Stefan P

Teisani Prahova

8 postări în acest subiect de discuţie despre Teisani Prahova

Teisani Prahova

Stefan P

Ieri am facut o intalnire cu niste prieteni si colegi de servici la Teisani de Prahova la casa bunicilor unui coleg.

Un loc minunat! 

Un loc mic, cochet, verdeata multa, pomi fructiferi incarcati din belsug fiecare cu poamele lor!

Am facut si un gratarel de crap, scrumbie, salata de ton, salata de ardei copti, ciuperci si cartofi la gratar.

Nu stiu cum s-a nimerit dar asa de bine a fost ca am facut pe bucataru!

Dar in marea aia de verdeata...... nu mi-a parut rau! Pot sa spun si sa ma mandresc ca i-am lasat masca pe colegi cu pestele! A fost un crap de Dunare,  pus de mine la baitz asa pe ultima suta de metri si stropit cu vin alb.

Pot spune ca a iesit un gratar pe cinste, si eu ma mir cum de l-am nimerit asa bun!

Deja colegii spuneau ca se aboneaza la mine de acum sa le aduc si sa le fac pestele!:laughing: eu le-am spus ca data viitoare nu o sa mai iasa tot asa bun!

A fost o intalnire scurta, mai mult ad-hoc dar cuprinzatoare!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Liviu Tataru

@Stefan P felicitari pt iesire!!!:clapping:

Pozele si zona foarte frumoase!!

Cat despre talentele culinare.... asteptam sa le incercam si noi :laughing:... poate la o alta iesire!!! 

hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stefan P

Multumesc! O sa le incercam cu drag!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Bravo Stefane, frumoasa ieșire, frumoase poze!! La cât mai multe!!  superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin  Leitoiu

Bravo Stefan , iar ma culc cu gura punga de pofta biggrin

De gospodar , esti gospodar , nu pot comenta negativhi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P
On ‎14‎.‎08‎.‎2016 at 9:05, Stefan P a scris:

Multumesc! O sa le incercam cu drag!

 

Ia sa te bagi la gratar si cand vii pe la mine! biggrin

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Weekendul trecut am profitat de vremea superbă pentru sfarsit de septembrie și am pus-o de o ieșire la Măgureni, in județul Prahova. 
      Prieteni, atmosferă frumoasă, cuminți și voie bună... așa că am ridicat ancora taman luni dimineață. 
      Sănătate maximă și ieșiri frumoase va doresc tuturor! 











    • Serban Ionut
      de Serban Ionut
      Perioada 15, 16, 17 martie .
      Iesire la munte offcamping sau camping amenajat.
      Cautam participanti.
      Zona Valcea, Brasov, Prahova, Arges.
      Cine cunoaste locatii asteptam sfaturi de campare .
      Hai in numar cat mai mare sa iesim. 
    • Lucian Pop
      de Lucian Pop
      Salutare,
      Mâine dimineața plecam spre mare eu si prietena. Nu avem un plan exact pentru locatie, planuim sa cautam pe drum. Aveti vreo sugestie? 
    • Radu Ghita
      de Radu Ghita
      Salutare prieteni!
       
      Vineri seara, dupa ora 20, primesc un apel de la colegul si prietenul nostru Marius Taximetristu' Manole:
      "- Salut, nea Radule! Sunt pe la kilometrul 30 pe A3 si merg catre Valea Cerbului. Ne adunam vreo 4 echipaje, vine si Nelu de la Fetesti.
      Ce faci, te bagi?"
      Dupa un scurt rationament in care am pus in balanta treaba ce o mai aveam de facut in ziua urmatoare versus dorinta de a lua o pauza de macar o zi , am dat raspunsul: Ok, dimineata sunt acolo!
       
      Asa am si facut. Doar ca, pana la plecare n-am mai avut stare. In jurul orei 4 dimineata, am legat rulota, am pus un minim necesar de apa, verificat functionare soba, verificat etc. etc.
      La sapte si jumatate eram in parcare la Metro pentru o sumara aprovizionare, apoi m-am intins la drum. Drumul liber pana la destinatie, iar din Busteni pana la locul de adunare parca nici gropile nu ma erau atat de multe si de adanci ca asta vara.
      Am ajuns, am coborat din masina si ne-am lasat prada emotiei revederii, imbratisari, pupaturi si strangeri de mana cu noii parteneri de ruloteala.
      La fata locului erau, de la stanga la dreapta: @Ionel Uruc si Codrina, Chivuta,   @Manole Marius
       

       
      si Virgil (tot de la Fetesti).
       

