Florin Smolnicki

Alimentare multiplă dintr-o singură butelie

17 postări în acest subiect de discuţie despre Alimentare multiplă dintr-o singură butelie

Alimentare multiplă dintr-o singură butelie

Florin Smolnicki

Pentru că nu am putut scrie un titlu mai lung (nu este o problemă), așa cum mi-aș fi dorit, atașez aici titlul complet al noului topic inițiat:

 

Alimentare multiplă dintr-o singură butelie: 1. rulotă, 2. aragaz extern, 3. arzător/ încălzitor și 4. ladă frigorifică

 

La mulți ani, tuturor!

 

Anul trecut și acum doi ani am muncit foarte mult la instalația de apă, alimentarea cu apă (temporară și permanentă) a rulotei și la rezervorul fix de apă curată al acesteia. Am rezolvat problema, vă mulțumesc încă o dată pentru toate sfaturile voastre bune.

 

De fiecare dată când inițiez un topic nou, introduc la „Căutare” cuvântul sau cuvintele care mă interesează și citesc foarte atent toate rezultatele. Tot așa am făcut și cu subiectul care mă interesează de această dată, citesc de ceva vreme pe forum și nu am găsit lămuriri pentru problema mea. De aceea am deschis un topic nou. Eu aș fi tare bucuros să îmi răspundă cât mai mulți colegi și să îmi spună cum au rezolvat ei problema în cauză. Nu cred că eu voi inventa acum roata.

 

Mulți dintre noi avem la rulote, pe lângă circuitul normal de gaz, încă vreo doi, trei, patru consumatori, să le zicem externi. Acest lucru înseamnă: aragaz extern, ca să nu facem abureală în rulotă și nici mirosuri de mâncare. Avem și lăzi frigorifice. La unii am văzut un fel de încălzitor pe gaz pe care îl folosesc pentru a face căldură iarna, în interiorul cortului. Și acel încălzitor este conectat la o butelie de rulotă/ aragaz. Ba, mai mult, unii au un fel de instant (tot consumator de gaz) pe care îl folosesc la prepararea apei calde. Faină este și ideea cu un arzător pe gaz - brenner. Eu folosesc acasă un astfel de arzător pe gaz și încălzesc pe el un disc sau un ceaun. Am renunțat la încălzitul discului cu lemne. Funcționează excelent încălzirea și prepararea mâncărurilor pe acest disc. (Acasă am avut anul trecut și anul acesta un succes fantastic la Crăciun și Revelion, când am invitat prietenii la un disc și nu la un grătar. E altceva!) Alternativ, revenind la rulotă, ca să scap de un circuit pe gaz în plus, aș putea folosi circuitul aragazului la arzător. Și despre acest disc am să vă povestesc o istorioară și voi avea nevoie de sfaturile voastre. Toate la timpul lor.

 

