Daniel P

Semnează și tu!

24 postări în acest subiect de discuţie despre Semnează și tu!

Semnează și tu!

Daniel P

:salutari:

Circulă pe net și a fost distribuită pe rețelele de socializare, o petitie online prin care se urmareste strângerea semnăturilor necesare in vederea adoptării unei prevederi legislative, prin care să se interzică defrișarea pădurilor din România, timp de 10 ani.

Nu stiu dacă initiativa respectivă va avea mari șanse de reusită, dar este laudabilă si merită atentia și respectul fiecaruia dintre noi.

Așa că dacă ne pasă,  hai să semnăm si noi aici:multumesc!:

  • Like 3
  • Upvote 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Draghiciu Dumitru

Am semnat si imi pare bine daca este adevarata petitia dar am unele indoieli

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

Multumim @Daniel P Semnam si noi.:salutare!:

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P
20 minute în urmă, Draghiciu Dumitru a scris:

Am semnat si imi pare bine daca este adevarata petitia dar am unele indoieli

Petitia este adevărată...problema e dacă se și dorește materializarea ei într-un act legislativ...:default_doh:

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin  Leitoiu

:salutare!:am semnat , hai sa incercam !

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

:OK:

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

✍️🌲🌳🌍

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Visan

Semnat.

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Chiar daca imi voi atrage ceva injuraturi, eu nu voi semna.

       Nu, nu lucrez in domeniul forestier, nu am afaceri in domeniu dar, intamplator, cunosc mai multe din spatele acestei manipulari emotionale. Si in cateva puncte voi explica atitudinea mea, fara a deconspira elemente ce tin de secretul profesional.

      Daca aceste campanii ar fi fost incepute acum 15 ani, as fi semnat bucuros.

      Povestea a inceput acum ceva ani in urma unor scandaluri izbucnite in Franta cand sindicatele din industria prelucratoare a lemnului au sesizat ca raman fara locuri de munca pentru ca piata franceza a fost invadata de produse...romanesti. Intrebandu-se cum e posibil asa ceva – stiind ca industria lemnului fusese decimata in Romania, principalul competitor al Frantei inainte de revolutie – au constatat ca de fapt doar lemnul si manopera provenea din Romania, dar exportatorii erau firme austriece. Si atunci a inceput lupta corporatista: francezii dau in austrieci pe teriroriul Romaniei si austriecii dau in francezi pe teriroriul fostelor state iugoslave. In linii mari e vorba de piata si legile ei. Asta pe scurt.

      Lemnul e o resursa naturala, din fericire regenerabila. Orice stat civilizat isi exploateaza resursele in mod responsabil fara aberatii de gen...sa interzicem...

      Nu ar fi mai bine sa plantam mai multi arbori decat cei pe care-i taiem ?

      Industria de prelucrare a lemnului exista in orice stat din lume.

Poveste:

         Acum 2 ani, intr-o initiativa strict privata, alaturi de cativa prieteni am organizat o actiune de plantare de puieti de brad. Am solicitat sprijinul celor de la Ocolul silvic si impreuna cu ei, intr-o sambata am plantat 3000 de puieti. Am invitat oficial cu vreo 3 saptamani inainte, atat pe mail cat si telefonic, vreo 7 ONG-uri care mor de grija padurii si care primesc bani de la stat, sa participe impreuna cu membrii lor la aceasta activitate. Mizam macar pe vreo 10 oameni :) ... Stiti cati au participat ? 0 zero. Unii nu au raspuns in nici un fel. Unii s-au scuzat ca nu pot lupta impotriva defrisarilor sambata... ca sambata mai are omul treaba pe acasa, ca mai merge la o nunta si se pregateste... ca actiunea nu a fost promovata in presa... :):) Un presedinte de ONG a spus ca el a luat legatura cu presa, dar in sambata aceea nu aveau pe nimeni liber sa-l trimita in munti si sa amanam actiunea pentru cand se va putea deplasa un ziarist, ceva :)...    

         Locuiesc intr-o zona cu multe paduri. Stiti cine taie ilegal ? Poate austriecii ? Sau francezii ? Oh, nu...ai nostri. Judecatoriile sunt pline de dosare penale in care inculpatii sunt... romani.

        E nu zic ca nu se fura...se fura, da furturile sunt cele mici: cu caruta. Cu cate un camion mai mic... Fabricile mari – austriecii, francezii – NU exploateaza. Nu au utilaje pentru asa ceva.. Ei doar prelucreaza... si lemnul il cumpara de la cei care liciteaza parchetele... si aceia sunt romani si uneori ... chinezi :)...da, da...

Si in final cateva date statistice:

Suprafata impadurita in RO – 2005 – 6.381 mii ha in 2016 – 6558 mii ha... a crescut sa mi se pare mie ?

