Vlad .S

Zile de vara la Vadu, off-camping

40 postări în acest subiect de discuţie despre Zile de vara la Vadu, off-camping

Zile de vara la Vadu, off-camping

Vlad .S

Buna dimineata.

Deschid acest topic in speranta ca exista "consumatori" de Vadu pe aici, cu gandul ca ne putem regasi si pe acolo, nu numai aici.

Incepand cu 1 iulie, cu voia Domnului, intentionez sa ma mut pe plaja.  )|/ La Vadu.  /ll Cu rulota, sotie, copii si tot tacamul. Pentru vreo 3 saptamani. Daca sunteti prin zona........pastrez ceva la rece. xll

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Laurentiu

Este permisa camparea la Vadu ? Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad .S

Legea spune ca in RBDD nu este permisa camparea decat in zonele amenajate. Zone amenajate insa nu exista.

Accesul, este de asemenea permis doar pe baza de legitimatie/permis de intrare in RBDD atat ptr persoane cat si pentru autoturisme.

Daca intri pe site-ul RBDD gasesti specificat ce taxe trebuie platite si unde.

Camparea pe plaja (adica nisip, dupa dunele cu urme de vegetatie) este strict interzisa!!! Cu permis sau fara!

Dar pe zona de drum si de vegetatie permisul despre care vorbeam iti ofera acces.

Cu siguranta vor veni inspectorii de la RBDD. Au venit si anul trecut, cand am stat 10 zile, cu cortul. Pentru rulota unor prieteni amenda a fost 100 de lei, (parca; oricum, ideea e ca nu aveau nici un fel de permis la momentul respectiv), iar cortul trebuia ridicat de pe plaja.

Atata timp cat este curat langa rulota, cos de gunoi si pe plaja te intinzi doar cu un sezlong/prosop si o umbrela, nu cred ca vor fi probleme.

Daca se schimba ceva si aflu, va anunt pe toti.

Eu oricum ma duc si om vedea acolo ce se intampla.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Barac Catalin

Buna ziua, am citit despre campare off:Restrangeri severe ale zonelor de campare in Delta Dunarii 2015

Legat de zonele de campare in Delta Dunarii pentru pescarii sportivi in anul 2015, guvernatorul RBDD, domnul Lucian Simion precizeaza pe blogul sau urmatoarele: 

"Pregatim deja cererea de finantare pentru un proiect integrat prin Programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime (prin ITI Tulcea) privind „Locurile pentru pescuit de agrement si de campare pe intreg teritoriul deltaic, transferate in administrarea entitatilor publice locale cu dotarile corespunzatoare si conditiile impuse prin autorizatia de mediu eliberata de ARBDD".

Pana la definitivarea acestui proiect, in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii instalarea corturilor este permisa numai in locurile de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare.

Conform datelor publicate pe site-ul ARBDD, locatiile autorizate in anul 2015 pe teritoriul Rezervatiei Delta Dunarii unde este posibila atat cazarea la casute, vile si bungalouri, cat si camparea sunt:

Camping Delfinul - Sfantu Gheorghe. 0240546896

Camping Campoeuroclub - Partizani. 0740306618

Hostel pentru tineret Sulina - Sulina, Strada a II-a, nr.1. 0744751975

De asemenea va precizam si locatiile autorizate care ofera cazare doar la vile, casute si cabane:

Sat de vacanta "La Eden" - Gura Portitei. 0723527510 / 0740084084

Complexul turistic Tatanir – Chilia. 0788383779

Menţionăm că în conformitate cu art. 12, pct. 11 din Legea nr. 82/1993 privind înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu HG 341/2002, camparea în zone neautorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă de la 130 RON la 400 RON pentru persoanele fizice şi de la 170 RON la 500 RON pentru persoanele juridice.

