Tibi Borza

Knaus Sudwind/Dethleffs/Adria

40 postări în acest subiect de discuţie despre Knaus Sudwind/Dethleffs/Adria

Knaus Sudwind/Dethleffs/Adria

Tibi Borza

Salutare,  

Cum spune-am si in prezentare suntem la un pas de a achizitiona o rulota din Olanda. Am gasit cateva modele care ne fac cu ochiul si as vrea sa va intreb de experienta voastra cu modelele/producatorii inainte sa dau cu cardul.

Knaus 420 QD Sports - 2003,  860 KG pina in 5m 

Knaus Sudwind 450 - 2001

440DB Camper Dethleffs (Caravan) - 2003,   970 kg

Adria 432 px - 2004 - Building length: 450 cm,  Total length: 592 cm,  Empty-weight: 925 kg.

 

Daca de Kanus si Dethleffs am auzit ca ar fi in top, Adria e un fel de unicorn (am un amic care a tot avut cateva modele si e foarte multumit de ele) si nu stiu daca ar trebui sa le compar cu primele doua (Knaus si Dethleffs). Toate modelele sunt in jurul sumei de 5000 eur. Decizia as vrea sa nu fie pe bani ci pe alte criterii (daca sunt). 

Rulota va stationa cel putin o luna in Turcia/Gokceada pe o plaja cu vant relativ puternic (20-30 noduri) si in rest va fi scoasa la plimbare prin tara. Suntem 2 persoane, dar sunt sanse mari sa ne marim efectivele rapid :) Masina care va trage este un Suzuki SX4 cu 90 cai benzina. Criteriul mandrei este "bucatarie unde sa se poata desfasura si o baie". Eu vreau un pat confortabil.

Va multumesc,
Tibi

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Emil Vinteler

Toate sunt modele bune, problema este masina cu care tragi, rulotele sunt la limita de sus , 90hp si motor pe benzină mi se pare putin.Daca nu au cabină de dus separată, prea putin conteaza vănița sa faci duș in rulotă(cort de dus exterior de la decatlon).Bucataria este bine sa fie dotată, dar puțini fac mancare in bucataria rulotei(ceia, cafea, vin fiert), majoritatea avem bucataria in cortul rulotei, de aceia eu consider ca este mai important un cort de bună calitate.Acum si firma conteaza dar am văzut destule cazaturi de firma.Trebuie sa vizionezi câteva alaturi de cineva care are rulota.Spor la cautat.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

@Emil Vinteler multumesc mult pentru raspuns. Masina posibil sa poata fi inlocuita cu o handa hrv cu mai multi hamsteri sub capota la drumurile mai lungi. Dar am inteles criteriul. Pe plaja, dusul este clar afara si cortul de la decathlon este onmiprezent din ce am vazut. Incercam sa caut niste +/- la modele din experienta celor care le-au condus sa ma ajute la o decizie. Daca nu e deranj prea mare pot sa iti trimit cateva linkuri cu modelele pentru o parere avizata? :) Rulotele le-am gasit pe https://www.marktplaats.nl urmand sa rog pe cineva sa o aduca in tara. 

Multumesc,
Tibi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Salut ,

Sânt rulotisti de 12 ani și sincer sânt mândru de asta , sfatul meu este sa te îndrepți ori spre Knaus ori Fend,   Tec .

Nu că alte mărci ar fi proaste , doamne ferește , dar daca vrei ceva sa nu te doară capul ia ceva de calitate .

Mai bine iei ceva de calitate decât să te apuci după achiziție sa bagi bani in anumite reparatii sau diverse modificări..

 

 

Bafta la achiziție 

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

@Sorin S multumesc. Pe site-ul de NL am vazut ca 4 din 7 modele pe care "le-am placut" au fost rezervate deja. Lumea se misca mai rapid decat ma asteptam si ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi rulotisti :) O sa pun si Fend si Tec pe lista sa vedem ce modele sunt pe piata.

Din ce stiti cam la cat ar trebui sa ajunga adusul unei rulote din Olanda? Eu am prins o discutie care vehicula o suma in jurul a 1000 eur. As vrea sa stiu cat pun de'o parte din bugetul alocat rulotei.

Multumesc pentru sfaturi inca odata!
Tibi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Salut , strict din punctul meu de vedere nu sunt de acord cu achiziționarea rulotelor din afara doar dacă rămân sa fac și concediul după achiziționare .

Drumul poate ajunge și la 1000 euro dar în general se învârte undeva pe la 5 - 600 euro , mai pui oboseala aferente , mâncare , stres , etc ., plus că poți avea ghinion să ajungi la fata locului și să fie luată de apa sau mucegai.