Tot anul trecut mi-am cumpărat o ladă frigorifică. În timp, am observat că sunt din ce în ce mai deranjat de faptul că am nevoie de prea multe butelii la rulotă și în jurul ei și toate aceste butelii sunt consumate în același timp. Două butelii sunt în compartimentul dedicat al rulotei. Una este de rezervă, cealaltă  este pe circuitul original de gaz al rulotei: aragaz, cuptor, încălzire, frigider, boiler. Merg destul de des offcamping și mă folosesc mult de gaz. Sunt obligat, nu am altă variantă pentru offcamping, deși încălzirea, boilerul și frigiderul funcționează și pe 230 V. O altă butelie de afară (ar fi a treia) deservește doar aragazul extern, iar a patra butelie alimentează noua achiziție: lada frigorifică. Foarte rău nu este atât faptul că am trei sau patru butelii după mine:default_109::default_109::default_109:, cât situația că se consumă – să zicem aproape instantaneu – gazul din toate aceste trei butelii, ba, mai rău, nu se termină niciuna la timp și mereu rămân cu butelii consumate pe jumătate sau mai puțin sau mai mult. Am atașat în postare o schemă cu ceea ce îmi doresc să fac pe viitor (buteliile urmează să fie într-adevăr din fibră - încă nu sunt, dar voi avea foarte curând două butelii din fibră -de mărimea celor de aragaz- vor fi încărcate cu propan),  sper să primesc răspunsuri inteligente, frumoase, valabile, practice, convenabile din partea voastră. Așa cum am făcut-o întotdeauna, până în cel mai mic amănunt, vă voi ține la curent cu toate noutățile, ideile, hotărârile, alegerile și achizițiile pe care le voi face. Încerc să atașez cât mai multe fotografii cu ceea ce am concret la rulotă: modelul sau modelele regulatorului de gaz (am trei modele de regulator), conexiunile de gaz de la aragaz, circuitul rulotei și lada frigorifică. Atașez foto cu două tipuri de regulator: cel care este deja pe rulotă și regulatorul pe care îl folosesc la lada frigorifică + furtunul de alimentare portocaliu al lăzii. Trebuie să folosesc un astfel de regulator la lada frigorifică pentru că am o ciudățenie de cuplaj la regulator și la lada frigorifică. Lada frigorifică folosește un furtun cel puțin ciudat. Voi atașa și poze cu furtunul. Lada are nevoie de un regulator de 37 milibari,   se vede din poză. Nu am așa ceva. Eu am folosit unul de 30 de milibari. Este bine?

Prin urmare, eu trebuie să mă strecor tehnic printre toate aceste variante și conexiuni de furtune și aparate de la rulotă și consumatorii externi de gaz. Aragazul are o intrare exact cum este ieșirea de la regulatorul de gaz aflat acum pe rulotă: clasică, românească.

Sper că am fost cât se poate de clar în expunerea problemelor mele. Dacă nu, îmi cer scuze și vă răspund cu drag la nelămuririle pe care le-aș fi provocat.

Sunt convins că răspunsurile voastre vor fi de mult folos și altor colegi - rulotiști. Fie ei începători sau oameni cu multă experiență. Mereu avem de învățat.

Mai sunt convins, mă repet,  că a scrie pe un forum este cea mai bună variantă. Întrebările mele rămân, răspunsurile voastre, la fel.

Ceea ce scriem acum se va putea citi peste multă vreme.

Dacă mă îndrumați concret către anumite firme sau piese, vă rog să îmi dați și link-ul. Doar așa voi putea găsi repede, concret și exact ceea ce trebuie.

Aștept bucuros și vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile voastre!

:salutare!::salutare!::salutare!:

Gazul la rulotă.jpg

IMG20221130123433 - Compartiment butelii + butelie + regulator.jpg

IMG20230110151700.jpg

IMG20230110151720.jpg

IMG20230110104205.jpg

IMG20230110104211.jpg

IMG20230110104238.jpg

IMG20230110104434.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Sa-ti raspund rapid, ca tot m-ai criticat pe celalalt topic: fiecare consumator are trecuta si cantitatea de gaz consumata intr-o ora. Faci suma si vezi daca e mai mica sau egala cu ce scrie pe regulator ca poate livra. Cat despre conexiuni, faci o teava auxiliara din cea principala (in fata, in portbagaj ca sa nu gauresti rulota la exterior) si montezi teuri cu robinete si cuple rapide pentru obiectele consumatoare de gaz. Bineinteles vei folosi furtun flexibil, pe care il treci prin podea (ca sa poti inchide si portbagajul).

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costin Lipan

Eu am procedat asa: din butelie sub rulota aveam un cot, l-am inlocuit cu un T. Am dus o teava de cupru spre portbagaj unde am folosit un robinet pentru gaz. Poti folosi robineti cu mai multe iesiri ca acestia

Teava am folosit de la Dedeman, pentru taiere am folosit o trusa de felul asta (doar accesoriul de taiat), la imbinari am folosit o vaselina speciala pentru tevi de gaz (recomandata de cei de la care am luat coturile, T-urle si robinetii, iar in portbagaj am montat un detector de gaz.

