• Conţinut similar

    • George Bufilian
      de George Bufilian
      Va salut dragi colegi,
      N-am mai scris de multa vreme pe-aici, dar sunt convins ca cei tineri (si cu siguranta cei care-s la a doua tinerete) care au cel putin doi copii vor intelege de ce.
       
      In primul rand imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea corespunzatoare, dar am atat de multe de intrebat si de aflat incat mi-ar fi foarte greu sa dezvolt thread-uri separate.
      Daca veti constata ca as contraveni vreunei sectiuni din conduita, rog atrageti-mi atentia si ma voi conforma.
       
      Dupa un an si un pic de_detinere a rulotei pe care v-o prezentam in topic-ul "Despre Rulota Mea" (depozitata la terenul la care mai facem gratare la sfarsit de saptamana) am reusit sa finalizam acoperisul si s-o pastram ferita de ploaie si intemperii verticale. Oricum e infiltrata sus, bani sa schimb placajele n-am acum, asa ca mergem inainte. Macar sa stagnez infiltratiile daca reusesc, e bine.
      Finalizand cu reparatiile capitale la mobilier si ce mai ardea pe-acolo, am zis sa incercam sa renuntam la WC-ul si pompa din curte (mai ales nevasta-mea, ea e fan confort, pe mine nu m-ar fi deranjat) si sa trecem la instalatia interioara,  ca doar de-aia platim atatia ani la ea.
       
      Problemele actuale si lucrurile pe care nu le inteleg sunt:
       
      1) Am bulit instalatia de 12V. Nu stiu cum s-a intamplat, a mers perfect cam un an, dar de Sambata nu mai functioneaza casetofonul, nu mai porneste frigiderul (probabil verifica 12V inainte de a trece pe 220V) si nici spot-urile la 12V.
      - unde sa ma uit dupa sigurante ? Sus deasupra usii sunt doua chestii cu sigurante, dar am doar ceva valori in Amperi, nu vad si tensiune. La panoul principal din dulap totul e sus.
      - rog tineti in calcul ca rulotei ii lipseste redresorul care incarca bateria (oricum bateria o depozitez in alta parte, o folosesc strict "on the fly"), nu stiu cat de important e acest aspect, ca un an n-am avut probleme cu instalatia.
      - neoane, aer conditionat, incalzirea merg in schimb ceas.
       
      2) Pentru ce foloseste orificiul de admisie de deasupra casetei WC-ului ? Se deschide o clapita si acolo pot turna apa cu un furtun intr-o gaura generoasa, mi s-a zis initial de catre cel de la care am cumparat-o ca "asa se spala WC-ul" dar apa pe care o bag acolo nu curge in WC, ci o cantitate mica se prelinge chiar pe sub el, pe dusumea. 
      a) unde verific pe unde curge, ma gandesc ca nu e in regula, unde trebuie sa pun silicon, etc. Se poate demonta WC-ul ?
      b) indiferent cata apa as pune, repet, nu curge nicaieri, doar daca scot un dopulet mic de pe langa caseta WC-ului (parte integrata in sasiu) pe acolo se scurge afara. Iese doar apa curata, de ce sa zic.
      c) acum realizez ca poate sunt eu destept si de fapt apa de acolo se strange in bazinul din care WC-ul isi absoarbe apa pentru tras (marturisesc ca n-am actionat tragerea apei, acum realizez :( ).
       
      3) Cam ce capacitate are acea caseta care este sub compartimentul WC ? Cam la cate "trageri de apa" trebuie deversata ? Ce se intampla cand uit sa deversez si se umple peste capacitate ?
      a) cum se scoate ? (eu am apasat release-ul din spate jos dar ceva nu-i da voie sa iasa. Mi-e frica sa trag mai tare ca sa nu cumva sa raman cu ceva in mana.... sau mai rau, imprastiat pe fatza)
      b) ce fel de bio-activatori sau substante necesare sa cumpar si de unde si care sunt proportiile de folosire ?
      c) ce electronica este implicata la caseta de acumulare? Vad o pereche de cabluri subtiri si o siguranta de 3A.
      d) acel tub cu capac galbel de deasupra casetei faciliteaza cumva functionarea in regim de "fosa septica" ? Adica daca eu acolo conectez o tubulatura catre canalizare, solidul va ramane in caseta si ceea ce este lichid va trece in canal, fiind nevoit sa golesc caseta mult mai rar ?
       
       
      4) In camping daca folosesti chiuvetele si dusul apa curge sub rulota ? La toata lumea ?
      Spre marea mea uimire constat ca fiecare utilitate cu apa (cele doua chiuvete si cabina de dush) evacueaza apa pe tevi individuale de aproximativ 1 tzol si nu printr-una singura. Asta mi se pare chiar incredibil.
      - in primul rand poate mirosi, vorba aia, sunt laturi;
      - apoi pot inunda vecinii, daca se spala cineva prea mult si prea des.
      a) inafara de cumpararea unei cadite foarte late si de maxim 30cm inaltime pe care s-o deversez la intervale regulate, exista vreo alta alternativa de a evacua apa reziduala ?
      b) merita sa tai prinderile de metal care ataseaza tevile de rulota chiar pe capete ? Ca n-au lasat si ei macar un 2cm inafara pentru a prinde un furtun ceva si a conecta la o oarecare canalizare.
       
      5) Admisia de apa am inteles ca se face automat ? 
      a) dupa ce repar partea de 12V, daca eu conectez pompa din poza la panoul prezentat si o submersez intr-un butoi, ea singura va trage pana cand simte ca s-a umplut instalatia? 
      b) e necesara vreo aerisire ?
      c) pot cumpara un butoi curat normal sau imi trebuie acel waterhog englezesc care vad ca e 100E la SH ?
       
