• Conţinut similar

    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Salutare, colegi!
       
      Revenit din micro-concediul cu rulota petrecut la Corbu (urmeaza o minirecenzie a campingului Teepee), am verificat on-line trecerile peste podul de la Fetesti. Cele doua treceri au fost platite in avans pentru auto (cu nr. de inmatriculare al lui). Ieri era verificat doar drumul spre Constanta ca fiind platit, intoarcerea era detectata dar figura ca neplatita. Azi apare si intoarcerea ca fiind platita. Insa a ramas ca neachitata taxa pentru rulota la dus (a fost detectata la dus, la intoarcere nu a detectat-o). Precizez ca stiu prevederile in care se specifica ca un vehicul este considerat si ansamblul dintre auto+(semi)remorca.
       

       
      Intrebare: s-a mai lovit cineva de aceasta situatie? Se actualizeaza mai tarziu si este eliminata din sistem detectia remorcii?
    • Cretu
      de Cretu
      Buna ziua, deschid si eu topicul pentru proiectul ce urmeaza.
       
      Dupa lungi cautari si studii timp de 1 an, ne-am hotarat sa cautam un Van pentru a incepe o conversie in stilul "DIY"
      Prioritar in alegerea masinii era: Km intre 100-200K, brand renumit pentru fiabilitate/anduranta, existenta pe piata in tarile UE a unui nr. insemnat de unitati vandute, piese schib accesibile la pret(magazin/dezmembrari), an de fabricatie intre 1990 - 2000 (motivul ca nu am vrut sa am multa electronica pe masina,  considerand ca masinile din acea perioada au fost construite cu simt de raspundere fata de ce e acum, parere strict personala), si ultima optiune sa fie si 4x4 dar nu era prioritate.
       
      In top au iesit doua masini :
      1. Mercedes T1 310 diesel /benzina cu sau fara 4x4
      2. Volkswagen T4 LWB diesel /benzina  Syncro
       
      Motivul de ce am ales aceste doua marci:
      - seria Mercedes T1 a fost construita dpdv mecanic cu simt de raspundere (lasand probleme de rugina la caroserie deja bine cunoscute), aceste masini inca merg foarte bine. Nu mai zic de modele speciale cu ar fi masinile de pompieri, armata, ambulanta si cu 4x4 Allrad care au fost construite in colaborare cu divizia G de la Mercedes, pentru partea de 4x4 .
      - seria Volkswagen T4 masina de munca a tuturor, ca a fost de marfa, de transport persoane nu conteaza, o masina care a avut o fiabilitate foarte buna si cu km foarte multi. Multe servicii publice ambulanta,  pompieri , ministerul de interne au fost echipate cu acest tip de model. Daca e sa fie si Syncro cu atat mai bine.
       
      Acum urmeaza perioada cea mai grea in gasirea masinii. Munca si iar munca la calculator, zi si noapte pe site-urile de specialitate vanzari si licitatii. Urmariri si statistici in evolutia preturilor a masinilor SH,  coroborat cu apropiere de varsta de 30 ani vechime a masini pretururile explodau.
       
      in Decembrie 2021 am luat decizia de a ma opri la doua modele si va explic mai jos si de ce.
      - Mercedes T1 310  diesel /benzina cu sau fara 4x4 masina de pompieri (masina cu care am avut contact, si o avem in parcul auto in anul 1999 la o unitate de pompieri unde efectuam armata).
      - Volkswagen T4 LWB diesel /benzina  Syncro masina de pompieri sau ambulanta 
      Avantajele pe care le-am luat in considerare au fost:
      - nr. mic de km si intretinere corespunzatoare (pentru masina de pompieri)
      - sistemul electric deja existent pe masina (chiar si 220V cu a doua baterie) mare avantaj in reducerea costurilor
      - posibilitate de fi inmatriculat ca auto istoric
       
      Si iata ca asteptand a aparut si masina care sa se incadreze in bugetul alocat, si in toate cerintele mai sus mentionate.
       
      Castigatoarea este un Volkswagen T4 LWB 2.5 benzina  Syncro Ambulanta, ca poza cea din poza  atasata (poza cu titlu informativ).
      Scuze pentru situatie data,   pozele reale o sa le atasaz in momentul cand o sa soseasca masina in curte. Mai multe detalii intr-un topic separat cand o sa prezint masina.
       
