Calin Andritoiu

Mici (sau mai mari) mestereli la rulota mea

285 postări în acest subiect de discuţie despre Mici (sau mai mari) mestereli la rulota mea

Mici (sau mai mari) mestereli la rulota mea

Calin Andritoiu

Deci e normala! Ma temeam sa nu fie cumva duza decalibrata si sa fie flacara prea mare. 

Multumesc! M-am mai linistit... :salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu
în urmă cu 5 ore, Calin Andritoiu a scris:

Da... Era greu!

Banuiesc ca este un invertor si alimenteaza iluminatul pe 220 in interiorul rulotei...

Gresit! :)

 

E un comutator automat intre 220 V de la retea si 12 V de la masina! Mi-a zis Google! :) Eu nu prea-i vad rostul. Banuiesc ca mai ai in rulota si niste circuite de iluminat la 220 V, nu 12 V. Schimba-le si pe acestea la 12 V si pastreaza transformatorul 220 V AC -> 12 V DC pentru momentele cand ai curent electric de la retea. Nu amesteca circuitul special de 12 V de la masina la frigider, lasa-l separat de restul circuitului de 12 V al rulotei. In schimb, daca vrei si poti :) introdu 12 V din reteaua rulotei in frigider pentru a pune si iluminat in el cand deschizi usa! :) Pont: cumpara un comutator magnetic (~10-15 lei de la raionul cu alarme efractie) si o banda LED pentru realizarea montajului. Eu am un pus "neon" cu doua LED-uri albastre la capete (jucaria e de la raionul auto).

 

In privinta celorlalte poze cu fire, nu-mi dau seama ce si cum...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Ca intotdeauna, scurt si la obiect! :salutare!:

Da, mai am doua becuri la 220V. Urmeaza sa le inlocuiesc dar... nu prea stiu cu ce. Banda LED... nu prea am in ce s-o pun. Cred ca voi lua doua lampi pe 12V si (daca lumina imi permite) anulez cateva LED-uri.

Deci jucaria asta imi alimenteaza becurile de 12V cand am cuplat rulota la Portile de Fier! Aha! Pai... nu-mi place! Sa ma lase in pace! O sa le alimentez doar de la reteaua de 12V, asa cum ai spus! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Din cauza faptului ca in Petrosani a plouat aproape in fiecare zi de cand am luat rulota, pana acum nu am reusit sa montez cortul. Habar nu am daca e complet si nu as vrea sa ma trezesc pe Dunare ca imi lipseste un... nu stiu ce! Asa ca duminica am prin un moment favorabil si m-am apucat de treaba. 

Nu sunt deloc genul cu doua maini stangi, am fost convins ca si fara o schita montarea cortului nu imi va pune (foarte multe) probleme, dar... se pare ca m-am inselat! Ori cortul meu nu este complet, ori nu l-am montat eu corect. Cert este ca nu mi-a iesit nicicum! Mie ori imi raman doua bare ori imi lipseste cel putin una! Si de ramas... e prea putin probabil! In plus, exista niste cleme din plastic, cu un fel de talpa, care am vazut in clipurile de pe youtube ca se sprijina de peretele rulotei, dar par a se prinde de sina rulotei dupa ce e bagat snurul prin sina. Cum exact... imi e imposibil sa imi dau seama!

Toate betele au semne (in culori diferite), in plus scrie pe ele cu carioca pozitia fiecaruia. Dar... pe langa faptul ca e scris in olandeza, e un scris de mana atat de urat, incat la cele mai multe google translate nu mi-a fost de folos, nereusind sa "ghicesc" corect litere alea...

Mai mult, spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca habar nu am ce fel de cort am! Pe el scrie doar "Kip", dar ma indoiesc ca firma Kip fabrica corturi, cel mai probabil este ceva de genul "ulei de floarea soarelui Carrefour"! 

Atasez doua fotografii cu cortul in faza in care am reusit sa ajung. De fapt.., aproape in faza finala. Dupa ce am facut fotografiile am mai reusit sa-i ridic acel "cozoroc" in fata. Poate cineva recunoaste modelul de cort si ma poate ajuta. Daca as sti modelul, poate as reusi sa gasesc si o schita!

20190609_175226.jpg

20190609_175250.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster

Salut,

intra pe site-ul oricarui producator de corturi si vei vedea ca in general scheletele corturilor sunt asemanatoare. Sau mai simplu pe exis.ro la sectiunea terase/bete de cort ai o schema a unui schelet de cort cu betele componente.

Pentru talpicile ce se sprijina pe peretele cortului, cred ca trei la dimensiunea cortului tau, vezi ca ar trebui ca sa fie snur dublu la cort, unul intra pe sina rulotei si pe al doilea se fixeaza talpica.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Ok, multumesc mult pentru sugestii! :salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Si? Familia ce a zis de iesire? :)

 

PS: se vede masina! Cand o prezinti? Imi place modelul! Cat a costat pana la urma?