Musai, dupa o asemenea modificare trebuie facuta o verificare cu un aparatel special care videaza instalatia si verifica eventualele scapari (eu am un amic care monteaza aere conditionate, el m-a ajutat si cu "extinderea" si cu verificarea). Acum, de montat mi se pare usor, insa verificarea aceea este un "must do" in fiecare primavara.

 20210206_135734.jpg.ecc76fc071915ffa6801e229156be93c.jpg20210206_145202.thumb.jpg.f3307b89aff2b4bd97b3bfe207c7930e.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Bună seara!

 

Dacă se poate, aș avea două întrebări simple, sper să mă dumirească și pe mine cineva. Vă rog frumos.

Sunt total necunoscător și am de pus la punct o chestiune foarte importantă.

 

1. Care este diferența dintre aceste nipluri?

 

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Niplu_de_racord_filet-filet-4295.html

 

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Niplu_de_racord_filet_dr._-_filet_st._1_4-5657.html

 

2. Dacă doresc să prelungesc două furtunuri pentru gaz cu următoarele conexiuni (atașez imediat poză - conexiunea aceea metalică  cică e de 1/4), care dintre cele două modele de nipluri de mai sus este valabil? Pot spune cu certitudine că filetul este pe stânga la conexiunile metalice ale furtunului pe care îl am.

 

:salutare!:

 

 

 

IMG20230110104205.jpg

IMG20230110104211.jpg

IMG20230110104238.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru

unul este

1/4 stanga exterior x 1/4 stanga exterior

Prelungitor pentru furtun gaz.

 

celalat este

1/4 dreapta exterior x 1/4 stanga exterior

Prelungitor pentru furtun gaz.

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Florin Smolnicki daca piulitele de la furtunuri au filet stanga, iti trebuie niplul cu filete stanga.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Salutare!

Stimați colegi, mă apropii cumva de o soluție tehnică la problema gazului și alimentarea multiplă dintr-o singură butelie. 

Vă mulțumesc frumos pentru lămuririle și sugestiile de până acum. Mereu am de învățat.

Vă prezint ceva mai în amănunțit varianta la care am ajuns.

În imaginea pe care o voi posta despre circuitul gazului la rulotă,   apare un adaptor/ distribuitor. 

Eu spre această variantă aș vrea să mă îndrept:

 

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Adaptor_cu_4_conexiuni-3434.html

 

sper să fie același lucru: 

 

https://pieserulote.ro/gaz_62/alimentare_cu_gaz_84/distribuitor_gaz_2805

 

Am căutat pe acasă printre piesele sortate la capitolul gaz și am găsit uitat de lume un alt distribuitor, dar cu două ieșiri (sau o intrare și două ieșiri, depinde cum vreți să îi spuneți). În caz de nevoie, îl pot include în circuit și pe acesta, beneficiind de mult doriții robineți, pentru a avea gaz doar pe anumite circuite. Atașez mai jos poza cu jucăria. 

 

Pentru că vara voi avea cu siguranță nevoie de un furtun mult mai lung, în mod sigur și în primul rând la lada frigorifică, voi mai cumpăra încă unul cu piulițe de 1/4 (filet pe stânga), cu lungimea de 3 metri.

 

https://pieserulote.ro/gaz_62/alimentare_cu_gaz_84/furtun_pentru_gaz_3087

 

Niplurile despre care am întrebat îmi sunt necesare pentru prelungirea furtunului, după necesitate, dacă este nevoie.

 

Cred că aceasta este varianta de care am nevoie:

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Niplu_de_racord_filet-filet-4295.html

 

Mă opresc aici.

Aștept părerile voastre.

Următoarea provocare va fi regulatorul de gaz. E jale și acolo. Vă țin la curent și vă rog să mă ajutați.

