Stefan1972

Experienta neplacuta Corda Campers 2.0

7 postări în acest subiect de discuţie despre Experienta neplacuta Corda Campers 2.0

Experienta neplacuta Corda Campers 2.0

Stefan1972

ZIua buna oameni buni...am zis 2.0 pt ca am observat ca mai este  ceva asemanator .

Initial am incercat sa postez la sectiunea service dar nu s-a putut, cred ca la "discutii diverse" este ok.

Sa incepem cu inceputul.

Mi-am cumparat melcul (Fiat Ducato Trigano Chalenger) in 2019, fiind prima casa pe roti.

Ulterior achizitiei am descoperit ca avea infiltratii si am cautat sa le rezolv. Cum nu ma pricepeam am intrebat in stanga si dreapta, mi s-a recomandat Corda Campers. Am cautat info despre Corda Campers, pareau ok, am mers la ei in 2020 pt tratarea melcului (remasticare totala, reparatii infiltratii, alte mici reparatii). Am intrebat cat ma costa ca timp si bani, nu am comentat estimarea facuta, nu am comentat faptul ca poate creste costul in functie de ce gasesc pe acolo. Am intrebat de garantie la lucrare, mi s-a spus ca dau 7 ani cu conditia sa venim de 2 ori pe an pt verificare.

Ca si info, costul total a fost in jur de 10.000 lei (mai am facturile, nu le-am adunat pt suma exact).
Initial au spus ca vor trimite si poze, am insistat putintel ca sa trimita pozele (am zis ca or fi oamenii ocupati si nu au timp de poze, era ok asa).
Melcul avea aer conditionat montat in locul trapei de pe tavan...cum nu aveam in plan sa il folosim pe el, pe AC, am zis sa il demonteze si sa puna la loc trapa initiala (o aveam de la vanzatorul melcului).
Paranteza: atunci am si pus la vanzare AC, a aparut cumparator, l-am directionat catre Corda Campers sa il vada, din ce am inteles cred ca l-a montat la ei.

Dupa o vreme melcul a fost reparat (nu mai retin daca la timp sau nu, pot verifica conversatiile dar nu conteaza asa mult).
Ne-am luat melcul si am inceput sa il fugarim...din cand in cand mai vedem mici problemute ramase dupa lucrare ( de ex un fir care atarna un pic nefiind fixat) dar nimic important.

La un moment dat ma gandesc sa sterg de praf panoul fotovoltaic si aruncand un ochi deasupra vad ca imi spanzura pe distanta destul de mare ceva gen siret de plastic. Sun la Corda, spun despre ce e vorba, imi zice ca nu e problema, e doar garnitura care vine pe un sant din cadrul metalic masticat, care acopera suruburile de fixare a cadrului, pot sa o pun singur la loc, o indes in sant si intra. O fixez relativ usor, problema rezolvata.
Asta a fost prima scapare gen Corda.

Dupa o perioada, la o ploaie, vedem ca ne picura in melc pe la coltul trapei montata in locul AC demondat. Eram in deplasare, morcovul cat China, nu aveam ce face. Facut poze, rugat sa nu mai ploua, rugaminte ascultata.
Intors din deplasare, mers la Corda, dat din colt in colt, facut remasticarea trapei pe garantie.
Scaparea nr.2 de la Corda.