PPS: in functie de cat de lungi sunt betele ramase si de ce fel de terminatie au, ai sa-ti dai seama de unde sunt. Eu banuiesc ca sunt transversale la acoperis (intre betele laterale si cel central). Iti mai trebuie si un intinzator pentru bete cort (tot la Exis gasesti) si cred ca ai cortul ok.

 

Spor!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Ce sa zica??? Nevasta-mea... nu s-a consumat prea tare! Stie ea ca pana la urma tot eu o rezolv... In plus, eram cu inca niste prieteni (am pornit crezand ca suntem 5 si pana la urma s-au adunat 15), la invitatia mea de a le oferi un pastrav la gratar. Asta in paralel cu montarea cortului. Bine inteles, cand am vazut ca trecem de 10 am mai "comandat" mici, carnaciori, etc. pentru ca pastravii era imposibil sa ajunga la 15 persoane! Asa ca... nu a avut ea prea mult grija rulotei. Ea era disperata ca nu ajung pastravii! :default_big_grin:

Masina... a costat 2900 euro, plus inca 130 euro numerele de export. Nu prea are ce sa iti placa la ea, e cheala rau saraca. Nu are bullbar, praguri de inox, proiectoare montate pe plafon, portbagaj, etc. dar are o mare calitate! Lipsa ruginii (motivul pentru care am ales Olanda, cele care vin din Germania suferind rau la acest capitol, la varsta ei. E totusi din 1999). Oricum pe mine la aceasta masina nu ma intereseaza absolut deloc aspectul, important e ca functioneaza foarte bine si cu un consum cu mult sub ce speram eu! Si, mai ales, ca o pot baga pe unde am eu de mers, pe toate coclaurile, si ma mai si scoate!

In privinta barelor... nu, nu e vorba de transversalele la acoperis. Cele doua bare ramase (la modul cum am montat eu cortul) nu se potrivesc acolo. Desi... la acoperis am o transversala, dintr-o laterala pana in mijloc, dar cealalta lipseste. Nu stiu. Sunt chiar in ceata. Dar... am mai studiat problema pe net si va trebui sa fac inca o incercare. Oricum, acele cleme de plastic cu talpa (cum le-am descris mai devreme) am aflat ca se numesc "dispozitive demontabile Dorema Quick Lock". Am intrat pe site-ul Dorema si am cautat instructiunile de montare a corturilor. Acolo am aflat ca pe rulota se aseaza talpa acelor dispozitive demontabile, in ele urmand a fi prinse barele sau, daca nu se doreste acest lucru, se pot monta "ochisori pentru prinderea betelor". Deci... daca ai acei "ochisori" montati fix pe peretele rulotei... nu mai este nevoie de acele dispozitive demontabile. Iar eu am acei "ochisori"! Am dedus ca acele dispozitive demontabile sunt ramase de la vechiul cort (cel pe care mi l-a dat spunea ca e cumparat de cativa ani si, in plus, nici nu are acel snur paralel cu snurul de fixare a cortului in sina rulotei in care sa se prinda dispozitivele demontabile). Dar... nu sunt 100% sigur! Cred ca ii voi trimite un mail fostului proprietar (sunt convins ca daca il sun ii va fi destul de greu sa inteleaga despre ce e vorba).

In privinta intinzatorului... e necesar? Eu am incercat sa intind betele cu mana, dar asa... "ciobaneste" (dar dupa ce am facut acele doua fotografii)  si sincer parca nu imi vine sa intind mai tare de atat. Problema e ca nu stiu cat de tare e normal sa fortez! Si cam am darul de a rupe "diverse". Cu acel intinzator nu exista riscul sa fac mai mult rau decat bine?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Este bine ca panza cortului sa fie intinsa. In poze pare cam... flescaita! :) Reversul este ca daca intinzi prea mult, risti sa desprinzi sina de rulota! :) Iar daca nu o desprinzi, macar o slabesti si intra apa! Deci, dozeaza tensionarea astfel incat sa impaci si varza si capra!

 

Cum ai facut pozele? I-ai alungat pe cei 15 invitati?! :) "Treceti in spatele meu, acum pozez flescaiala!"

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

In poze nu pare cam flescaita panza ci chiar este! Am facut pozele inainte de a intinde betele. De fapt, intre momentul pozelor si momentul intinderii l-am mai demontat o data aproape complet, pentru ca mi-am dat seama cam tarziu cum se monteaza acel "cozoroc".  Dar... trebuie sa recunosc ca nici dupa nu era foarte intinsa panza.