       
      Erau foarte prezenti  Stela si @Militoiu Ciprian, proaspeti forumisti, proaspeti posesori de rulota si la prima iesire cu rulota.
       

       
      Dupa o sumara dezbatere privind meniul zilei s-a mers si s-au facut cumparaturile necesare.
      In mod absolut firesc, am trecut la degustarea  licorilor bahice, ce ne inconjurau. O minunata tuica de caise Made by Uruc si o nu mai putin imbietoare tescovina de Floresti Mehedinti, uitata in beci si scoasa la lumina dupa ce au trecut peste ea cativa ani buni. Si servita cu masura
       
      WP_20171021_17_09_48_Pro.mp4
       
      Restul zilei l-am petrecut cu diverse activitati specifice intalnirilor de rulotisti: activitati administrativ gospodaresti, depanarea amintirilor legate de iesirile anterioare, servitul mesei, o mica plimbare, pregatirea lemnelor pentru focul in jurul caruia urma sa ne strangem catre seara. Totul intr-o atmosfera efervescenta, cu multe glume si multa veselie.
      Daca spui Marius Taximetristu', spui obligatoriu si  "cordon bleu" .
       

       

       
       
      Mai tarziu, doamnele au pregatit o ciorbita de pui cu bors, dreasa cu leustean din belsug si servita cu ardei iute. Codrina ne arata ca, in ceea ce priveste  pregatirea ciorbitei de pui, nu este admisa nicio eroare.
       

       
      Trecem la masa

       

       
      Spre seara, ne exersam un pic aptitudinile pentru supravietuire si aprindem focul utilizand asa ceva
       

       
      Mission accomplished!
       

       
       
      Se ineaca, mai apoi, o pastrama de oaie in bere.
       

       
      Si pentru ca tehnologia evolueaza necontenit, n-o mai cautam cu lumanarea ci cu lanterna.
       

       
      Virgil, dupa o metoda ancestrala pe care a refuzat sa o devoaleze, verifica temperatura optima a jarului pentru gratar!
       

       
      Treaba fiind  in regula, se pun bazele solide ale unui gratar
       

       

       
      Sa trecem la treaba!
       

       
      In jurul focului, inconjurati de noaptea friguroasa, ne aducem aminte cu drag de colegii cu care am petrecut clipe minunate, in alte iesiri.
       

       
      Ne amintim de fervoarea Crinei si de linistea filozofica a lui Petrica, de candoarea lui Petronel, de tocanita indelung mestesugita de glumele si cantecele lui @Dan Armeanu, de iepurele la ceaun al lui @Mugurel Vap Suilea si de pateuturile calde scoase din cuptor de sotia lui, de multi altii care ne-au facut sa fim bucurosi ca facem parte, alaturi de ei, din frumoasa familie forumrulote.ro
       

       
       

       
      II rog, pe cei pe care nu i-am mentionat nominal, sa ma ierte asigurandu-i in acelasi timp ca sunt la fel de apropiati sufletului meu, ca si cei mentionati mai devreme!
       
      Apoi, incet - incet, ne retragem in culcusurile noastre calde ca sa visam frumos despre prietenie.
      Dimineata fac un tur al taberei, incojurat de liniste si de aerul curat al padurii
       

       

       
      Am avut si paza asigurata, un ditamai "dulaul" imi arata una din schemele lui de karate
       

       
      Cam asta a mai ramas din focul de noapte
       

       
      Intr-un gest de mare prietenie si noblete, pentru ca anuntasem ca dimineata in jurul orei noua va trebui sa plec, acesti prieteni minunati au framantat in toiul noptii coca astfel incat sa creasca si sa fie gata dimineata devreme pentru gogosi. Sa ma pot bucura si eu de ele!
      Le multumesc tare mult pentru asta!
       

       
      Doina pregateste musdeiul de usturoi pentru langosi
       

       
      Pentru Chivuta, modelarea "din mana" a gogosilor, nu mai are niciun secret!

       
      Doina executa gogosi umplute cu branza si cascaval
       

       
      Uraaaaaa, avem gogosi!
       

       
       

       

       
      Facem fotografii pentru o cat mai buna aducere aminte, a clipelor minunate petrecute impreuna
       
       

       

       

       

       
      In final, o invitatie
       
      Gașca mea nu poate să stea liniștită
      Nici o clipă
      Hai și tu, dacă simți așa
      Vino-n gașca mea!
       
       
       
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.