Alex E

Am nevoie de cateva sfaturi legat de functionare/reparatii rulota

2 postări în acest subiect de discuţie despre Am nevoie de cateva sfaturi legat de functionare/reparatii rulota

Am nevoie de cateva sfaturi legat de functionare/reparatii rulota

Alex E

Salutare,

 

Am achizitionat anul acesta o rulota Knaus Sudwind 425, insa nu am apucat sa o folosesc decat recent. As avea cateva intrebari, legat de anumite operatiuni de service. Sper ca am ales correct categoria unde sa le adresez.

 

1.     In timpul unei deplasari s-a rupt usa de la baie din balamale. O sa ma interesez de balamale ca sa le montez, insa este cineva care face reparatii, sau imi poate da un sfat, cum sa pot rigidiza incuietoarea de la baie? Se pare ca cale 2 tije care pleaca de langa buton si care blocheaza incuietoarea sunt foarte flexibile, si exista un joc la cele 2 prinderi de sus si de jos.

2.     As dori sa pregatesc rulota de offcamping, as avea nevoie de ceva sfaturi. Vroiam sa imi montez panouri solare si baterie. Exista o dimenisionare a unei asemenea instalatii? Stiti pe cineva care face asemenea instalari in Bucuresti?

3.     Frigiderul pe care il am instalat cand il trec pe 220V se raceste destul de greu, nu stiu cum se comporta pe 12V sau pe gaz ca nu am folosit inca. Congelatorul in cateva ore insa frigiderul dureaza cam o zi ca sa pot zice ca e rece. E ceva normal sau ar trebui sa-I fac o revizie?

4.     Exista vreo posibilitate de a conecta bazinul de apa la o instalatie exterioara din camping astfel incat sa nu fiu nevoit sa umplu bazinul cat stau in camping?

5.     Rulota Knaus Sudwind pe care o am are o prize cu 7 pini, insa vad ca mai exista o alta prize cu 6 pini daca nu ma insel, se poate de la priza pe care o am pe masina de 13 pini sa plec printr-un spliter catre cele 2 prize ale rulotei. Sau exista riscul ca instalatia electrica pe rulota sa nu fie pregatita decat pentru prize cu 7 pini. Are cineva experienta in acest sens?

6.     Ce antifurt recomandati? Cand aveti rulota stationara, in oras, aveti pus antifurt ?

 

Mersi,
Alex

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daniel P

@Ianis83, in primul rand, te rog sa-ti schimbi numele de utilizator, asa cum prevede regulamentul acestui forum afisat pe prima pagina ! :multumesc!:

 

In legatura cu intrebarile tale, sectiunea Probleme tehnice rulota este structurata pe categorii speciale pentru fiecare din aceste probleme, pe care le putem intampina la rulota...te invit sa le studiezi si daca nu gasesti raspunsuri, poti posta intrebari, dar numai in topicul respectiv...

Bafta!  :noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • George Stanescu
      de George Stanescu
      Am montat in rulota noastra un circuit pentru baterie pentru off-camping format din baterie 120A, panou solar 100W, Incarcator solar 20A.
      Am legat acest circuit la instalatia facuta din fabrica pentru a alimenta pompa de apa, instalatie apa calda, vent , iluminat, si am montat cateva prize de 12v si 5v pentru incarcat telefonul.
      Problema pe care am intalnit- o este ca se aude la radio un zgomot de fond foarte puternic atunci cand sunt cuplat pe 220v.
       Daca sunt doar pe baterie nu este nici o problema. 
      Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce pot face?
    • Alin Opran
      de Alin Opran
      Buna dimineata colegi,
       
      Expun o problema, poate cineva are un raspus:
       
      Am achizitionat acum cateva zile o rulota noua model Dethleffs Beduin care are instalatie de apa rece/calda pe presostat (pe presiune apa). Din momentul cumpararii stiam ca pompa de apa este arsa asa ca am cumparat alta de la Motorhome (1.1bari, 20l/min). Surpriza a fost ca nu am gasit presostatul pe instalatie, in locul lui exista doar o cupla I de prelungire. Am achizitionat si un presostat de 0.4 bari (singurul disponibil la Motorhome) dar dupa intregirea instalatiei sunt probleme.
      Mai exact, in momentul cand dau drumul la apa la oricare din baterii, apa porneste cu presiune mica iar presostatul "tacane" cu o frecventa de cca 4-5 click-uri pe secunda. Daca il pun in scurt, pompa merge bine, baga presiune buna dar, binenteles ca nu se mai opreste
      Are cineva idee daca presiunea presostatului este prea mica (0.4 bari) si ar trebui sa-l schimb cu unul mai mare, 0.7-0.8 bari?
       
      Multumesc pentru orice sfat!
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.