Cu alte cuvinte, ARBDD functioneaza ca agent de publicitate si turism in favoarea catorva pensiuni private, pe care le indica nominal si cu date de contact, ca fiind singurele autorizate. Dar este greu de crezut ca toti pescarii sportivi veniti sa-si caute un loc de campare în Delta Dunarii se vor inghesui în doar cele cinci puncte fixe mentionate. Asta probabil va duce la sporirea numarului de barci si a motoarelor, care pot face mai mult rau decat asezarea corturilor în locuri oricum traditionale de campare. Un studiu de impact în acest sens ar fi fost binevenit.

Sursa

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Laurentiu

Ca pescar, este de neeaceptat sa te duci la pescuit in "tarc". Ma duc in Delta Dunarii de copil. Ar trebuii sa ii vada mai intai pe braconieri, pe cei cu curentul, cu plase monofilament.

In acest caz, avand in vedere ca ne indica unde sa mergem (pensiuni, hoteluri), pentru ce mai incaseaza taxele (acces auto, acces persoane) ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad .S

Buna seara.

Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva, dar am promis ca revin cu detalii.

Am fost, asa cum ne propusesem, la Vadu. Cu rulota si tot familionul, 3 saptamani, off camping. Abia ne-am intors saptamana trecuta. Vreme excelenta, lume putina, ma rog, aproape pustiu (ceva mai aglomerat in week-end, asta insemnand ca aveam "vecini de cearceaf" pe la 50 de metri ... :D)

Cei de la rezervatie au trecut de 2 ori in perioada asta, in week-end, in control. Au avut de discutat cu cei care erau campati pe plaja, in sensul ca le-au dat de ales: ori se muta dupa duna de nisip (cei care merg la Vadu stiu despre ce vb) ori pleaca acasa. Eventual cu escorta de jandarmi. Si cu amenda. Pe noi nu ne-a intrebat nimeni de sanatate, nu stiu daca pentru ca am platit accesul cu masina si permisele pentru noi, adultii sau pentru ca eram cuminti, asezati in banca noastra, dupa duna de nisip.

In concluzie, iubitorilor de Vadu, daca sunteti in continuare civilizati si curati si respectati cele cateva reguli, cred ca puteti merge linistiti.

Vacante frumoase va doresc si seara buna!

 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai Petrachioiu

Daca ne puneai si cateva poze poate ne convingeai cumva.

Am si eu cateva nelamuriri , vis-a-vis de locatia asta :

1. de unde iei apa pentru spalat ?

2. unde versi bazinul de la WC?

3. unde duci gunoiul ?

4. vreo statie de alimentare cu carburanti in zona ? asta in ideea in care vrei sa folosesti un generator care din cand in cand trebuie sa-l mai si alimentezi cu benzina 

Salut

De 4 ani si eu merg la vadu ( nu cu rulota ) dar iti pot raspunde eu la aceste intrebari

1. apa poti lua din sat aproximativ 4 km ( depinde unde campezi )

2 .la intrebarea asta nu stiu daca pot raspunde exact nu am fost cu rulota acolo dar cred ca se gaseste

3. la iesirea din sat catre plaja sunt vreo 5 tomberoane de gunoi ...acolo se poate lasa gunoiul sau cel putin noi acolo il lasam fara sa zica cineva ceva

4 .statie de alimentare este in navodari la aprozimativ 20 km..acolo find si un lidl pt aprovizionare

 

Oricum zona este super frumoasa ( sincer pt asta am luat rulota ).

Am atasat o poza cu locatia

Daca cei care au fost acolo cu rulota au gasit alte variante mai bune la intrebarile de mai sus ..ar fi bine sa ma contrazica biggrin

IMGP8286 (Custom).JPG

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Adrian, pana nu incerci nu zice nu. Si noi am zis la fel pana am incercat anul trecut la Corbu. E adevarat ca am stat doar 3 zile, dar a fost minunat sa iti bata briza direct in rulota si sa auzi valurile seara la culcare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Emil Naghi

Ani de zile, de cateva ori pe vara, am batut si Corbu si Vadu.

