Florin Smolnicki

Cât de departe este vara anului 2016?

25 postări în acest subiect de discuţie despre Cât de departe este vara anului 2016?

Cât de departe este vara anului 2016?

Florin Smolnicki

Dragi colegi,
Am început de pe acum să-mi fac planuri pentru vara acestui an. Sper să fiu sănătos și să pot face întreg acest parcurs, așa cum mi-am dorit și cum am visat.
Am observat că ar mai fi ceva colegi de prin țară care ar dori să ne întâlnim. Eu prezint aici, în principiu, planul meu de drum pentru concediu - total kilometri: în jur de 2000. Am uitat să menționez perioada de timp: după 15 iulie.
Dati click pe Traseu dorit
Ca să fiu bine înțeles vă spun că totul este orientativ, flexibil. Nimic nu e bătut în cuie. Și vă rog să nu uitați un detaliu extrem de important: nu voi fi singur, de capul meu   /.;  nevazut  askc  ;) ...  :laughing:.
Vă prezint câteva explicații.
Ce mă interesează în mod deosebit la acest traseu/circuit:

  1. Marea – doresc să merg numaidecât la Costinești. Cu toate că visez mereu la Mamaia sau Năvodari, circumstanțele mă îndreaptă ușor spre alte destinații:  Costinești. Explicația e simplă: cazarea e mai ieftină. Și apoi, în mod sigur mă voi deplasa de acolo cu mașina – așa cum am făcut-o de fiecare dată – și în alte stațiuni, inclusiv Mamaia.
  2. De la mare voi merge la Călărași să stau câteva zile în vizită la cumnatul meu. De aceea este trecut pe hartă și orașul Călărași.
  3. Următoarea destinație va fi Orșova, adică Dunărea la Cazane, Porțile de fier I (eventual II) etc. Îmi doresc din tot sufletul să merg și să vizitez una din cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa și cea mai mare de pe Dunăre. Păcat că nu mai există, altfel aș fi vizitat și insula Ada Kaleh.
  4. Băile Felix/ 1 Mai. Pentru ca întoarcerea de la mare și de la Cazanele Dunării să nu fie prea rapidă, directă sau plictisitoare, prefer să vin la Suceava prin Oradea.
    Rog colegii (din zonele amintite) să-mi dea sugestii despre orice obiectiv ce ar putea fi vizitat pe traseu sau în punctele enumerate. Mă interesează locuri, lucruri deosebite, locații off-camping unde să pot rămâne peste noapte, starea drumurilor, scurtături, totul. Cunosc drumul de la Suceava la mare, Călărași, București. Foarte utile ar fi pentru mine detaliile referitoare la drumuri, trasee, după București. De la București la Orșova ce îmi recomandați? Să merg prin Pitești - Craiova, sau să o iau mai prin sud, prin Alexandria - Caracal? Cum sunt drumurile de la București spre Orșova (ambele variante)? M-aș bucura, dacă ați răspunde cu bunăvoință la întrebările mele. Aștept cu nerăbdare și încântare sugestiile, sfaturile, ideile voastre. Mă voi bucura ENORM dacă mă voi întâlni cu unii dintre voi pe câmpiile patriei!
    În general, aș spune că acesta este traseul. Nu sunt 100 % sigur că îl voi și urma, dar, orientativ, cam acestea ar fi obiectivele pe care vreau să le vizitez în această vară. 

Dragi colegi, nu uitați: avem o țară minunată!

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

TEODOR

Lucrez la Portile de Fier I si obiectivul este pazit de jandarmi si camere video mai rau decat puscaria.Probabil ca noi suntem obisnuiti cu hidrocentrala pentru ca o vedem toata ziua.In 7 ani de cand lucrez aici nu am coborat decat o singura data la baza barajului( pe fundul Dunarii) si atunci am crezut ca mi se face rau, dar era de la trepidatiile produse.Eu de pe gemul biroului vad direct barajul, care este cam la 300 de metri.
Este intr-adevar o constructie interesanta, facuta cu sacrificiul a multor vieti. In schimb, pot sa te ajut sa vizitezi muzeul Portile de Fier. Ai multe de vazut si pe clisura Dunarii. Este o zona superba! Te rog sa ma cauti daca ajungi in zona, iar de campat in trafic sunt o gramada de pensiuni cu parcari, daca nu parchezi in curtea mea sa te duc sa-ti arat imprejurimile.
Cu mare drag as face asta pentru orice coleg care vrea sa cunoasca zona.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mircea
34 minute în urmă, Florin Smolnicki a scris:

Mă interesează locuri, lucruri deosebite, locații off-camping unde să pot rămâne peste noapte, starea drumurilor, scurtături, totul.