Paduri regenerate natural si impaduriri: in perioada 2005-2016 cca 11 mii ha/an... deci se mai face cate ceva....

Volum masa lemnoasa exploatat/an: 2005 – 11780 mii mc, un varf in 2013 cand s-au suparat francezii – 16778 mii mc, 2016 – 16640 mii mc.... prin 1987 se exploatau cam 22000 mii mc, deci cu mult mai mult decat azi....

         Potrivit datelor din Rapoartele statistice, varful taierilor ilegale a fost in perioada 1992-1993, cca 281, 5 mii mc, iar in 2016 cca 78 mii mc.

         Sunt cateva date statistice, cu titlu de exemplu, date pe care le-am cules de la institutiile abilitate in urma cu ceva timp pentru elaborarea unei lucrari profesionale....v-am dat aceste date incercand sa va conving ca stiu despre ce vorbesc. Si aceste date sunt publice, doar trebuie descoperite pentru a trage fiecare propria lui concluzie... dar de cele mai multe ori e mai simplu sa inghitim ce ne servesc altii - fara a face vreun proces de intentie cuiva, si mie mi se intampla- 

 

Si apropos de toate ONG-urile europene care urla, mor de grija faunei si mediului.... Stiti problema cu ursii care au devenit din ce in ce mai prezenti si agresivi... A existat la un moment dat o idee a noastra, a Romaniei, sa facem cadou cateva sute de exemplare de urs tarilor care, altfel, plang de grija lor si se vaita ca ei nu mai au ursi..si ca ce frumos e la noi... Nici una din tarile contactate, cu exceptia Italiei care s-a aratat oarecum interesata, nu a dorit sa primeasca acest cadou: toata lumea s-a eschivat.... ca ei nu prea mai stiu cum e cu ursii, cum sa-i ingrijeasca, ce sa le dea sa manance... ca ar putea fi un pericol pentru turmele lor de vaci, oi...ca la ei cresterea animalelor a devenit o industrie care ar putea fi pusa in pericol, ca le sar organizatiile de proprietari de animale in cap... ca ar avea probleme si cu organizatiile patronale din turism ca le sperie turistii...ca...etc..etc... e mai bine sa stea la Romania, ca noi nu avem probleme astea, ca la noi stiu limba :)... si ca mai bine ne dau ei niste bani din cand in cand, prin ONG-uri, sa ne spalam noi pe cap cu ursii....

 

Ahhh... si mai e o poveste in spatele interzicerii exploatarii lemnului... cea a certificatelor verzi ! Un alt business de miliarde de euro pe care unii baieti destepti il gestioneaza... Dar aici e  un pic mai lung si mai complicat de povestit.

 

Nu trageti in pianist ! V-am spus doar de ce nu votez, fara a incerca sa va influentez votul.

Parerea mea: e cea mai mare idiotenie sa interzici exploatarea lemnului. Vedeti ce se intampla in Australia unde alti cretini au interzis accesul in paduri.

 

O seara buna sa aveti,

 

 

  • Like 9
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty

Am semnat și eu. 👍 

Salutare tuturor și ție @Radu Catalin.

În ciuda tuturor statisticilor expuse de tine și a supărării tale (mai mult ca sigur motivată) , eu am semnat pentru că mie nu mi se pare o idioțenie  treaba aceasta. 

Ce contează cine fură și ce nație au, că sunt de-ai noștri, chinezi, turci, austrieci sau francezi sau cine-or mai fi. Contează să nu se mai fure/taie ilegal și totul să fie supravegheat la sânge, aici mă refer la posibilitatea tăierilor, însă calculat. 

Spui că e o prostie interzicerea aceasta, dar te întreb : ție îți pare normal să se taie din parcurile naționale❓ 

Mie nu ❗

Că există mizerii de ONG-uri, asta e clar și e mult de discutat și aici, că Europa ne bagă bețe în roate la tot pasul, (povestea cu urșii amintită de tine) tot ea(ei) urlând după aceea că nu facem nimic, că suntem corupți și de aceea nu ne dezvoltăm ca țară (a se vedea oprirea finanțărilor pentru autostrada Sibiu-Pitești și mai ales motivul halucinant). Se comportă ca niște fete mari și imaculate de parcă la ei nu e corupția în floare ❓ Ohhhooohhhooo și ce înflorită este, însă ei nu o strigă în gura mare de față cu toată lumea în parlamentul european. Niște ipocriți ❗Știi cum fac ei❓ Exact cum fac copii să hârâie cățeii prin gard. Unii dintre căței pun botul și sar la băț, alții nici nu bagă în seamă bățul și își văd de treaba lor. Noi românii fiind cățeii bineînțeles. 🤦‍♂️ Noi ar trebui să ne vedem de ale noastre și să facem ce e corect și bine pentru țara asta, chiar dacă "mai deștepții" Europei urlă că nu așa trebuie făcute lucrurile. 