Sentimentul pe care-l ai dimineata este fantastic, apa curata, linistea desavarsita si cand doar tipatul unui pescarus mai despica vazduhul iti dai seama defapt cat de liniste este, nu auzi decat valurile marii.

Seara la lumina lunii sa stai si sa te uiti in valuri, este ceva hipnotic aproape, este desavarsit. Numai cine nu a fost nu stie ce despre ce se vorbeste aici.

Cu alte si putine cuvinte se poate descrie asa: Este altceva !!! NU este camping, NU este pentru toata lumea, acolo nu trebuie sa iti faci griji si necazuri,  ganduri d-astea lumesti referitoare le tot felul de mici neajunsuri ale vietii, acolo este Vadu.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad .S

Ziua buna!

Mihai, ca varianta/completare la raspunsurile tale:

2. Rezervorul, in cazul nostru (am avut solutie complet biodegradabila) a fost golit dincolo de drumul de acces, in gropi sapate de noi special pentru asta si apoi astupate la loc.

4. Carburant se mai poate cumpara si din Sacele (din Corbu, venind spre Vadu, in intersectia unde trebuie sa faci dreapta spre Vadu mergi inainte si la vreo 6 km este Sacele). Este o varianta pe care am descoperit-o anul acesta. :D

Emil, ai pus punctul pe I. Intr-adevar, Vadu e .... Vadu. Desi in week-end incepe sa semene a Eforie... Dar dupa parerea mea, Vadu nu e destinatie de week-end. Si nu, NU este pentru toata lumea. Dar asta credem noi. 

Oricum, cu toate parerile pro si contra, noi ramanem fideli, atat ideii de Vadu cat si ideii de off-camping (cel putin in Romania). Si mai dam o tura de vreo saptamana - 10 zile prin Septembrie. :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

Salutare

Doar ca sunt din Constanta , dati-mi voie sa adaug, asa cum am zis si in postarea ulterioara Capinguri NU va mai aventurati pe plaje cu masini si rulote.O faceti pe riscul vostru -amenzi si cearta cu toti meltenii ! Bineinteles..fiecare este liber sa faca ce vrea.
Dar plajele Corbu+ Vadu, fac parte din biosfera deltei Dunarii .
Anul trecut noi am avut probleme cu cei de la Garda de mediu doar pentru ca pescuiam la Chefal, la Vadu si am intrat in zona cu masinile...
Nu zic ca se intampla in fiecare zi dar, de cat sa ramin fara bani , nu e ieftina o amenda, prefer sa ma conformez.
Sunt si campinguri de-a lungul litoralului, sau zone unde se poate campa,  dar repet, fiecare face ce vrea pe riscul lui..noi am patit-o...si mi-a fost invatatura de minte..
Ca sa nu zic ca mai nou, baietii de la mediu nici nu te mai avertizeaza.Vin fac poze.si te trezesti cu amenda acasa + poza + legea (accesul in biosfera ).
 Asa cum a spus si Adrian si eu sunt adept off-camping , iubesc linistea diminetii si aerul curat dar chiar se merita in asa conditii?
Poate gresesc si este doar parerea mea. Oricum.traim intr-o tara libera (mai mult sau mai putin ) si fiecare este liber sa faca ce vrea ...

De atunci..prefer sa respect acele panouri cu marcaj= Biosfera..hi

Cu respecthi

Razvan 78

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Sima

Și aici este ca la mâncare : nu este obligatoriu să placă tuturor !

În cazul meu beleaua e și mai mare  : mie îmi place, nevesti-mi nu-i place !!!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

 

 

 

@mario Asa cum am zis si mai sus -FIECARE e liber sa faca ce vrea ! Este la alegerea fiecaruia. Treaba cu numarul demontat de pe masina sau rulota  NU te ajuta cind o sa vina frumusel Jandarmeria si iti a bate la usa rulotei.

