Marius Negru

Concediu in Transilvania

7 postări în acest subiect de discuţie despre Concediu in Transilvania

Concediu in Transilvania

Marius Negru

Salutare colegi rulotisti. Din 8 iulie plecam in concediu prin Transilvania si in principiu am vrea sa stam in doua locatii: Alba Iulia si Cluj Napoca. Acum apelez la sfatul celor din aceste zone pentru a ne indica locatii off camping in jurul celor doua municipii (10-20 km). Multumim pentru orice idee. 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Marius Negru

Nu este nimeni din zona care sa ne poata indica niste locatii off-camping?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Vinteler

Salut, as vrea sa te ajut cu urmatoarele locatii:

- Bai Sarate Turda, de aici poti sa megi la Salina Durgau si sa te balacesti in lacurile Tarzan, Ciki, Privighetoarea;

- Cheile Turzii- 15 km distanta de Turda, rezervatie naturala ;

- Cheile Turului -10 km distanta de Turda:

-Buru - 20 km distanta de Turda;

-  Muntele Baisorii-60 km de Turda;

- Rimetea-36 km de Turda

- Valea Ierii-40 km distanta Turda;

-Cheile Valisoarei-40 km  distanta Turda;

 

Mai continui?:default_big_grin:

Aproape toate locatiile au postari pe Forum. 

 

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Vinteler

Te poti orienta foarte usor folosind aplicatia colegului @Marian Popa, RoCamping. :OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flaviu Les

@Marius Negru Salut. Sunt din Alba Iulia. Dacă vrei informații despre zona poți sa ma suni.(0765247836).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Negru

Multumesc dragi colegi pentru informatiile  detaliate. Ne sunt foarte utile. Aplicatia rocamping nu o gasesc in appstore, cred ca nu merge pe ios, ci doar pe android. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Vinteler
în urmă cu 8 ore, Marius Negru a scris:

Multumesc dragi colegi pentru informatiile  detaliate. Ne sunt foarte utile. Aplicatia rocamping nu o gasesc in appstore, cred ca nu merge pe ios, ci doar pe android. 

Concediu frumos sa aveti!Daca ai nevoie de mai multe amanunte, suna-ma .  Daca esti in zona, in acest week-end cativa colegi ai nostri sunt la Valea Ierii, off- camping.:noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Salutare prieteni  !
      Mie personal, restricțiile impuse de pandemie anul trecut nu mi-au stricat planurile de concediu ( concediul soției  ),  așa că am reușit să facem traseul propus cu ceva timp in urmă, care să includă si marea și muntele.
      Am impărțit cele două săptămâni în 3 locații și am urmat traseul Letca Nouă - Vadu -Curmătura Ștezii (jud. Sibiu) -  Hatod ( jud. Covasna) si retur la Letca Nouă...in total cred că in jur de 1700 km, n-am stat să calculez.
      La Vadu am ajuns din pacate seara, dupa ce se intunecase. Am intârziat pentru că m-a lăsat alternatorul pe autostrada in apropiere de Fetești și până am rezolvat problema am pierdut aproape jumătate de zi intr-un service...
      In fine, același drum prost din sat și până la locul de campare, aglomerație față de alti ani când cel mai apropiat echipaj se afla la câteva sute de metri, dar asta e am zis. Oamenii n-au mai ieșit afară și au preferat litoralul românesc.
      Ne-am instalat cât de cât pentru că se lasase intunericul, urmând să continuăm a doua zi ce mai aveam de aranjat. 
      Vremea a fost frumoasă toată săptămâna, poate chiar prea cald față de cum mi-aș fi dorit eu. Ca să stăm liniștiți, am achitat și taxele pentru permise online de acces în biosfera Delta Dunarii atat pe persoană, cât și pentru mașini.
      Am avut parte și de o surpriză placută, pentru că am avut placerea să-l cunosc pe colegul și de atunci prietenul @George B, și cu care abia astept să ne revedem pe undeva  și să mai bem o țuică...
      Acum poze și dacă sunt intrebări va raspund cu placere 







































    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Buna ziua,
       
      Azi am dat peste un material video apartinand unei nemtoaice care si-a convertit un Opel Combo C (o Corsa mai inalta si cu usa culisanta) intr-un minicamper. Aceasta vorbeste despre aspectele legate de planificarea si gasirea locatiilor mai putin frecventate de turisti, deci neaglomerate si are cateva sfaturi foarte bune pentru gasirea acestor locuri de campare. Cateva dintre ponturile ei le-am folosit si eu intr-o planificare, insa calitatea drumurilor nevizitate de Google m-au impiedicat sa ajung unde mi-am propus, dar... perseverez!
      De asemenea, are cateva sfaturi si pentru impartasirea sau mai bine zis impartasirea limitata a acestor locatii, deaoarece se pot transforma foarte usor in locatii vizitate de specia "porcus turisticus". In acest an am inteles si eu mai bine de ce nu sunt popularizate locatiile off pentru campare de tip solo...  Si bine ar fi sa ramana in continuare aceasta politica, parerea mea.
      Pentru ca tot vorbeam de locuri aglomerate, tot astazi am descoperit ca si la Vf. Moldoveanu este mare aglomeratie (sursa: digi24.ro):
       (Foto: Dan Izvoreanu / Facebook)
       
