Drinovan Ovidiu

Lacul Buhui-jud.CS

7 postări în acest subiect de discuţie despre Lacul Buhui-jud.CS

Lacul Buhui-jud.CS

Drinovan Ovidiu

 La lacul Buhui se poate ajunge facand stanga in apropiere de iesirea din Anina (exista indicator), apoi se merge circa 4 km pe un drum de piatra.

Drumul urca si apoi coboara spre lac! O problema poate aparea la intoarcere, cand trebuie sa urcati  o panta care incepe  la cativa metri dupa ce ati trecut de lac! Eu am reusit fara probleme avand cauciucurile bune si pietrisul de pe drum a fost uscat! Drumul are doar un sens de mers si pe alocuri mai sunt portiuni pe unde incap 2 masini!

Inainte de a ajunge la lac, va puteti opri la cabana Buhui, unde pe partea dreapta se pot vizita cerbul si  caprioara,

 Cand va ve-ti apropia de lac la un moment dat, va trebui sa faceti dreapta si sa treceti pe baraj (nu e asa mare seamana cu un pod).Dupa ce ati trecut mai mergeti 100 m si ati ajuns la locul de campare, unde il veti putea gasi ca ghid pe domnul Nicu de la ocolul silvic.El face din placere ca locul acela sa arate curat aranjat pentru toti cei ce doresc sa vina! Daca timpul ii permite puteti sa-l rugati sa mergeti la o plimbare cu barca pe lac.

 Eu am campat langa terenul de fotbal, unde pe weekend vin localnici si joaca fotbal (atentie la geamuri) si tot pe weekend galagia e ceva normal de la motoare fara toba, pana la tineri care nu dorm toata noaptea!)|( Dar in cursul saptamani e cel mai bine, daca doriti liniste./.;

 Mai sus pe drum la 50 m de ocolul silvic exista si un izvor!

  Ca obiective turistice, puteti vizita intrarea in pestera Buhui si pe urma grota Buhui. La ambele obiective se ajunge mergand de la  baraj in dreapta, sau cum ati venit, tot drept pe un drum forestier.

  Intrarea si una dintre iesirile si pestera (grota Buhui) nu au nici un  indicator din drum pentru orientare! Eu am avut noroc ca era un grup de speologi ce tocmai intrau in pestera si la grota erau masinile lor parcate si un domn ce pazea lucrurile.

  Daca ajungeti in acest loc, va doresc o campare placuta!

jyBUucY.jpg

l2Ra4zL.jpg

gH5qYNi.jpg

Q5Nzxv5.jpg

wEvzMGn.jpg

7SgOmA0.jpg

3UmVxIQ.jpg

xugfyPu.jpg

WQMsTMn.jpg

qucmURH.jpg

24FeroR.jpg

nBOeb15.jpg

Z5ARGmt.jpg

YaLBqCG.jpg

Km3Ze8N.jpg

hb3HY0o.jpg

SoOkbWm.jpg

9zHky8B.jpg

RhIi6Pb.jpg

aW5UEeU.jpg

FSXt0uc.jpg

Iq2d4wM.jpg

FLrcYNz.jpg

0ngzH8K.jpg

p08LVkb.jpg

bqbIdlm.jpg

eKkvsQr.jpg

C6ywlg1.jpg

h6x4SZz.jpg

h4YNpjp.jpg

ycuYdtf.jpg

MUnjMY0.jpg

pTug6KJ.jpgA5ylIL1.jpgUhYrW0Z.jpg

8OU534J.jpg

sIhZYL2.jpg

lxEaezJ.jpg

G3uYTH4.jpg

HX9ErjR.jpg

Nu uitati sa pastrati curatenia oriunde mergeti pentru a se bucura si altii de locurile pe unde ati umblat! Ovidiu...

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Costica V.

