-
-
Conţinut similar
-
de Tiberiu Popa
Buna ziua, colegi!
Mai am cateva zile si imi inmatriculez rulota, o Swift Charisma 23, dupa cum scrie in cartea de identitate. De Pasti sau imediat dupa, probabil, vom face voiajul inaugural, xa sa zic asa.
Pana atunci, as vrea sa imi fac temele nerezolvate, daca intrebarile au mai fost puse in alt topic (eu nu le-am gasit), iertare!
1. In primul rand, are cineva un manual (handbook) pentru modelul asta, din 2001? Am vazut intr-o postare un link, dar nu pare valabil, mai vechi de 2011 nu exista si nici pentru cele mai noi nu se poate descarca. Daca are cineva, scot berea de la rece!
2. Legat de asta si de designul mobilierului, e o chestie la care nu ii dau de cap. Rulota are doua canapele laterale, intre ele un corp de mobilier care devine o masuta. Corpul se poate detasa, permitand extensia canapelelor si transformarea lor in pat extins. Intrebarea este urmatoarea: ce loc trebuie sa ocupe masuta (corpul de mobilier), atunci cand patul este extins? Sau e musai sa fac patul toata ziua, iar noaptea sa ma impiedic de masuta? Cred ca imi scapa mie ceva...
3. Despre toaleta. Aceasta are un rezervor detasabil, care colecteaza apele gri, cred ca asta e termenul. Intrebarea este, exista ceva substante care se adauga in acest rezervor, pentru fluidizarea continutului, in genul pilulelor cu bacterii din fosele septice de la casa? Daca da, de unde pot cumpara asa ceva?
Multumesc anticipat pentru orice lamurire! Adaug o foto cu patul extins, poate ajuta! Corpul acela, masuta, l-am cocotat temporar pe biroul din stanga, dar nu pare sa fie acela locul!
-
de Macsim
Salut. Dupa indelungi cautari am ajuns la concluzia ca vom achizitiona o rulota noua. Am restrans aria de cautare la Weinsberg, Knaus si Adria. condititiile de baza au fost: 6 locuri de dormit(vrem ca ai nostri parinti sa renunte la cort cand merg cu noi in concedii) si sa poata fi folosita si iarna. Ne-am orientat cu alegerea spre ce au dealerii pe stoc. Castigatoarea a fost Adria Altea 552 PK aflata pe stoc la Adria-mobil Ploiesti. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc pentru promptitudine, pentru orele de comunicare cu noi telefonic, sfatuire. Exemplari, departamentul de vanzari si cel tehnic(aici lucram in continuare ca tot ne mai amintim de una alta si ei raspund extrem de prompt). va rog sa nu considerati asta reclama dar trebuie " sa dam cezarului ce e al cezarului".
dimensiuni si mase:
Total lungime (include bara de remorcare) (mm) 7610
Lungime totala (mm) 6159
Lungime interna (mm) 5512
Latime totala (mm) 2296
Latime interna (mm) 2170
Inaltime totala (mm) 2580
Inaltime interna (mm) 1950
Dimensiune marchiza (body/chassis) (cm) 1009/569
Lungimea acoperisului plat 4230
Greutate (kg) 1161
Masa in ordine de mers (kg) 1228
Masa max. totala admisa (kg) 1500
Masa max. de incarcare (kg) 272
Cresterea masei (optional MTPLM, kg) 1700
Grosime podea / pereti si tavan (mm) 40/22, 9/28, 8
Grosimea izolatiei la podea / pereti si tavan (mm) 29/20/25
SASIU
Protectii noroi MZ1004- optional
Dispozitiv de cuplare - stabilizator MZ2503 -optional
Amortizoare-optional
Dimensiuni anvelope 185 R14 C 102
Roata de rezerva cu suport MZ1402 -optional
Izolare cutie roata
Ornamente roti MZ3101-optional
CAROSERIE
Usa intrare 2 parti cu fereastra MZ2105- optional
Plasa insecte la usa intreaga MZ2102 -optional
Geamuri ADRIA fumurii
Rolete cu plasa de insecte la fereastra de la baie MN1408 -optional
Preinstalare luminator Heki 2
Luminator Midi Heki 2 MZ2902-optional
