Dascalescu Constantin

Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

36 postări în acest subiect de discuţie despre Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

Dascalescu Constantin

Va salut. 

Sunt Constantin si trec direct la subiect. Vreau sa fac un camping in zona Sibiului. Am fost pana acum in camping-uri atat in afara tarii cat si in Romania, ca turist/vizitator.

Sunt lucruri care pot fi imbunatatite peste tot, pe majoritatea le stiu, dar niciodata nu detii toata informatia. Acum in toamna trebuie sa nivelam terenul pentru ca in primavara sa avem baza de lucru pentru infrastructura informatica si utilitara.

Voi spune pe scurt ce stiu de pe acum ca voi face si va rog pe voi sa ma trageti de urechi daca ceva nu e ok sau sa va dati cu parerea, alte idei etc.

Locatia: Judet Sibiu, aprox 25 km de oras, la multe , cu acces din drumul national Sibiu- Valcea. Zona superba, montana, impadurita .

Suprafata disponibila aprox 10.000mp din care vrem sa amenajam pt inceput(primul an) min 5000mp( dar infrastructura va fi pregatita de acum si pt restul).

Subiecte cheie!!!!

1 Trebuie sa fie un camping digitalizat

2 Spatiile de acomodare vor fi bine delimitate ca alveole separate cu urmatoarele caracteristici:

   Alveola masina+ rulota: lungime 13m, latime 7 m, suprafata totala aprox 91mp.  Aceste alveole vor fi cu intrare si iesire directa pe calea de rulare interioara, adica fara a fi necesare alte manevre de parcare. Alveola va avea traseul anvelopelor fundat si la nivel astfel incat calarea rulotei sa fie rapida si sigura.Restul suprafetei cu iarba verde . Delimitarea alveolelor in laterale se face cu gard viu la inaltimea de 120-140cm. Fiecare Alveola va fi dotata cu masa si doua bancute din lemn . 

In aceasta configurare reies la primul calcul un numar de 9 alveole.

 

   Alveola Autorulota: Lungime 9m , latime 7m. Vor fi pozitionate radial catre limita de proprietate cu intrare directa din calea de rulare interioara dar iesirea din alveola se va face prin mars arriere. Mobilare cu masa si bancutele din lemn. Acest tip de alveola va avea 3 laturi inchise cu gard viu la inaltime 120-140cm. 

Din calcule reies 12 alveole.

 

   Alveole cort: dimensiuni aprox 7mX7m, adica undeva la 50mp, plus minus cativa m in functie de teren. Aveste alveole vor fi inchise pe toate laturile cu gard verde accesul facandu-se pe alei pietonale si apoi la fiecare alveola prin portita. Am gandit aceasta masura mai ales pt animalele de companie. Masina aferenta cortului va avea loc de parcare la maxim 20m distanta de alveola, dar acolo va fi doar parcare. Nu se va putea intra cu masina pana la alveolele pt corturi. 

Astfel din planuri reies aproximativ 30 alveole de corturi. 

 

Caile de circulatie interioara vor fi de fapt o alee centrala in forma ovala( ca pista de alergare de la un stadion) cu latimea de 7 m. Dupa verificarile mele latimea este suficienta pt gararea/intrarea in alveola directa a rulotei. La plecare, masina ce tracteaza rulota  iese direct in cealalta latura a #stadionului#. 

 

Zona de corturi va fi separata de cea de rulote si de cea de autorulote. 

Va fi amenajata o zona de aprox 300mp ingradita cu gard de plasa de minim 1, 7m inaltime pentru animalele de companie. Aceasta zona va fi intr-un colt al campingului astfel incat proprietarii de animale de companie , cand doresc, sa poata lua o pauza de la grija catelului.  

Sub aspectul animalelor de companie , alveolele de rulote si autorulote vor fi echipate cu garduri amovibile  care pot fi actionate de vizitatori pentru a putea lasa animalul de companie fara lesa, in interiorul alveolei.

 

Nu se va permite in interiorul alveolelor Gratarul, sau focul de tabara , focul de plictiseala, etc. Pentru aceste activitati vor fi amenajate gratare fixe,  din partea campingului, intr-o zona aflata la capatul opus  alveolelor.

 

Toaletele vor fi separate de lavoare( zona de pt igiena personala). Dusurile vor avea antecamera cu banca pentru echipare/ dezechipare.  Vor fi 10 toalete, 10 dusuri, 10 lavoare..

 

Va fi amenajata o constructie deschisa de aprox180mp ca loc de socializare, luat masa , cafea , ceva automate pt sucuri etc..

Deoarece pe o parte a terenului trece un rau de munte, malul va fi amenajat pt acces facil sau ca zona de relazare( este rau de munte de max 50cm adancime).

Tot campingul va fi ingradit cu inaltimea de 2 m plus gard special in exterior pt Mos Martin.

 

INfrastructura :

- wireless de calitate ( va fi gratuit)

Iluminat led inteligent/interactiv ( la cel mai inalt standard)

Masini de spalat haine si uscator haine. ( taxabil)

Curent si racord apa in fiecare alveola de rulote autorulote( taxabil)

Curent in fiecare alveola de cort( taxabil)

Guri de deversare rezerve toalete ( cel putin 3 puncte/ guri, sau daca finantele permit, cate una la fiecare doua alveole). Aici as avea mare nevoie de ceva sfaturi.