Părerea mea este să cauți prin tara o rulota buna , chiar exista multi care aduc rulote bune . Într-adevăr aici poți da mai mult pe ele decât afara , eu am cumpărat un Fendt și diferenta între ce am luat eu și ce am văzut afara era de 500 euro  , cu alte cuvinte exact bani care ai dai pe drum .

Întreabă pe forum câți și-au cumpărat rulote din tara și cât de bine sunt . Numai eu știu de pe forum 10 băieți că și-au luat din tara.

Daca cauți o rulota ieftina in tara mai mult că sigur vei găsi căzături , iar daca te îndrepti spre alta categorie de rulota , îți garantez că vei găsi rulote de calitate .

Exemplu;

Pe Olx exista un Waisberg la 9000 de euro din 2016, exista la 7500 Fend din 2007, Adria din 2006 dar calitatea și prețul asi spun cuvântul.

Trebuie sa mai tii cont și de faptul că o rulota achiziționată din afara nu are CIV pe care va trebui să-l plătești la RAR Romania și poate ajunge până la 150 euro , așa in tara poți găsi rulota înmatriculată la care doar faci transcriere de proprietar și costă 200 lei cu tot cu asigurare .

 

Aceasta este părerea mea și o susțin , eu nu as pleca după rulota afara DOAR daca fac și concediul ....

 

Bafta .

 

 

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Bednar

Ziua buna. Noi am trecut prin aceste momente cu alegerea rulotei acum ceva mai bine de o luna si a durat cateva luni in spate pana la decizia finala si mii de anunturi vizionate. In Olanda dar si un ochi pe anunturile de prin Germania de pe mobile sau de pe kleinanzeigen pe ebay. Sfaturile primite de mine de la un rulotist de peste 10 ani au fost de genul: la rulote sunt 2 marci de top - knaus sau burstner. Restul sunt mai jos dpdv calitate si durabilitate. Cum stiu ca trebuie sa inveti de la cel care are mai mare experienta, am luat de bun si cam pe astea ne-am concentrat cautarile... cu cateva exceptii gasite si care imi placeau dpdv design sau look sau imparteala interioara. Acum la o luna si ceva dupa ce avem rulota, pot sa iti spun ca oricat de knaus este, tot mai ai de ranforsat peretii de mobila si multe lucruri mici care pot fi imbunatatite usor si relativ ieftin. Singurul lucru de care pot sa iti spun ca sunt cert 100% este alegerea patului de doua persoane. Saltelele dintr-o bucata vs perne asezate peste masa - nici o comparatie! Legat de alegere, atentie la dotari si scopul ei final pt voi. Eu stiam ca doresc si off camp si am cautat sa aiba boiler pe gaz sau mouver pt parcari dificile. Ulterior am pus panouri care nu sunt cele mai scumpe insa se vor aduna la costul total cand daca gaseam una cu tot cu panou... nu mai cheltuiam. Si tot asa. Toate se vor aduna. Legat de cost transport din Olanda, intreaba-l pe Viorel, este specialistul local la asa ceva. Eu pot sa iti spun ca mi-am adus-o din Germania pe roti si costurile au ajuns la 530 euro de la Wurzburg pana in Bucuresti. Astea doar costuri de combustibil si taxe. Am calculat ca de dormit cine e boier plateste hotel, cine este econom doarme in masina si la fel cu mancarea... la restaurant sau la fast-food sau donner. Sigur cred ca e mult mai eficient sa o aduca cineva insa eu am vrut sa o miros/pipai cu mainile mele. Daca te mai putem sfatui la ceva, just ask! 

Spor la cumparaturi

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Bednar

Ps. Am uitat sa iti spun ca daca totusi asculti de colegul @Sorin S  si cauti in Ro, bugetul tau devine brusc 6500 din cei 5000 (5000 plus transport ro plus omologare plus una alta, pe aici te invarti). Ma uitam mai devreme pe olx sau autovit si era una din 2007... adevarat nu knaus dar tot europeana si mistocutza rau si se vedea diferenta de generatie... de aici tu stii ce iti place si ce alegi, dar in bugetul tau ai deja knaus-uri de ales deja din Ro si poti sa dai o fuga sa o vezi oricand. Spor la shopping

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Bednar

Ps. Vezi ca am vazut pe OLX cea mai echipata rulota ever KIP din 2001 (are si picioare de calare electrice, aer conditionat etc). Stiu ca nu te-a sfatuit inca nimeni de KIP dar e o firma ok pt rulote. Asta a fost si primul brand de rulote pe care l-am vazut in PH cand am inceput sa cautam rulota. Oricum, vezi cum arata, e din viitor pt 2001... spor la cumparaturi