BUCATARIE
Capac chiuveta / tocator MN3302-optional
Preinstalare cuptor cu microunde-optional
Cuptor cu microunde MN2101-optional
INSTALATII
Boiler Truma Therme 5 L MN2301-optional
Rezervor de apa proaspata cu alimentare externa (L) 50
Rezervor apa reziduala (L) MN0902-optional
Evacuare apa reziduala - central
INSTALATII ELECTRICE
Lumini ambientale cu LED sub dulapuri MN2506
Preinstalare pentru incarcator cu cutie pentru baterie si priza externa multifunctionala MZ3802
INCALZIRE
Incalzire pe gaz Truma S3004
Suplimentar incalzire electrica Truma Ultraheat MN1204-optional
Preinstalare pentru incalzire electrica Truma Ultraheat
Distributie a aerului cald Trumavent MN1207 -optional
Incalzire electrica prin podea cu transformator MN0202-optional
Preinstalare pentru aer conditionat
AUDIO/VIDEO
Amplificator Bluetooth MN2705
Boxe cu preinstalare pt. amplificator Bluetooth
Acestea sunt optionalele cu care a iesit din fabrica. pret 20725 euro+TVA
Peste acestea am adaugat:
Baterie 100 Ah AGM + incarcator Smart
Aer conditionat Truma cu INET
Suport TV+soundbar Oyster pentru tv de 24"(asta il am deja)
Dus exterior
Camera RM
Set umbrire si cort Fiamma
Husa rulota
4 placi de sprijin
Pret 25.916 euro+TVA
In acest moment suntem la capitolul acte leasing.
-
de Tiberiu Popa
Salutare, colegi rulotisti! Acum ma pot inscrie si eu in categorie, dupa cautari si selectii, am reusit sa gasesc ceva ce se apropie de compromisul optim pentru mine. Anul trecut, chiar inainte de inceperea pandemiei, am ratat momentul si am amanat achizitia pentru anul acesta, desi stiam ca vor creste preturile. Pana la urma, cred ca am facut bine, deoarece, intre timp, mi-am schimbat si opinia vizavi de englezoaice, comparand ani si preturi si design interior. Am tot cautat o rulota adusa recent, dar nu am gasit nici un dealer care sa ma ajute sa trec cu bine prin furcile caudine ale vamii, toti pe care i-am contactat mi-au spus ca totul este rezolvabil, dar nu au vreut sa rezolve ei aceste probleme, nici macar contracost. Asadar, ma consider norocos ca am gasit o rulota gata inmatriculata, cu ITP valabil pana in 2023, si care, asa cum scriam, e foarte aproape de compromisul optim dorit.
Despre rulota. E usurica, 983 kg., nici nu am simtit-o pe drum (drept e, nici nu prea am avut drum greu din Medias in Cluj). Cu 3 locuri de dormit, interiorul dragut si in stare buna, baia chiar eleganta, mi s-a parut chiar frumoasa pentru o rulota din 2001. Proprietarul anterior a mai dotat-o cu un panou fotovoltaic de 100 W si o baterie cu gel de 100 Ah si un extra boiler de 20 litri, ceea ce o face destul de pregatita si pentru un off-camping mai putin energofag. Nu am apucat sa instalez cortul din dotare, am nevoie de spatiu pentru asta, dar am parcat-o cu ajutorul moverului, desi in 2 persoane merge si la mana. In butelie au intrat 11 litri de GPL, dar dupa vreo 2 ore maxim de incalzire a scazut presiunea pe manometru la vreo 2 bari. Nu cred ca asta e consumul, probabil am uitat robinetul deschis sau are scapari in exterior. In interior, mai are un radio CD Kenwood, detector de gaze si o alarma la care proprietarul nu stie codul, asa ca va trebui sa gasesc o varianta sau sa o schimb.
Pozele nu sunt chiar relevante, asa e de obicei, pantofarul umbla cu pantofii rupti, eu fiind putin fotograf, ca sa zic asa.
Aducerea acasa a fost insotita de pregatirea spatiului de parcare, refac poarta si am turnat o cale de rulare, urmand sa adaug o copertina, nu imi place ideea de a o lasa in soare sau ninsoare.