Fiecare alveola va avea iluminat propriu( intensitate redusa, directionat si gandit astfel incat sa nu ilumineze deloc alveola vecina)

Fiecare alveola va avea buton de emergenta( de meserie sunt pompier)

La receptie va fi echipat un punct de prim ajutor care va include in mod obligatoriu si un defibrilator semi automat, set insulina, etc. Omul de la receptie va sti sa le foloseasca.

 

Vreau sa evidentiez ca se va simti grija pentru client, respectul necesar, dar acest lucru va fi impus tuturor: Muzica, indiferent de genul ei nu trebuie sa deranjeze vecinul, animalul meu de companie nu este ok sa urle noaptea la luna, etc...( vor fi instalate DB metre si respectarea programului de liniste va fi o prioritate pentru camping)

 

Toate utilitatile care am spus ca vor fi taxabile vor fi si contorizate. Adica platesti curent cat consumi. Apa, la fel. Masina de spalat, etc. Singurele servicii gratuite vor fi Internetul si fosa septica. Preturile vor fi omenesti, atat la cazare cat si la servicii suplimentare.

 

In ce va consta digitalizarea?

Dezvoltam acum o aplicatie prin care sa poti achizitiona cazarea asa cum faci cu niste bilete la un concert. Sa vezi pe telefon care alveole sunt disponibile, sa poti alege alveola, sa poti plati online prin telefon si sa primesti un cod QR care iti da acces indiferent de ora de sosire. Prin aceeasi aplicatie poti achizitiona toate serviciile din interiorul camping-ului( curent, apa, masina de spalat). Bineinteles ca va exista si receptioner pentru cei reticenti la digitalizare.

Practic se doreste ca  un turist sa se poata instala si la ora 12 noaptea si contactul cu receptionerul sa nu fie neaparat necesar. 

 

La ora asta am ramas in pauza de cuvinte.

Va rog sa raspundeti cu un feedback la idee si de asemenea va rog sa ma ajutati cu preturi orientative. 

Noi nu ne dorim  sa amortizam investitia in primii 3 ani, deci nu sa punem bani deoparte. In urmatorul an de functionare vrem sa operationalizam si restul terenului, deci reinvestim tot. 

Urgenta acum este ca peste max 2 saptamani trebuie sa bagam buldozerul in actiune si pe langa ideiile noastre, sigur mai sunt aspecte ce trebuiesc avute in vedere.

Va urez o zi frumoasa!

Constantin.

 

 

 

 

 

  

 

  • Like 2
  • Upvote 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Buna dimineata,  @Dascalescu Constantin si bine ai venit pe forum!

 

Treaba cu gratarul interzis la locul de campare trebuie s-o explici mai bine, adica interzis gratarul cu carbuni/lemne si PERMIS cel cu gaz (asa cum e civilizat) sau interzisa orice forma de gratar. O sa explic prin prisma mea: eu am gratar cu gaz si nu-mi convine sa ma duc la cuca macaii (unde la ora mesei este si nespus de aglomerat) sa-mi fac 3 fripturi. Deci, trebuie sa precizezi, pentru mine este o lipsa de confort.

 

 

în urmă cu 5 ore, Dascalescu Constantin a scris:

emergenta

 

O alta corectie, "emergenta" nu exista in limba romana cu sensul pe care-l doresti tu, adica l-ai folosit aiurea pentru ca exista echivalent in limba romana - urgenta sau, ca sa fiu mai catolic decat Papa - alarmare (mai ales ca esti pompier). In acelasi sens, ca sugestie - poti monta indicatoare (de orice fel: apa, scurgere, alarmare etc.) bilingve, romana si engleza. Atunci da, poti scrie emergency!

 

In rest, eu unul sunt incantat, desi unii o sa comenteze ca venirea la orice ora in camping este un minus, eu zic ca trebuie sa adaptam campingul la realitatile rutiere din Romania... Celor ce vin de departe si nu sunt fanii escalelor, cred ca le-ar prinde bine sa nu-si faca griji ca va avea poarta deschisa si nu trebuie sa innopteze in parcarea exterioara (daca exista). Mai sunt si oameni civilizati care fac cat mai putin posibil zgomot...

 

Asadar, felicitari pentru initiativa, spor la treaba si cat mai multi clienti satisfacuti!

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Arată foarte bine planul tău @Dascalescu Constantin si nu pot să-ți urez decât spor la treaba și mult succes! :OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Salutare si bun venit pe forum iti spun si eu... :salutare!:

Interesant planul tau..., din experienta mea de rulotist de vreo cativa ani prin mai toata Europa, iti pot spune ca daca poti pune si o gura de canalizare (pentru apa menajera) la fiecare 2 locuri de campare ar fi minunat..., campingurile de afara cele care se respecta si au un numar de stele, asa au...

In rest nu pot decat sa-ti urez Succes !

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Salutare si bun venit @Dascalescu Constantin!