Circuit alimentare gaz la rulotă 2.jpg

Adaptor 1.jpg

Adaptor 2.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Mai întâi, salutări tuturor colegilor și mulțumiri speciale celor care au avut bunăvoința de a (-mi) răspunde în acest topic.

Nu v-am uitat, vă sunt dator și eu cu niște idei, variante, rezolvări. 

Sunt spre finalul acestui proiect mare: gazul la rulotă, alimentarea cu gaz la rulotă dintr-o singură butelie. Mă repet: anul trecut am muncit mult să pun la punct sistemul de apă al rulotei, anul acesta trag tare cu gazul. 

Aș fi prezentat cu drag ultimele achiziții, dar îmi lipsește cea mai importantă piesă din întregul sistem: regulatorul de gaz cu trei căi/ ieșiri.

 

La 2.2.2023 la 7:29, Achim a scris:

Exact acest regulator l-am comandat, de la link-ul indicat. Trebuie să ajungă luni la Suceava.

În momentul în care apare și ultima piesă, fac mai multe poze și vă prezint totul amănunțit, așa cum am conceput eu tot sistemul, preluând și din ideile voastre. Voi posta și câteva poze cu ceea ce am reușit să adun până acum. 

Pozele le voi încărca de pe telefon, după ce voi posta ceea ce scriu acum pe calculator.

Am reușit să fac rost de două butelii „de plastic” - compozit sau fibră, dar eu le zic de plastic. 

Le-am primit/ cumpărat sigilate, de la vecinul meu: propan - 10 kilograme.

Nu știu cât înseamnă în litri cele 10 kilograme de propan, m-aș bucura să îmi scrie un coleg câți litri reprezintă.

Sunt luate în custodie, mi le-a dat doar mie. 

Țin să menționez faptul că voi folosi pe viitor doar propan și doar butelii originale, nu încărcate la stații auto. 

Așa mi-am propus eu. Nu comentez încărcarea buteliilor la stațiile auto. Fiecare dintre noi știe ce are de făcut.

Vreau să știți că am cântărit buteliile de fier și buteliile de plastic.

O butelie de plastic, mare,  normală,  plină este aproximativ la fel de grea cât una de metal, goală.

Cine ține la rulotă, mașină, va lua în calcul acest mic amănunt... Greutatea ansamblului scade cu aproximativ 20-25 de kilograme sau mai mult, dacă se folosesc butelii de plastic. 

 

Aș avea o întrebare către colegii care merg des în străinătate: 

Avem voie să mergem în Europa cu furtunul de gaz cu ștuț și colier sau este voie doar cu furtun de gaz original, portocaliu, sertizat?

Mi-a spus un amic neamț că nu am voie cu furtun cu ștuț și colier.

@Mihai-Arad, ai fost verificat la sistemul de gaz al camperului în Europa , ce îmi poți spune despre acest subiect?

Mulțumesc anticipat! Eu am la rulotă, deocamdată, ambele variante.

 

Vă doresc tuturor colegilor ieșiri cât mai frumoase!

 

 

 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Câteva poze. 

 

IMG20230526093620.jpg

IMG20230526093613.jpg

IMG20230507125256.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

IMG20230513162859.jpg

IMG20230507125137.jpg

IMG20230507083317.jpg

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Am realizat un fel de schemă a noului circuit de gaz, circuitul dorit de mine.

Aștept păreri din partea voastră. Ce este bine, ce este rău?

 

Câteva idei,  link-uri utile, recomandări:

1. recomand buteliile din compozit (dedicate rulotelor!): sunt ușoare, intră perfect în compartimentul rulotei, se comportă mult mai bine în caz de foc/ explozie/ impact (Doamne - ferește!). Butelii din compozit găsiți de cumpărat la diferite site-uri/ grupuri de Facebook pentru rulotiști, piese/ colegi din țară sau străinătate.