Sa inteleg ca intentionezi sa parcurgi acest traseu, de 2033km, cu casuta in spinare?:ascratch:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Foarte tare Florine...superok 
Anul asta mi-am propus si eu ceva asemanator...Vreau sa impart cele 19 zile de concediu din vara in 3 parti a cate 6-7 zile pentru 3 locatii off-camping, dintre care obligatoriu una din ele sa fie la mare, unde n-am ajuns in ultimii 2 ani...tamp 
Nu mi-am fixat inca un traseu, dar va fi unul tot asa de 1500-2000 km.../.;

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

@Florin Smolnicki

Laudabil "proiectul tau" pentru vara acestui an! Am mai scris si eu pe undeva colegilor "s-o punem" de o iesire in Romania, mai de durata in vara aceasta! Efectiv dupa 20 aprilie - 1 iunie, perioada cand am solicitat un bilet de familist la Vatra Dornei, Oficiului de Pensii,  dar inca nu am primit confirmarea, exclus din punctul meu de vedere, dar dupa sunt dispus si disponibil impreuna cu sotia sa participam la un astfel de "maraton cu rulota"! Mai putin Moldova care fiind la Vatra Dornei far de rulota dar cu masina, sper sa putem s-o revedem "cat de cat"!
Nu ca nu am merge si in Turcia, Grecia, Croatia, dar tot mai bine ma simt printre "ai mei", desi de multe ori "sunt cum sunt" ei! Si apoi pentru noi,  kilometrii sunt dubli decat pentru "bucurestenii nostri"! 
Turcia am vazut-o inclusiv pana in Ancara "cu bisnis", idem Croatia faceam "bisnis cu marfa" dupa revolutie, Grecia, chiar nu am fost nicicum!
Apropo, cum discutasem la telefon, sper sa ne intalnim atunci, este asa de aproape de tine Vatra Dornei, ca-mi vine sa plec pe acum jos, glumeam desigur!
Ca si locuri de campare nu-i o problema, sunt destule, nu trebuie dacat sa dai o cautare pe "goagle" vorba unuia, si afli tot ce vrei! Bunaoara: http://camping-romania.info/, ori aici; http://ro.camping.info/rom%C3%A2nia/campinguri, si inca in alte multe locuri!
Probabil putem sa ne intalnim/vedem la mare dupa care sa continuam impreuna, poate si cu alti colegi doritori! Acum ca tu te-ai fixat pe Costinesti, poate mai discutam, sunt destule locuri de campare pe acolo, sunt prezentate multe si aici pe forum dar si in alta parte!
Iar ca tu vrei a sta cateva zile la Calarasi, nu-i problema, ne putem reintalni si continua de la Herculane! Ca n-o fi "revelionul atunci" iar nu-i problema! Dar poate la anul vom fi  de revelion si unii dintre noi si acolo sau oriunde altundeva! Doamne ajuta!

Ca vrei sa vizitezi Turnu Severin cu hidrocentrala iar nu-i o problema, le vezi intr-o zi, mai adaugi acolo si Orsova unde mai este cate ceva de vazut si putem continua apoi! Te pot insotii si din Oradea/Felix spre Cluj, poate spre Mures/Sovata dupa care eu fac, cale-ntoarsa!

Asta e!
Numai de bine! nay

în urmă cu 17 ore, Fugulin Cristian a scris:

...dar ar fi un Ploiesti-Litoral-Delta-Ploiesti-Bucovina-Ploiesti-Zona Transilvaniei (voiam si eu spre Portile de Fier dar am inteles ca e drumul cam rau!). Vreau sa ma intorc la Ploiesti saptamanal pentru o zi de: spalat haine, realimentare cu mancare facuta acasa, etc...

..........................................................................................................................................................................................................................

