James

KiteBoarding / KiteSurfing / SnowKiting / LandKiting

7 postări în acest subiect de discuţie despre KiteBoarding / KiteSurfing / SnowKiting / LandKiting

KiteBoarding / KiteSurfing / SnowKiting / LandKiting

James

Mai devreme menționam in rubrica de Hobby - despre strânsa legătură dintre Rulote si Kiting.

Pentru cei care nu cunosc ce reprezintă acest sport => cu siguranță ați văzut la mare, unii care se dau pe apa cu o placa trași de un zmeu mare.

Tot așa si la munte pe zăpadă sunt unii care in loc sa folosească telescaunul se dau pe zăpadă trași de zmeu

(varianta mai ieftina de a practica sporturile de iarna fără a da banii pe telescaun)  :) 

Pentru cei care considera acest sport ca fiind un "sport extrem", daca este practicat in egala măsură de copii începând de la 5 ani si pana la  bătrânei de peste 90 de ani... asta NU poate fi numit  sport extrem  ci mai degrabă o activitate sportiva recreativa destinata celor care doresc sa simtă acea senzație de libertate deplina unde uiți de problemele cotidiene.

 

"KITE-BOARDING => este unul dintre cele mai progresive sporturi cu un ritm de dezvoltare foarte rapid si cu o popularitate din ce in ce mai mare, inclusiv in tara noastra.

Noi tehnologii sunt dezvoltate anual care sunt menite sa imbunatateasca considerabil performanta tuturor celor care aleg sa imbratiseze acest sport fascinant. Kiteboarding - un sport nautic de suprafata care se adreseaza celor care doresc adrenalina si aventura.

Este considerat a fi o combinatie intre surfing, windsurfing, gimnastica si parapanta. Este un sport ce foloseste puterea vantului pentru a propulsa individul pe suprafata apei in timp ce sta pe o placa mica de surfing sau pe un kiteboard. Exista un numar mare de stiluri de kitesurfing, incluzand aici stilul freestyle, viteza, saritura si altele.

Acest sport a aparut undeva prin anii '90 ca rezultat al dorintei windsurferilor de a avea o si mai mare libertate de miscare, dar si ca urmare a faptului ca acestia isi doreau sa atinga viteze si mai mari.

Cine nu-si doreste sa alunece pe apa si sa se desprinda apoi, intr-un zbor plin de adrenalina?

Kideboarding-ul necesita o locatie cu apa si singurul factor cu adevarat crucial il reprezinta viteza vantului. Asadar, daca te tenteaza sa incerci macar acest sport, mergi fie pe litoralul nostru, fie undeva unde o sa gasesti apa si vant din plin.

In materie de echipament necesar practicarii acestui sport, nu trebuie sa-ti faci griji prea mari. Acesta nu ocupa prea mult spatiu, doar un rucsac si o placa si poate fi transportat cu usurinta.

 

KITE-SURFING => Kitesurferii pot sa foloseasca placi mai mici de surfing ce includ sau nu legaturi pentru picioare si, bineinteles, un zmeu controlabil care poate sa ii propulseze pe suprafata apei.

 

STILURI DE KITEBOARDING / KITESURFING

FREE-RIDE

Acest stil nu este ingradit de o miscare sau o tehnica anume si are avantajul de a lasa kitesurferul sa isi aleaga singur miscarile.

Ei au astfel posibilitatea sa se distreze si sa invete tehnici noi in acelasi timp. De regula, in freeryde se folosesc placi cu varfuri gemene si zmee care poti fi relansate cu usurinta.

 

FREE-STYLE

Acest stil presoune ca atat zmeul, cat si placa sa fie folosite pentru a a realzia sarituri inainte in aer, astfel incat kitesurferii sa poata sa faca o multime de miscari. Acest stil este de asemenea folosit in cadrul competitiilor sportive si are un format liber ce le permite pasionatilor de kite surfing sa mearga oriunde. Folosirea placilor cu TwinTip si a zmeelor rezistente este recomandata in acest stil.

 

WAVE-RIDING

Acest stil de kitesurfing se desfasoara in valuri si combina kiteboarding-ul cu surf-ul.

Placile care pot fi directionate (cu una sau doua legaturi pentru picioare) si care permit o plutire buna si proprietati bune de intoarcere fac parte din echipament aici. Placile folosite la surfing-ul normal pot sa fie de asemenea folosite. Acest stil se caracterizeaza prin kitesurferul care urmeaza un zmeu in timp ce se urca pe un val.

 

WAKE-STYLE

Acest stil folosește o placa de tip wake-style cu legaturi. Sariturile de pe rampa si apa lipsita de valuri sunt principalele elemente caracteristice ale acestui stil de kiteboarding.

 

BIG-AIR / JUMPS

Acest stil de kiteboarding se concentreaza in jurul sariturilor si are la baza stilul freeryde.

Kiteboarderii sar si fac anumite trucuri, iar zmeele de dimensiuni mai reduse sunt de regula folosite atunci cand vantul este mai puternic.