Cit legat de manele cred ca tine de cultura fiecarui individ ce asculta si cit de tare asculta in locuri unde imparti spatiul- locul sau cum vrei sa-l numesti cu alti oameni.

Din pacate in tara asta sunt multi de genul..care nu dau doi bani pe cei de linga sau din jurul lor ....aici ai dreptate . Cit legat de Off camping, da sunt de acord atita timp cit nu incalc niste reguli :)  Idea ar fi sa dam un exemplu pozitiv cei care intradevar iubim off camping -deci natura ...si nu actionand ca restul - exemplu cei care asculta manele la 200W asa cum zici tu.

Dar repet si nu vreau sa deranjez pe nimeni este doar parerea mea..si poate sunt eu gresit.

Asa ca ramine la alegerea fiecarui individ ce face unde si cum.Vacanta placuta ! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

Cit despre pescuit- Da poti pescui daca ai permis de pescuit plus  taxa si parafa politiei de frontiera pe chitanta si nu mai stiu ce taxa. Problema este cu intrarea masinilor si respectiv al rulotelor in Biosfera ..

Cautati pe net acces in biosfera deltei si veti vedea; e zona protejata.

Corbu si Vadu fac parte din aceasta .

Asta era ideea nu ceea ce s-a inteles.

Treaba cu scosul numerelor de inmatriculare, nu tine..

Uite aici : Restrictii de acces pe plajele Vadu si Corbu 

sau se poate si asa :

Plaja sălbatică din Vadu

nu stiu sigur de ultima varianta - pe noi ne-au avertizat anul trecut sa nu intram pe plaja cu masinile si rulotele :) 

de aici si vorba:  O faci pe riscul tau .

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

@mario

aceste parcari nu cred ca exista inca. A fost un proiect, sa le construiasaca  primariile in zonele aferente dar nicidecum pe nisip-respectiv malul marii. Aceste zone autorizate...Dumnezeu cu mila unde sunt. Pe malul apei-marii nu ai voie!

La Corbu stiu ca limita era undeva la baza dealului/falezei dar nicidecum pe malul apei..

La Vadu esti si mai victima. Sunt instalate bariere de care nu se trece , chiar linga pichetul pazei de coasta si pe celalalt drum, nu ai cum.

Oricum ai sanse mari sa nu mai scoti rulota intreaga de acolo; se afunda in nisip.

Ideea este sa stati departe de zvonaci si de spiritul de turma .

Informati-va mai intai , incercati si sunati la Primaria Corbu sa cereti detalii.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

Tuzla,  ultima oara cand am fost in vizita la un prieten campat acolo,  dupa o zi de furtuna, nu mai ramasese mai nimic din plaja aceea si asa ingusta de 3-4 m .

Si sa te duci sa rupi masina si rulota de camp pe acolo,  nu cred ca se merita ca sa nu spun ca cel mai apropiat magazin este in oras in Tuzla la 3 Km.

Daca ai ''norocul " sa mai si ploua esti victima sigura :) nu mai iesi de acolo ..

Cat despre vointa romanului de a face totul cum i se pare lui /lor normal ...  pana nu o patesc unii nu se linistesc tamp

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mina Ionel

Buna ziua!

Vreau sa adaug si eu cate ceva referitor la campare in zona Vadu, respectiv Corbu avand in vedere ca, cunosc foarte bine zona. (Am facut armata la Vadu-Corbu, si stiu foarte bine cum era aceasta oaza de liniste in urma cu 20 de ani si cum este acum).

Ma rezum la anul trecut unde va pot spune ca erau campate in zona rulote.

Nu erau prea aproape de apa ca nu puteau intra; dealfel daca nu ai un 4x4 nu ai ce cauta la Vadu. Poti intra in biosfera daca platesti taxe, respectiv: 30lei, pentru acces, 30lei pentru pescuit, si 100lei pentru autovechicul/pe an. Nu stiu daca pentru rulota se plateste.

