Tonny

Baterie Rulota - Montaj | Sfaturi Offtopic

3 postări în acest subiect de discuţie despre Baterie Rulota - Montaj | Sfaturi Offtopic

Baterie Rulota - Montaj | Sfaturi Offtopic


Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.

  • Conţinut similar

    • Vizitator Anonim
      de Vizitator Anonim
      Salut, sunt nou aici, nu am (inca) rulota, dar ma chinui sa fac bani sa iau una . Insa am un prieten care are rulota, nu stiu foarte multe date despre ea, insa citind si rascitind acest forum, m-am dus aseara pe la el si mai in cunostinta de cauza m-am uitat la rulota. Ce am vazut:
      Nu are baterie.
      Daca se cupleaza la 220V, functioneaza tot, probat aragazul pe 12V, nu am masurat toate ledurile, functioneaza bateria la apa, si cred ca pompele sunt de 12V. Probabil exista un transformator 220V-12V dar habar nu am unde e.
      Ce vrea (vrem) sa facem?
      Zic vrem pentru ca el nu are cunostinte tehnice, eu sa zicem ca am facut ceva electronica pe la facultate dar nu prea mai stiu mare lucru... (din pacate), asa ca puteti sa imi dati cateva date tehnice, voi incerca (si reusi cred) sa le descifrez.
      Deci: sa punem o baterie, eventual din cea cu descarcare lenta, dar pentru inceput voi pune una de masina, pana fac toate probele, caci alea sunt cam scumpe si daca nu iese, sa nu arunc banii pe baterie. Bateria sa o leg la circuitul existent de 12V al rulotei (nu am gasit absolut nici un panou electric, e posibil sa nu existe?).
      Cand rulota este legata la priza masinii, functioneaza doar luminarea de drum, fara sa functioneze si cea din interior.
      Se poate face o legatura (am citit undeva o legatura de la becul de ceata spate) catre circuitul de 12V a masinii, si eventul sa incarce si bateria?
      De asemenea, exista posibilitatea automata (pana la urma si manuala) cuplarii unui redresor de baterie, atunci cand rulota este la 220V sa incarce bateria, cand este scoasa din 220 sa nu consume bateria (probabil pus o dioda)?
      Se pot face aceste lucruri concomitent si independent automat?
      Banuiesc ca manual ar merge un comutator.
      Ma gandeam ca as putea sa scot (sa mut) daca exista becuri de 220V si sa trec toata lumina pe 12V (asta in cazul in care ma descurc sa gasesc panoul electric).
      In viitorul mai indepartat sa puna si un panou solar, treaba asta am citit-o prin topicuri, am cam inteles-o!
      Sa zicem ca asta ar fi cu bateria/partea electrica, as mai avea de aflat niste chestii dar eu incerc sa ma documentez mai intai despre un lucru, sa-l fac, dupa care sa trec la altul, ca sa nu incep doua lucruri si sa nu fac  nici unul
      Multumesc!
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.