Vlad Iliescu

Nu poti avea pretentii...

9 postări în acest subiect de discuţie despre Nu poti avea pretentii...

Nu poti avea pretentii...

Vlad Iliescu

Va salut, acest mesaj se adreseaza strict celor care sunt dispusi sa cotizeze la camping. Nu deschid subiectul sensibil offcamping, unde raman la parerea mea ca in majoritatea cazurilor e vorba de buget, nu de "libertate" etc.

Suntem in luna noiembrie, dar la pranz este in continuare temperatura de maneca scurta. Am venit la Sibiu, camping Ananas. Pe drum, de la Bucuresti - 0 rulote, 0 autorulote. In camping, vineri seara eram doar eu Aseara s-a mai ratacit inca cineva.

La Bran, la 1 octombrie, 5 musterii in camping Vampire, in iulie 10 rulote in camping GPM. in mai - 3 rulote la camping Balta cu Tei.

Nu pot sa nu ma intreb de ce se intampla acest fenomen? Ce pretentii poti sa mai ai ca sa beneficiezi de un numar de campinguri, cu conditii decente si deschise tot timpul anului, daca nu exista clienti pentru ele? Cum poate fi pornita o astfel de afacere, cand lumea prefera sa stea pe marginea drumului si sa deverseze in padure sau sant? Adica din toata Romania, intr-o zona frumoasa cum e Cartisoara, la 2 pasi de unul din cele mai atractive orase din tara, situat in centrul Romaniei, cu temperatura de 20 C, s-a gasit un singur om care sa vina la camping?

Ne meritam soarta...

20221106_074713.jpg

20221106_074718.jpg

20221106_074730.jpg

20221106_074742.jpg

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Bilti

unele campinguri sunt prea scumpe. vara, la GPM, e 240/noapte fara curent (4 persoane). anul asta am fost in cateva campinguri si erau musterii. mai ales la mare. nu am o preferinta on sau off, primeaza dorinta de a evita babuinii galagiosi fani manele.  daca am beneficia de niste preturi rezonabile ar fi mai pline.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Salut, motivele sunt fff multe si diverse.

Eu anul asta nu am stat off decat in 2 locuri, Cheia dar si acolo a fost off cu plata si in Grecia in mai cand nu prea gaseam campinguri.

Pe de alta parte si campingurile de la noi lasa mult de dorit. 

Balta cu tei, jos cu palaria nu am ce comenta.

GPM nu o sa ma prinzi nici batut, am preferat Grecia sau Malul marii.

Acum 2 saptamani am facut un circuit prin tara si hai sa iti spun ce am gasit:

- Zetea, relativ ok

- Durau camping Ursulet, la 80 Ron ne-am rupt atelajele ca sa urcam in partea superioara fiindca nu vroia sa ne dea curent desi avea infrastucura pe motiv ca e scump curentul, am fost 10 echipaje. Putea sa zica 30ron curentul va convine bine, nu va convine iarasi bine, dar a preferat sa zica: nu

 Apa am carat la bidoane ca ii era greu sa traga un furtun. O bataie de joc.

- Sf Ana, nu tu curent sau apa, primeai o roaba de lemne si un bidon de 5litri de apa plata, noroc ca fiind majoritatea campere ne-am carat cu rezervoarele pline dupa noi si am ramas impotmolit terenul fiind moale si fara o minima amenajare

- Covasna, Valea Zanelor, relativ ok dar statei parcat pe peluza restaurantului si se uita lumea la tine ca la televizor, nu mai spun ca urla muzica de la terasa de toata placerea.

In minivacanta de 1 Dec ma duc la unguri sa vedem care este situatia acolo.

Nu sunt fan offcamping si prefer siguranta campingului. As merge la camping si as fi dispus sa platesc ca afara, dar sa imi si ofere conditii, nu sa imi rup camperul pe grohotis ca ii este lui lene sa bage o lama sau sa car 200 km 120 de litri de apa ca nu imi da campingul.

 

 

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Iliescu

Aveți dreptate în tot ce spuneți din punct de vedere al clientului. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că nu poți avea pretenții la investiții cu 5 mușterii pe săptămână. Mie mi se pare că liniștea căutată în off camping o regăsești doar în camping (paradoxal, nu-i așa?)

Am încurcat borcanele, la mare am fost în iulie la BYA, nu la GPM, am plătit 120 lei.

@Cornelsavu mi se pare interesant proiectul cu Ungaria, unde mergi? Eu auzisem și de un camping termal la bulgari, la Velingrad.

