Cristian Victor Popescu

Bine v-am gasit!

22 postări în acest subiect de discuţie despre Bine v-am gasit!

Bine v-am gasit!

Cristian Victor Popescu

Salutari tuturor!

 

Bine v-am gasit! Bine ca v-am gasit! :) Sunt Cristi Popescu din Bucuresti - de fapt din Slatina dar stau de 9 ani in Bucuresti.

 

In primul rand vreau sa va multumesc pentru informatiile pe care le-am gasit pe acest forum,  chiar dinainte sa devin membru.

Alaturi de prietena mea Ramona, dorim sa ne mutam de la chirie direct la.. rulota. Cu alte cuvinte downsizing sau full-time RV-ing cum am vazut ca se mai spune. Voi face un thread despre cautarile noastre si obstacolele/problemele prin care vom trece. Momentan ma informez in vederea achizitionarii unei rulote care sa se potriveasca nevoilor noastre, am gasit o groaza de informatii utile aici si inca mai am de sapat :multumesc!:

 

PS: Sunt dispus sa ajut membrii comunitatii cu orice sfaturi/ajutor pe partea de IT (lucrez in domeniu) - voluntar si gratuit desigur :)

 

 

  • Like 4
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare

Alin

Downsizing la rulota e mai dificil in Romania pentru ca iarna e grea la noi :)

 

Eu am tot stat in rulota (cea mai lunga perioada: 3 luni, in curtea casei), insa pe perioada verei. a ajutat si faptul ca am aer conditionat 

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Adiciordas

:default_bun_venit:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Fejer Antal

Bun venit ín aceasta comunitate.:default_bun_venit:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Cristian Bednar

Bine ai venit printre noi si mult succes. Am vazut cateva filme pe youtube cu familii tinere care s-au mutat in rulota sau camper, deci este posibil. Poate faci un topic dedicat si ne impartasesti din experientele traitului la rulota permanent.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
NRLaurentiu

Salut, Cristi si bine ai venit in comunitate!

 

Pentru trai la rulota si in perioada iernii (si nu numai), orienteaza-te catre rulotele fabricate in tarile scandinave. La acelea vei gasi cea mai buna izolatie termica.

 

Succes!

 

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Daniel P

Salutare @Cristian Victor Popescu și bun venit în această comunitate! :salutare!:

:default_bun_venit:

De câțiva ani, eu petrec aproape fiecare week-end și toate concediile la rulotă, fie vară, fie iarna...:default_emoticons-animated-3:

Nimic nu e imposibil când ești tânar. Așa că...Succes! :OK:

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Cristian Popa

Salutare si bun venit!

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Vana Petre

Fii binevenit printre noi! :salutare!:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Eusebiu Cretu

Salutari si  :default_bun_venit:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Cristian Victor Popescu

@Alin stiu ca iernile sunt grele la noi, cred asta e cel mai mare obtacol, sper eu ca nu de netrecut. Am un prieten care a stat 5 ani intr-o rulota knaus in bucuresti si prin jurul lui. Totusi el e putin mai rezistent. In unele situatii a fost nevoie de un sac de dormit iarna pe langa asternuturile normale, si astfel a rezistat.

 

@NLaurentiu multumesc, am gasit aici pe forum aceasta informatie despre rulotele scandinave, asta doresc sa iau.

 

Ce-i drept am un avantaj, un prieten intr-un sat foarte aproape de bucuresti cu un teren, cu curent, apa si cateva anexe/magazii in care putem depozita lucrurile la care nu suntem inca pregatiti sa renuntam (exemplu clapa yamaha). Acolo dorim momentan sa punem rulota. Prietenul meu are la doi pasi, tot in sat, si o casa in care nu locuieste nimeni, in caz ca scad prea rau temperaturile ne putem refugia acolo.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Raul G

Bine ai venit printre noi.

Rulotele scandinave sunt topul la ora actuala(Kabe, Cabe, Polar), dar și o nemțoaica cu UltraHeat face fata iernii.

Am cunoștințe care fac camping la schi cu Caravelair sau Sterckeman săptămâni îndelungate și nu au probleme cu frigul, consuma poate câțiva litri de gaz mi mult poate, la Sexten sau Olympia când este cald iarna sunt -15, alaltăieri a nins.

In aceasta vacanța am cunoscut un cuplu de tinerei din Slovenia, el lucra de pe PC câteva ore dimineața ea îl asista, ei trăiesc 365 zile pe an in rulota, dar la mare nuin oraș, vara in Croatia apoi Franța și Spania de prin Septembrie și pana in aprilie-mai.

Deci se poate,  dar sa nu i faci pentru a economisi, ar deveni un calvar.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Cristian Victor Popescu

 

Planul nostru e sa lucram "de acasa" si astfel sa putem colinda intre timp locuri frumoase. In domeniul IT din fericire sunt destule joburi in care poti lucra de acasa, iar in romania cu 2 cartele la 2 provideri diferiti, ai semnal 3g aproape oriunde te-ai duce...

