Venera

Frigider la 12V

8 postări în acest subiect de discuţie despre Frigider la 12V

Frigider la 12V

Venera

Buna seara. Scuzați-mă pt intrebarea de incepatoare si femeie, vreau sa ma lamuresc: daca rulota are mufa cu 7 pini, iar masina cu 13 si am folosit un adaptor, funcționează doar luminile exterioare ale rulotei. Si atunci, de ce frigiderul are buton de 12V, daca de fapt nu il pot alimenta la masina? Asta e nedumerirea mea inca si apoi, cum pot face sa functioneze frigiderul in mersul masinii, dar fara butelia de gaz? Multumesc mult, sunt sigura ca ati mai povestit despre asta, am apucat sa mai citesc cate ceva, insa nu tot (am si 2 copii mici inca, care imi ocupa mai tot timpul)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ursu Florin

Pai adaptorul respectiv doar anuleaza ceilalti pini de la priza masinii, trebuie trasa instalatie de 13 pini si la rulota.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei Urucu

@Venera incerc sa-ti raspund la intrebarile tale, dar sigur vei gasi mai multe informatii daca citesti topicurile dedicate.

1) daca rulota ta are mufa cu 7 pini ..ai doua variante ...ori desfaci mufa si este posibil sa ai si restul de fire pana la 13 nelegate ( nu stiu ce rulota ai) sau ai varianta sa-ti aduci fir pentru alimentarea frigiderului la 12v ( caz in care ai nevoie de cineva priceput )

2)  Indicatia fabricantilor de rulote este sa-l folosesti pe 12v in mers ..( 12v de la masina ). Daca rezolvi punctul 1, ai scapat de grija 

 

Cred ca te-as putea ajuta mai mult daca ai posta o poza cu protapul/priza rulotei.Si foarte important este, deasemenea, daca rulota are instalatie de 12v ( ar trebuii sa gasesti in rulota un panou de sigurante, asemanator cu cel de pe o masina ) 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Cel mai simplu se poate  rezolva problema inlocuind stecherul de 7 pini de pe rulota cu altul de 13 pini...dar asta se poate realiza numai de un electrician auto sau un rulotist cu oarece experienta.../.;

Succes! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Venera

Aha, mulțumesc pt raspunsuri. Dar de ce are frigiderul buton de 12V, daca rulota nu ar fi capabila de asa ceva? Si de ce are mufa doar 7 pini, daca astfel nu funcționează 12V de la masina? Deci as putea schimba mufa rulotei? Asta inseamna ca de fapt exista fire pt 13 pini, dar sunt legate acum doar 7?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu

Pai frigiderele sunt cam universale, nu-s facute special ptr. rulote cu 7 sau 13 pini ...

Schimbarea mufei nu ajuta cu nimic daca cablul rulotei are doar 7 fire si, cel mai probabil, asa are. Ajuta doar daca, asa cum s-a spus mai sus, intervine un electrician care sa adauge un fir suplimentar pe langa celelalte 7 si care sa alimenteze frigiderul

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

@Venera, tu sau altcineva va trebui sa desfaceti mufa si sa vedeti cate fire are cablul de pe rulota...eu zic ca are 13, dar sunt legate numai 7 la stecherul rulotei...:ascratch:

Daca are numai 7 fire,  va trebui tras un fir suplimentar care sa leaga la + pe contact, astfel incat frigiderul sa functioneze numai in timp ce merge motorul, altfel intr-o ora-doua iti va termina bateria.../.;

Daca are 13 fire, e simplu...cumperi un stecher de 13 pini si le legi pe fiecare la locul sau, tinand cont de aceasta schema...

Bafta! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Venera

Aha in sfarsit am înțeles.  Mulțumesc mult. O sa verific curând

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Adi Aloman
      de Adi Aloman
      Salutare,
       
      Ne-am schimbat vechea rulota cu una Knaus 450 Blue Line din 2000. Este dotata din fabrica cu becuri pe 220v si nu are traseu pt conectare baterie. Va atasez poze cu panoul electric (unde vad ca are si ceva pe 12v). Vreau sa-i fac traseu pt conectare baterie si toate becurile sa fie pe 12 v (acum sunt pe 220v).
      Imi puteti recomanda un electrician in jurul Ploiestiului?
       
      Multumesc!
      20221101_154259.heic
      20221101_154231.heic
      20221101_154317.heic
      20221101_153811.heic
    • Cristian Bednar
      de Cristian Bednar
      Buna ziua,
      Daca este un coleg care are sursa pt rulota Miko MK375 si are probleme cu ea, sau se pricepe sa scimbe sursa lui diferita cu probleme cu alta de tipul Miko MK375, o ofer cu draga inima. Mergea perfect in momentul demontarii, are multe circuite, poate incarca si bateria rulotei cu 2A parca. A fost data jos in urma unui upgrade. Tinand cont ca e grea, constructie old school, rodicare personala din Otopeni.
      Primul venit, primul servit.
      Seara buna dragi colegi rulotisti,
      Cristian Bednar



    • Csaki Attila
      de Csaki Attila
      Caut sa cumpar frigider rulota marimea 82 innaltime si 52, 5 latime.

    • Mirica Valentin
      de Mirica Valentin
      Buna seara! Colegii care se pricep la frigidere sa-mi dea un sfat. Am schimbat butelia  si când am pornit frigiderul pe gaz , am constatat ca este flacara rosie. Precizez ca se aprinde la sfert, raceste corespunzatorr(-13-14 grade) în congelator.Am schimbat din nou butelia încarcata cu gpl si am avut surpriza sa fie tot rosie flacara. Am rasucit butonul debitului de la gaz de la maxim la minim si iar maxim și functioneaza normal. Scade flacara , creste flacara.Frigiderul este Electrolus și are congelatorul mare.Daca rasucesc butonul principal spre minim, pot sa reduc flacara până devine albastra. 
    • Cristian Bednar
      de Cristian Bednar
      Buna seara dragi colegi rulotisti,
      De cand a venit cel mic in familie si in echipajul permanent de la rulota lada noastra frigorifica ne-a ramas mica. Am achizitionat deja next level si acum a venit vremea sa ne despartim de lada noastra perfecta si mult indragita. O avem de 2 ani, am folosit-o in toate iesirile noastre si in pandemie cu succes sa raceasca beri si vin. Apa rar, dar poate si asta. Poate congela pana la -18 grade, consuma doar 2, 5 amperi in sarcina si este extrem de compacta si practica, atat la rulota cat si la masina. Ea a costat in jur de 350 euro plus trnasport in Ro, o vand pe olx la 250 euro insa pentru colegii de breasla o ofer la 200 euro. Este in stare perfecta de functionare si fara urme de folosire pe ea. A fost ingrijita si apreciata toata perioada cat ne-a racit spritz-ul cel de toate zilele. Daca sunt doritori, ma gasiti la 0723346855.
      Caracteristici tehnice gasiti in poze, 18 litri capacitate, compresor, foarte eficienta energetic.
       
      O seara excelenta sa aveti, Cristian B.







  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.