Oriunde vei vrea, acum chiar  drumurile nu sunt rele, nationale vorbesc, ca n-oi fi "luand-o pe aratura"!
Cu revenirea la Ploiesti sa "speli haine" etc... chiar este "ilara" chestia! (suna a " eu nu pot/vreau" etc...) tamp Chiar crezi ca numai in Ploiesti gasesti mancare? Apropo, s-a scos de mult "cartela" in Romania,  bani si bunavointa sa fie!

Scuze! nay

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
TEODOR

hiDrumurile in zona sunt foarte bune, chiar si pe clisura Dunarii, si va asigur ca aveti ce sa vedeti, asa ca daca porniti spre Dunare luati-va o marja de cateva zile, ca nu va ajunge chiar o zi(adica nu e tica-taca) cum crede @Eugen.D, ca de altfel in oricare parte a frumoasei Romanii.E adevarat ca pe-aici nu se organizeaza seri dansante pentru pensionari, dar cu siguranta gasiti un salau de Dunare , de-l mananci cu tot cu oase.nay

Modificat de TEODOR

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David
On 05.01.2016 at 10:26, Adrian V. a scris:

@Florin Smolnicki
La Baile Felix nu iti recomand sa intri in camping pentru ca este mai scump decata ai sta la oricare dintre pensiunile din zona, si mai este si prost ca dotari , ambianta , amplasare. Poti in schimb , sa mergi 2km mai incolo la Baile 1Mai unde este cel putin un camping , preturile fiind la jumatate.

@Fugulin Cristian si @Eugen.D , eu zic sa mutati explicatiile voastre in privat. Fiecare sa-si faca traseul si sa-si organizeze timpul asa cum vrea.
Promit sa mut orice alta interventie care nu are legatura cu traseul propus de colegul Florin, cum desemenea voi muta orice comentariu-scuza de genul :"As veni DAR nu pot pentru ca bla-bla-bla...." . 

Asa este Adrian, in capmpigul din Felix, "parcarea de langa Apolo", pret 50 lei/zi + 10 lei curent (la 5 zile platite anticipat, a 6-a bonus), in schimb in 1 Mai, in camping privat 20 lei /zi + 5 lei curent, la fel si in campingul de la "bazinul cu valuri", dar acolo mai pretind inca 5 lei /masina, asta insa depinde de cum esti "de tare-n clanta"! :laughing:

Campingul privat 1mai:

12305634_956251787761207_48665779_n.jpg?

 

Dar si la "bazinul cu valuri":

12305486_956252131094506_880915446_n.jpg12312331_956252184427834_2038201068_n.jp12319285_956252807761105_1988491652_n.jp12312138_956252711094448_1538383080_n.jp12305534_956252821094437_1435031674_n.jp

Referitor la discutii/explicatii/motivari vis a vis de colegul Cristian hi!

Numai de bine!

Cert este ca eu doresc si sper totodata ca "ne vom unii traseele" in vara asta" cel putin cu Florin S! Mai vedem insa cine-i interesat!:ascratch:

Doamne ajuta!

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@TEODOR, să înțeleg că la Porțile de Fier I nu se poate intra? Eu am înțeles că se poate intra, dar cu grupuri mari, organizate.... Și eram atât de curios cum e înăuntru!
@Adrian V., mulțumesc pentru îndrumare.
@mircea, DAAAAA, vreau, încerc și sper să reușesc să fac un asemenea traseu. Am spus că îmi iubesc patria. Prefer să fac cu adevărat rulotism în România. Ce va mai fi, voi vedea. Boală grea și rulotitul!!! Te face numai să visezi, să visezi, să visezi. Vară, iarnă, nu contează.
@Eugen.D, mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce ai făcut cunoscut, atât mie, cât și colegilor. 

Văd totuși (cu tristețe), că foarte puțini s-au oferit să mai scrie câte ceva pentru a mă ajuta să-mi organizez cât mai bine traseul. Oare chiar am cerut să mi se pună la dispoziție secrete atât de mari? 