Controale fac numai cei de la Biosfera si Jandarmerie; foarte rar Politia de Frontiera. Asadar fiecare este pe cont propiu (la noroc). Problema in zona Vadu este ca, doamne fereste de vreun incendiu, asa cum a fost anul trecut unde a ars cherhanaua Popasul Pescarilor si 4 rulote. Nu ai scapare decat in apa.

Deci fiecare o face pe pielea lui. Cat despre Corbu, anul trecut erau inghesuite vreo 30-40 de rulote pe un singur mal inalt, cu un drum greu accesibil, unde numai liniste nu aveai.

Mai este varianta la Corbu cu campingul acela privat, unde sunt conditii super bune se pare.

Eu personal nu as merge in niciuna din locatii, dar pot sa va dau informatii despre un loc off-camping foarte frumos, linistit cu putini , , vecini '' prin preajma, dar numai in privat.

Cu respect Ionut!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian N.

Eu pentru Vadu am cumparat rulota, deci mort copt ma duc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut C.

Mi-as dori ca plaja Vadu sa fie cat mai putin promovata si cu atat mai putin calcata. In ritmul in care se deterioreaza, e foarte probabil sa fie inchis accesul public in cativa ani. An de an apar tot mai multe gunoaie (nu ma refer doar la PET-uri...) 
Vadu nu este pentru oricine.

O parte din mine ar prefera sa se inchida, decat s-o vada asa terfelita...

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian N.

Ai dreptate, si totusi de cate ori am fost am vazut oameni ok, cu obiceiuri ok, care n-au lasat gunoaie, nu au dat muzica la maxim, nu au deranjat pe nimeni, nu au facut nimic din ce ar putea deranja sau ofensa, ma rog pe mine nu ma deranjeaza nudismul, dar nici nu-l practic, ca o am mica, haha, concedii placute va doresc. 

 

Ps: compensez cu masina, rulota, casa, cainele, viitoarea pisica, lansetele, telefonul... Toate sunt mari pe principiul asta, haha.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin  Leitoiu

Problema cu biosfera este intradevar un pic complicata.O zona unde ma duc de 20 ani este Pardina , trecu cu bacul la Tulcea si mergi spre Chilia cam 25 km.Pana acum 2 ani puteai campa pe malul Dunarii pe o distanta de 4 km de la pod si nu te deranja nimeni, pescuiai in voie, aveai cort etc.

Acum  cei ce vin de la biosfera te indruma spre locul special amenajat de campare  spre sat  care nu este langa apa si care apartine primarului de acolo)|(. De pescuit poti pescui in cursul zilei dar apoi strngi sculele si valea.

Taxa este aceeasi 30 lei intratul in biosfera, 30 permisul de pescuit, 5 ron masina pe 24h, de fapt totul este 5 ron pe zi , intratul, pescuitul , masina, barca.Cel putin cei de la politia frontiere te controleaza de 2, 3 ori.A...! si dupa ce scoti taxele de intrare te duci la politia de frontiere, faci copii dupa ele si-ti da permis de frontiere valabil un an.

Au fost si perioade cand acesta s-a platit si el.

Si cu toate acestea se mai gasesc locuri de campare minunate pe tot malul pana la Padina.... DAR.... drumul este cam , , naspa" cu gropi si praf.tamp

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mina Ionel

@Ionut C. sunt intru totul de acord cu tine.

Haideti sa va sun eu cum am vazut anul trecut plaja, locurile pe unde au campat rulotistii&cortistii .Penultima mea iesire la Vadu a fost cu vreo 5 zile inainte sa ia foc cherhanaua.(ca ultima a fost cand am curatat zona de toate deseurile rezultate din incendiu, asta este o alta poveste).

 In drum catre popas erau vreo 4-5 rolote, mizerii in jurul lor nu am vazut, dar am vazut in schimb saci menajeri plini lasati la marginea drumului.