Așadar... îți respect decizia, însă nu văd și nu înțeleg de ce acum 15 ani ai fi semnat iar acum nu mai vrei ❗🤷‍♂️ 

Dimineața făină tuturor și o zi minunată pe mai departe❗👍🖖

Modificat de Ovidiu-Betty
Completare
  • Like 6

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marian Popa

Semnat :OK:

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Strict legat de acest subiect - as semna/vota bucuros o initiativa legislativa clara care sa reglementeze cat mai eficient exploatarea fondului forestier (exploatare nu inseamna doar taiere) si, mai ales, care sa aiba ca efect aplicarea imediata,  eficienta si fara discriminare a pedepselor! Asadar atunci cand legea se va aplica, nu va mai fi necesara interzicerea! Era o vorba (sper sa-mi amintesc bine): frica apara bostanaria! In prezent, nu mai exista aceasta frica si de aceea suntem in aceasta situatie utopica!

 

Aplicati acest principiu la intreaga legislatie si o sa vedeti ca vor fi mai putine evenimente de relatat de catre presa, iar in tara va fi bine!

  • Like 6

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty

@NRLaurentiu perfect de acord ❗👍 Ai dreptate, însă prin aceasta se trage un semnal (mai mic sau mai mare, depinde de numărul de semnatari și de calitatea celor care au pornit demersul) celor care cred că sunt mai presus de lege, cum ar fi printre alții, "iubiții" noștri parlamentari care de 30 de ani încoace fac aproape ce vor ei, cu excepțiile de rigoare, bineînțeles, care dealtfel sunt foarte puține, ca urmare insuficient pentru a pune rânduială în treburi, pentru că într-adevăr legislație bună există, însă nu e aplicată. Cu toate că lumea e conștientă de acest fapt, nimeni nu face nimic. Haideți ca prin acest mic demers, să trezim (poate) atenția nemernicilor (scuzați limbajul neacademic... sau mai bine nu, luați-l ca atare) și poate cumulat cu altele, la fel de mici, să iasă ceva mare care să miște cumva spre direcția normala țara asta. 

Întotdeauna am fost de părere că civilizația se "face" prin constrângere (am mai spus-o și aici pe forum), pentru că omul este un animal inteligent. :salutare!:

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Teo Raducanu

:neatza!:-Am semnat, sa dea dumnezeu sa fie bine.:OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Vreme trece, vreme vine,

Toate-s vechi si nouă toate,

Nu spera si nu ai teamă ,

Ce e val ca valul trece...

 

Ca tot e azi 15 ianuarie 😃

O zi excelenta !

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad
în urmă cu 21 ore, Radu Catalin a scris:

Ahhh... si mai e o poveste in spatele interzicerii exploatarii lemnului... cea a certificatelor verzi ! Un alt business de miliarde de euro pe care unii baieti destepti il gestioneaza... Dar aici e  un pic mai lung si mai complicat de povestit.

 

@Radu Catalin :salutare!:

 

 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru

din aceasta cauza santem aici, care mai de care destept, cine vrea semneza cine nu nu, dar explicatii cat de destepti santem, cat ne duce mintea pe noi, ce ne fac strainii, au ceva cu noi etc, etc sant satul, concret semnez sau nu ce trebuie sa explici tu la altcineva de ce nu semnezi.

 

Intradevar strainii au ceva cu noi vor, sa fim si noi ca ei dar noi aia multi si ....... ne opunem. Hoti, mincinosi, lasi, puturosi de la Vlad Tepes se stie, asta este firea romanilor, nu toti majoritatea

 

 

  • Downvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

@Draghiciu Dumitru chiar credeti ca am incercat sa ofer cuiva o explicatie de ce nu semnez ? Asta ati inteles ? Ca m-am plans despre faptul ca ar avea strainii ceva cu noi ?  OMG :) 

Inseamna ca X-files a fost inspirat din fapte reale si Mulder avea dreptate: Adevarul e dincolo de noi !

O seara relaxanta :) 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut C.

@Radu Catalincred ca glumești când afirmi ca suprafata împădurita a crescut în România intre 2005 și 2016. Ai la îndemână Google Earth, poți vedea singur cum au dispărut suprafețe împădurite. Refacerea unei păduri se face în zeci și sute de ani. Austriecii nu taie, însă instiga la tăieri ilegale. Vorbesti de exploatare responsabilă? Într-un sistem bolnav cu lupi care păzesc turmele de oi? Ai idee de dimensiunea jafului din pădurile României? 

 

 

 

 

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sionut
La 1/15/2020 la 7:17, Ovidiu-Betty a scris:

...

 

(a se vedea oprirea finanțărilor pentru autostrada Sibiu-Pitești și mai ales motivul halucinant). ...