Un exemplu: 

https://pieserulote.ro/gaz_62/alimentare_cu_gaz_84/butelie_4953

 

2. Regulatorul cu trei căi l-am luat de la link-ul indicat de colegul nostru mai sus. Urmează să ajungă de la București.

Sau cu două căi, aici:

https://pieserulote.ro/gaz_62/alimentare_cu_gaz_84/reductor_gaz_cu_2_iesiri_2775

 

3. Regulatorul, fiind nemțesc, aveți nevoie de un mic adaptor de la butelie românească la butelie nemțească.

Vă rog să îl folosiți! Este foarte important, chiar dacă s-ar putea să pară că merge și fără el și să nu simțiți numaidecât nevoia de a-l folosi.

Acest adaptor îl găsiți aici:

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Adaptor_butelie_RO_la_reductor_gaz_Germania-6544.html

sau:

https://pieserulote.ro/gaz_62/alimentare_cu_gaz_84/piesa_adaptor_3427 

 

4. Adaptor pentru mai multe circuite (maxim trei, eu am unul cu două - suficient):

https://exis.ro/accesoriu_rulota/Adaptor_cu_3_conexiuni-1501.html

sau

https://exis.ro/cauta?search=adaptor

 

5. Aragazul extern l-am cumpărat din Bazarul Suceava, îl am de muuuuuuuuulți ani. De fapt, am unul cu un ochi și unul cu două ochiuri.

Sunt tare mulțumit de ele.

 

6. Dacă voi dori pe viitor să instalez cortul de iarnă la rulotă, voi lua și un încălzitor pe gaz. Acesta rămâne ca proiect.

De exemplu:

https://www.olx.ro/d/oferta/incalzitor-ceramic-cu-butelie-nurgaz-3500-w-tabla-galvanizata-soba-IDfOt3W.html 

Sunt și în bazar, mai vând și unii dintre colegi. Încă nu sunt hotărât. Iarna nu îmi place să pun cortul. În general, nu îmi place să pun cortul, folosesc mai degrabă terasa, de aceea încălzitorul va fi folosit alternativ cu lada frigorifică (iarna, la minus 22 de grade nu este nevoie de ladă :OK:). Cortul l-am folosit o singură dată, prima și ultima dată, acum doi ani, la Voroneț. Apare în poza cu rulota.

 

Vă doresc o zi frumoasă și spor în toate!

 

 

 

 

 

Unbenannt.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Bună dimineața! 

După o săptămână, o săptămână, a ajuns de la București regulatorul cu trei căi. În sfârșit, trăiască Poșta Română! 

Am constatat cu tristețe că regulatorul cu trei căi se potrivește foarte bine cu butelia de propan din metal, dar nu cu cea din plastic. 

Foarte trist și complicat. 

Mai am nevoie de încă un adaptor sau de un prelungitor ca să scot regulatorul din zona plasticului de la butelie. 

 

Aveți poate și alte idei? 

 

PS. Anul trecut, când am rezolvat problema alimentării cu apă a rulotei, mi-a fost foarte ușor. Piese am găsit în Suceava, a fost simplu. Cu gazul este foarte complicat! Dacă trebuie să comand ceva, piesa este mai ieftină decât transportul! 

IMG20230602144320.jpg

IMG20230602144222.jpg

IMG20230602113740.jpg

IMG20230602113717.jpg

IMG20230602113712.jpg

IMG20230602111843.jpg

IMG20230602111826.jpg

IMG20230602111817.jpg

IMG20230602111810.jpg

IMG20230602111508.jpg

IMG20230602105652.jpg

IMG20230602105646.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Achim

Cred ca doua adaptoare Romania/Germania, ca cel din imagini, ar fi indeajuns pentru fixarea ceasului

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

Bună ziua!

Stimați colegi, săptămâna aceasta am mai comandat câteva piese și au ajuns de la Exis.

Pot spune că am rezolvat în mare parte problema alimentării cu gaz a rulotei dintr-o singură butelie.

De acum înainte voi pleca de acasă cu o singură butelie. Doar la drumuri lungi sau circuite mari prin țară voi lua două butelii de compozit, pline, originale, cu propan. Mă bucur că la modelul acesta de butelii, deși butelia este mare, intră perfect în compartimentul din rulotă dedicat. Încap foarte bine ambele butelii, la locul lor. 