DRAGI COLEGI, eu locuiesc în Suceava. Dacă m-ar întreba cineva despre obiectivele turistice din Bucovina, județul Suceava, orașul Suceava și orașele mai mari din județul Suceava, aș ști cum să vă îndrum, aș ști unde să vă spun să campați la sigur, v-aș pune la dispoziție toate cunoștințele mele.
Dar, s-ar putea să fie încă prea departe vara anului 2016....
 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

@Florin Smolnicki, "niciodata sa nu spui niciodata" )|(

Mergem inainte!  superok

Tinem legatura, este inca devreme pentru a se hotara/programa concedii! Asteptam...vara.. /l:  .()|:smileys-camping:

Modificat de Eugen.D

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai Dura

Florin poate ne intalnim la mare in aceea perioada si daca se poate mergem si noi la Portile de fier si la Baile 1Mai.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
TEODOR

Ma voi interesa daca , in ce conditii , si cat anume din baraj se poate vizita si o sa va scriu. Muzeul Portilor de Fier stiu ca se poate vizita, dar nu mi s-a parut relevant.
Clisura Dunarii merita vazuta .
Voi reveni cu informatii.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai Dura

Ok  Teodor asteptam informatii

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
TEODOR

Chiar acum sun la cei de la Hidroelectrica sa ma informez

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
TEODOR

Am  intrebat si pot sa va dau un raspuns in cunostinta de cauza. Muzeul Portile de Fier se poate vizita de turisti, iar in cadrul acestei vizite acestia pot viziona , de la un balcon interior , sala masinilor (sala turbinelor). Pentru a calca efectiv cu piciorul in sala masinilor mi s-a spus ca trebuie aprobare speciala de la Hidroelectrica SA Bucuresti.

Totusi , se merita sa vedeti sala masinilor, pentru ca va puteti face o impresie despre acest gigant hidroenergetic. La intrarea in muzeu stiu ca este o parcare, deci nu trebuie sa campati neaparat pentru aceasta vizita, care nu cred ca poate dura mai mult de doua ore. Daca veniti in zona , puteti sa ma sunati si va voi ajuta cu tot ce pot. hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Ce noutăți mai aveți? Ce planuri v-ați făcut pentru vacanța mare, dacă veți parcurge măcar parțial acest traseu?
Cu ce detalii mă mai puteți ajuta pentru acest traseu?
Vă mulțumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mircea

Domnului Profesor @Florin Smolnicki cu dragoste! 
Pune mana pe soricel si capul la contributie :ascratch: si cauta pe internet, asa cum fac si eu, ce obiective turistice pot fi vizitate pe circuitul pe care ti l-ai ales. Nu astepta totul de-a gata.:laughing: Daca preocuparile tale se limiteaza la " unde voi dormi la noapte", eu zic ca ar trebui sa fie ultima din griji.

Spor la munca, pana vine primavara.hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

Eu ma voi duce de minivacanta de 1 mai si Pasti la Marea Neagra, cred ca in Vama sau la Corbu.

Iar in concediu de vara in Grecia.

Plecare pe 9 iulie dimineata devreme si intoarcerea cel mai tarziu pe 23 iulie.

Voi face un traseu "la placere" :)

Voi pleaca sambata 9 iulie dimineata din Bucuresti pe la ora 5:30 sau 6 si estimez ca pe la ora 14:00 voi fi la Camping Natura in Grecia, sunt 550 de km.

Ma voi opri direct in taverna pentru pranz si apoi direct pe plaje pentru baie si stat la soare pana pe la 8 seara. Apoi activitati in jurul rulotei :laughing:

Daca imi place plaja si apa poate mai stau o zi, daca nu plec a doua zi pana la urmatorul camping la maxim 2, 5 ore de condus, ca sa nu obosim si nici sa nu pierdem vremea pe drum.

In principiu o voi lua pe soseaua de coasta care merge spre nordul lui Halkidiki si unde gasesc o plaje si o apa cat mai frumoasa ma opresc. Voi sta si acolo maxim 2 zile si apoi ma voi indrepta spre tarmul de vest al Greciei de la Marea Ionica, cam in zona lui Corfu;

In functie de cum ma voi documenta poate trec pe Corfu, daca nu o i-au pe coasta spre Lefkada care e superba din punct de vedere al plajelor si apei; se trece pe pod peste ea, nu e nevoie de feribot. Aici voi sta mai mult.