Invitatii erau, in marea lor majoritate, la 25-30m de cort, dar nu se vad din cauza cortului. Daca te uiti in partea dreapta a cortului, se vad cativa dintre ei. Par a fii cu mult mai departe, dar... doar par! Acolo exista o masa mare de lemn, cu banci, iar daca ne-am inmultit in halul asta (fara a fi planificat asta), am fost nevoiti sa ne folosim de ea.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Ce poate sa faca pestele! :)

Eh, v-ati distrat! Asta e si scopul rulotismului!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Am rezolvat misterul acelor cleme de plastic cu talpa! Am scris un mail fostului proprietar si... iata raspunsul:

"Morning de clips jou can not use  the littel eyes jou must use an the sticks wiht the colors first  the tent in the rail dan the frame .

Some body give mi the clips but jou use the first picture"

Ii trimisesem doua fotografii, in prima fiind acei "ochisori" pentru prinderea betelor si in a doua acele cleme. Eram aproape convins ca nu va intelege despre ce vorbesc daca nu ii trimit acele fotografii, asa cum nu inteleg eu ce vrea sa spuna el in raspuns! Cum adica??? Se monteaza mai intai betele colorate (toate betele au lipita banda de 3 culori, pentru laterale si mijloc cate o culoare) si abia apoi se monteaza cortul in sina??? Cred ca totusi vrea sa spuna ceva de genul... "Poti sa nu folosesti acei ochisori (in cazul asta folosindu-se clemele). Trebuie sa folosesti betele pe culori. Mai intai bagi cortul in sina si apoi faci cadrul. Cineva mi-a dat acele cleme dar tu vei folosi ceea ce e in prima poza (acei ochisori)". 

Stiu ca este vorba despre o simpla traducere, dar... as vrea sa fiu sigur ca am inteles bine. Din pacate, engleza lui nu este chiar foarte buna (desi oral se exprima chiar ok) si lasa loc la interpretari.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Ai inteles bine. Eu nu stiu ce vrea el cu: dimineata! :) Probabil se monteaza dimineata pe racoare... :)

 

Cred ca printre primele mele postari vei gasi atasat un document cu o schema (sau doua?) de montare a cadrului pentru cort. Folosind tot codul culorilor. In general trebuie sa ai 12 bete (perechi doua cate doua), doua triple,  o cruce si 3 talpici pentru betele verticale. Cleme dintr'acelea de pus la peretele rulotei am si eu vreo doua-trei, nu le-am folosit. Am 3 "ochisori" permanenti! De fapt am 4, dar asta-i alta poveste! B-)

Printre piesele cortului trebuie sa mai gasesti si scaritele din cauciuc, elastice, cuie de diferite tipuri, ochiuri de aluminiu de intins corzile, unul sau doi tarusi babani cu arcuri si o banda lata si lunga (cu sistemul asta ancorezi colturile de sus).

De asemenea, iti recomand sa te dotezi si cu o tesla. Este utila atat la batut cuiele, cat si la scos cuiele! Bine, si la alte intrebuintari! :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Scaritele de cauciuc, elastice, cuie, un tarus baban cu arc (nu cred ca am doi), sistemul de ancorare, tesla... Astea sunt! Sper ca in numar suficient. Dar... acele ochiuri de aluminiu pentru intins corzile... habar nu am! O sa verific!

In alta ordine de ide... ai postat ceva, nu gluma! :default_big_grin: De o ora si ceva caut acele scheme despre care vorbesti, insa fara nici un rezultat. Dar... mai insist!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
în urmă cu 15 ore, Calin Andritoiu a scris:

[...]In alta ordine de ide... ai postat ceva, nu gluma! :default_big_grin: De o ora si ceva caut acele scheme despre care vorbesti, insa fara nici un rezultat. Dar... mai insist!

 

Uite-le:

 

5b6d39d84374b_CORT_-_Schema_codare_pe_culori1.jpg.f89819f71b406bbd3ce8ec5ab7029109.jpg5b6d39e89e385_CORT_-_Schema_MONTARE1.jpg.eb0500f31fbbc28a96a0ff11663d03f3.jpg 

 

Si un fisier word: How_to_Colour_Code_your_tent[1].doc

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Asa arata intinzatorul pentru bete cort:

 

5d033e497082b_Intinzatorbetecort.jpg.c18c06b3a6f23eef419b81e9a244de57.jpg

 

Exista si alte feluri, insa acesta este ieftin, iar principiul este simplu - precum menghinele pentru tamplarie.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Multumesc @NRLaurentiu:salutare!:

Si eu am tinut cont de culori, dar... se pare ca totusi imi lipseste nu un bat ci 4 (am marcat cu un "x" ce lipseste). Eu nu am nici unul din picioarele de pe mijloc! Voi vedea cand o sa-l desfac iar (peste vre-o doua saptamani, de marti plec in Felix 10 zile),  dar pentru picioare cred ca ar trebui un sistem de prindere asemanator cu cel din fata. Eu nu imi amintesc sa am un astfel de sistem de prindere la mijloc. Oare e posibil, cortul fiind destul de mic (aproximativ 2, 5m  adancime), sa nu fie prevazut cu acele picioare din mijloc??? In cazul asta as ramane "pe minus" cu un singur bat!