Nu am inteles niciodata de ce se procedeaza asa, pentru ca in zona nu exista masina de salubritate. Sacii care sunt lasati pe marginea drumului sunt rupti de cainii din zona, iar o mare parte din gunoi se varsa peste tot. In zona aproape de cherhana exista un loc ingradit, unde puteai arunca gunoiul dar se pare pentru multi distanta era prea mare...

Nici aici nu venea nimeni sa-l ridice (gunoiul) dar, era totusi un loc , , amenajat''.  Cortistii in schimb erau campati in apropierea cherhanalei si aveau curat.

Ce vreu sa va spun este ca plaja de la Vadu nu este a primariei Corbu.Este biosfera si este a statului. Nu ai voie sa campezi, sa construiesti, sa faci foc. Cu toate astea se campeaza.

S-au construit niste , , vilute'' aproape de Periboinea, si se face foc la greu.

Sunt multe de spus respectiv la acesta zona. Personal cred ca padure fara uscaturi nu exista, inclusiv din randul rulotistilor.

Sa auzim de bine!hi

Modificat de Radu B.
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Razvan Marinescu

@Mina Ionel Noi am incercat sa intram cu masinile in zona asta iarna si nu ne-au lasat, nici pe drumul de linga pichet pol. de frontiera si pe drumul cu Stilpii de tensiune nu se putea era inundat.

Oricum mai incolo de cherhana nu intri decit daca  ai un 4x4 serios. :) 
Am vazuti multi scosi de tractor de pe acolo chiar si vara :) 

Zona este superba, dar daca or sa lase sa se campeze la voia fiecaruia se alege praful; asa a devenit si Corbu.

Acum 3-4 ani era liniste si acum toti meltenii sunt in stare sa bage masina pana in apa .Cand  arde la buzunar jandarmeria se plang toti tamp

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mina Ionel

Revin si cu poze din zona...

Fotografie0001.jpg

Fotografie0002.jpg

Fotografie0003.jpg

Fotografie0004.jpg

Fotografie0005.jpg

Fotografie0007.jpg

Fotografie0009.jpg

Fotografie0012.jpg

Fotografie0013.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian N.

Ai mai fost de atunci? Am auzit un zvon ca se reconstruieste, este adevarat? Mancarea era excelenta, iar o bere rece rece facea toti banii cand erau 40 de garde si nedormit de doua zile, era exact ce trebuie.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Salutare prieteni  !
      Mie personal, restricțiile impuse de pandemie anul trecut nu mi-au stricat planurile de concediu ( concediul soției  ),  așa că am reușit să facem traseul propus cu ceva timp in urmă, care să includă si marea și muntele.
      Am impărțit cele două săptămâni în 3 locații și am urmat traseul Letca Nouă - Vadu -Curmătura Ștezii (jud. Sibiu) -  Hatod ( jud. Covasna) si retur la Letca Nouă...in total cred că in jur de 1700 km, n-am stat să calculez.
      La Vadu am ajuns din pacate seara, dupa ce se intunecase. Am intârziat pentru că m-a lăsat alternatorul pe autostrada in apropiere de Fetești și până am rezolvat problema am pierdut aproape jumătate de zi intr-un service...
      In fine, același drum prost din sat și până la locul de campare, aglomerație față de alti ani când cel mai apropiat echipaj se afla la câteva sute de metri, dar asta e am zis. Oamenii n-au mai ieșit afară și au preferat litoralul românesc.
      Ne-am instalat cât de cât pentru că se lasase intunericul, urmând să continuăm a doua zi ce mai aveam de aranjat. 
      Vremea a fost frumoasă toată săptămâna, poate chiar prea cald față de cum mi-aș fi dorit eu. Ca să stăm liniștiți, am achitat și taxele pentru permise online de acces în biosfera Delta Dunarii atat pe persoană, cât și pentru mașini.
      Am avut parte și de o surpriză placută, pentru că am avut placerea să-l cunosc pe colegul și de atunci prietenul @George B, și cu care abia astept să ne revedem pe undeva  și să mai bem o țuică...
      Acum poze și dacă sunt intrebări va raspund cu placere 







