Fugarim melcul iarasi, la un moment dat ce sa vezi, iarasi ploua in interior, iarasi pe la trapa, iarasi acelasi colt. Facut poze, filmat, rugat sa nu mai ploua, rugaminte ascultata.
Mers iarasi la Corda, facut un pic de scandal (in limitele bunului simt, fara strigaturi si injuraturi, dar reprosuri).
Lasat melcul la ei pt a 3-a reparatie la trapa (1 data la inlocuirea AC cu trapa, a 2 oara cand a plouat prima data inauntru).
Dupa cateva zile ne cheama sa il luam ca e rezolvat. Problema, dupa spusele Darius Corda, nu era la trapa, era la imbinarea dintre "nas"(partea de deasupra cabinei soferului) si "camera de locuit".
La imbinare este un fel de platbanda lata, masticata de Corda. Explicatia data de Corda era ca se strangea praf in zona acelei imbinari, praful dezvolta bacterii/microbi, care bacterii mancau masticul de sub elementul de imbinare si pe acolo intra apa. Nefiind specialist in masticare am zis ok asa o fi. Dar cand mai siliconam prin casa una alta citeam ca respectivele silicoane au si proprietati antibacteriene, pe scurt siliconul/masticul ar fi trebuit sa stea in gat bacteriilor. Am mai intrebat 2 persoane (pt second opinion) care se ocupau cu reparatii rulote, cand le-am zis de "bacteriile care mananca masticul" au inceput sa rada anandoua spunand ca asa ceva nu este posibil, alta e cauza "disparitiei" siliconului (posibil mastic prost, posibil necuratare buna a locului de masticat, asa mi s-a spus pe nevazute a locului).
In sfarsit, Corda a facut reparatia (pe garantie), eu curatam periodic praful de deasupra, pana acum nu am mai avut probleme (nu stiu daca din cauza curatirii prafului sau pt ca au lucrat cum trebuie de data asta).
Scaparea nr.3 de la Corda.

 

Cand am luat melcul reparat, printre altele, m-am plans ca de fiecare data cand alimentez cu gpl trebuie sa dau butelia jos, moment in care Corba imi sugereaza sa instalez ceva specific pt asta (nu stiam ca exista), respectiv butelie dedicata cu gura de incarcare montata afara, ce sa mai, ceva nemtesc, profesional. Am zis DA din prima, am intrebat daca pot sa o faca ei, au zis da, am cerut un cost total (piese+manopera+timp), mi s-a spus ca imi va trimite seara costul.
Trec vreo 2-3 zile, nu a venit costul. Sun la Corda, amintesc ca astept un pret pt GPL, mi se spune ca in maxim 1 zi imi spune. Iarasi trec cateva zile (cred ca 1 saptamana). Acum am un lapsus in memorie, nu retin daca l-am intrebat si a 3-a oara de pret.
dar sigur de 2 ori l-am intrebat, de fiecare data a spus ca imediat, de fiecare data "imediat"-ul s-a prelungit. Pana la urma am intrebat direct daca imi monteaza el sau sa apelez la altcineva. Mi s-a spus ca mai bine apelez la altcineva.
Nu era absolut nicio problema daca imi spunea asta de la inceput, era mai ok decat sa ma lase astept si sa tot astept.
I-am urmat sfatul si mi-am instalat GPL-ul in alta parte.
Scaparea nr.4 de la Corda.

 

In toamna lui 2022 am observat o umflatura undeva langa cadrul usii de intrare in melc (zona ascunsa un pic, nu chiar vizibila). Pipai, moale, zic ops, infiltratie iarasi. Suprafata cam cat o palma moale. Suprafata era aproape de tavan, deci de lucrarea de masticare initiala din 2020. Nu era moale si exact langa tavan dar o secunda mai jos incepea moliciunea.
Programat la Corda (eram oarecum legat de ei prin garantia de 7 ani a lucrarii initiale), vazut, infiltratia e ori de la cadrul usii ori de la lampa de afara.
S-a stabilit ca e de la cadrul usii care avea o hiba (o clema lipsa care nu mai "tragea" cadrul chiar peste panou, in timp intra apa pe acolo).
Zic ok , o estimare de pret si timp, imi da estimarea, zic ok, haideti sa o reparam .
Se apuca de reparat, mi se comunica un pret dublu apoi (stricaciuni mai mari decat s-a estimat) zic asta e, mergem inainte.
Dupa cateva zile mi se spune ca e gata, pot sa vin sa iau melcul.
Vin cu taxiul (60 lei dus) urmand sa plec cu melcul....ce sa vezi, nu se inchidea usa la melc. Baiatul care a lucrat mi-a zis ca trebuie sa o trantesc mai tare. Am ramas masca. Am incercat sa o trantesc mediu, mi-a zis sa o trantesc mai tare, la care am vazut negru.
Au urmat iar reprosuri (fara injuraturi sau ton ridicat) , realitatea fiind ca usa se inchidea bine cand am adus melcul iar acum trebuia trantita foarte tare ca sa se inchida. Ne uitam la cadrul usii, era indoit spre interior si freca usa de cadru.
Am lasat melcul pentru rezolvarea usii, intors iarasi cu taxiul (80 lei).
A doua zi ma suna Darius Corda ca s-a rezolvat cu usa, pot sa vin sa iau melcul. Intreb "sigur rezolvat?", imi spune Corda ca verifica personal si ma suna in 10-15 minute pt confirmare. Cele 15 minute s-au facut ore, dupa vreo 2 ore imi zice ca ok, pot sa vin ca e rezolvat.
Ma duc iarasi cu taxiul, un frig si vant de mama mama, verific cum se inchide usa, cel care a lucrat a recunoscut ca a fost greseala lui, a pus mastic unde nu trebuia, mastic care a impins rama usii catre interior, dar acum e ok.
Se inchidea ok, iau melcul si il duc la parcarea lui urmand ca a doua zi sa merg sa il pregatesc pt iernare.
Imi tot statea pe creier ca desi cel care a lucrat stia ca nu se inchide usa bine totusi m-au chemat sa iau melcul. Nu puteam sa inteleg ce credeau, ca accept sa trantesc usa de fiecare data?
Scriu pe whats app lui Corda, ii explic ca am fost pus de pomana pe drumuri desi se stia ca nu e gata melcul, ca am dat de pomana 140 lei pe taxiuri, cer rambursare banilor. Cadem de acord sa se compenseze cu alta lucrare din primavara (o colantare).
Scaparile 5 si 6 de la Corda.

