Mihai C

Recomandare achiziție rulota

17 postări în acest subiect de discuţie despre Recomandare achiziție rulota

Recomandare achiziție rulota

Mihai C

Salutare dragi colegi,

 

In primul rând îmi cer scuze pentru lipsa de activitate pe forum in ultimul an.

 

In urma întâlnirii de lângă Sovata (la baloane cu aer cald) in care v-am cunoscut in persoana pe mulți dintre voi, am constatat și faptul ca ansamblul meu Golf4 scurt+rulota Swift MMA 1350 era cam la limita legalității, și îndrăgostit fiind de Golf am renunțat la rulota. Drept urmare după pierderea statutului de rulotist nu am mai avut ocazia sa ne întâlnim.

 

Cu toate acestea revin cu forțe proaspete și sper sa intru din nou in clubul rulotiștilor, fapt pentru care as avea mare nevoie de niște sfaturi/recomandări.

 

Sunt din nou in căutarea unei rulote de calitate pe care sa o tractez cu Golf-ul prin lume, și as avea nevoie de experiența voastră pentru a identifica vreo câteva modele pretabile, in baza cerințelor mele.

 

Cerințele ar fi următoarele :

 

- Masa proprie max 850 kg sau mma sa nu depășească 1100km- tractez cu Golf 4 scurt 1.9 TDI, 100 cai putere

 

- 2 zone diferite - un pat 2 persoane și masa separată (de preferința care se transforma in pat 1 persoana dar nu obligatoriu). Am nevoie de zona de dormit și “birou” separat, ideal separate cu usa sau perdea

 

- Baie cu WC , dus - preferabil dus separat dar nu obligatoriu.

 

- lungime max aprox 4.5m plus protap

 

- de preferința Europeană, nu englezeasca întrucât calitatea materialelor și mobilierul celor englezești pare mai slaba

 

- preferabil izolata și pt iarna/ski nu doar vara

 

- Mover cu telecomanda

 

- Important ! - Aer condiționat instalat de producător, sau specific pentru modelul de rulota, nu instalat de către amatori încât sa modifice stabilitatea rulotei

 

- preferabil: cort și suport biciclete, dar nu esențial

 

- încălzire pt iarna

 

As aprecia dacă m-ați putea ajuta cu niște mărci/modele care ar acoperi cât mai multe dintre cerințe ca sa pot evalua opțiunile. Știu ca experiența voastră și conștiințele in materie de modele și opțiuni este mult superioară comparativ cu orice căutări as putea face eu de unul singur.

 

As mai avea câteva întrebări suplimentare la care sper ca are cineva răspunsurile:

 

1) Exista sisteme de răcire/aer condiționat rulota care funcționează și pe gaz (cam după principiul cu care funcționează frigiderele pe gaz)?

 

2) Pentru sistemele de aer condiționat electrice, cam care ar fi consumul standard in W, ca sa pot aprecia capacitatea in amperi a circuitului minim de care as avea nevoie in camping sau capacitatea minima a unui generator pentru Off-Camping

 

3) Stiu ca unii dintre voi cunosc personal parcuri de rulote din afara tarii și importa rulote de calitate pentru vânzare sau la comanda. Cam care ar fi in medie comisionul de expertiza perceput pentru selectarea, vizionarea, verificarea și negocierea in vederea achiziționării unei rulote din afara tarii, și dacă acest comision include costul transportului pana in țara.

 

4) Cu privire la punctul nr.3 as aprecia și recomandări cu privire la persoane de încredere care ar putea furniza aceste servicii contra cost.

 

Apreciez in mod deosebit toate reaspunsurile și recomandările și sper sa ne vedem cât de curând la întrunirile organizate in țara.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Raul G

Bună, vad bună o Fendt bianco sportivo 390, Weinsberg 400 ori Knaus 400, franțuzoaicele sunt mai ușor deoarece au pereți mai subțiri, dar știu destule persone care fac turism iarna la schi cu ele fără probleme.
Nu exista AC specific, sunt toate Dometic serie Freshjet care vin montate în fabrica sau de dealer.

