Sign in to follow this  
Followers 0
vizitator

Simbolul APPLE

1 post in this topic

Am gasit pe net o scurta istorie despre cum a fost adoptata sigla Apple ( un mar muscat !)

Povestea tragică a unui informatician de geniu:

>>Poate nu aţi auzit de el. Nu e nici pe departe atât de celebru ca Steve Jobs.

>>Alan Mathison Turing(1912 - 1954) a fost un matematician britanic genial, considerat unul dintre fondatorii informaticii moderne.

>>Era un ciudat.

>>Îi plăceau Albă-ca-Zăpada, matematica şi... băieţii. Îi plăcea, de asemenea, să vorbească la telefon, ore întregi, cu mama sa, căreia îi povestea totul.

>>Îi mai plăcea să alerge la maraton şi, în câteva rânduri, a încheiat cursa printre primii.

>>În anul 1940, Turing se trezeşte într-o neobişnuită tabără de luptă, de fapt un laborator al celebrului MI5 britanic. Reuşeşte să contribuie la descifrarea mecanismelor maşinii de cifrat germane ENIGMA.

>>Alan Turing era pe cale să devină un erou al celui de al doilea război mondial. Datorită geniului său, Churchill putea primi, în fiecare dimineaţă, decriptate, mesajele de război ale lui Hitler.

>>După război, Turing intră la National Phisycal Loboratory, unde construieşte, în paralel cu americanii, primul calculator din lume.

>>Din păcate, poliţia îl arestează pentru homosexualitate şi, deoarece aceasta reprezenta un delict, pledează vinovat şi acceptă, îl locul închisorii, un tratament chimic pe bază de estrogeni.

>>Nu rezistă psihic şi, într-o zi a anului 1954, unge un măr cu cianură, muşcă o dată şi moare.

>>Laurrent Joffrin, autorul cărţii Istoria codurilor secrete scrie:

>>Când, în anii eroici ai informaticii, în California, câţiva puşti creează într-un garaj o firmă de producţie de calculatoare, o numesc Apple şi îi dau ca emblemă un măr în culorile curcubeului - culorile mişcării homosexuale - din care cineva muşcase o dată.

>>MuÅŸcase ÅŸi murise.

>>Se numea Turing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Linkuri sponsorizate

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.