 

A doua zi ma duc la parcarea melcului sa il pregatesc pt iarna. Dau cu matura peste tot cand observ in partea de jos a ramei usii 2 holzsuruburi care inainte nu erau. Si iarasi vad negru. Ma uit mai atent la usa, observ ca desi se inchidea bine, partea de sus a usii era mai inclinata spre interiorul ramei, partea de jos era spre exterior. In partea de sus rama usii este lipita de perete, in partea de jos un colt este la peste 1 cm distanta de usa.

a.thumb.jpeg.a5df48d40287cfd74d76ee596b7cb4e7.jpegb.thumb.jpeg.295a78015b5b71096c5532093591ee3b.jpegc.thumb.jpeg.2ae6e607f25258b2bd71ef12f4c5eaa0.jpegd.thumb.jpeg.5c0e698eca8eda37d0d90afe89f0ecf5.jpeg

Cel putin remarc perseverenta.
Daca la trapa abia a 3-a oara au lucrat cum trebuie , la usa nici macar a 3-a oara nu au montat-o cum trebuie.
Am zis gata, pana aici, pun prelata si in primavara ma duc la alt service pt montarea usii, factura o trimit la Corda pt decontare.
Terminat curatenia in melc, rabatez patul pe deschis ca sa stea aerisit un pic, si a aparut cireasa de pe tort.

s1.jpeg.587bcf0d2f4f165c9e7acfbf256ef3d3.jpeg

s2.thumb.jpeg.fcc9a35b82e841fb48945c4064aa9bfd.jpeg

s3.thumb.jpeg.72ab5839826c4f0c52ef260ad6b21e56.jpeg

Cuibar de soareci pe saltea!! Deci Corda nu numai ca mi-au stricat usa, dar mi-au dat si soareci. Nu aveam de altundeva sa ii iau decat de la ei. La locul de parcare, unde parchez melcul din 2019, nu am avut niciodata probleme (si din zeci e rulote parcare nimeni nu s-a plans de asa ceva).
Inainte sa duc melcul la Corda l-am fugarit intr-o mica iesire, nu aveam de unde sa iau locatarii decat de la Corda.
Facut poze, a doua zi venit si scos absolut tot din interior (haine, vesela, toate chestiile care in teorie ar trebui sa fie igienice), si gasit si 2 locatari intr-o plasa cu actele melcului, pe care i-am rugat sa iasa afara.. Pus capcane pt cei care poate au ramas in melc.
Eram deja un car de nervi cand vad in spate, ce se vede in poza la elementul de imbinare, si anume mastic scorojit, desprins, care ar fi trebui sa fie intact.

e.jpeg.372a1ab44f2e7b873bd98acaa9334385.jpeg

f.jpeg.a6b006898f2b8dbb83343d30ee706b84.jpeg

g.jpeg.5940a2e560198c21037024692ffc5d54.jpeg

Acum am o dilema in plus: daca duc melcul iar la Corda pt rezolvarea pe garantie a problemei cu masticul risc sa ma procopsesc iarasi cu soareci....daca duc in alta parte si sa dau la Corda factura pt decontare risc sa mi se spuna ca trebuia sa vin la ei, lucrarea este in garantie, deci ciuciu bani.
Am si pierdut sirul la scapari.