In privinta intinzatorului... am vazut ca e chiar ieftin! Cu mult mai ieftin decat ma asteptam! Voi cumpara unul cat de curand!

5b6d39d84374b_CORT_-_Schema_codare_pe_culori1.jpg.f89819f71b406bbd3ce8ec5ab7029109.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan
în urmă cu 1 oră, Calin Andritoiu a scris:

Oare e posibil, cortul fiind destul de mic (aproximativ 2, 5m  adancime), sa nu fie prevazut cu acele picioare din mijloc???

Sigur așa este :58d6c6281fac7_faccinste:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

M-am scos! Raman la -1! :OK:

Dar nu pot sa nu ma gandesc (desi cam tarziu)... Avand in vedere ca nu am apucat sa montez si terasa (nici macar nu am scos-o din sacul ei), poate am surpriza sa gasesc acel bat lipsa in sacul terasei! Poate-poate! Daca nu... Exis scrie pe mine!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Ce credeti ca s-a gandit mosul meu??? Sa-mi trimita schema de la cort! Si bine a facut! Pentru ca nu seamana cu modul in care am incercat eu sa-l montez si nici cu schema pe care mi-ai trimis-o, @NRLaurentiu:salutare!:

Probabil ca am un cort mai atipic. Dar... m-am gandit ca poate se mai loveste si altcineva de aceeasi problema si nu strica sa atasez aici si schema primita...

20190614_151741.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Salut,  @Calin Andritoiu!

 

Noutati? Cu barca pe Dunare? :) Sau doar cu rulota pe langa? :)

Cum este la umbra cortului?

Eu am ramas fara alternator si-n doua-trei saptamani ar fi trebuit sa-i fac si eu lansarea in concediu... :(

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Calin Andritoiu

Din pacate... nici una nici alta!

Am plecat pentru 10 zile la tratament la Felix. Dupa 6 zile m-a sunat un prieten sa merg dupa el in Olanda (prietenul la care am stat cand am cumparat rulota). Trebuia sa fie duminica in tara. Si-a cumparat de acolo o masina dar cum el desi are permis nu a condus decat foarte putin nu avea curaj sa vina 2000 km cu masina. Asa ca... mi-am cumparat bilet de avion pentru joi, dupa care m-am gandit ca daca tot e sa merg in Olanda, macar sa fac un singur drum (un alt prieten ma rugase sa-l insotesc in Olanda sa isi cumpere o rulota). Asa ca... am pierdut inca un bilet de avion (asa am facut si cand mi-am luat eu rulota) si am plecat din Felix direct in Olanda, cu Loganul prietenului meu. Bine inteles, a fost nevoie ca un alt prieten sa vina pana in Arad (impreuna cu prietenul cu care am plecat), unde am facut schimbul, eu urcand in Logan iar el in masina mea, sa o aduca in Petrosani. Nu puteam sa-mi las nevasta in Arad, nu? Asa ca... incurcat, dar le-am descurcat! Miercuri dimineata am plecat spre Olanda. Joi prietenul meu si-a cumparat rulota iar vineri la amiaza am plecat spre tara, eu conducand masina prietenului din Olanda iar celalalt prieten cu Loganul, cu rulota dupa el.

Sincer, am avut ceva emotii privind capabilitatea unui Logan de a tracta o rulota de 4m, dar spre uimirea mea s-a descurcat mai mult decat onorabil! Bine... e un Logan de 1.5 diesel, un motor nu prea puternic, dar imediat dupa cumparare (masina avea 2 saptamani) i-a umblat "putin" la motor si merge uimitor de bine!

Asa ca... nu Dunare... nu peste... nu natura in general! Rulota sta cuminte in spatele blocului. De vineri pana duminica va trebui sa fiu aici pentru un festival de folk, dupa care... am plecat! Desi... asa spun de doua luni si tot intervine cate ceva... 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Aha! Si tie-ti place in Olanda! :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Dacă tot te-ai întors în țara lalelelor dădeai o fuga la Obelink, dar atenție mare se risca divorțul și golirea contului în bancă.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
în urmă cu 2 ore, Raul G a scris:

Dacă tot te-ai întors în țara lalelelor dădeai o fuga la Obelink, dar atenție mare se risca divorțul și golirea contului în bancă.

Da, da! Corect!

 

Apropo @Calin Andritoiu, ai dat o fuga pe acolo?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.