Alin Ionut

Probleme boiler

6 postări în acest subiect de discuţie despre Probleme boiler

Probleme boiler

Alin Ionut

Buna ziua,

Am si eu o rulota Eldis Tornado din 98, am probleme cu boilerul de apa, porneste are flacara, incalzeste, pompa de apa porneste dar nu intra apa in boiler, e infundata intrarea.Oare cum as puteao desfunda am desfacut supapa din fata si celalalt surub de golire si tot nu isi da drumul.Am incercat si cu presiune de aer pe furtunul de intrare si e infundat tot nu merge.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Andrei Grigoras

Salut , intrarea de apa rece e jos si e prin carcasă de aluminiu a boilerului, poate fi ingundata cu depunere .Încearcă cu o sarmulita , apoi cu aer , spor!

Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Panait Constantin

Eldis am cumparat.si eu, avea carver cascade2, a fost praf facut, am bagat apa in instalatie si curgea din el peste tot. Motiv de cercetat, desfacut si verificat cel mai mic surubel. are un traseu in carcasa de aluminiu a corpului cu fante radiante ce ajuta la incalzire. Acest traseu se face cat ata de dinti din cauza depuneri de piatra pe aluminiu. E de desfacut complet si sa nu te sperii de reactie dar trebe sa torni din interiorul bazinului (gasesti tu gauricea) solutie de curatat centrala termica, este magica, face bec tot, altfel in functie de gravitate pot fi sanse chiar mici la jucatul cu o sarmulita si aceea dintr-un arc putin botita la un cap sa treaca de coturi.vezi in poze ce te asteapta chiar si cu reconditionarea facuta arzatorului. Pacat ca pe placuta condensatori nu au viata lunga si a crapat dupa 3 luni mahice de utilizare ca pentru 3 printese si un boier.

A, maai era sa uit, atentie la:garnitura bazunului, mare si subtire, sa o bagi cu bazinul uns cu ceva, piulita tijei din capatul bazinului sa nu fortezi la deschidere, mai bine o tai, risti sa rupi tija in corpul cu pricina (cu canalu infundat), atentie la stuturile de plastic sunt coxate in depunere de piatra+efect casant de plastic copt/imbatranit, dai cu w40, merge brici, atentie la garniturile supapei de sens si de purjare la presiune, sa nu te manance undeva sa le freci in mana, daca poti, fa upgrade la ele cu ce gasesti la bricolaj tejgheaua garnituri si robineti si cel mai imp, cand dai jos arzatorul sa separi de conducta de gaz ai intre elemente un inel de cauciuc ca de pix, finut ca naiba, sa nu scape ca o sa plangi. Succes. 😆🤗

20190806_001516.jpg

20190806_002137.jpg

20190806_003808.jpg

20190806_004224.jpg

20190806_003717.jpg

20190806_013541.jpg

20190806_013905.jpg

20190806_014933.jpg

20190806_012442.jpg

20190806_022548.jpg

20200216_193647.jpg

20190806_003801.jpg

20190806_221929.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Crefeleanu Stefan

Astazi am campat la Camping GPM Mamaia Nord, foarte incantati de complex si de tot, chiar daca nu functioneaza apa calda :( dar avem Marea Neagra la 100 m. Apropo poate o sugestie in ceea ce priveste apa calda! Ce teste sa ii mai fac sa vad daca merge? Deschid 220 de pe linia carver si dau pe apa calda, nu vine, vine doar rece, bateria este noua, comutatorul 12v 220v functioneaza bine, apa vine fluent fara intrerupere, maine am sa incerc si pe gaz, insa am impresia ca nu imi deschide electrovalvele din carver cascade cand comut pe apa calda, ce e de facut? Se mai gasesc piese de carver? In cat timp ar trebui sa vina apa calda ca si timp? Ce sa mai verific? Trebuie si deschis panoul de carver unde arata si gazul cu bateria ? Sau doar 220v de pe linia lui? Astept un gand bun de la voi😍 @Panait Constantin pot afla de la tine mai multe informatii referitor la ce am zis mai sus?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Panait Constantin

Salut, daca boilerul este ca si al meu, carver cascade 2, da se aplica ce am vasut cand am umblat la al meu.

1. pentru 220v eu am o siguranta ca si la tabloul din casa pe langa batetie, la intrarea 220v in rulota de la priza de afara, verifica sa nu fie sarita.

2. daca pornesti circuitul electric pentru boiler  la 220 eu mai am o siguranta pe intrerupator, vezi sa nu fie arsa, aceasta este cu patron de 5mm in dizmetru si 20m lungime, cilindrica din ceramica, doar masurata vezi ca este arsa sau nu mai are la capete acei martori.

3.ai bagat curent in boiler(evential cu lampa de control la intrarea in boiler ai 3 fire, unu cu verde/galben e impamantare - nu ai treaba.cu el, doar sa.nu fie dedprins de la borna.de pe carcasa, unu verde sau albastru si inca unu maro sau negru intre care trebuie sa se aprinda lampa) daca dupa.5 minute nu se incalzeste in jurul rezistentei acolo in curul boiletului ai 2 variante:

     a. verifici acea pastila alba lucioasa, care este inseriata cu rezistenta, este termostatul, poate este oxidat, blocat pe deschis, el trebuie sa fie onchis, sa treaca curentul prin el. este universal gasesti peste tot.

     b. rezistenta, sa fie buna, sa nu fie intrerupta, la.fel trebuie sa treaca curentul ptin ea, nus unde se pot gasi, nu o scoate ca se pune greu la loc si nu stiu daca reusesti fara sa demontezi complet boilerul. o masori acolo, o ladi acolo si poate merge pe gaz. nu oncurca daca este arsa, pana faci rost de alta.

3. boilerul este chior, nu are electrovalve nu are nimic, tehnic daca vine apa cand dai drumul doar la calda asta inseamna ca trece apa prin el (excludem un by-pad facut anterior de vineva care sa-l anuleze din circuit).

4. poti verifica daca ai apa in el/si calda de afara de la acel dop de golit iarna (de sipapa.de.sens nu se pune problema.ca e blocata daca doar  pe cald deschisa bateria vine apa.

Eu am pastrat boilerul doar pentru 220 si ca acumulare de la un instant montat ulterior pe gaz si dotst cu pompa de recirculare  cabla centrala. Am dedtul de bine expusa zona cu rezistenta, la lumina dau si pose cu detalii.

Succes maxim si sa be auzim/vefem cu bine prin plimbari frumoase.

De la "La Sopron" - Paclele, cu salutari Constantin.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Crefeleanu Stefan

Buna ziua din nou dragilor, in primul rand tin sa va multumesc din tot sufletul meu pentru ajutorul oferit. Cum am zis si in postul anterior pe 220V imi incazeste apa, si a ramas ca revin dupa ce verific si pe gaz, in weekendul ce a trecut am facut o plimbare de weekend (1 noapte) in camping Zavoi, Curtea de Arges, frumos si destul de ingrijit, recomand. Am reusit sa verific si pe gaz incalzirea apei si se pare ca merge am facut dus si cu incalzirea pe gaz, deci boilerul functioneaza pe ambele si gaz si 220V. Va multumesc inca o data pentru tot. Voi reveni si cu alte situatii, nu scapati de mine.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.