 

Era sa uit, chestia neagra din poza, coltul de sus...a aparut la cateva luni de la masticarea din 2020.

h.thumb.jpeg.73a5c18f2636527833fcf3baaf452879.jpeg

Am tot intrebat din 2020 ce e cu ea, mi-a spus Corda ca nu e problema, nu afecteaza. L-am intrebat si pe "specialistul" cu usa ce e cu chestia neagra, mi-a spus ca probabil cei care au lucrat inainte la masticare nu au sters bine, a ramas un strat fin acolo si s-a prins praful ....cand i-am spus ca tot la Corda am facut masticarea a inceput sa dea din colt in colt.
L-am intrebat tot pe "specialistul" cu usa de cand crede ca este infiltratia (el a lucrat si la infiltratie), mi-a spus ca cel putin 3 ani, poate 4, daca veneam mai repede era mai usor de rezolvat.
Eu acum stau si ma intreb: din 2020 am fost la Corda de 5 ori pt verificare, infiltratia era la o palma de tavan si destul de intinsa. Nu ar fi trebuit sa o gaseasca in cele 5 verificari?!?! Plus ca, atunci cand am facut masticarea in 2020 am cerut clar verificare si pt alte posibile infiltratii (m-am gandit ca cea gasita atunci poate nu e singura) precum si eliminare cauze pt posibile infiltratii pe viitor.
Nu vreau sa fiu rau, dar sunt 2 optiuni aici...ori cel care a lucrat la infiltratia nr2 (si usa) este habarnist si a gresit cand a zis ca infiltratia e veche de 3-4 ani (deci de dinainte de 2020) , ori nu este habarnist si infiltratia chiar era veche de 3-4 ani caz in care verificarea totala din 2020 a fost superficiala, la fel ca si cele 5 verificari 2020-2022 au fost facute superficial.

Astazi, 10.01.2023 inca nu am primit in cont cei 140 lei cheltuiti de pomana pe taxi, nu am primit nici raspuns la perioada de garantie pt infiltratia reparata in toamna trecuta.
O sa transmit inca o solicitare de returnare a banilor pe taxi, sa mi se puna cat am garantie la lucrare, apoi daca nu se misca nimic peste o saptamana stiu unde sa trimit mailuri si reclamatii.

Intre timp fac programare pt montare corecta a usii, voi trimite factura catre Corda, daca nu se plateste voi stii unde sa apelez. Nu am absolut nicio siguranta ca dupa 3 incercari esuate de montare a usii, a 4-a oara va fi bine.

Asta este experienta mea cu Corda Campers. Pt tot ce am spus am poze, conversatii salvate. Pun doar pozele cu ultimile patanii.
Am inteles ca inainte de 2020 la Corda reparatiile se faceau de catre Corba senior (imi scapa numele dansului) dar de prin 2020 ar fi preluat Corda junior lucrarile.
Posibil ca pe vremea Corda senior totul sa fi fost bine, dar lucrurile s-au schimbat. Posibil ca necazurile mele sa fi fost pricinuite de angajatii prost pregatiti care sa zic "gata sefu, am facut-o boboc" si Corda junior sa aibe incredere in ei si sa nu verifice, posibil ca atunci cand/daca Corda junior lucreaza el personal sa faca treaba mai buna, nu stiu.
Cert este ca absolut fiecare lucrare facuta la ei a fost cu probleme. Niciodata nu am comentat pretul, niciodata nu am cerut sa mi se faca ceva gratis. La prima infiltratie de exemplu mi-a spus ca nu mi-a facturat inlocuirea AC cu trapa veche, am zis multumesc (probabil a scos bani din montarea AC la cel care l-a cumparat).
Repet, nu am cerut nimic gratis, daca mi s-a oferit atunci am multumit.
Daca citeam ceva asemanator nu ma duceam in vecii vecilor la Corda campers....sper ca pataniile mele sa fie invatatura pt altii.