    • Gabriel Schuster
      de Gabriel Schuster
      De luni pana miercuri am fost la cabana Voina, off camping. Drumul este usor, de la Campulung Muscel se trece prin Leresti, apoi barajul Rausor si se ajunge la cabana Voina, loc unde se termina asfaltul. 500 de metri mai sus este primul loc de campare, ingradit si foarte plin. Un fel de “colonie” de rulote pe malul raului. Nu stiu ce facilitati exista, sau daca exista. Urmeaza un alt loc ingradit, iluminat perimetral cu lampi solare pe stalpi de lemn, loc de depozitat gunoiul, un cort mare pe post de terasa/bar. Am inteles ca este camping. Multe rulote aveau amenajate gradinite cu flori, deci se campa pe durata mai lunga. Era aglomerat, activitatile erau diverse ( inclusiv un Logan ridicat la 90 grade la care se repara pragul). Am plecat mai departe. Dupa aproximativ 1km am gasit un loc liber pe malul apei, sub niste brazi frumosi. Destul de curat, am mai adunat si eu ceva “ suveniruri”. Multe vetre de foc, uneori nu mai mult de 10 metri intre ele. Am intrat destul de greu cu camperul, de iesit a fost si mai greu. 
      Ca activitati, plimbari catre Iezerul Papusa (5 ore) sau cabana Cuca (1 ora). Trafic auto foarte redus, o patrula de la Jandarmerie isi face rondul zilnic. 
      Nu este semnal GSM, cel putin pentru Orange si Vodafone.
      Mancarea la cabana nu este stralucita ( pesemne bucatarul era in concediu si gatea altcineva), preturile destul de mari ( 15 ron/ciorba, 25+9 ron pulpe pui la ceaun cu cartofi prajiti, 9 ron o doza de bere). 
      Am plecat miercuri deoarece a inceput sa ploua, prognoza fiind cu ploaie inclusiv joi.
      Am facut o plimbare minunata spre Iezerul Papusa, a fost “desertul” acestei iesiri scurte. 
    • Draghiciu Dumitru
      de Draghiciu Dumitru
      Buna Ziua 
       
      Un prieten care nu prea intra pe forum m-a rugat sa intreb daca pe langa Manastirea Agapia este un loc off camping ca pe Valea Cerbului si daca sant deja rulote acolo. El are in plan o vizita in zona de 2 saptamani incepand cu 29 Martie.
      Sau daca este un loc off camping in care se gasesc rulote si de unde poate fi vizitata toata zona cu manastiri
    • Gheorghe Cristina
      de Gheorghe Cristina
      Buna rulotistilor!
      Suntem o familie cu 2 fetite( 9 si 5 ani) care isi doreau de mult sa cumpere o rulota pentru ca obisnuiesc sa-si  petreceaca vacantele cu cortul.
      Anul acesta se implinesc 10 ani de la casatorie si cadoul nostru este o rulota fleetwood din 2002. Suntem inca in procesul de inscriere si speram ca intr o saptamana o sa avem numere negre pe ea si sa fie gata pentru analiza amanuntita.
      Precizez ca noi nu am vazut niciodata o rulota, prima vazuta, prima cumparata. Stiu ca nu a fost foarte bine asa dar nu ne am putut abtine. Problema noastra in acest moment este ca nu stim cum functioneaza aparatele din ea si toate "chestiile" din ea.
      Sper ca  sa gasesc rezolvare la profesonalistii de aici.
      Inca citesc informatii din forum ca sa gasesc raspunsuri si cand o sa fiu gata ....o sa va intreb.
      Multumesc mult
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.