Cam atat despre noua jucarie. Fireste, daca aveti intrebari, va voi raspunde pe masura timpului disponibil. Incep sa ma documentez cu privire la locurile de iesit si sa centralizez cumva toata informatia relevanta de pe forum, pentru acces facil.
Va doresc experiente placute!
-
de Stefan Robert
Buna ziua grup,
Ma numesc Robert si sunt membru acestui forum de doi ani de zile. Din pacate nici pana acum n am experimentat viata de rulotist cu toate ca imi doresc acest lucru. Eu si prietena mea ne am decis sa ne luam o rulota in aceasta toamna pentru a locui in ea timp de 2-3 luni pe an continuu. O saptamana acolo, alta saptamana dincolo si tot asa. Detin o Dacia Duster 4x4 1.5dci, deci mma 1500 iar mai mult de jumatatea timpului vrem offcamping. Rulota o sa fie in bugetul de 10.000 +/- deoarece vrem sa fie cat mai izolata, preferat cu panouri si neaparat doua zone de dormit pentru a avea cat de cat spatiu in ea de odihna si de lucrat. Un exemplu de compartimentare ar fii weinsberg 450fu Astept sfaturile voastre, cum va descurcati pe o perioada mai mare de timp, ce marca de rulota sa aleg, ce ar trebui sa am in vedere etc.. Am nevoie de ajutor deoarece sunt nou in domeniu si plus o sa plecam cu saptamanile prin tara. Va multumesc anticipat.
-
de Ionut C.
Va prezint o rulota ca noua, foarte bine accesorizata si imbunatatita. Dupa cateva iesiri, proprietarul si-a dat seama ca i se potriveste mai bine o autorulota, pe care a si achizitionat-o.
WEINSBERG 500FDK
MMA1450 kg
An fabricatie 2019, achizitionata noua in 29.04.2020.
Dotari standard:
- 6 locuri de dormit
- 3 trape cu plase insecte si parasolar
- frigider cu 3 surse (12V, 220V si gaz)
- incalzire Truma + sistem recirculare TrumaVent 12v
- chiuveta mare bucatarie cu aragaz cu 3 ochiuri
- baie: toaleta Dometic (rezervor mare 20L acces golire ext.)
- trapa aerisire si dus cu perdea
- chiuveta baie in zona dormitor cu 2 dulapuri mari
- sistem iluminat integral led 12V
- masa 4 persoane (se transfoma in pat 2 persoane)
- pat matrimonial 150x200cm
- 2 paturi suprapuse 80x190cm
- Plasa insecte usa acces
Dotari suplimentare (in valoare de peste 6500 euro)
instalate la Corda Campers :
- mover Truma GO2 cu telecomanda
- SmartTV CARBEST 12V FullHD diagonala 55 cm, brat TV extensibil, cu rotire 180º
- Boiler Truma 10 litri pe gaz si electric
- Rezervor apa 140 litri
- Sistem monitorizare nivel apa
- Panou solar 275W, baterie Gel Victron deep cycle 165 Ah, regulator Victron SmartSolar 100/20Ah, BMV Solar monitorizare sistem solar conectare prin Bluetooth
- Usa de acces in spatiul de depozitare sub pat
- Sistem protectie : gaz, fum, CO², narcotice
- Sistem antifurt la usa: FIAMMA Security
- Cupla remorcare KNOTT cu stabilizator si sarcina maxima 2 tone;
- roata de sprijin cu cantar
- 6 prize USB 12V la interior ;
- Cupla externa gaz
- Cupla dus extern cu apa calda
- Cupla externa alimentare cu apa, prevazuta cu regulator de presiune (te conectezi in camping si ai apa cu presiune in instalatie, fara a fi necesar sa folosesti pompa rulotei sau apa din bazine)
- 2 mufe externe: TV si HDMI
- 3 prize externe 230V
- 2 prize externe 12 V
- Husa de protectie pe cupla de remorcare
- 4 talpi la picioarele de calare
- Marchiza + pereti laterali Fiamma (se transforma rapid in cort)
Pret: 17.300 EUR + TVA
Vizionare si prezentare detaliata la Corda Campers
Detalii la 0722.577.775 sau 0785.226.373
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.