P.S.
Foarte posibil sa imi fi scapat si alte probleme avute in relatia cu Corda Campers (cum ar fi povestea cu pompa de apa de care mi-am amintit acum) dar cred ca ce e mai sus spune destul.

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan C.

@Stefan1972 imi pare sincer rau pentru pataniile tale.

Din ce am mai discutat cu cativa reparatori de rulote, am constatat ca de foarte multe ori se folosesc materiale nepotrivite in anumite etape ale lucrarilor. Uneori din necunostinta, alte ori din cauza costul ridicate ale materialelor necesate.

 

Am auzit si vazut de multe ori, ca la remasticare nu se dau sinele jos, ceea ce nu este remasticare si sigilare. Nu este o operatie gresita, doar ca la sigilare se folosesc cu totul alte materiale, iar costurile sunt mult mai mici. Sigilarea se face atunci cand vrem sa amanam o remasticare totala cu 3-5 ani, in conditiile in care masticul nu prezinta urme care sa necesite o schimbare, iar elasticitatea lui nu este sub 40%. dar in cazul in care avem infiftratii, este obligatorie remasticarea macar a intregii sine de unde provine infiltratia.

 

De asemenea, am vazut cazuri in care la remasticare nu se curata in totalitate masticul vechi, iar degresarea si pregatirea suprafetelor se face cu diluant, sau alte materiale neconforme in aceasta situatie, ceea ce nu este corect deoarece nu degreseaza, urmand ca masticul aplicat sa nu faca priza intre materiale. adica masticul sa fie pus doar de umplere sau panoplie, fara sa etanseze. Degresantul si curatiroul dedicat ajunge insa undeva la 5-700 de lei pentru o autorulota medie. Odata pregatita suprafata de masticare corect si folosit Lastomer 710, daca priza structurala este ferma, 10 ani nu mai are voie sa apara ceva acolo. In cazul in care a fost folosit mastic banda (mai usor de aplicat dar mai costisitoare, garantia scade la 7 ani.

 

In destul de multe cazuri am auzit de asemendea ca se foloseste mastic IG sau banda butilica din comert, dedicate in domeniul constructiilor, foarte bune, dar care din pacate nu-si au locul in rulotism. Cel putin nu la lucrarile de remasticare.

In ultima serie se poze se vede si un strat de vopsea care probabil se dorea a fi o impermeabilizare, dar care este de fapt de asemenea aplicata cum s-a putut. Poate si calitatea ei este din categoria Top Shop, ceea ce nu face decat sa strice, atat estetic cat si d.p.d.v. practic, vazandu-se clar ca a afectat negativ in contactul cu masticul, imbatranind-ul prematur.

Destul de multi recurg la impermeabilizarea cu aceasta vopsea(spun asta deoarece in privat am primit multe intrebari si solicitari pentru aceste interventii), dar personal nu o recomand.

Daca era asa buna, contructorii de rulote o foloseau din fabrica.

 

Nu sunt aici sa dau nume, sa fac reclame sau antireclame. Chiar am recomandat in anumite cazuri reparatori care am considerat ca sunt ok, nu din motive de prietenie ci doar din motive de calitate. Pe cei de la Corda chiar nu-i cunosc, deci a nu se intelege in interventia mea ca fac antireclama sau invinuiesc cu ceva.

 

Prin interventia mea, vreau doar sa trag un semnal de alarma, ca atunci cand faceti interventii sau mergeti la un service pentru a repara ceva, ar trebui sa fie folosite doar materiale dedicate, sau studiat daca materialele cu care se lucreaza au proprietati specifice pentru a fi potrivite in domeniul rulotismului.

 

Oricand aveti ceva nedumeriri, intrebati pe forum, deoarece aici sunt oameni faini cu multa experienta.

 

Bafta!

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stefan1972

Da, pare sa fie un fel de vopsea cauciucata chestia aia alba, asa am luat melcul, cu ea deja pusa.

Cat despre alegerea meseriasului....na, eu am cautat , interesat , pana in 2020 cand m-am dus eu Corda parea ok....ca dupa aia a preluat fiul afacerea si a dat cu oistea in gard, a stricat ce a facut seniorul, no comment...