Apoi poate ma mai misc pe undeva inca nu m-am hotarat si nu m-am documentat complet. Eu caut plaje frumoase cu apa frumoasa si cat mai salbatice, nu imi plac plajele comerciale cu sezlonguri si umbrelute.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adi Enache

Cam la acelasi treseu ma gandisem si eu dar vreau sa plec imediat ce incepe vacanta (25 iunie).

Camping Desimi(Lefkada) are rewiew-uri bune. Mai ales ca sunt trasee foarte faine de facut cu barca.

Daca are cineva mai multe informatii despre campingurile din Lefkada il rog sa posteze.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mircea

@traianm, pune si tu telefonul tau in semnatura, sau de-mi un sms ca sa te pot contacta. Cine stie, poate vin si eu cu tine in Grecia, daca esti de acord!:ascratch:hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Constantin Stanciu
On 1/4/2016 at 15:09, Florin Smolnicki a scris:

Dragi colegi,
Am început de pe acum să-mi fac planuri pentru vara acestui an. Sper să fiu sănătos și să pot face întreg acest parcurs, așa cum mi-am dorit și cum am visat.
Am observat că ar mai fi ceva colegi de prin țară care ar dori să ne întâlnim. Eu prezint aici, în principiu, planul meu de drum pentru concediu - total kilometri: în jur de 2000. Am uitat să menționez perioada de timp: după 15 iulie.
Dati click pe Traseu dorit

Buna seara!

Parerea mea este ca pierzi ceva deosebit din acest traseu.

De la Orsova sa mergi pe malul Dunarii pana la Moldova Noua si mai departe la Timisoara pe traseul ales, este o propunere, alegerea este a ta.

Distractie placuta si sa nu uiti sa ne postezi si pozele mai interesante.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

@mircea oricine poate sa vina. Cand ajungem acolo in functie de placerile si bugetul fiecaruia, fiecare va face ce ii place. Eu estimez ca vor fi aprox. 3000 de km dus-intors traseul pe care il voi face eu, insa cate zile voi sta , si unde voi decide ad hoc in functie de frumusetea locurilor.

Voi schita un traseu si puncte de interes pana atunci, ca sa nu plec nepregatit la drum.

Modificat de Adrian V.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniela Lung

Buna ziua,

Chiar dacă e un topic deschis in 2016, ma gandesc sa scriu tot aici in 2019 :)

Noi suntem cu rulota in Camping S, Navodari si sâmbătă dorim sa plecam înspre Clisura Dunării-apoi Sarmizegetusa. Problema e ca pana la Clisura Dunarii trebuie sa impartim traseul in doua, avem si copiii cu noi.

Pe ce traseu ne recomandati sa mergem din Navodari spre Clisura Dunarii?

Unde ne îndrumați să campam pe la jumătatea drumului? deoarece eu nu am gasit camping in zona Pitesti-Slatina-Craiova, etc.

În zona Clisura Dunarii am văzut pe google camping Mala parca, ati fost acolo, e ok?

Mentionez ca nu avem nevoie de conectare la curent electric, avem panouri solare. 

Multumesc frumos pentru sfaturi si va atașez o poza din camping S care e foarte linistit in perioada asta :)

1568279262050758101447704195603.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Visan

Eu am plecat dinspre București către camping Mala, deci un drum mai scurt cu aproximativ 240 km (4 ore) iar în drum spre Cazane ne-am oprit pentru o noapte la Plaja Cetate. Este un loc foarte frumos cu pădure și nisip fin pe malul Dunării, loc de care mitocanii își bat joc lăsând gunoaie peste tot și aprinzând focul chiar si la 2 m de urma predecesorului grătar. Despre camping Mala pot să vă spun ca este ok, curat,  și cu personal serviabil, având tarife mai mult decât decente (50 de lei 2 adulți și 2 copii rulotă cu curent inclus). Pe 10 august când am fost acolo campingul era suprapopulat fapt ce ducea la formarea de cozi la toalete. Nu cred că mai este cazul acum. Pe Digi nu aveam nici date mobile nici semnal gsm. Vacanță frumoasă.

IMG_20190815_202112_1.jpg

IMG_20190813_210154.jpg

IMG_20190813_210338_1.jpg

IMG_20190813_210141.jpg

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

Vara lui 2016 e foarte departe! Atât de departe că nu se mai poate ajunge la ea.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.