      Materialul video este pe YouTube si este tradus de catre autoare si in limba engleza.
    • Daniel P
      de Daniel P

      Vreau să vă arăt o locatie off-camping, unde am petrecut 5 zile în minivacanța de Rusalii, între 04-09 iunie. 
      Se ajunge dinspre Râmnicu Vâlcea, pe DN 67, iar înainte de Horezu se face dreapta spre Romanii de Jos pe str. Mănăstiri, apoi str. Schitului și la câțiva km după ieșirea din localitate pe partea dreaptă o să vedeți un teren de fotbal. Locatia este imediat după teren, pe malul drept al râului Bistricioara.
      Primăria a amenajat acolo 3 foișoare de lemn, pubelă de gunoi și o instalație de iluminat pe timpul nopții. Acesul se face foarte ușor in poiană, direct de pe drumul asfaltat. Tocmai acest lucru m-a facut să mă gândesc că ar fi o locatie foarte bună și pentru iarnă, așa că foarte probabil o voi incerca iarna viitoare.
      Noi am fost 6 echipaje în jurul unui foișor, râul aproape, rulotele la umbră pentru cine vrea umbră sau la soare pentru cei care aveau panouri fotovoltaice fixe și aveau nevoie de încarcarea bateriilor.
      Pentru cafea și gătit cumpărasem fiecare apă plată. Am auzit că ar exista și un izvor prin apropiere dar n-am avut nevoie așa că n-am insistat foarte mult pentru depistarea lui
      Cel mai bine introduceți coordonatele GPS:  45.174885  - 24.002821 și ajungeți fix la intrarea în poiană! 
      Drumuri bune și vacanțe frumoase tuturor! 
       
       
       
       
       
       












       





    • Claudiu Fabian Milea
      de Claudiu Fabian Milea
      As dori sa prezint un camping in care ne-am simtit foarte bine si care este foarte streategic amplasat pe DN1 intre Brasov si Sibiu, aproape de muntii Fagaras si traseele montane, Transfagarasanul este la o aruncatura de bat, cetatea Fagarasului, cetatile sasesti din zona vaii Hartibaciului, trasee de bicicleta marcate de cei de la Colinele Transilvaniei.
       
      Campingul este administrat de o familie din Olanda, de aici si numele in olandeza care inseamna "La salcia batrana" si ofera printre altele, o bucatarie utilata cu plita electrica pe inductie, frigider, spalator, locuri de luat masa, un spatiu de citit cu o mica bibilioteca, mese pentru diverse jocuri, o casuta de joaca pentru copii foarte bine dotata cu jucarii din lemn de foarte buna calitate.
       
      Grupuri sociale cu toalete, dusuri, chiuvete foarte curate, curatenia se face de mai multe ori pe zi si am avut surpriza ca la fiecare utilizare sa le gasesc proaspat spalate...
      Locurile de campare sunt foarte numeroase si se observa cum au marit dimensiunea campingului de la an la an prin achizitionarea de noi parcele pe care au plantat garduri vii, pomisori si care delimiteaza foarte frumos zonele de campare... in zonele cele mai noi achizitionate aceasta vegetatie este inca de mici dimensiuni si nu ofera multa umbra naturala dar in zonele mai vechi exista umbra suficienta.
       
      Am ajuns in camping marti in 2 iunie pe o ploaie destul de serioasa si am fost rugati sa parcam rulota undeva in camping iar dupa oprirea ploii sa ne stabilim un loc de campare pentru a nu afecta gazonul care este foarte bine intretinut. In timpul saptamanii am fost doar 3 familii in camping iar in weekendul prelungit de rusalii a fost mai multa lume dar nu aglomerat, cu toate acestea am avut parte de liniste si am apreciat faptul ca nu a fost muzica sau galagie nici in weekend de la clientii campingului, singura neplacere a venit din partea unor vecini mai indepartati ai campingului, de o anumita etnie, care ascultau in timpul zilei, la un volum destul de suparator dar nu infernal o "muzica" de proasta calitate... Am discutat cu proprietara acest aspect si ne-a rugat sa facem noi plangere la politia locala deoarece ea a facut in trecut si a fost ea amendata pentru acest fapt... Cum spuneam, galagia a fost ocazionala si in timpul zilei, deci am renuntat...
       
      Tariful de campare este 45lei / echipaj. Pentru copii nu am fost taxati desi au 7 si 9 ani. Consider un pret foarte foarte bun.
      Nu am foarte multe fotografii din camping, insa am cateva din imprejurimi.
       
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.