 

WAKE-SKATE

Acest stil foloseste o placa fara legaturi cu varfuri gemene, asemanatoare celor folosite in cadrul skateboarding-ului. Apa aproape de mal lipsita de valuri este de regula preferata in cadrul acestui stil de kite boarding.

 

TEHNICI FOLOSITE DE KITERI

Acest sport se ghideaza dupa un set de reguli precise si bine stabilite in cadrul scolarizarii, astfel incat riscurile de accidentare a practicantului sau a celor din jur sa fie minime.

Asa cum stim in orice sport sunt sanse de accidentari si acestea de multe ori sunt provocate de teribilismul unora dat fiind ca miscarile in general sunt controlate si daca sunt facute conform regulilor din timpul scolarizarii nu ar trebui sa fie un risc major.

Cei care sunt atrasi sa invete acest sport sunt constienti ca este totusi un sport care te provoaca si implica un oarecare risc daca nu este facut cum trebuie si mai ales daca este invatat dupa filme pe internet sau "dupa ureche", cel mai indicat fiind invatarea in cadrul scolilor de kiteboarding/kitesurfing cu instructori certificati de IKO (International Kiteboarding Organization) care ofera cursuri in cadrul carora poti invata baza pana la nivelul la care poti practica singur fara asistenta instructorului.

 

INTOARCERI

Incepatorii pot sa intoarca oprindu-se sau scufundandu-se cu spatele in apa, apoi intorcand zmeul in directia opusa si luand-o de la capat.

Exista si tehnici mult mai rapide prin care un kiteboarder poate sa intoarca, dar acestea sunt destinate celor avansati.

 

ZBORUL CONTROLAT SI SARITURILE

Zborurile controlate sunt una dintre cele mai mari atracții ale acestui sport. Inainte de a sari, kiteboarderul trebuie sa creeze o tensiune puternica, stand pe marginea placii.

Zmeul este trimis in aer cu rapiditate chiar in momentul in care kiterul trece peste un val."
 

zborul deasupra valurilor

 

ajutati de placa si zmeu

 

imblanzitorii vantului

 

Liquid_Force_Kiteboarding.jpg

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daniel P

Frumos! /.;

Multumim pentru postare @James:-)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Destul de interesant :)

Multumim pentru detaliile afisate si link-uri!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

Admir acest sport !

 

DSC_8088__April_2017.JPG.76019aee7cd253e162ffb7e34e858afd.JPG

 

DSC_8097__April_2017.JPG.3dc4f90d581fb0d19b53622618cf576e.JPG

 

DSC_8104__April_2017.JPG.e5abdd28582e4ce352935576326c0a0e.JPG

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Irina Ursache

Stie cineva in zona Halkidiki locatii unde se poate practica kitesurfing? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Tibi Borza

@Irina Ursache nu am auzit de spot'uri de kite acolo. Lefkada e cel mai cautat la Greci cand vine vorba de kite. Vant thermal, "pe ceas" in sensul ca bate de la pranz incolo. Asadar daca nu esti morning person poti sa iti bei cafeaua linistita (si) la 10am si vantul te lasa in pace :)) Plaja e mai cu pietre si nu tin minte sa fi vazut rulote/corturi acolo. Uite ce zic altii pe forum'uri:

Sometimes there is wind in halkidiki this time of year (July). When the Meltemi winds start in August in the Aegean Sea, there is generally no wind in Halkidiki. But if you are lucky you might catch some. In Thessaloniki area we catch thermal winds and we also go to Volvi lake, upper part of Halkidiki. There are not that many kitesurfers, we are 10-12 at any one time so nothing like Tarifa!!!! And if you cach thermal winds its between 8-15knts so not too much. In the Lake you get usually around 20knts, but we usually check the internet b4 we go there. 
Halkidiki works well with North, East and West winds but it has to be a bit cooler for them to work.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Irina Ursache

@Tibi Borza asta era postata inainte de concediu. Acum ne.am convins si noi ca nu prea ai ce scoate kite.ul. era un italian care.si incerca norocul. La Azapiko a reusit sa dea cateva ture pana ce s.au incurcat liniile si noroc ca a fost vazut si adus la mal cu un jetski. Vazand cazul asta, la anul ne luam si noi o barca in caz de trebuie sa.l aduc pe Iulian la mal (eu sper sa nu fie cazul vreodata). In rest, am prins o zi de vantoasa pe la vreo 25 noduri, dar kite.ul lui Iulian e de 12, ca si la luat de la Lago di Garda si acolo numai cu asa ceva te poti da. In Vasiliki (Lefkada) stiu cam care.i situatia. Noi am fost anul trecut in Mikri Vigla (Naxos), unul din spoturile cele mai tari din Europa si intr.adevar si este paradisul kiterilor, dar drum lung cu rulota pana acolo. Dar cum si noi suntem genul sa mergem o luna, ramane deschisa optiunea de a merge din nou. Sa ne povestesti un pic cam cu e la noi la mare, ca aici putem ajunge oricand; si chiar te rog sa.mi spui cam de cat trebuie sa fie kite.ul la noi, cu toate ca e clar ca trebuie sa.si mai ia o alta dimensiune. :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.