• Conţinut similar

    • Tudor Sorin
      de Tudor Sorin
      Buna dimineata , pe lateral protap am o bucată de plastic dreptunghiular care stiu ca acolo se așează " levierul" antibalans  sau cum so numi el, aveti idee unde pot gasi si cumpara acest dispozitiv antibalans ? Va multumesc

    • George Bufilian
      de George Bufilian
      Va salut dragi colegi,
      N-am mai scris de multa vreme pe-aici, dar sunt convins ca cei tineri (si cu siguranta cei care-s la a doua tinerete) care au cel putin doi copii vor intelege de ce.
       
      In primul rand imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea corespunzatoare, dar am atat de multe de intrebat si de aflat incat mi-ar fi foarte greu sa dezvolt thread-uri separate.
      Daca veti constata ca as contraveni vreunei sectiuni din conduita, rog atrageti-mi atentia si ma voi conforma.
       
      Dupa un an si un pic de_detinere a rulotei pe care v-o prezentam in topic-ul "Despre Rulota Mea" (depozitata la terenul la care mai facem gratare la sfarsit de saptamana) am reusit sa finalizam acoperisul si s-o pastram ferita de ploaie si intemperii verticale. Oricum e infiltrata sus, bani sa schimb placajele n-am acum, asa ca mergem inainte. Macar sa stagnez infiltratiile daca reusesc, e bine.
      Finalizand cu reparatiile capitale la mobilier si ce mai ardea pe-acolo, am zis sa incercam sa renuntam la WC-ul si pompa din curte (mai ales nevasta-mea, ea e fan confort, pe mine nu m-ar fi deranjat) si sa trecem la instalatia interioara,  ca doar de-aia platim atatia ani la ea.
       
      Problemele actuale si lucrurile pe care nu le inteleg sunt:
       
      1) Am bulit instalatia de 12V. Nu stiu cum s-a intamplat, a mers perfect cam un an, dar de Sambata nu mai functioneaza casetofonul, nu mai porneste frigiderul (probabil verifica 12V inainte de a trece pe 220V) si nici spot-urile la 12V.
      - unde sa ma uit dupa sigurante ? Sus deasupra usii sunt doua chestii cu sigurante, dar am doar ceva valori in Amperi, nu vad si tensiune. La panoul principal din dulap totul e sus.
      - rog tineti in calcul ca rulotei ii lipseste redresorul care incarca bateria (oricum bateria o depozitez in alta parte, o folosesc strict "on the fly"), nu stiu cat de important e acest aspect, ca un an n-am avut probleme cu instalatia.
      - neoane, aer conditionat, incalzirea merg in schimb ceas.
       
      2) Pentru ce foloseste orificiul de admisie de deasupra casetei WC-ului ? Se deschide o clapita si acolo pot turna apa cu un furtun intr-o gaura generoasa, mi s-a zis initial de catre cel de la care am cumparat-o ca "asa se spala WC-ul" dar apa pe care o bag acolo nu curge in WC, ci o cantitate mica se prelinge chiar pe sub el, pe dusumea. 
      a) unde verific pe unde curge, ma gandesc ca nu e in regula, unde trebuie sa pun silicon, etc. Se poate demonta WC-ul ?
      b) indiferent cata apa as pune, repet, nu curge nicaieri, doar daca scot un dopulet mic de pe langa caseta WC-ului (parte integrata in sasiu) pe acolo se scurge afara. Iese doar apa curata, de ce sa zic.
      c) acum realizez ca poate sunt eu destept si de fapt apa de acolo se strange in bazinul din care WC-ul isi absoarbe apa pentru tras (marturisesc ca n-am actionat tragerea apei, acum realizez :( ).
       
      3) Cam ce capacitate are acea caseta care este sub compartimentul WC ? Cam la cate "trageri de apa" trebuie deversata ? Ce se intampla cand uit sa deversez si se umple peste capacitate ?
      a) cum se scoate ? (eu am apasat release-ul din spate jos dar ceva nu-i da voie sa iasa. Mi-e frica sa trag mai tare ca sa nu cumva sa raman cu ceva in mana.... sau mai rau, imprastiat pe fatza)
      b) ce fel de bio-activatori sau substante necesare sa cumpar si de unde si care sunt proportiile de folosire ?
      c) ce electronica este implicata la caseta de acumulare? Vad o pereche de cabluri subtiri si o siguranta de 3A.
      d) acel tub cu capac galbel de deasupra casetei faciliteaza cumva functionarea in regim de "fosa septica" ? Adica daca eu acolo conectez o tubulatura catre canalizare, solidul va ramane in caseta si ceea ce este lichid va trece in canal, fiind nevoit sa golesc caseta mult mai rar ?
       
       
      4) In camping daca folosesti chiuvetele si dusul apa curge sub rulota ? La toata lumea ?
      Spre marea mea uimire constat ca fiecare utilitate cu apa (cele doua chiuvete si cabina de dush) evacueaza apa pe tevi individuale de aproximativ 1 tzol si nu printr-una singura. Asta mi se pare chiar incredibil.
      - in primul rand poate mirosi, vorba aia, sunt laturi;
      - apoi pot inunda vecinii, daca se spala cineva prea mult si prea des.
      a) inafara de cumpararea unei cadite foarte late si de maxim 30cm inaltime pe care s-o deversez la intervale regulate, exista vreo alta alternativa de a evacua apa reziduala ?
      b) merita sa tai prinderile de metal care ataseaza tevile de rulota chiar pe capete ? Ca n-au lasat si ei macar un 2cm inafara pentru a prinde un furtun ceva si a conecta la o oarecare canalizare.
       
