândesc că poate n-au fost prezentate chiar toate camping-urile . Așadar, vă rog să mă ajutați cu câteva recomandări. Căutam un camping nu foarte mare, nu foarte aglomerat, cât mai aproape de apă, care e musai să fie cristal. Relieful zonei am prefera să nu fie plat, gen litoralul românesc... Mulțumim anticipat!
    • Nelu Z
      de Nelu Z
      SALONIC (Thessaloniki) - GRECIA
       
      Din cauza lipsei timpului v-am ramas dator cu continuarea concediului de anul trecut..
      Acum ca este vremea asta, cum se spune de numarat banii si de facut copii ..... ce aveam de facut ?
      Copii i-am facut, au crescut mari, acum fiind la varsta sa faca ei copii, banii acum se numara automat, asa ca ... hopa pe FORUM.
       
      Harta traseului parcurs(dus-intors) am postat-o in Camping Ouranoupoli Grecia, dar deoarece a trecut mult timp o pun din nou si va reamintesc cateva obiective ale traseului.
       

       
      Iesirea din tara am facut-o pe la Vama Veche. In Bulgaria am campat la Saint George Resort, de unde am vizitat Cap Kaliakra, Balcic-ul, Nisipurile de Aur(vezi postare).
      Am continuat traseul spre Grecia prin Makaza, am campat in Camping Fanari (vezi postare), la Ouranoupouli pentru croaziera de la Muntele Athos (vezi postare) si urmatorul obiectiv a fost cel care face obiectul postarii de fata, SALONIC-ul.
      Traseul ales nu a mai fost cel de-a lungul coastei, pe care venisem, a fost cel de mai jos:
       

       
       
       Drumul desi unul secundar, a fost unul relativ bun, nu ca cel de pe coasta, ci unul montan, dar cu peisaje superbe.
       

       
      Solutia aleasa pentru vizitarea orasului(din lipsa de timp) a fost parcarea masinii si a rulotei intr-un Free Parkink de la intrarea in oras, luat autobuzul pana in centru (Turnul Alb), si de acolo Buss-ul Hop and Hop.
      Despre Salonic citisem si auzisem cate ceva, dar cu totul altceva este cand vezi cu ochii tai.
      Culorile predominante in oras sunt rosu, galben, albastru, din acest punct de vedere parca eram in Romania.
      Credeam ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras, dar Salonicul il intrece cu mult.
      Dezvoltandu-se mult peste posibilitati a crescut de la mare spre coline, cu strazi inguste unde greu trec 2 masini una pe langa cealalta, asa ca m-am felicitat ca n-am intrat cu rulota in oras.
      Mijlocul de transport predominant aici, este scuterul. N-am vazut in viata mea atatea motoscutere si motociclete in circulatie.
      Ca si comparatie, sunt cam cum sunt biciclistii in Olanda sau Danemarca.
       

       



       
      Placut impresionati, dar si obositi, ne-am intors in parcare, ne-am recuperat rulota si am pornit spre Paralia, urmatorul nostru obiectiv.
       
       
       
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      NISIPURILE DE AUR (Golden Sands)-Bulgaria. 
       
      O alta locatie pe care am vizitat-o, fiind campati la Saint Geiorge Resort, a fost Nisipurile de Aur.
      De, .....si noi ca tot rom(ân)u', care umbla dupa FER si HAUR.
      Glumesc!
      De fapt dupa ce am ne-am balacit si am stat la soare pe plaja de la Saint George, am decis sa mergem sa vedem Albena si Nisipurile de Aur.
      Atentie !
      Vecinii nostrii din Constanta, ne-au instruit sa parcam intr-o parcare platita, deoarece cu o zi inainte ei se orientasera sa parcheze ca "bastinasii" si au incasat o amenda zdravana, bulgarii nu. Aviz amatorilor.
      Nisipurile de Aur, este o statiune cocheta, ingrijita, paja curata cu apa curata si limpede. Intrarea in apa este insa, cam abrupta.
      Am facut baie, ne-am prajit la soare si am facut o plimbare la pas pe faleza, iar la intoarcere am luat trenuletul.
      La capatul statiunii am  descoperit si un dig construit pe stabilopozi, care formeaza un mic golfulet pentru iahturi, probabil in trecut avand si rol de aparare.
      A fost o zi minunata, care s-a incheiat cu cateva picaturi de ploaie, care ne-au grabit plecarea spre locatia de campare.
      Satiunea o recomand cu caldura, despre locurile de campare din jurul statiunii insa nu pot insa sa va dau informatii.
      Ce nu am spus eu, completeaza imaginile de mai jos:
       
       
      Traseul


  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.