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

Pentru acele cerințe cred că o să ai nevoie de buget cat 4 golfuri.Dar daca ești îndrăgostit de golf... Ai noroc că ai singurul motor bun făcut de grupul vag (din generația aia).

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai C

Mulțumesc @Raul G pentru recomandări. Intr-adevăr Fend sau Knaus s-ar preta. Par sa fie bine compartimentate și masa proprie/MMA rezonabile. 

 

Stii ceva cu privire la calitatea construcției și a materialelor sau probleme des întâlnite la aceste mărci ?

 

@Adam Adrian nu chiar 4 Golf-URI dar am găsit opțiuni decente de rulote pentru echivalentul  a doua Golf-uri (5-6000E).  Frumusețea Golf-ului e costul extrem de rezonabil de exploatare, mentenanța și consumul extrem de redus de combustibil, și la cei 25-30, 000 km pe care ii fac anual amortizez destul de rapid diferența de pret.

 

Am tractat cu Golf-ul de exemplu un Swift 520 pe care l-am deținut înainte (MMA aprox 1400kg) și consumul de combustibil a crescut de la un mixt de 5.5-6l la 100 la 7l in condiții de tractare. 

De asemenea consumabilele și piesele de schimb sunt extrem de rezonabile. Singura necunoscuta e cum o sa reziste ambreiajul și transmisia in condiții de tractare pe distanță mare (2-3000km). 

Daca stii ceva cu privire la fiabilitatea transmisiei la Golf MK4 la tractare, apreciez orice informație buna și verificată.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Sunt posesor de Knaus, model 580 QS Sudwind Silver Selection model year 2018, am făcut cam 10 mii km și pana acum în afara de 2 șuruburi care a trebuit sa le strâng nu am avut minima problema.
Fendt sunt renumite și ele pentru fiabilitate, ceea ne as putea spune despre Hobby (sa ma ierte posesori) despre care nemții au o vorba: Vrei un hobby? Ia-ți un Hobby.
Franțuzoaicele le-am văzut mereu fragile, Adria bune si solide.
Acum Weinsberg are cel mai bun raport calitate preț la ora actuala, mai ales de anul trecut de când au trecut la șasiu Alko.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai C
6 minute în urmă, Raul G a scris:

https://www.weinsberg.com/de-de/wohnwagen/caratwo/grundrisse/390-qd/serienausstattung.html

De exemplu asta are cam ce dorești la un preț f rezonabil.
Weinsberg face parte din grupul Knaus-Tabbert, dar nu se poate spune ca este un brand entry level, ci mai degrabă rațională.

 

Intr-adevăr arată bine modelul acesta.l însă nu l-as lua chiar nou. 

 

Ar fi înțelept sa plec de la prezumția ca și modelele mai vechi de la Knaus/Weisenberg sunt făcute la același nivel de calitate?

Mai exact dacă găsesc un second bun și verificat nu ar trebui sa ma aștept la probleme majore, mai puțin uzura normala din timpul exploatării  de la data fabricației? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Weinsberg pana anul trecut a folosit componente BPW asa cum încă face Hobby, nu ca ar fii de proastă calitate, dar nu au ajuns la top cum este Alko.
Weinsberg le-as cauta din 2017 încoace, Knaus sunt toate bune precum Fendt din orice an.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

@Mihai C Vezi că Raul G locuiește și lucrează în Italia (din câte știu), deci are alt nivel financiar. El tot cu golf 4 tractează? Daca voiai rulota noua apelai la oricare reprezentanta nu la forum.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G
[mention=3056]Mihai C[/mention] Vezi că Raul G locuiește și lucrează în Italia (din câte știu), deci are alt nivel financiar. El tot cu golf 4 tractează? Daca voiai rulota noua apelai la oricare reprezentanta nu la forum.
O rulota de 11 mii e cam cât un Logan, mulți și aici au luat nouă.
Tine cont ca o mașină de 10 ani are valoare aproape zero, iar o rulota minim 50-60% de valoare residua.
Înainte de a merge la un dealer e bine sa intri pe un forum sa te documentezi pt a știi ce sa ceri ajunși acolo.
In același timp i-am scris despre fiabilitate, cea ce știu după 12 ani de caravanism și membru a 4 forumuri europene (IT, CH, UK)
Daca am deranjat sau jignit pe cineva puteți șterge

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai C

Mulțumesc tare mult pentru informații @Raul G și pentru mențiuni @Adam Adrian.

