Angelo

Echilibrare rulotă

3 postări în acest subiect de discuţie despre Echilibrare rulotă

Echilibrare rulotă

Angelo

Bună ziua!

Am campat pe un teren ușor înclinat spre partea stânga a rulotei. A trebuit sa pun un lemn sub roata de pe partea înclinată ca să o îndrept și sa fie "în boloboc". Am procedat corect? Voi cum faceți în aceste situații? Un rulotisti din camping mi-a zis ca el o reglează din cale, dar am considerat ca exercit o presiune pe calele de pe partea înclinată a terenului! Pe viitor ma gândeam să-mi iau niște cale din acelea în trepte de se pun sub roti!

Ar trebui sa ma gândesc și la protecția cauciucurilor sau nu contează dacă stă sprijinită pe roti (în ideea ca am văzut la un neamț un soi de suporți montați direct sub rulotă cu care o ridicase folosind o bormașină pe acumulatori să nu apese pe cauciucuri toată greutatea pe timpul șederii și ieșeau cumva în spatele rotii - nu am intrat în discuții cu el pentru ca nu știa engleza și n-aveam cum sa ne intelegem) ?
Mulțumesc și scuze, dar prin camping fiecare avea alta părere (un rulotisti a zis ca ridica mai mult calele de partea înclinată, altul ca e bine cum am făcut cu lemnul sub roată...) și eu fiind începător încerc sa acumulez informații! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Salut,  @Angelo!

 

Reglarea cea mai faina o realiza neamtul cu cricurile sub ax! In nici un caz din stabilizatoarele din colt! Dupa cum le spune si numele, acestea stabilizeaza, nu ridica greutatea rulotei! Ce simplu ar fi ca la schimbarea rotii sa ridicam de ele! :) De asemenea, amplasarea cricului pentru a scoate roata, recomand sa fie pe ax, in spatele rotii cu pricina si cat mai aproape de ea. Sau, daca este montat un suport special de la AL-KO, sub acesta. Se poate pune cricul si sub sasiu, cat mai aproape de axul rotii, dar exista riscul indoirii sasiului. De asemenea, schimbarea rotii se face numai cu rulota cuplata la masina si franele cuplate.

 

Asa cum ati pus-o la poloboc pe acele lemne, este bine. Utile sunt si acele nivelatoare. Calele sunt cele care blocheaza roata la masina/rulota sa nu plece la plimbare!

Pentru parcat rulota timp indelungat si protejarea anvelopelor, se ridica rulota pe capre. Acestea se amplaseaza in spatele rotilor, cat mai aproape de ele, pe axa rulotei. Iar cricul cat mai aproape de ele.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.