Dragomir David Catalin

Mercedes A Class 2004 1.4 benzina

4 postări în acest subiect de discuţie despre Mercedes A Class 2004 1.4 benzina

Mercedes A Class 2004 1.4 benzina

Dragomir David Catalin

Bună seara.

Am achiziționat de curând o rulota Tabbert 400 din 1981, superb întreținută, fără mucegai, dotată cu destule,  de mma 900 kg, greutate reala 673 kg.

Am la dispoziție vara asta doar un Mercedes A140, 1.4 benzina din 2004. Oare am vreo șansă să merg cu ea măcar Bucuresti - Cernica sau Bucuresti - Comana sau ar trebui sa-mi fie mila de mașină?

As mai avea un Megane 2006 1.5 benzina dar a fost o mașină de firma, e a tatălui prietenei mele și tremură din toate încheieturile. Cu aia îmi e frica sa merg și București - Ploiești sincer. De Dacia 1300 din '77 a lu' tata nici nu mai zic. Deci singura șansă ar fi Mercedesul.

Dar oare e vreo șansă?!

Va cer respectuos sfaturi! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Drinovan Ovidiu

 Felicitari pentru achiziționarea rulotei care e tot un Mercedes al rulotelor!

 Nu ar trebui sa fie probleme! Se potrivesc că și greutate, iar motorul o să tragă cele 700 de kg in plus!

 Sa verifici in talon cat este masa maxima de remorcare cu frana! Bănuiesc că rulota are frana ei, aceea prin inertie!

 Da-ne de veste cum a fost, daca vei merge!Spor 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragomir David Catalin

Da, are frână prin inerție. O sa verific talonul însă pe net (varianta mai rapida la ora asta) am gasit ca trage 1000 kg, masa infranata inertial. Multumesc, am mai prins curaj și sper sa nu fie deala prostesc sa pice mașina pe drum. Pot sa încerc și la munte oare? Sau București - Zanoaga? București - Maramureș? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty

Salut @Dragomir David Catalin !

Poți trage liniștit. Noi tragem rulota noastră de 780 kg masa proprie și MMA 1050 cu un Logan de 1.4 MPI, 75 CP de doi ani și am fost și la mare și la munte și Țânțarul s-a prezentat întotdeauna onorabil.

Totul e să folosești frumos și lin ambreiajul, fără smuncituri și la fel să procedezi și cu frânarea, să fie din timp și lină ca eventual să nu trebuiască la repunerea în mișcare a coloanei să folosești treapta I pentru plecare. 

Oricum a voastră este și mai ușoară așa că... ieșiri cât mai multe și plăcute să aveți !

P. S. 

Cum a spus și colegul @Drinovan Ovidiuverifică totuși în talon masa maximă tractabilă a Mercedesul și dacă e peste 1000... cum am mai spus, drumuri bune în ansamblu :cu-rulota:.  :noroc:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Samir Mandu
      de Samir Mandu
      Mă bucur că există o comunitate consistenta de rulotisti, deși Romania nu are o cultură proprie, fiind o mai tânără țară liberă, europeana. Sint interesat de a achiziționa o rulota pentru familie 2 adulți + 2 copii, cat mai ușoară și compacta, dar si cu utilități minimale baie-bucatarie. Orice sfat este binevenit. Momentan rulotele Kip îmi par atractive.
    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Salutare, dragi colegi!
       
      Astazi, pe canalul Youtube "The Trudgians",  Dan Trudgian a postat un film explicativ extrem de bine pus la punct, prin care arata cum se utilizeaza toaleta chimica de la rulota/autorulota. In cele 8 minute, el acopera toate aspectele legate de cum se umplu/golesc rezervoarele, diferite aspecte legate de sistemele uzuale de "tras" apa, dar si sfaturi privind utilizarea toaletei la drum, dar si iarna. Filmul se poate traduce automat intr-o romana aproximativa, eu nu am urmarit subtitrarea nici in engleza (generata automat si ea!), dar este posibil sa fie greseli grosolane (inerente unei traduceri automate).
      Dan Trudgian face parte dintr-o comunitate de rulotisti din Anglia si este bine vazut printre acestia. Este autorul multor filme explicative si despre reparatii in regim DIY.
      Filmul il gasiti aici.
       
      Zile frumoase si fara... mirosuri neplacute din toaleta!
    • Macsim
      de Macsim
      salutare. am achizitionat englezoaica FLEETWOOD GARDLAND 146/5. intrebarea este: unde gasesc documentatie despre ea? are cineva macat un "user manual" sau experienta cu aceste rulote....ma poate lumina cineva pe partea de franare si electrica?
      pana acum am verificat:
      1. boilerul-functioneaza si pe gaz si electric;
      2. frigider-testat pe gaz si 240v;
      3. aragaz-functional;
      4. incalzire- functional.
       
      are baterie...nu stiu cand si daca o incarca...am comandat pe ebay.uk un adaptor de la 13 pini la 2 x 7 pini.
    • Ana-Maria
      de Ana-Maria
      Sunt Ana și împreună cu soțul meu am dori o autorulota. Suntem tineri, ne place natura și aventura, eu am permis și vreau că prima și ultima mașină să fie o autorulota drăguță numai buna de colindat cu ea in lung și lat. Ideea este că nu suntem cunoscători si siguri daca ar trebui să cumpărăm una sau să luăm o dubă și să o transformam. Prima varianta e cam scumpă, m-am uitat totuși pe niște site-uri olandeze și am văzut câteva accesibile acolo, dar nu știu cum este cu înmatriculările la noi. Varianta a doua este sa cumpărăm un Renault Master din 2015 ( automat :d ) și să găsim pe cineva profesionist care sa realizeze proiectul( om pe care nu știu unde să îl găsesc ).. Va rog, avem nevoie de câteva sfaturi, care ar fi cea mai bună opțiune ? Menționez că bugetul ar fi de maxim 18000 euro. Multumesc. Seara faina !
    • Alexandru Remus
      de Alexandru Remus
      Salut,
      Cred ca frigiderul pe amoniac pe care il am pe rulota este stricat. In consecinta ma gandesc sa il schimb. Am 2 variante: altul sh tot pe amoniac sau unul pe compresor. 
      Mentionez ca pe rulota am un acumulator deepcycle de 100 a. Din discutiile pe care le-am avut cu vanzatorii mi-au zis ca, daca cumpar un panou de 150 w este suficient.
      Am nevoie de ceva sfaturi de la rulotistii care au folosit asa ceva sau care au cunostinte despre subiect.
      Atasez si un link cu frigiderul cu compresor:
      Frigider:
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.