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Salut,

 

Ca sa te lamuresti cu pretul aducerii in tara a unei rulote din Olanda pana in Bucuresti, motorina si vignetele din Ungaria si Austria m-au costat in total 401, 24 Euro la nivelul lunii iunie a.c. La aceasta suma se adauga mancarea de la intoarcere pentru doua persoane - eu si fii'mea. Cumparaturile le-am facut intr-un supermarket din Lelystad. Mai adaug si cafelele de pe traseu si ajung la valoarea totala de 50 Euro pentru merinde. Mancarea de la dus a fost de acasa, pastrata in geanta frigorifica. Pentru mine, preturi de 1000 Euro, sunt povesti de adormit copiii...

Avantajul aducerii din Olanda a fost ca m-am plimbat eu si fii'mea pentru prima oara in afara tarii, am pipait obiectul la cumparare, iar totul a fost o mare aventura!

 

Referitor la impartirea interioara a rulotei, eu am ales o bucatarie cu spatiu de lucru mare - are forma literei L:

 

1.jpg.a1007b5a079ed9e8b6603f47c0b6a77d.jpg2.jpg.61dc73aeecf6cf2bc2a9e729adcffc45.jpg

 

Mult succes!

 

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
George B
38 minute în urmă, NLaurentiu a scris:

Pentru mine, preturi de 1000 Euro, sunt povesti de adormit copiii...

 

Subscriu.

Bucuresti - Olanda si retur ~ 500 eur. In plus iti ramane marja de negociere, care la 5000 eur, este destul de consistenta.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

@Cristian Bednar am gasit rulota mentionata de tine...ma uit...visez...inchid pozele si dupa un timp le mai deschid odata :)) Chiar arata din viitor, si este si ceva peste buget (6900 cu AC sau 6300 fara). De vazut daca CTCul aproba miscarea bugetului. Are G=1300 kg, MMA=1600 kg si incep sa am dubii ca e "usor" de tras. Parca nu as vrea sa schimb masina la anu' :)) Multam fain inca odata pentru sfaturi!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

@NLaurentiu rulota din poze este cea din semnatura? Beyerland Sprinter 390-2 (1997). imi place mult practicalitatea bucatariei!

multumesc pentru sfaturile legate de drum/costuri. vedem daca se lasa cu o vacanta gen aventura :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin Ifrim

Rulota hobby.

Uite ceva de văzut, am găsit pe Olx. Nu cunosc vânzătorul, dar pare o rulota ok, și Hobby am înțeles ca sunt bune. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Vinteler

@Alin Ifrim rulotele Hobby sunt trainice dupa parerea mea sunt peste Knaus, {nu ca rulotele Knaus nu ar fi bune}isi pastreaza valoarea in timp.Are niste atuuri este inmatriculata{inmatricularea la o rulota adusa de dincolo costa in jur de 250E }si poate fi vazuta fizic nu doar online.:salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Salutare tuturor  !

Sa va spun o mica poveste... Cand a fost sa-mi iau rulota am fost prin tara si am vazut efectiv vreo 10-15 rulote. Parcuri sau persoane fizice. Criteriile mele de incepator au fost, in aceasta ordine: marca, modalitate de compartimentare,  sa nu aiba mirosuri, buget. Din toate cele vazute am facut o lista scurta de 5. Apoi, cand a fost sa o cumpar efectiv am luat cu mine pe cineva care chiar se pricepe la rulote. TOATE cele 5 din lista scurta au picat testele tehnice: infiltratii insesizabile de un profan ca mine, probleme tehnice - tren de rulare, gaz, electricitate etc. Pana la urma am luat una din celelalte 10 la indicatiile acestui amic. Pe ultimele locuri pentru el a fost marca ca si criteriu de alegere.

Stau si ma gandesc daca ma duceam in Olanda dupa o rulota, cam cu ce ma alegeam :) ... si au si olandezii samsarii lor :) 

     Dupa mine, magia rulotismului o descoperi IN AFARA rulotei :) ... Daca e sa fac un calcul al timpului petrecut IN rulota in acest an, cred ca, cu exceptia timpului in care am dormit efectiv, pur si simplu nu am intrat in rulota ! Intreg confortul mi l-am creat in afara rulotei.