Pot conecta simultan, fără griji, mai mulți consumatori de gaz: în primul rând rulota, apoi aragazul extern, arzătorul, lada frigorifică.

Mai am un distribuitor cu două ieșiri. Dacă doresc să mai adaug încă un consumator, nu e nicio problemă.

 

Ruloteală frumoasă!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lungu Marin

Invenție, pricepere s.a.m d.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Marius Viorel
      de Marius Viorel
      Salutare!
       
      Vand 2 butelii pt rulota. Se pot umple la statii GPL.
      Am si adaptor pt umplere la butelie in care puneti pistolul direct la masina pt incarcat.
      Prefer sa le vand ambele local in Targu Mures.
      Stare foarte buna.

      Pret: 300ron bucata.
      Daca le luati pe amandoua odata 500ron.

      Tel.0752038068

    • Cristian Bednar
      de Cristian Bednar
      Buna seara dragi colegi rulotisti,
      De cand a venit cel mic in familie si in echipajul permanent de la rulota lada noastra frigorifica ne-a ramas mica. Am achizitionat deja next level si acum a venit vremea sa ne despartim de lada noastra perfecta si mult indragita. O avem de 2 ani, am folosit-o in toate iesirile noastre si in pandemie cu succes sa raceasca beri si vin. Apa rar, dar poate si asta. Poate congela pana la -18 grade, consuma doar 2, 5 amperi in sarcina si este extrem de compacta si practica, atat la rulota cat si la masina. Ea a costat in jur de 350 euro plus trnasport in Ro, o vand pe olx la 250 euro insa pentru colegii de breasla o ofer la 200 euro. Este in stare perfecta de functionare si fara urme de folosire pe ea. A fost ingrijita si apreciata toata perioada cat ne-a racit spritz-ul cel de toate zilele. Daca sunt doritori, ma gasiti la 0723346855.
      Caracteristici tehnice gasiti in poze, 18 litri capacitate, compresor, foarte eficienta energetic.
       
      O seara excelenta sa aveti, Cristian B.







    • Daniel P
      de Daniel P
      Salutare prieteni   ! 
      Vreau să vă informez despre o ofertă atractivă zic eu,  pentru cei care vor să-si schimbe vechile butelii din metal de pe rulota sau camper, cu unele mult mai ușoare din material compozit in sistem buy-back.
      Se oferă un discount de 100 lei la predarea unei butelii fară guler, astfel că butelia din compozit se poate achizitiona cu 350 lei. Sau 180 lei la predarea uneia cu guler și se mai plăteste 270 lei pentru achizitia noii butelii din compozit.
      Detalii mai jos... 
      https://auto-rulota.ro/tehnice/livrare-gratuita-la-domiciliu-butelii-de-gpl/
    • Stefan M
      de Stefan M
      Salut,
       
      Nu am gasit pe nicaieri o lista cu benzinariile sau locurile de unde se poate cumpara/schimba o butelie cu propan in Romania.
      Va propun sa le centralizam aici, pe orase si tipuri. Cred ca ar fi de ajutor pt toata lumea, in special pentru cei in tranzit prin anumite orase.
       
      Bucuresti/Ilfov - Butelii GasPeco 10 kg
      Petrom Șoseaua București-Ploiești 2 (Fantana Mioritia) Petrom B-dul Tudor Vladimirescu nr. 64-78 (13 Septembrie) OMV Bulevardul General Vasile Milea (Politehnica) OMV Șoseaua Chitilei 1, București  OMV Domnesti,  Sos. Centura, Domnesti  
      Astea sunt cele pe care mi le-a comunicat reprezentatul Gazpeco pt. Bucuresti saptamana trecuta.
      Va astept cu completari
    • Adam Adrian
      de Adam Adrian
      Salut! Vând încălzitor diesel nou 750 lei.

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.