      6) Care sunt pericolele la care se supun incepatorii amatori precum eu cand vor sa initieze circuitul de apa ? 
      Imi imaginez ca pompa trebuie sa fie bine submersata ca daca iese din apa in timp ce trage se poate arde, dar mai e ceva de tinut minte ? La care sa am grija ?
      ...gen sa incarc mai putin, sa opresc pompa manual, sa ma uit dupa posibile lipse de etanseitate, sa nu ma inund, etc.
       
      Alte sfaturi si idei daca aveti (exceptie "George, scrie mai putin ca ne doare capul de cat am citit", imi place sa fiu exhaustiv in exprimare), vor fi apreciate.
       
       
      Va multumesc anticipat si va las cu pozele in caz ca scriptic nu v-am lamurit indeajuns.
      Nu in ultimul rand va multumesc pentru rabdarea de a ma asculta vizual.
       
       
       
       
       
       
       










    • Damian Bogdan
      de Damian Bogdan
      Salutare,
      A venit momentul sa trecem la alt nivel... chiar si dupa un an.
      Rulota Bailey Pageant Imperial, an de fabricatie 2002
      Inmatriculata.
      Fara infiltratii.
      Dotari:
      - Cupla anti-balans;
      - Mover;
      - Aer conditionat 9000 Btu cu unitate exterioara;
      - Panou solar 180W;
      - Baterie noua Sorgeti AGM, achizitionata in 2018, 140 Ah;
      - Invertor 12V - 220V 1000W, achizitie 2018;
      - Cort complet;
      - Frigider perfect functional 12V/220V/Gaz;
      - Incalzire Truma 220V/Gaz cu ventilatie in toate incaperile;
      - Boiler Truma 12V/220V/Gaz;
      - Radio cu Bluetooth, boxe Falcon;
      - Prize europene, mufa 12v si USB;
      - Iluminat pe becuri led, consum redus
      - Plase tantari si jaluzele reflectorizante la toate geamurile;
      - 2 trape superioare, una cu ventilatie 3 viteze;
      - WC cu golire exterioara;
      - Cabina de dus;
      - Bidon apa curata 40l, bidon ape reziduale;
      - Prelata cu acoperire completa pentru iarna.
      - Mufa dubla pentru cuplare la masina;
      - Furtun cuplare la apa curenta, pompa apa.
      Rulota se prezinta in stare perfecta de functionare, utilizata de 4 ori in ultimile 12 luni.
      Se preda cu testare completa, mai multe poze in privat.
      Pret usor negociabil.
       








    • Bojoaga Theodor
      de Bojoaga Theodor
      Buna ziua.
       
      Problema este in felul urmator: conectez bateria la regulator , conectez panou solar la regulator ... Pe ecranul regulatorului imi arata ca panoul incarca bateria , dar dupa o perioada bateria este moarta , iar ecranul stins ! 
      Vi s-a mai intamplat ? Ce ar trebui sa verific?
      Multumesc anticipat !
    • Mihnea Marinescu
      de Mihnea Marinescu
      Salutare din nou
      Asa cum am scris in prezentare m-am ales cu o batranica din 1991 care inca se tine bine dar cum urmeaza s-o folosesc permanent in urmatoarele 3 luni m-am gandit sa-i verific instalatia de incalzire. 
      Ce am constatat a fost ca pornind tot sistemul gazul nu ajungea in soba. 
      M-am bagat sub ea si am descoperit ca aceasta piesa Junker (nu stiu cum se numeste) nu permite gazului sa ajunga la scanteie. 
      Am scos-o si instalatia functioneaza perfect dar nu vreau s-o folosesc asa. 
      Ma poate indruma cineva catre un service in zona Brasov (daca există)  sa fac o revizie sau macar sa ma lamureasca de ce aceasta piesa nu deschide si cine imi poate vinde o eventual una noua s-o înlocuiesc. 
      Atasez poze pentru suportul vizual
       
      Taietura sub rulota cred ca a fost facuta de cineva intr-o stare avansata de ebrietate...oare sa ma chinui sa reconstruiesc pe langa soba (se incinge zona respectiva?) 
       






    • Cristian A
      de Cristian A
       
         Am cumparat de la un magazin auto o priza pe 13 pini (identica cu cea care e pe masina) si am facut urmatoarele conexiuni: 1. iesire panou fotovoltaic (mufe rapide) - intrare regulator (care are o rigleta cu suruburi), cablu de 7-8 m lungime;   2. iesire regulator - priza 13 pini cablu 1 m lungime. Am folosit cablu in invelis de cauciuc de 2 x 1, 5, rezista la soare sau frig.     La priza auto am legat cele doua fire: plusul pe pinul 9 si minusul pe pinul 13.   Este valabil pe multe rulote, inclusiv Weinsberg ca si a mea.     Se poate si masura:  se pune pe priza rulotei de 13 pini aparatul de masura intre pinii 9 si 13 sau 10 si 12 si unde sunt aproximativ 12 V acolo e legat acumulatorul. Cand am timp, mai pe la sfarsitul saptamanii, fac si niste poze.  Avantajul cu priza pe 13 pini e ca nu mai dai gauri prin rulota, poti conecta unul sau mai multe panouri, redresor auto pentru incarcare etc.
        Pe viitor (cand o sa am o priza de 12V de exterior) o sa pun regulatorul, in pozitie fixa, in porbagajul rulotei (unde sunt si buteliile), cablurile le pozez pe protap, unde o sa pun cu suruburi priza pe 13 pini si o priza de 12 V de exterior.        Panoul de va conecta prin intermediul prizei de 12V, iar acumulatorul prin cea de 13 pini.
      Legaturi panou solar.pdf
      Schita legatura panou.pdf
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.