Felicitari! Frumoasa prezentare, frumoase poze!!!    superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Scuze abia acum am vazut topicul! tamp

Faine locuri, faina prezentare! Felicitari! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan Ionut

Super locatia!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Din pacate, abia acum am vazut acest topic...:default_doh:

Felicitari si multumim ca faci cunoscute aceste locuri minunate si ca impartasesti cu noi cate ceva din vacantele tale frumoase! :bravo:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu

Si eu...       Pot mentiona faptul ca acest lac este una dintre cele mai vechi acumulari de apa, create artificial in Romania, prin zagazuirea cu baraj a apelor (pâ)raului Buhui (local i se mai zice si Bohui) care vine din subteran prin galeria principala a pesterii cu acelasi nume. O parte din lac se afla in subteran (iesirea din pestera aflata in apa). Acumularea de apa este destinata localitatilor Anina - Steierdorf. Lucrarea a fost realizata la cumpana dintre secolele XIX si XX. Este locul pe care il vizitam (destul de des) in copilarie si la care ajungeam pe drumul forestier ce porneste de la Valiug-Crivaia. Cateodata, incursiunea avea loc si pe calea ferata ingusta (demolata inca de prin anii '60) care pornea din Resita spre mina Secu (nu era inca construit barajul), spre Anina. Linia trecea prin fata intrarii in pestera Comarnic. Mijlocul de transport era o drezina Pobeda.    Amintiri...

 

     Multumesc colegului @Drinovan Ovidiu pentru dezvaluirea frumusetilor Banatului.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Marius Negru
      de Marius Negru
      Salutare tuturor. As vrea sa ajung in zona Alba Iulia pentru 2 nopti si sa ma campez off camping. Apoi vreau sa merg in Maramures fara rulota. Daca este vreun coleg prin zona unde sa pot lasa rulota in siguranta 3-4 zile, v-as fi recunoscator. Va multumesc pentru orice sfat. 
    • Iulian Ene
      de Iulian Ene
      Salutare!
       
      Sunt un mare iubitor al plimbarilor in Romania, in special pe bicicleta. De data aceasta, am decis ca bicicletele sa le punem pe o rulota si sa plecam o saptamana prin frumoasa noastra tara.
      Deocamdata, am inchiriat o rulota cu care, in premiera, voi pleca timp de o saptamana prin Romania, in zona muntilor Banatului, Retezat, Orastiei, Defileul Dunarii, mai exact traseul ar fi Bucuresti - Petrosani - Sarmizegetusa - Hateg - Muntele Mic - Poiana Marului - TransSemenic - Resita - Oravita - Moldova Noua - Drobeta-Turnu Severin - Ponoarele - Bucuresti.
      Dupa aceasta experienta, ma gandesc si la varianta de a cumpara o autorulota.
      Am citit cam ce trebuie stiut la prima experienta de genul acesta.
      Ceea ce m-ar interesa acum ar fi daca pe traseul sus-mentionat, puteti sa imi recomandati locuri unde am putea campa peste noapte fara probleme. Si apropo de probleme, poti ramane cu autorulota peste noapte, in orice loc cu indicator de parcare, fara sa te trezesti cu vreo amenda? Multumesc frumos!
    • Ene Rica
      de Ene Rica
      Buna ziua, ne propunem sa ajungem in acest week-end in Brasov sau in apropiere. Dificultatea este reprezentata de oferta de locuri de campare pentru aceasta perioada a anului. Ne poate ajuta cineva cu informatii vis-a-vis de un loc de campare (autorulota)? Multumim frumos! Toate cele bune!
    • Marius Negru
      de Marius Negru
      Pentru ca toata lumea intreaba aici despre campinguri din diverse zone, m-am gandit sa atasez o lista cu campingurile autorizate de Ministerul Turismului. Lista este ordonata pe judete pentru a fi mai usor de cautat. Atasez un format excel editabil pentru cine vrea sa il descarce si sa il modifice dar si un pdf ce nu va putea fi modificat pentru cei ce vor doar sa consulte aceasta lista oricand nemodificata. 
       
      Campinguri autorizate.pdf
      Campinguri autorizate.xlsx
    • Ionita Constantin
      de Ionita Constantin
      Salut prieteni, am tot citit pe forum despre campari off, dar nu m-am lamurit .Ce vreau sa va spun, am fost in vacanta in luna septembrie in insula Corfu si intre plaja si Marina Corfu Govia in fiecare zi erau parcate autorulote, vanuri si alte msini amenajate pt dormit.Masini grecesti, croate, unguresti.Foloseau dusurile de la plaja, nu i-a deranjat nimeni, nu plateau nici o taxa.
      Pentru cei interesati, Corfu, Marina Gouvia, cand se termina gardul de la marina si incepe plaja.
      Eu am stat la hotel, dar cum vreau sa iau o autorulota m-a interesat aspectul acesta
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.