• Conţinut similar

    • Andrei.N
      de Andrei.N
      La sugestia colegului nostru @Mihai-Arad mut discutia despre vacanta aici, desi aș fi preferat sa postez aventurile mele legate de rulota in acel topic. 
       
      Cu ocazia aceasta repar greșelile făcute cu fotografiile postului precedent. 
      Incepem cu punctul de plecare si entuziasmul cu care toata lumea a impachetat si mai apoi sa incarcam bagajele care, spre surprinderea noastra, au fost mai putine decat am crezut initial...cine pleaca cu copii intelege.

      Pornim de acasă, mașina este spalata, catelul este si el cu noi, recapitulam ca avem tot ce ne trebuie, pornim motorul, iesim din curte (ne-am propus sa fie la ora 10...s-a intamplat la ora 12), directia spre parcarea unde hiberneaza rulota. 
      Ajungem si aici, mai punem cateva lucruri in casuta mobila, o cuplam, ne asiguram ca functioneaza totul si....plecaaaam....o ora mai tarziu
       
      Ajungem in vama, nu era prea aglomerat, trecem in 10 minute, directia Russe - Pleven....insa dupa 10 minute baiatul cel mare spune cuvintele magice "am nevoie la toaleta". Un inceput fabulos, gasesc o benzinarie self service, oprim la umbra, oprim motorul, verificam rulota sa fie ok, toata lumea merge la rand spre toaleta .... plecam.

      Pornim mai departe, urmatoarele cuvinte magice urmeaza imediat cum intram pe autostrada, in apropiere de Sofia, aleg o statie Shell. Pauza toata lumea, eu cumparat o cafea, pornim mai departe si ajungem seara in camping 7 lakes, situat la poalele masivului Rila, de unde se fac drumetiile catre cele 7 lacuri (mai mult despre asta mai tarziu). Am gasit un camping frumos, proaspat amenajat, zona de co-working cu AC pentru momentele cand mai sunt lucruri de rezolvat din concediu. Ne-am bucurat si de bucataria comuna este pur si simplu superba, amenajata cu de toate, inclusiv smart TV, zona dusurilor este foarte bine gandita astfel incat sa existe un loc uscat unde se pot pune hainele si produsele de toaleta fara a putea fi udate. Spatiile sunt cu pietris in zona de campare + iarba verde ca si delimitare, exista bransamente de apa si curent pentru fiecare loc. Ne instalam si, repede, reperam o familie foarte draguta din Ploiesti cu care am stat la povesti restul serii, copiii nostri jucandu-se impreuna. 
      A doua zi dimineata facem procedura de check in, primim tichetele pentru accesul catre zona de strand termal ce este adiacenta campingului si.....aici urmeaza partea preferata a copiilor, la BALACEALA!!!!
       



       
       
      A doua zi, dimineata devreme, pornim catre Grecia. Drum liber pana la Kulata, trecut de vama in 5 minute si oprim la un restaurant asezat intr-un loc idilic, un restaurant unde opresc acum foarte multi localnici. Mi-am imaginat ca inainte de constructia autostrazilor era plin de turisti aflati in tranzit catre si dinspre Grecia.
       



       
       
      Urmatoarea destinatie: Gold Beach camping. Locatia este foarte buna, situata la doi pasi de o plaja intinsa cu nisip, fara sa fie amenajata cu exceptia unei zone mici de sezlonguri ce apartin tot de camping,  unde am observat ca vin si foarte multi localnici ai zonei. Pe timpul noptii erau grupuri de greci la un gratar, sau poate doar cu un generator si depanau povesti, etc. Campingul este un mix ciudat intre rulote amplasate permanent, casute, zona de corturi si zona de rulote, dar cumva functioneaza interesant impreuna. Restaurantul lor este de vis iar personalul foarte amabil si dornic sa ajute.  Video Camping




      Din pacate am ramas doar 2 nopti, continuand apoi catre Lefkada. 
      Drumul a fost foarte simplu, am plecat dimineata, iar dupa amiaza eram deja la destinatie. Prima chestie interesanta pe care am vazut-o la plecare a fost o livada de kiwi.

    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Pentru cei aflati in tranzit spre Grecia, un popas excelent ar fi Camping Verila din statiunea Sapareva Banya. Noi am ajuns aici din intamplare, la intoarcere din Albania intrucat breteaua spre camping Kromidovo era blocata pentru asfaltare, asa ca ne-am continuat drumul. Am stat o singura noapte in camping, insa Sapareva Banya merita mai multa atentie fiind o statiune foarte draguta la poalele muntilor Rila. Locurile de campare nu sunt delimitate insa e loc destul pentru toata lumea. Noi am platit in jur de 100 lei pe noapte (2 adulti+2 copii). 
      Ce nu prea mi-a placut este accesul care la un moment dat este in panta, cu drum de tara, dar cu o abordare linistita si cu rabdare se rezolva. In camping am gasit multi nemti, cehi, dar si o rulota din Romania.
      Din pacate n-am reusit sa fac poze, dar gasiti mai multe detalii pe site.
    • Daniel P
      de Daniel P
      Salutare prieteni  !
      Mie personal, restricțiile impuse de pandemie anul trecut nu mi-au stricat planurile de concediu ( concediul soției  ),  așa că am reușit să facem traseul propus cu ceva timp in urmă, care să includă si marea și muntele.
      Am impărțit cele două săptămâni în 3 locații și am urmat traseul Letca Nouă - Vadu -Curmătura Ștezii (jud. Sibiu) -  Hatod ( jud. Covasna) si retur la Letca Nouă...in total cred că in jur de 1700 km, n-am stat să calculez.
      La Vadu am ajuns din pacate seara, dupa ce se intunecase. Am intârziat pentru că m-a lăsat alternatorul pe autostrada in apropiere de Fetești și până am rezolvat problema am pierdut aproape jumătate de zi intr-un service...
      In fine, același drum prost din sat și până la locul de campare, aglomerație față de alti ani când cel mai apropiat echipaj se afla la câteva sute de metri, dar asta e am zis. Oamenii n-au mai ieșit afară și au preferat litoralul românesc.
      Ne-am instalat cât de cât pentru că se lasase intunericul, urmând să continuăm a doua zi ce mai aveam de aranjat. 
      Vremea a fost frumoasă toată săptămâna, poate chiar prea cald față de cum mi-aș fi dorit eu. Ca să stăm liniștiți, am achitat și taxele pentru permise online de acces în biosfera Delta Dunarii atat pe persoană, cât și pentru mașini.
      Am avut parte și de o surpriză placută, pentru că am avut placerea să-l cunosc pe colegul și de atunci prietenul @George B, și cu care abia astept să ne revedem pe undeva  și să mai bem o țuică...
      Acum poze și dacă sunt intrebări va raspund cu placere 







































    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Salut,
      Intrucât a trebuit să renunțam anul acesta la vacanta noastră din Țările Baltice, ne-am gândit ca parcă riscul n-ar fi atat de mare dacă am trage o fugă în Grecia. Totuși n-aș vrea să merg până în Peloponez, ci mai în nord, o vacanța mai de leneveală. Am văzut câteva sugestii pe aici, pe forum, dar mă gândesc că poate n-au fost prezentate chiar toate camping-urile . Așadar, vă rog să mă ajutați cu câteva recomandări. Căutam un camping nu foarte mare, nu foarte aglomerat, cât mai aproape de apă, care e musai să fie cristal. Relieful zonei am prefera să nu fie plat, gen litoralul românesc... Mulțumim anticipat!
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.