Inca o data vorba romanesca "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" isi arata valoarea.

Eu nu pot sa inteleg o chestie...stii ca masina nu este reparata, ai sediul afara din Bucuresti fara metrou sau autobuze deci neaparat trebuie sa te duci cu taxi , de ce pui omul pe drumuri?!?!

De fapt asta arata ce fel de angajati sunt, care lasa semne asupra firmei.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@Stefan1972 Acum m-ai bagat in ceata rau de tot...

Aiciimage.png.b1b5f403029936aeb9a836874ed0265a.png

 

Si aici image.png.4e472c56eba5b95a0dbdd557ccd5ee18.png

 

se vede clar vopseaua peste mastic. Parca ziceai ceva de o remasticare totala. Sau am inteles eu gresit?

Daca "remasticare totala" cum "vopseaua data anterior ei"? Nici macat terminatia de plastic s-a fost data jos, nu mai zic de sina...

Ceva nu pusca.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stefan1972

Da , remasticare totala, asa a zis Corda ca mi-a facut....cum am spus, vorpseaua/ce o fi chestia alba a fost cand am cumparat melcul...am inteles ca s-au dat jos sinele pt remasticare....cel putin cele de sus sigur au fost date jos pt ca sus am gasiit snurul ala de plastic din sina iesit in afara destul de mult....adica presupuun ca a fost data jos.

In spate ce sa zic, o fi fost data jos si poate potrivit la fix sina cu vopseaua, nu stiu, nu dau cu parul.

Apropo, este oare pericol de intrare apa in spate tinand cont ca dara de mastic de la suprafata este cum este? Eu sper ca si sub sina este mastic pus cum trebuie , apa nu sta, deci nu ar trebui sa fie problema pana la primavara.

M-a m uitat mai atent cu ochelarii, intradevar, parca se vede vopsea peste mastic......poate o sa trag o fuga in weekend la parcarea melcului...daca e asa inseamna ca la sina din spate nu au facut absolut nimic. 

 

Si ca sa fiu corect spun ca mi s-au virat in cont ieri cei 140 lei dati aiurea pe transport.......eu i-am cerut de la sf lui noiembrie 2022...acum nu stiu daca o fi fost omul ocupat si abia acum a avut timp de virat banii sau daca virarea a fost efectul postarii mele (aici si in alta parte).....despre usa, soareci, etc nicio vorba nu a spus

Modificat de Stefan1972

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@Stefan1972 Sina aia nu a fost data jos dupa vopsire. Asta ca sa nu mai bati drumul degeaba pana la ea. Nici sina perimetrala nu a fost data jos, sau daca a fost data nu a fost curatata.

Eu cand zic remasticare totala, e TOTALA, inclusiv chedere geamuri. Daca se constata ca pe alocuri nu este cazul de remasticare, se informeaza clientul care ia decizia finala daca se remasticheaza sau nu. In plus, la remasticare totala este recomandat sa se schimbe si garnisalul vechi si imbatranit, care pe langa efortul financiar initial este un nimic care conteaza foarte mult. Din prima poza repostat de mine iti spun ca acolo nici garnisajul nu a fost macar demontat. Nu aveai cum sa-l scoti si sa-l pui la loc faca sa afetesi vopseaua data pe el anterior...

La remasticare se pot gasi si infiltratii uscate( unde structura este putrezita dar uscata, iar pe umidometru nu le da. Acestea care se pot umezi ulterior din cauza lipsei de fermitate in prindere a sinelor (ceea ce suspectez la sina la care s-a tot intervenit).

 

Vreau sa mentionez inca odata, chiar daca repet ca nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Chiar daca sunt catina care-mi dau mesaje mai mult sau mai putin prietenoase, pe diverse platforme.  Vreau doar ca membrii acestu forum, singurul de altfel in care postez, sa invete ce se face si ce nu, cum pot sa-si faca singuri reparatii, sau atunci cand apeleaza la profesionisti, sa nu fie trasi in piept. Cei care se simt deranjati , n-au decat. Nu-mi pasa. In viata asta nu-i totul despre bani sau profit.

 

Raspund cu drag aici, dar mai greu si tarziundeoarece nu am timp. La telefon insa am raspuns intotdeauna sau am revenit cu un apel.