 

 Sa nu ne lasam manipulati . Sau macar sa fim mai informati :)

Citez :

 

Mihai Goțiu

"NU GÂNDIȚI PRECUM GÂNDACII! De ce nu sunt de vină gândacii, liliecii ori urșii pentru blocarea construirii autostrăzilor din România

Una dintre cele mai mizerabile manipulări, lansată în aceste zile de fostul ministru PSD al Dezvoltării, e cea potrivit căreia Uniunea Europeană (mai exact Comisia Europeană) ar ”bloca” investiția în Autostrada Pitești – Sibiu, din cauza… gândacului croitor.

Prima manipulare: ”UE ne-ar vrea răul și vrea să blocheze dezvoltarea României”. E o acuzație clasică, din repertoriul discursului conspiraționist anti-european al PSD. Dincolo de elementul factual (bucata de autostradă în discuție face parte din coridorul pan-european susținut de UE), teza asta se bate cap în cap cu altă teză conspiraționistă a anti-europenilor – cea potrivit căreia România a fost primită în UE doar pentru a deveni ”piață de consum pentru mărfurile și produsele companiilor vestice”.

Păi dacă ar fi adevărată a doua teză consipraționistă, atunci UE ar avea tot interesul ca autostrada să fie cât mai repede terminată, indiferent de condițiile în care s-ar construi, tocmai pentru ca produsele și mărfurile companiilor vestice să ajungă mai repede și cu costuri mai mici la consumatorii autohtoni și pentru ca aceste companii să aibă acces mai facil la mâna de lucru, relativ ieftină din țara noastră. Doar cineva cu mintea cât a unui gândac n-ar putea să nu sesizeze schizofrenia asta din discursul conspiraționist anti-european al PSD.

Marea manipulare: ”Gândacul croitor blochează autostrada”. Un fals grosolan. Finanțarea autostrăzii e în discuție pentru că planurile de management ale ariilor naturale protejate din România nu există sau au fost adoptate chiar dacă erau greșite și nu respectau condițiile necesare pentru a fi adoptate. Aceasta este o problemă sistemică, valabilă peste tot în România. Cum s-a ajuns aici?

Pe de o parte, e vorba, evident, de incompetență. Atât din partea celor care au realizat planurile de management (în cazul celor care există), cât și a celor care le-au aprobat (care nu au verificat dacă îndeplinesc toate condițiile pentru a fi aprobate).

Pe de altă parte, da, vorbim de corupție, mică și mare. Planurile de management sunt amânate sau prost făcute pentru a putea permite distrugeri de mediu în interesul rețelelor din jurul politicienilor locali și de la nivel central. Vezi ce se întâmplă în Parcul Natural Bucegi cu proiectul imobiliar din vârf de munte, care a iritat opinia publică la sfârșitul anului trecut. Sau lipsa planului de management pentru Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unde Romsilva permite tăieri în mare viteză în zonele cu valoare deosebită. Iar lista e lungă, extrem de lungă.

Iar la asta se adaugă prestația unor evaluatori de mediu, care, la comandă și contra-cost, trec în studiile de impact asupra mediului ce vrea beneficiarul. Inclusiv tâmpenii și falsuri grosolane care nu se verifică pe teren! Există, din câte știu, un singur astfel de expert, pus pe bară în urma unei decizii definitive a instanțelor de judecată care l-au condamnat penal pentru astfel de studii (Sergiu Mihuț îl cheamă, e ”celebru” în branșă, dar nu singurul).

Ca să fie clar. Uniunea Europeană (prin Comisia Europeană) vrea să finanțeze (să investească) Autostrada Pitești – Sibiu! Dar vrea să fie respectate și Directivele de mediu, precum în toate țările occidentale. Asta chiar dacă înseamnă asumarea unor costuri suplimentare (dacă e cazul), pe care le va suporta tot UE, de va fi nevoie. Că de asta există Directivele de mediu, care pornesc de la ideea că asumarea unor costuri suplimentare acum, reprezintă economii substanțiale, pe termen mediu și lung, care ar arunca în aer facturile lăsate în plată generațiilor viitoare din cauza distrugerilor de mediu.

Pentru că nu doar gândacul croitor e protejat pe Valea Oltului, ci întregul ecosistem, biodiversitatea și habitatele TUTUROR speciilor din zonă. Inclusiv a celei denumite științific homo sapiens."

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sionut

P.S Am semnat petitia desi ar fi fost indicat sa se faca un studiu de impact inainte . Dar asa suntem noi romanii, le stim pe toate dinainte :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Eram aproape convins că se va ajunge aici. :default_doh:

Dragi colegi, va rog să vă reveniți la subiectul topicului!

Cine este de acord cu această initiativă, semnează petiția. Cine nu este de acord, poate să ignore și nu semnează. E foarte simplu. :multumesc!:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.