 

Inca nu am facut tranzitia catre un astfel de job, dar nici in oras nu imi mai doresc sa traiesc nici macar un an. Nu mai suport praful, mizeria, rautatea (nu pot canta nici ziua la chitara din cauza vecinilor, iar sambata seara la ora 22 se cheama politia daca stai de vorba pe balcon... iar vecinii cu problema sunt de varsta cu noi...) si multe alte probleme din Bucuresti, dar mai ales nu imi mai doresc sa stau intr-o cutie din care ies direct intr-o jungla de beton. Vreau ceva spatiu verde pe care vecinii de deasupra sa nu arunce constant gunoaie... Unde sa pot planta o floare, un copac, ceva.

 

@Raul G Sunt dispus sa sacrific timp, bani si energie pentru a sta undeva cu 50m patrati de iarba. Asta sunt eu. Imi asum costurile si nu fac asta (trai la rulota) pentru a economisi, ci pentru a ma simti bine si pentru ca asta imi doresc. Oricum la cum sunt preturile chiriilor in Bucuresti, pentru a sta undeva decent, faci deja sacrificii. Printre prietenii mei e la moda acum sa faca credite pentru apartamente. Cu 50.000 de euro cat costa un apartament, cumpar cateva rulote foarte misto... si le echipez pe toate de iarna... In fine, glumesc si eu, probabil e o comparatie proasta (mai sunt si alte variabile: copii, sanatate etc; nu degeaba stau oamenii in case totusi, si nu s-au mutat toti la rulota :amuzat:)

 

Pana gasim ceva de lucrat de acasa, va fi o perioada de tranzitie in care vom locui in afara bucurestiului si vom lucra in oras. 2 colegi de la mine de la munca vin in fiecare zi din Ploiesti, de 2 ani de zile. Da, e un calvar cu traficul, sunt constient, dar nici acum nu o duc prea bine, fac 50 de minute din Drumul Taberei pana in Pipera. La jobul actual lucrez in ture si pot alege sa lucrez intre 12-21, cand nu e chiar asa de aglomerat. 

 

>>>"In aceasta vacanța am cunoscut un cuplu de tinerei din Slovenia, el lucra de pe PC câteva ore dimineața ea îl asista, ei trăiesc 365 zile pe an in rulota, dar la mare nuin oraș, vara in Croatia apoi Franța și Spania de prin Septembrie și pana in aprilie-mai"

Sper ca peste cativa ani asa vom face si noi :), asta e visul suprem, al meu dar mai ales al prietenei mele care viseaza la asa ceva de cand era copil mic si pentru care natura a avut tot timpul un efect puternic terapeutic. In timpurile acestea, nu este imposibil de realizat. Greu, dar nu imposibil (imagine that your dream would actually be possible... wouldn't that be nice?)

 

Momentan in calea visului sunt 2 probleme: banii si jobul, care se leaga. In prezent nu avem bani si de rulota si de o masina capabila sa traga rulota (cielo pe care il am abia se trage pe sine cand suntem 5 in masina) si nu lucram inca de acasa, de-asta cred ca va dura cativa ani pana sa ajungem acolo. Corporatiile platesc bine, masinile de teren SH nu sunt chiar asa de scumpe, cine stie, poate vom ajunge sa ne permitem si acest vis. Pana una alta,  vom locui undeva unde ne simtim bine si daca nu iese, asta e, oricand ne putem muta inapoi in chirie.

 

Va multumesc pentru primirea calduroasa! Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu ceea ce simt si imi doresc eu. Mi-ar placea sa aflu ceea ce simtiti si va doriti si voi.

 

O zi faina tuturor!

 

 

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Marius Dan

:default_bun_venit:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Raul G

Dacă o faci pentru a trai in natura nu îți va părea rău niciodată de alegerea făcută, iar in ziua d azi TIMPUL este cel mai prețios lucru care îl avem și îl irosim aiurea.

Noi facem de o viața camping naturist, aceea persona de care vorbeam ( as mai avea exemple, un prieten bun de al meu care este pilot la una din cele mai mari companii din lume trăiește intr-o rulota într-un camping naturist din mai și pana in octombrie intr-o rulota cu nevasta și doi copii) trăiesc o buna parte din in cea mai mare libertate, fără nici-o haina sau uniformă 

Pot spune din experiența ca banii sunt ultima problema 

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Sorin  Leitoiu

@Cristian Victor Popescu:default_bun_venit:!        Prietene  sa nu uiti ca de partea ta ai un aliat foarte puternic  care te va ajuta sa treci peste toate obstacolele ....TINERETEA.:OK:...restul este trecator :salutare!:

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Cristian Victor Popescu

@Cristian Bednar da voi face un topic, nu are rost sa il incep acum pentru ca intai astept sa ma vad cu prietenul meu saptamana viitoare sa discutam mai serios si de bani (el nu vrea sa imi ia bani dar vreau eu sa fac lucrurile asa cum trebuie) si in functie de ce discutam, daca ne intelegem la toate, ne apucam de treaba :).