  • Like 2
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stefan1972

Revin cu noi info.

Din diferite motive nu am putut posta mai devreme, imi pun cenusa in cap pt intarziere.
In perioada aprilie-mai 2023 m-am dus la Corda, ca de obicei, pt inspectia aferenta garantiei lucrarii vechi.
Cu ocazia asta am avut o discutie cu Darius pe marginea nemultumirilor mele, nu intru in detalii (spun doar ca a renuntat la vechii lucratori), s-a oferit sa remedieze gratuit problemele semnalate de mine.
Am lasat melcul la lucru, mi-a facut masticarea tijei de imbinare/ornamentului/"cum ii zice" orizontal spate (de deasupra suportului de biciclete), a spus ca mi-a facut remasticare completa sus, a rezolvat cu negreala din coltul stanga spate sus, a intarit treapta pragului de intrare in melc, a mai lucrat la rama usii de acces in casa melcului (nu este cum a fost intial dar nici cum era dupa reparatie, sa zicem ca s-a mai ameliorat un pozitia ramei)..astea gratuit.
Mi-a montat dispozitiv anti soareci , mi-a spus ca este eficace.....cam 150 lei +- cativa lei, nu mai retin exact cat m-a costat piuitoarea.
A dat jos colantul vechi de pe capota fata si pregatit capota pt colant nou, gratuit asta.....apoi a chemat pe cineva (colaborator, nu din firma lui) sa imi colanteze capota, asta m-a costat 500 lei (am inteles ca cei 500 au mers la pers care a colantat).
Legat de colant, aici am cateva nemultumiri, si anume:
-pe capota au fost puse de fapt 3 bucati ceea ce ma face sa cred ca au fost puse resturi (posibil sa ma insel, la colantul vechi nu am observat sa fie mai multe bucati)...cred ca materialul vine totusi in role destul de marisoare incat sa acopere capota cu o singura bucata.
-a avut cateva bule foarte vizibile...stiu ca bulele apar usor la suprafete mai mari dar cel care l-a pus putea sa le elimine, nu sa le lase asa sa sara in ochi, arata superficialitate (am intepat eu usor bulele si au disparut)
-marginile autocolantului au fost ...vedeti in poze cum au fost..lucratorul nu s-a obosit sa le lipeasca, le-a lasat sa atarne un pic, iar taieturile erau neregulate, dadeau impresia de , nu comentez..... a trebuit sa iau eu la finisare.

1.thumb.jpeg.7baf9583e52759d365c1aecd9676e04e.jpeg

2.thumb.jpeg.39fa5443c18fe35bc67bd0ae8b9898b4.jpeg

3.thumb.jpeg.9e8fa4d648a9f97696c37456a89b1f16.jpeg

4.thumb.jpeg.d3c26894d80bdaff08e04947aa54c29f.jpeg

5.thumb.jpeg.4cb7e097b87e60127fb841b328413943.jpeg

8.thumb.jpeg.9b7de34fabeb0ce395094c52eadb83ce.jpeg

9.mp4

Cand am discutat cu Darius inaite sa bag melcul la reparat am mai convenit si la alte lucrari, respectiv masticare bara spate jos, dezlipirea unui autocolant din partea de sus a parprizului (cel care tine "umbra", era vechi, inestetic)....aceste lucrari nu s-au facut (pt colantul de la parbriz nu am primit vreo explicatie, pt masticare bara spate jos mi s-a spus (de catre omul care a lucrat) ca de fapt nu are niciun efect masticarea acolo ca oricum nu are cum sa se faca infiltratii pe acolo.
Ideea e ca am convenit la unele lucrari si nu s-au facut...nu erau importante dar na, asa ne-am inteles initial.

Parerea mea este ca a avut lucratori care poate se pricepeau mai putin, Darius s-a bazat pe ei, probabil nu a verificat lucrarea si s-a intamplat ce s-a intamplat, si apoi a incercat sa repare greseala.

Darius mi-a spus ca autocolantul se poate schimba fara nicio problema pe garantie, probabil ca o sa fac asta in toamna, cand merg cu melcul pt verificarea de iernare.

 

In conclzie am observat ca daca s-a gresit ceva (din diferite motive) omul cauta sa repare greseala.

 

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.