• Conţinut similar

    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Buna ziua,
       
      Azi am dat peste un material video apartinand unei nemtoaice care si-a convertit un Opel Combo C (o Corsa mai inalta si cu usa culisanta) intr-un minicamper. Aceasta vorbeste despre aspectele legate de planificarea si gasirea locatiilor mai putin frecventate de turisti, deci neaglomerate si are cateva sfaturi foarte bune pentru gasirea acestor locuri de campare. Cateva dintre ponturile ei le-am folosit si eu intr-o planificare, insa calitatea drumurilor nevizitate de Google m-au impiedicat sa ajung unde mi-am propus, dar... perseverez!
      De asemenea, are cateva sfaturi si pentru impartasirea sau mai bine zis impartasirea limitata a acestor locatii, deaoarece se pot transforma foarte usor in locatii vizitate de specia "porcus turisticus". In acest an am inteles si eu mai bine de ce nu sunt popularizate locatiile off pentru campare de tip solo...  Si bine ar fi sa ramana in continuare aceasta politica, parerea mea.
      Pentru ca tot vorbeam de locuri aglomerate, tot astazi am descoperit ca si la Vf. Moldoveanu este mare aglomeratie (sursa: digi24.ro):
       (Foto: Dan Izvoreanu / Facebook)
       
      Materialul video este pe YouTube si este tradus de catre autoare si in limba engleza.
    • Daniel P
      de Daniel P

      Vreau să vă arăt o locatie off-camping, unde am petrecut 5 zile în minivacanța de Rusalii, între 04-09 iunie. 
      Se ajunge dinspre Râmnicu Vâlcea, pe DN 67, iar înainte de Horezu se face dreapta spre Romanii de Jos pe str. Mănăstiri, apoi str. Schitului și la câțiva km după ieșirea din localitate pe partea dreaptă o să vedeți un teren de fotbal. Locatia este imediat după teren, pe malul drept al râului Bistricioara.
      Primăria a amenajat acolo 3 foișoare de lemn, pubelă de gunoi și o instalație de iluminat pe timpul nopții. Acesul se face foarte ușor in poiană, direct de pe drumul asfaltat. Tocmai acest lucru m-a facut să mă gândesc că ar fi o locatie foarte bună și pentru iarnă, așa că foarte probabil o voi incerca iarna viitoare.
      Noi am fost 6 echipaje în jurul unui foișor, râul aproape, rulotele la umbră pentru cine vrea umbră sau la soare pentru cei care aveau panouri fotovoltaice fixe și aveau nevoie de încarcarea bateriilor.
      Pentru cafea și gătit cumpărasem fiecare apă plată. Am auzit că ar exista și un izvor prin apropiere dar n-am avut nevoie așa că n-am insistat foarte mult pentru depistarea lui
      Cel mai bine introduceți coordonatele GPS:  45.174885  - 24.002821 și ajungeți fix la intrarea în poiană! 
      Drumuri bune și vacanțe frumoase tuturor! 
       
       
       
       
       
       












       





    • Valentin Purcarea
      de Valentin Purcarea
      Istanbul
       
      Pentru ca nu am fost niciodata in Turcia si pentru ca am vrut sa prospectam "terenul" in aceasta tara, anul acesta in vacanta de Paste am hotarat sa dam o fuga la Istanbul. Traseul a fost usor de desenat: Bucuresti, Istanbul (aici am hotarat sa ramanem 2-3 nopti, in functie de cum ne simtim), dupa care sa ne intoarcem in Romania, pe tarmul Marii Negre, prin Bulgaria (si sa stam si aici doua trei nopti, pe unde aveam sa ne simtim bine), ultima noapte de cazare fiind in Vama Veche.
      Bineinteles ca nu ne-am tinut de programul stabilit la inceput.
      Camperstopul ales in Istanbul l-am gasit pe Park4night. Era o parcare langa un teren de fotbal, dar era destul de aproape de centrul istoric al orasului si avea cele mai multe review-uri pe acest site. Cazarea costa 70 TL/noapte, in acest cost fiind inclusa apa, energia electrica, dusurile si cam atat.
      Cele mai mari temeri au fost legate de lipsa internetului cu care suntem obisnuiti (1MB costa 7, 14 EUR conform sms-ului primit de la Orange Romania). Pentru a contrabalansa acest lucru am descarcat "google maps offline" pentru navigatie si ne-am luat extraoptiune la o cartela Orange, care ne asigura 500 MB in Turcia. In Istanbul nu aveti de ce sa va faceti griji, pentru ca se gasesc retele wifi neparolate peste tot. Mai poti cumpara o cartela de la Vodafone Turcia, care costa aproximativ 20EUR si care are pe ea 6GB (sau 9GB, nu mai stiu exact), mai mult decat suficient, zic eu!
      Mai multe detalii legate de obiectivele turistice pe care le-am vizitat le gasiti in linkul catre YouTube atasat, acesta fiind un scurt film al iesirii!
       
      https://youtu.be/-__BjqI7tVk
       
      Aventura continua!
    • Marius Negru
      de Marius Negru
      Salutare colegi rulotisti. Din 8 iulie plecam in concediu prin Transilvania si in principiu am vrea sa stam in doua locatii: Alba Iulia si Cluj Napoca. Acum apelez la sfatul celor din aceste zone pentru a ne indica locatii off camping in jurul celor doua municipii (10-20 km). Multumim pentru orice idee. 
    • Alex E
      de Alex E
      Salutare,
       
      In cautarile mele pentru un concediu in Grecia zona Pelopones, am dat peste harta aceasta cu diferite locatii off-camping si opriri de o noapte ce au fost testate, fiecare locatie avand poza si o mica descriere. Mie mi s-a parut utila. 
       
      Harta
       
      De asemenea daca mai aveti si alte materiale agregate legate de zone off-camping sunt binevenite.
       
      Momentan cand va scriu ma aflu in zona Voidkilia, intr-adevar  o oaza de relaxare. 
       

       
       
      Toate bune,
      Alex
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.