Cristi A.

Camping Jasenovo - Croatia

8 postări în acest subiect de discuţie despre Camping Jasenovo - Croatia

Camping Jasenovo - Croatia

Cristi A.

La sfârșitul lunii Mai 2018 am ales sa mergem cu rulota in Croatia, în zona a Sibienik - Split. Asa ca am studiat superficial despre campingurile din zona și am ales la întâmplare unul pe nume Solaris Camping Beach Resort (http://www.campingsolaris.com). Am plecat din Cluj pe traseul: Satu Mare, ieșire din tara pe vama Urziceni (unde am stat foarte putin), Nyirbator, am urcat pe autostrada M3, am continuat spre Budapesta, iar pe centura am urmărit indicatoarele pentru autostrada M7 spre Zagreb. Am continuat pe M7 pana în Croația, unde autostrada se continua cu partea Croata numita A4. Am mers pe A4, iar de pe centura Zagrebului am inoptat într-o parcare a unei benzinarii. Dimineața următoare am urmat A1 până în apropierea campingului țintă, unde, cu vreo 50 km înainte, am coborât de pe autostrada si am mers pe drumul de coastă, care a fost superb. Drumul merge pe lângă mare lăsând vizibile niște peisaje de-ți taie răsuflarea. Calitatea drumurilor în Croația este peste așteptări (5*).

Am ajuns la camping și am cerut la recepție  sa vizitam campingul. Cei de la administrarea campingului au fost amabili și ne-au oferit toate informațiile necesare. Am vizitat campingul, ocazie cu care am găsit o organizare ca la carte: un camping mare unde locurile de campare erau marcate, prevazute cu apa și electricitate la fiecare loc de campare, unele locuri erau prevazute și cu sistem de canalizare, conexiune TV,   blocurile sanitare erau impecabile, la fel și zonele de gătit, umbra era în tot campingul. 

Poziționare campingului este chiar lângă Marea Adriatica, cu ieșire pe plaja. Plaja era lunga din pietriș mărunt, iar întrarea în apa destul de bruscă pentru un copil mic. Era și un ponton/debarcader unde erau legate bărci mici. 

După scurta vizita ne-am dat seama ca nu este ceea ce cautam: era prea aglomerat, intrarea în mare era periculoasa pentru micuțul nostru, iar prețul de 51 euro/zi (masina, rulota, 2 adulți și un copil) ni s-a părut cam mare.

Asa ca am mulțumit frumos pentru ospitalitate și am plecat înspre Split. Nu la mare distanta am găsit Campingul Jasenovo (https://www.jasenovo.hr/en/). Aici situația era alta. Era un camping mult mai mic, foarte bine organizat, cu blocurile sanitare si de gătit foarte curate, cu o umbra deasa sub pini la fiecare loc de campare, apa și electricitate de asemenea la fiecare loc. Campingul avea și un bar chiar lângă plaja, iar în apropierea acestuia erau doua camere frigorifice imense și curate în care orice client al campingului putea să-și pună alimente sau băuturi (una era pentru congelat și una pentru răcire). Bineînțeles campingul avea ieșire direct la mare pe o plajă din pietriș mărunt, iar întrarea în apa era lina. După ce am aflat prețul de 17euro/zi, am decis sa rămânem acolo pentru tot sejurul de aproximativ 8 zile. 

A fost o alegere reușită pe care n-am regretat-o niciunul. Am avut parte de căldură, de apa calda de aproximativ 26° și multa distracție cu nazdravanul nostru care aprecia cel mai mult acea vacanta, iar noi ne bucuram de bucuria lui. Apa marii avea o claritate cristalina de-a dreptul. În larg se perindau ambarcațiuni de toate felurile. Liniștea din camping era lege pentru toată lumea. Sentimentul de siguranță  te liniștea și mai mult. Puteai lasă orice obiecte la vedere și neasigurate pentru ca nimeni nu se atingea de ele. 

In zona respectiva sunt multe locuri superbe de vizitat, incepand de la Sibienik și până la Split.  O parte le-am punctat, dar o alta mare parte au rămas pe lista. 

Atașez și câteva fotografii care oricât ar fi de clare nu pot exprima frumusețe acelor locuri. 

IMG_20180530_083644.jpg

IMG_20180530_083618.jpg

IMG_20180530_083610.jpg

IMG_20180529_163221.jpg

IMG_20180528_091635.jpg

IMG_20180528_080547.jpg

IMG_20180527_171954.jpg

IMG_20180528_091626.jpg

  • Like 3
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Flavius Ivan

:multumesc!: pentru prezentare și poze @Cristi A.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adiciordas

Foarte frumos!:multumesc!:pentru prezentarea facuta, trebuie luata in calcul!:OK:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin Mihaila

Superpret, iar plaja e foarte frumoasa!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Bednar

Buna dimineata si multumim pentru prezentare. Superb camping. Sper sa il incercam si noi. Cum erau costurile acolo? Restaurant, benzina, market? Similare cu Ro?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi A.

Preturile erau mai puțin mai mari decât la noi, dar nu semnificativ. Sincer nu am făcut o comparație exactă. În majoritatea cazurilor am plătit cu cardul. 

Moneda lor este kuna, dar la camping și la piață în Sibienik, de exemplu,   am plătit cu euro. Când nu am mai avut valuta am schimbat la o casa de schimb valutar dintr-un Kaufland (fără comision) lei în kuna

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Felicitări @Cristi A. ! :bravo:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

@Cristi A. mi se pare foarte bun pretul la camping pe langa ce am vazut la alte campinguri :)

Ai cumva mai multe poze din locatie?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.