Problema e ca e cam tarziu acum, probabil ca pana caut, gasesc si aduc in curte rulota se va face octombrie, si nu stiu daca e ok sa trecem direct la temperaturi joase fara acomodare... eu m-as muta maine dar un prieten rulotist mi-a zis sa am rabdare pana la primavara... voi ce ziceti? ( rog moderatorii sa imi spuna daca depasesc topicul thread-ului)

Distribuie această postare


Link către postare
Mihai-Arad
La 31.8.2018 la 21:33, Cristian Victor Popescu a scris:

Momentan in calea visului sunt 2 probleme: banii si jobul, care se leaga. In prezent nu avem bani si de rulota si de o masina capabila sa traga rulota (cielo pe care il am abia se trage pe sine cand suntem 5 in masina) si nu lucram inca de acasa, de-asta cred ca va dura cativa ani pana sa ajungem acolo.

Bravooooo.... :salutare!:

Daca-ti vezi "visul" (telul/scopul) gaseste "cheia" pentru a ajunge sa-mbratisezi visul.

Gandeste-te cat "munceste" un sportiv pentru a ajunge la ... o medalie. Si , dupa aceea la inca una, mai valorosa.

Asta-i scopul nostru in aceasta "lume", sau ?  

Ah, sa nu uit ! Banii ? :default_doh: Aia e problema ? Tu ai faci ....n-as vrea sa cred ca ei pe tine. Sanatos sa fi , ca restul vine ( si tot asa se duce). :) 

 

Sanatate si numai bine !

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Conţinut similar

    • Mihai M
      de Mihai M
      Buna dimineața tuturor membrilor!
       
      In primul rand mulțumesc. Pentru oportunitatea de a face parte din aceasta comunitate!
       
      De un an cochetez cu ideea unei rulote pentru familie.
      Primul pas am montat deja cârligul
      Am dat și pentru carnet E.
      Vedem ce mai urmează...
       
      Sunt din București, căsătorit, cu doi copii!
       
      O zi frumoasă
      Mihai
    • Cirstian Ionut
      de Cirstian Ionut
      Salutare la toti membrii!
    • AdrianCS
      de AdrianCS
      Salut din Sibiu membrii ai forumului, sunt Adrian, posesor de duba (urmeaza sa incep conversia in varianta offgrid ) și ma bucur sa pot afla din experiența voastră și sa o împărtășesc pe a mea in viitor. Insa pana atunci o sa am mult de munca la converisia mea iar sfaturile voastre "ce sa nu fac gresit" vor fi binevenite. Virusul "campervan" m-a prins odata cu declansarea pandemiei - in urma cu 3 ani si de atunci am petrecut enorm de mult timp pe internet in studierea diferitelor tipuri de conversii. Acum "sa trecem la treaba".
    • Catalin E
      de Catalin E
      De un an sunt posesorul unei rulote Hobby De Luxe din 1992. În anturajul meu sunt primul rulotist, de aceea cred ca am nevoie de acest forum, să pot împărtăși cu oameni cu aceleași preocupări din experențele noastre. Până acum am avut o singură ieșire off camping, urmează să ies cu prima ocazie când vine vara. 
    • Mocanu Alexandru
      de Mocanu Alexandru
      Va salut domnilor , ma numesc Alex , nu detin rulota doar ca de ceva vreme am niste ganduri ( utopice au spus unii ) despre care as vrea sa va cer parerea !
      Ca o scurta introducere Timisoara , banat : ideea a venit intr-un weekend cand nu am gasit un loc organizat de gratar . 
      Eu mereu am vrut livada/gradina , am adaugat planului un loc civilizat unde sa vina lumea la un gratar , un loc amenajat , cu parcele ca la camping pentru gratar/masa , separati de vecini printr-un gard viu ( gard belgian ca sunt nebun cu pomii ) . Apoi la idee , scotocind forumul am zis sa fac si camping pentru rulote ( despre amenajare nu intreb ca e info destula pe forum ) 
      Mai exact , parerea pe care v-o cer ( aici la Timisoara nu sunt peisaje ) , credeti ca ar fi atractiv un Camping Agroturistic ? ( nu stiu daca e o denumire buna , eu am pus-o ) .
      Definitie : campingul agroturistic/camping de tranzit se refera la un camping in mijlocul unei livezi ,   unde campezi , poti face si un gratar , poti manca fructe/legume culese de tine direct din copac/pamant , eventual o mancare la ceaun , poate si carne/branzeturi direct de la tarani ( ca la bunica , exact la asta m-am gandit ) . Practic o pensiune agroturistica pentru rulote ( numele e destul de sugestiv ) . Mentionez ca as vrea ca locatia sa fie la o descarcare de pe autostrada
      Scuze pentru textul lung , daca vreti sa ma ajutati cu o parere mai pot elabora 
      multumesc
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.