      Pentru mine, acum, e foarte important: sa ai un cort bun si care se monteaza repede, sa ai independenta energetica, sa ai instalatii care sa nu aiba probleme tehnice - apa, gaz -, sa ai sezlonguri confortabile, sa descoperi locuri minunate si nu in ultimul rand...sa ai prieteni alaturi de care sa iesi in natura ! Daca le ai pe toate acestea, marca rulotei chiar nu mai conteaza ! :) 

 

  • Like 9
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Bednar

Da, despre KIP asta a fost si raspunsul celui care mi-a vandut Knaus-ul in Germania... sunt ok insa cam grele. In rest, sfaturile colegilor din forum pt achizitie sunt toate pertinente, asa ca know-how il ai, ramane doar sa te decizi si sa incepi sa vezi rulote. Mergi sa le vezi, majoritatea vanzatorilot sunt disponibili pentru vizionari in weekend si iti faci o idee despre marfa. Va veni si ziua in care te vei indragosti pe loc de una si vei vrea sa ii dai avnsul pe loc. Bafta

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
în urmă cu 16 ore, Tibi Borza a scris:

@NLaurentiu rulota din poze este cea din semnatura? Beyerland Sprinter 390-2 (1997). imi place mult practicalitatea bucatariei!

multumesc pentru sfaturile legate de drum/costuri. vedem daca se lasa cu o vacanta gen aventura :)

Salut, Tibi!

 

Da, este rulota mea, inca mesteresc la ea cand am timp sa o imbunatatesc.

Cu placere!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

Dupa mai multe vizionari ne-am decis sa mergem pe o rulota Knaus Cheer 2001 din tara. Am avut noroc (zic eu) sa gasim una dotata si cu compartimentarea pe care ne-o doream. Am rezolvat si dilema masinii (imprumutam de la parinti o honda CRV cand e vorba de plecari cu rulota) care tracteaza, deci nu am mai "taiat" la kg :))
Va las cu cateva poze care noua ne-au placut :)

Din "invatamintele"celor 3 luni si ceva de cautari - mai mult pe forumuri/site-uri de vanzari din tara si strainatate:
- preturile listate de propietari se negociaza (daca) intre 50E si chiar si 500E (in functie de problemele pe care le gasesti).

- rezervi 2-3 rulote si te trezesti ca la finalul zilei nici una nu este cea potrivita. Asta daca ai noroc sa te deplasezi sa pui mana/vezi cu ochiul tau.

- pe site-urile specifice, rulotele bune "dispar" in 24/48h fie prin "rezervare" fie direct "indisponibile". Daca vrei sa cumperi de afara sa fi pregatit sa ajungi la ea in max 2-3 zile. Propietarii sunt oameni faini (majoritatea) dar business is business. 

- nimic nu se compara cu urcatul intr-o rulota. (desi am vazut peste 1000 de anunturi). Cand urci in rulota "potrivita" stii! Punct :)

- am avut noroc de colegi ff faini de pe forum care ne-au ajutat cu sfaturi si multe minute din timpul lor explicand "ca la prost" uneori cand aveam intrebari foarte de incepator. Jos palaria baieti! O bere rece in noul frigider al rulotei va asteapta !

 

Zile faine si sa ne vedem...pe drumuri si poteci :)
Tibi.

1.jpeg.95e5019aebf0b24585b96e29b1a4f6f9.jpeg2.jpeg.dc03f35ee77486b36d9f3c1f42a6cf1b.jpeg3.jpeg.3966d55c175bb3fdb44c37be1cacf251.jpeg4.jpeg.7ceed1e429017fe0ff5e55b3380031aa.jpeg5.jpeg.a482e1807bdc5749719d5bba287a53f4.jpeg6.jpeg.c6cafe7ffee074412133335a8bc4c705.jpeg7.jpeg.d6e128f8224c9db22df60d841eb50302.jpeg8.jpeg.b57f5dcbd8b5b2b1e4fe1352e7401e3f.jpeg

  • Like 3
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
George B

Treaba buna!

Vacante minunate cu noua casuta!!!

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Felicitări pentru achiziție! :OK: Să o stăpâniți sănătoși, să aveți vacanțe plăcute și numai drumuri bune cu :cu-rulota:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

:bravo:

Felicitări pentru achiziție și vacanțe minunate cu căsuța mobilă! :OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adiciordas

Sa aveti parte de ea!!!:OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Felicitari, Tibi!

Foarte frumoasa rulota! S-o stapaniti sanatosi si drumuri frumoase cu ea!

Imi plac jantele... :) Sunt de 13" sau de 14"? Eu mi-am luat cauciucuri noi si speram sa gasesc si jante in 5 spite/stea... :-(

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doru A.

Foarte frumoasa , sa o stapaniti sanatosi si vacante placute!:bravo:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.