      Problema care ma framanta acum este, cum o inmatriculez:
      - autospeciala M1 fiind deja ambulanta - se poate inmatricula pe persoana fizica asa ceva? nu stiu si nici nu am gasit informatii de genul
      - autoutilitara N1 e o varianta, avand panoul despartior montat
      - omologare directa in camper cu minim de investitie, avand in vedere obligativitate omologarii, trebuie facuta cu o firma specializata.
       
      Multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri si astept feedback de la cine vrea sa impartaseasca cu mine aceasta experienta.
      Astept parere si PRO si CONTRA.
       
      Multumesc!

    • Marius Viorel
      de Marius Viorel
      Salutare domnilor!
       
      Din ce vad pe internet apar tot mai multe stiri ca guvernul asta nou ne pregateste o taxa noua pentru poluare.
      Cu siguranta, motor mai mare, taxa mai mare. 
      Acuma noi preferam motoare mai mare ca na, trebuie sa urnim din loc niste "case"
      Ce ne facem cu astia?
      Daca ne trag vreo 1000ron pe an pe langa faptul ca am platit deja, apropo, luna asta peste 1000 ron RCA la un motor de 2.0 pe 1 an.
      2000 ron doar sa ne facem treaba fara nici un beneficiu. Cam neproductiv, pe langa multe altele.
       
      Ce ne facem?
      Pareri? In afara de: ti-o trebuit rulota te descurci...
    • Viorel C.
      de Viorel C.
      Deschid acest topic despre actele necesare inmatricularii unei rulote, avand in vedere ca exista destule persoane care doresc sa afle despre acest aspect.
      Incerc sa fac o lista, lista care este deschisa tuturor cu completarile de rigoare, cu principalele tari din care se procura o rulota.
      Pentru o rulota adusa din Olanda, actele necesare inmatricularii in Romania sunt urmatoarele:
      -cele trei file din totalul de patru al actului de indentitate al rulotei (o fila ramanand la cel care a vandut-o in Olanda), cunoscute sub numele de DELL 1, 2, 3;
      -actul de radiere cunoscut sub numele de RDW, act ce trebuie sa aiba stampila cu data radierii din Olanda si cu numarul de inmatriculare pentru export si in care sa fie trecute datele celui care a cumparat rulota;
      -factura de vanzare-cumparare;
      -numarul de inmatriculare trecut in RDW;
      Se pare ca nu se mai cere in toate orasele tarii traducerea acestor acte, un fapt imbucurator pentru multi.
      Pentru rulota adusa din Germania, actele necesare sunt cele ca si la autoturisme:
      -cartea de origine a rulotei (Brief-ul mare);
      -certificatul de inmatriculare (Brief-ul mic)
      -contractul de vanzare-cumparare;
      -numarul de inmatriculare cu care a ajuns rulota in tara;
      La o rulota adusa din Anglia, stiindu-se faptul ca rulota, remorca, sunt considerate un accesoriu si nu au un numar de inmatriculare dedicat, numarul fiind cel al masinei care tracteaza, nu este nevoie decat de:
      -factura rulotei, asta in cazul ca exista un asemenea document (daca nu exista, se poate face o declaratie notariala la noi in tara);
      -contract de vanzare-cumparare;
      Un fapt asemanator, referitor la numarul de inmatriculare identic cu al vehicolului care tracteaza, exista si in Belgia sau Olanda, in situatia in care rulota nu depaseste greutatea de 750 kg.
      Ce trebuie retinut, in majoritatea cazurilor, fara exceptie, atunci cand se intra in posesia unei rulote, consta in verificarea seriei de sasiu aflata pe cadrul rulotei, nu doar verificarea acelei etichete ce este atasata pe caroserie (acea eticheta se poate monta/demonta), eticheta in care este trecuta seria de sasiu, greutate maxima a rulotei si in unele cazuri si anul de fabricatie.
      Actele realizarii cartii de identitate pe Romania, identificarea si I.T.P-ul, costa in jur de 620 lei. De ce asa de mult, nu pot stii, cand la un autoturism este 410 lei si cu totii stim cate operatiuni sunt atunci cand se verifica o masina.
      Eu va pot spune ca la RAR-UL din Craiova, verificarea unei rulote a durat nici doua minute. O poza a seriei de indentificare de pe sasiu si atat.
      Daca am facut ceva galagie la pretul care mi s-a parut enorm, au zis ca sa telefonez si sa intreb la Bucuresti de ce s-a fixat un astfel de pret.
      Astept alte comentarii, completari, din partea voastra, referitor la acest subiect.
      Mult succes!
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.