Dacă e vreme bună, aș merge vreo 5-6 zile pe undeva.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lungu Marin

Proprietarii de câștiguri vor sa investească azi 2 lei si maine daca se poate sa faca profit 5 lei!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Roland Stanciu

Personal eu prefer campinguri. Sa nu dați cu pietre, dar off campingul îmi da o senzație de nesiguranță. Pana acum am fost în mai multe campinguri cu rulota/autorulota închiriată, sau cu rulota proprie.

Sa le luam pe rand:

Dunavatul de jos, camping Casa Ivanov. Oferă apa, oferă curent, acces la toalete și dus. Verdeata din belșug. Nu au loc de deversat toaleta chimica, a trebuit sa deversează în toaleta lor. Liniște, fără aglomerație. Au și o mica piscina.

Camping Mala Eselnita. Oferă apa, ofera curent, au loc de deversat toaleta chimica,   acces la toalete și dus. Verdeata destulă. Relativ liniște, destul de ocupat. Au și o mica piscina.

Camping Cheile Turzii. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Verdeata destulă. Liniște deplina, fără aglomerație.

Camping Aviator Bușteni. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Cu liniștea o oarecare problema  deoarece campingul are la întrare un service auto! Verdeata, nu prea, zona rulotelor fiind pe asfalt. Destul de ocupat.

Camping Dan Pescarul Murghiol. Vreau sa spun  ca asta a fost the Best. Cred ca cel mai frumos camping în care am fost eu vreodata. Verdeata cât cuprinde, curățenie deplina. Un gazon de te puteai plimba desculț prin el. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Liniște deplina, fără aglomerație.

Camping Bucuria Eforie Nord. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Liniște, nu prea, destui turiști cu muzica, aglomerație. Verdeață nu prea, un teren uscat.

Camping Zodiac Jupiter. L-as pune pe locul 2 după Dan Pescarul. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Liniște destulă. Aglomerație, din păcate. Au o piscina imensa.

Camping Jurilovca. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Verdeata destulă. Liniște, destul de liber.

Camping Laura Borșa. Oferă apa, oferă curent, au loc de deversat toaleta chimica, acces la toalete și dus. Verdeata din belșug, liniște, liber.

 

Trebuie sa recunosc în unele campinguri m-am simțit minunat (Mala, Cheile Turzii, Casa Ivanov, Dan Pescarul, Zodiac, Jurilovca, Laura) în altele acceptabil (Aviator, Bucuria). Dar în toate a fost mai bine decât în off camping. Asta e părerea mea. În nici unul din campinguri nu am carat apa, toate aveau robinet, în care mi-am conectat furtunul meu. Unele ofereau și furtune, altele nu .... Eu o sa prefer în continuare campingul. Unul din motive e securitatea. În camping am curaj sa las rulota de dimineata pana seara și sa plec liniștit sa vizitez obiective turistice. În off camping, nu prea!

  • Like 7

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Nu cumva e treaba aia veche cu “ cercul vicios”?

Chiar asa multi rulotisti nu sunt in Romania si din cei care sunt, cum spuneai, nu toti sunt adeptii campingului.

Pe de alta parte, cu cateva exceptii, campingurile noastre sunt mai mult sau mai putin improvizatii care iti dau senzatia desarvarsita ca esti fie intr-o parcare fie la “om in curte”.

Eu unul am ajuns la concluzia ca fata de oferta de campinguri de la noi dublata de infrastructura si limitat fiind oarecum de perioadele de timp in care pot calatorii, cel mai comod este sa vand rulota si sa ma orientez pt cazari.

Am pastrat cortul pe masina pt cate o iesire scurta de weekend intr-un camping cu prietenii (si cu Pluto, bineinteles  ) si oricum, abia astept sa ne revedem la anul ! :OK:

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Roland Stanciu
în urmă cu 2 ore, Gabriel I a scris:

 

Pe de alta parte, cu cateva exceptii, campingurile noastre sunt mai mult sau mai putin improvizatii care iti dau senzatia desarvarsita ca esti fie intr-o parcare fie la “om in curte”.

 

Cu ceea ce ai spus acolo sunt în mare parte de acord. Asa sunt unele campinguri. Pe de alta parte un camping oferă securitate. Exemplu la Bușteni, am lăsat rulota în camping, am plecat de dimineata pana seara, am făcut o tura pe munte. Dacă era off camping, tot timpul cred ca ma gândeam la rulota, dacă o mai găsesc întreaga... Campingul poate nu îți oferă multe, dar îți dă o senzație de siguranță.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Viorel

Vreau sa merg in acest weekend La Bubu in Transilvania (camping mic langa Sighisoara).

Sunt curios cum va fi pt ca am auzit ca e dotat si nu tocmai ieftin.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.