Radu Dragulinescu

Scurta vacanta de toamna, 25 octombrie - 1 noiembrie 2019

8 postări în acest subiect de discuţie despre Scurta vacanta de toamna, 25 octombrie - 1 noiembrie 2019

Scurta vacanta de toamna, 25 octombrie - 1 noiembrie 2019

Radu Dragulinescu

Am luat rulota pe data de 23 august, iar pe 24 eram cu ea in off camping la Vadu, asa nepregatita iar eu neinstruit. Chiar si asa, a fost magic.

De atunci am furat cate un weekend pe ici pe colo - mereu pe fuga, mereu cu sufletul la gura. Dupa fiecare iesire am invatat cate ceva, am schimbat, am imbunatatit.

Am asteptat cu sufletul la gura vacanta de toamna, iar pe 25 octombrie, la ceas de seara, am pornit intr-un mic turneu avand ca prima oprire Vampire's Camping de la Bran.

Am sosit evident pe intuneric intr-un camping aproape pustiu, fara nici o indrumare sau ajutor la fata locului. Pe usa receptiei trona mutul - un mare lacat argintiu. Am purces pe orbecaite in bezna de nepatruns si ne-am ales un loc departe de cele 2-3 rulote ce pareau adormite. Am campat si ne-am relaxat in asteptarea zorilor.

A doua zi am constatat ca trebuie sa imi iau in serios rolul de sacagiu si sa purced dupa apa, cu bidoanele dupa mine, tocmai la intrarea in camping, unde era singura cismea. Eh, mi-am zis, sunt in vacanta, deci sport-natura-sanatate... Pe la ora 10 o voce patrunzatoare cu sonoritate bizara pe accente joase, tabagice, a tulburat profund linistea incremenita. Am scos capul sa vad sursa si am dat peste un nene cu bicicleta care s-a recomandat "receptionistul". "Va simtiti bine, aveti curent?", m-a intrebat zambind binevoitor, dar teribil de strident. "Cat planuiti sa stati?", "Doua nopti!", i-am raspuns. A facut un rolling eyes calculand si mi-a spus aproape imediat, "Va costa 188 lei, e 94 lei pe noapte". Exclus sa-l intreb daca accepta card, iar eu cu cash nu umblu niciodata. I-am explicat asta si mi-a spus ca trece dupa amiaza, ca el nu sta degeaba la receptie si ca...in fine, mi s-a plans de neamt, de olandez, etc - de angajatori si ca trece doar seara si dimineata, apoi a plecat.

Revenind la subiect - camping-ul e frumos, e mare, e curat. Prize de curent peste tot, apa doar la intrare. Tot ce cautam intr-un camping e liniste si utilitati cat mai aproape. Spre amiaza, cand savuram un vin rosu, la nici 2m de usa noastra a oprit un RV de Cluj cu doi barbati in el. Ne-au salutat si au inceput despachetatul&campatul. Wait, what?! La cat de mare si de gol era campingul, ei campeaza usa in usa cu noi? WTF?! Am sarit ca ars, am strans tot, legat rulota si ne-am mutat 100m mai departe. No comment...

Am plecat apoi spre Dara's Camping. Soarele ne zambea, moralul era la cote maxime. La Dara ne-am bucurat de o neasteptata ospitalitate si de un zambet care ne-a incalzit sufletele, alaturi de un clondir cu palinca (from the house). Eram singuri in tot camping-ul si ne-am bucurat de toata intimitatea posibila. Am bantuit padurea din proximitate atat cat am avut soare si vreme buna - dupa care a venit toamna, brusc si total.

Urmatoarea destinatie a fost Pensiunea Zamolxe din Sarmisegetuza. Ne-a iesit in cale o Doamna distinsa, in varsta, care ne-a marturisit ca nu ne poate asigura apa calda, camping-ul fiind inchis de o luna. Am linistit-o ca avem tot ce ne trebuie si ca in afara de curent si apa rece nimic nu sta intre noi si toata fericirea din lume. Ne-a zambit si s-a retras in casa ei neincalzita, dupa cum ne-a marturisit.

Cerul era vinetiu iar ploaia s-a tinut dupa noi pretutindeni. Am vizitat Ulpia Traiana si Castelul Corvinilor, apoi am pornit cu acelasi elan de neoprit catre urmatoarea noastra destinatie - Camping 7 Izvoare, Herculane. Deja visam pe drum cum o sa fierb in cazile cu apa termala si o sa savurez un rosu sec in pahar pantecos de sticla cu picior.

Dezamagire totala. Camping-ul pustiu, abandonat si trist. Moralul ajunsese pe la genunchi si ameninta sa dispara complet. Coechipiera mea a deschis rapid Google, dar nu acolo, ca nu era semnal pe nici o retea, ci pe drum si a dat peste Mala Camping din Clisura Dunarii. La telefon o voce de calda de femeie ne-a spus ca ne asteapa cu drag. Asta a fost suficient cat sa ne ridice din nou moralul dincolo de cota de avarie. Am ajuns pe lumina, am campat si din nou ne-am bucurat de toata solitudinea posibila. Singuri in tot camping-ul - bliss!

Am stat 3 zile si 2 nopti. Toate utilitatile la discretie, iar paraul din spatele camping-ului susura vesel cat timp eram ocupat cu gratarul. Nu ne-a deranjat nimeni timp de 3 zile - nici macar proprietarii.

Am vizitat tot ce se putea vizita in zona, inclusiv o croaziera pe Dunare, desi vremea era neprietenoasa. Cred ca vara e superb. Cu promisiunea revenirii am pornit spre casa unde am ajuns remontati si fericiti. Si da, nimic nu se compara cu vacanta la rulota.

 

Imaginile sunt in ordinea calatoriei...20191027_102010_resized.jpg.f85ac66015017776d0a9cd69f834d885.jpg

 

 

20191028_182618_resized.jpg

20191028_205207_resized.jpg

20191028_212742_resized.jpg

20191029_182731_resized.jpg

20191029_182804_resized.jpg

20191030_115738_resized.jpg

20191031_101801_resized.jpg

20191031_160621_resized.jpg

  • Like 17
  • Upvote 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

George B

:bravo: 

Multumim pentru relatari! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

Salutare @Radu Dragulinescu sí multumim pentru prezentare sí poze. Multe iesiri reusite si drumuri bune va dorim ín continuare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Berar Stefan

Super "poveste ", faine imagini! 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

Multumim mult pentru prezentarea frumoasei calatorii!:)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel D

Mulțumim, foarte frumos!!!:bravo:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adalbert Tiberiu

Felicitari pentru iesire:bravo:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.