 

Investighez opțiunile in continuare, poate găsesc ceva pretabil și la mâna a doua. 

 

Orice alte sugestii sunt binevenite.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Salut, @Mihai C 

 

Eu cred ca depinde de perseverenta si preferinte in a cauta o rulota la mana a doua. Eu nu sunt fan al vreunei marci, insa Beyerland-ul ales a corespuns preferintelor, precum si starea impecabila si totul la un pret foarte bun. Orice alte nebunii le poti monta (poate chiar tu) ulterior. De noi. A mea a fost "cheala", insa i-am adaugat eu diverse. A fost ca si cum as fi luat una noua si as fi pus eu optionalele la un pret mai mult decat rezonabil!

 

Succes!

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

@Raul G nu ai deranjat pe nimeni.Eu am spus că ai un venit mai mare decât mulți români de pe forum și poate vezi lucrurile altfel. Nu cred că sunt multi care au mașini de 2000 e și rulota de 11000.Eu am mașina cu vechime de 12 ani care m-a costat 6000e și nu cred că e o valoare apropiată de zero. Iar un Logan nou eu știu că e 7000e.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad
în urmă cu 3 ore, Adam Adrian a scris:

@Raul G nu ai deranjat pe nimeni.Eu am spus că ai un venit mai mare decât mulți români de pe forum și poate vezi lucrurile altfel.

Nu cred că sunt multi care au mașini de 2000 e și rulota de 11000.

Eu am mașina cu vechime de 12 ani care m-a costat 6000 e și nu cred că e o valoare apropiată de zero. Iar un Logan nou eu știu că e 7000e.

Salut ...

:default_109: , oare ?

 

Ah, ... valoarea masinii e de fapt "valoarea brand-ului ". Se stie ca , masinile germane sunt cu ...mult mai scumpe decat "cele asiatice". N-am spus mai bune/fiabile (vezi scandalul 'noxe-gate'). Si eu am masina (RV) din ... 2002. Si nu as schimba-o cu una din 2018 ( fara a spune o marca anume; nu vreau sa supar pe nimeni). 

De ce pastrez acest tanc inca? :default_big_grin:

Cat despre @Mihai C , daca isi dorea o rulota noua ( cu eticheta si garantie) isi achizitiona fara sa ceara sfaturi , cred. Spun asta deoarece...a avut si stie "ce si cum".

 

@Mihai C 

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta !

Incearca incepand cu luna septembrie ( dar si atunci pensionari din vestul Europei sunt INCA plecati in vacanta; preturile mici...) sa-ti cauti rulota visata. 

Faptul ca, ai avut deja una este un atu (un AS). Sti ce vrei si asta conteaza ! Bafta & mult noroc (la negocieri) ! :noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Va asigur ca în Europa mașina când ajunge la 10 ani nici dealeri nu o mai iau înapoi, doar statul cu programele rabla.
Apoi sunt samsari care le duc în Est și le vând la prețul unei mașini noi.
Opelul meu care are 10 ani chiar ieri a avut 2 valutari de 500€, mașina plătită 41 mii, iar acum are 85 mii km făcuti toți de mine.
Dar am mers mult OT și închid aici.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

Asta în Europa!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai C

Buna seara,

 

Va mai deranjez cu o întrebare/rugăminte. Am identificat un model de rulota pretabil prin Germania și as dori sa merg sa o iau.

 

Aveți vreo recomandare pentru cineva de încredere care se ocupa cu import rulote ca da îmi dea o mâna de ajutor cu verificarea ei înainte de achiziție și verificarea documentelor?

 

Pot sa conduc eu pana la locație împreuna cu o persoana care îmi poate da o mâna de ajutor.

De asemenea știți cumva care ar fi costul unui astfel de serviciu (verificare rulota și verifiare acte), pe lângă transport, cazare, mese?

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.