      5) Admisia de apa am inteles ca se face automat ? 
      a) dupa ce repar partea de 12V, daca eu conectez pompa din poza la panoul prezentat si o submersez intr-un butoi, ea singura va trage pana cand simte ca s-a umplut instalatia? 
      b) e necesara vreo aerisire ?
      c) pot cumpara un butoi curat normal sau imi trebuie acel waterhog englezesc care vad ca e 100E la SH ?
       
      6) Care sunt pericolele la care se supun incepatorii amatori precum eu cand vor sa initieze circuitul de apa ? 
      Imi imaginez ca pompa trebuie sa fie bine submersata ca daca iese din apa in timp ce trage se poate arde, dar mai e ceva de tinut minte ? La care sa am grija ?
      ...gen sa incarc mai putin, sa opresc pompa manual, sa ma uit dupa posibile lipse de etanseitate, sa nu ma inund, etc.
       
      Alte sfaturi si idei daca aveti (exceptie "George, scrie mai putin ca ne doare capul de cat am citit", imi place sa fiu exhaustiv in exprimare), vor fi apreciate.
       
       
      Va multumesc anticipat si va las cu pozele in caz ca scriptic nu v-am lamurit indeajuns.
      Nu in ultimul rand va multumesc pentru rabdarea de a ma asculta vizual.
       
       
       
       
       
       
       










    • Florin-Ion Todor
      de Florin-Ion Todor
      Stimati colegi,
       
      Va prezint achizitia familiei noastre,  Elddis Avante 482 din 2001, cu urmatoarele caracteristici si dotari:
       
      - 2 locuri (sper sa incapem, noi suntem 2, 1 persoane :D)
      - 1005 / 1200 Kg;
      - baie: chiuveta, cabina dus, Wc rotativ (golire exterioara), dulap/dressing;
      - camera si bucatarie: chiuveta, aragaz+grill+cuptor, frigider (congelator mare), coltar.
      - soba incalzire gaz si incalzire electrica, ventilatie;
      - boiler 10L (gaz & electric)
      - alarma perimetru si alarma de incendiu;
      - cort;
      - mover.
       
      Rulota fost achizitionata din Romania de la parcul din Remetea Mare langa Timisoara si urmeaza inmatricularea.
      Daca doreste cineva sa ma intrebe ceva raspund cu placere, dar sa nu fie prea tehnica intrebarea, deoarece am invatat despre rulote in mare parte,  de pe acest forum.
       
      PS: Dupa cum se poate vedea mai sus mi-am permis sa folosesc ca adresare "Stimati colegi" si il voi folosi de acum incolo fiidca avem rulota, in prima postare,  de prezentare membru, am folosit " Stimati membrii ai forumului" pentru ca atunci nu aveam ;)







    • Angelo
      de Angelo
      Salutări 
      Am luat rulota mea la puricat, spălat, curățat, bibilit, reamenajat că asa sunt eu, dacă nu șurubăresc un pic nu mă simt bine în ziua liberă ocazie cu care mi-am pus câteva întrebări la care nu am găsit răspunsuri și pentru care apelez la voi!
      1. Am găsit în cuptor 3 piese și habar nu am la ce le pot folosi? Sigur nu au treaba cu gătitul, doar era depozitate acolo, simt asta. FOTO 3
      2. Boilerul Carver FOTO 1+2, cred ca funcționează doar pe 230V, nu și pe gaz, asa este? La ce folosește acel modul Cascade? Înainte de a face dus ce trebuie sa setez la el în mod special? Sau doar bag pompa de apa în bidon și gata, dau drumul la robinet și vine apa caldă? 
      3. As putea găsi niște telescoape și niște cleme din alea de închidere pentru ferestre, să cumpăr de undeva, că am doua dintre ele rupte? FOTO 4+5
      Deocamdată atât, dacă mai întâmpin nelămuriri le voi posta tot aici pentru că nu am nici un rulotist din Severin care să mă inițieze în folosirea rulotei mele și nici carte tehnică nu am primit la ea, doar câteva tutoriale generale pe YouTube. 
      Mersi frumos! 





    • Angelo
      de Angelo
      Salutare tuturor! Mă numesc Angelo și atat pentru prieteni. Dețin o rulotă Elddis Hurricane XL1000 din februarie 2019, deci la momentul cand scriu acest topic sunt foarte nou in această categorie! Momentan caut să mă familiarizez cu absolut tot ce înseamnă rulota, de la gararea cu spatele pană la căutarea de campinguri, mod de folosire al rulotei ca să-mi fac un concediu de vis la vară! Concediul cu rulota la care visez de peste 10 ani, dar pe care acum îl văd tot mai aproape și abia îl aștept. Vă salut de pe malul Dunării și vă mulțumesc anticipat pentru toate sfaturile pe care le voi primi de la voi! S-auzim de bine!


  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.