Planul vostru este super. Sa va ajute Dumnezeu sa realizati ce v-ati propus ca noi cel putin abia asteptam sa va fim oaspeti intr-un asemenea camping.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dascalescu Constantin
în urmă cu 8 ore, Dragos M a scris:

Salutare si bun venit pe forum iti spun si eu... :salutare!:

Interesant planul tau..., din experienta mea de rulotist de vreo cativa ani prin mai toata Europa, iti pot spune ca daca poti pune si o gura de canalizare (pentru apa menajera) la fiecare 2 locuri de campare ar fi minunat..., campingurile de afara cele care se respecta si au un numar de stele, asa au...

In rest nu pot decat sa-ti urez Succes !

Mulțumesc pt opinie. Cred că este realizabilă instalația de canalizare la doua alveole.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dascalescu Constantin
în urmă cu 9 ore, NRLaurentiu a scris:

Buna dimineata,  @Dascalescu Constantin si bine ai venit pe forum!

 

Treaba cu gratarul interzis la locul de campare trebuie s-o explici mai bine, adica interzis gratarul cu carbuni/lemne si PERMIS cel cu gaz (asa cum e civilizat) sau interzisa orice forma de gratar. O sa explic prin prisma mea: eu am gratar cu gaz si nu-mi convine sa ma duc la cuca macaii (unde la ora mesei este si nespus de aglomerat) sa-mi fac 3 fripturi. Deci, trebuie sa precizezi, pentru mine este o lipsa de confort.

 

 

 

O alta corectie, "emergenta" nu exista in limba romana cu sensul pe care-l doresti tu, adica l-ai folosit aiurea pentru ca exista echivalent in limba romana - urgenta sau, ca sa fiu mai catolic decat Papa - alarmare (mai ales ca esti pompier). In acelasi sens, ca sugestie - poti monta indicatoare (de orice fel: apa, scurgere, alarmare etc.) bilingve, romana si engleza. Atunci da, poti scrie emergency!

 

In rest, eu unul sunt incantat, desi unii o sa comenteze ca venirea la orice ora in camping este un minus, eu zic ca trebuie sa adaptam campingul la realitatile rutiere din Romania... Celor ce vin de departe si nu sunt fanii escalelor, cred ca le-ar prinde bine sa nu-si faca griji ca va avea poarta deschisa si nu trebuie sa innopteze in parcarea exterioara (daca exista). Mai sunt si oameni civilizati care fac cat mai putin posibil zgomot...

 

Asadar, felicitari pentru initiativa, spor la treaba si cat mai multi clienti satisfacuti!

Da, indicatoarele vor fi in 3, sau 4 limbi. Bineînțeles prima va fi romana.

Butonul de urgență va avea și explicații și va fi cu acționare unica( spargi gemulețul). El este gândit pt situații reale de urgență, precum incendiu sau parte medicala( infarct, hipoglicemie, obstrucționare cai respiratorii etc..)

Iluminatul inteligent presupune inclusiv orientare activa pe căile de circulație comune cât și identificare puncte de interes pe timpul nopții.

În privința grătarelor.... Eu personal îmi doresc să nu fiu deranjat de fumul, mirosurile vecinului. Am prevăzut lățimea de 7 m ca să evit pe cât posibil și acest aspect însă nu e de ajuns. 

Știu că un grătar pe gaz nu scoate fum cat nu are carne pe el, dar după ce aceasta se încinge....cred că mai trebuie discutat.

Ideea mea era să creez o zona separată și într-adevăr distanțată suficient astfel încât să nu deranjeze locurile de campare. Prefer sa investesc in mai multe grătare că să fie loc pt toată lumea...

Oricum deocamdată este o idee și în urma discuției cu tine deja au apărut semne de întrebare. E clar că e nevoie de mai multa analiza.

Este o investiție mare pt mine și as vrea sa fie cat mai eficienta. Trebuie să îndeplinim cele mai înalte standarde.

Te rog, daca mai sunt aspecte care ar îmbunătăți proiectul, sunt ochi și urechi.

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Dascalescu Constantin 

 

Mai întâi, doresc să te felicit pentru inițiativă!

În același timp, doresc să te felicit pentru ideea de a cere păreri și ajutor pe un forum specializat, așa cum este acest forum! Foarte multe idei bune se pierd pe FB. Tot ceea ce se scrie aici este moderat și rămâne pentru totdeauna pe acest site. Oricine ar avea aceeași problemă, găsește ideile necesare aici.

Pentru a argumenta cele scrise de mine mai sus, iată câteva idei - unele tehnice - (foarte bune!!!) care ar putea să te intereseze. Cât de simplu a fost să caut cu motorul de căutare al forumului nostru două cuvinte: „amenajare camping”.

 

 

Aș adăuga și eu câteva lucruri care cred foarte mult că merită discutate!

 

1. Problema animalelor: ar trebui două zone de camping împărțite pentru oameni iubitori de animale care NU au animalele cu ei (eu sunt unul dintre aceștia) și iubitori de animale care au cu ei câini, pisici etc.

În zona campingului dedicată celor cu animale ar trebui afișe MARI pe care să scrie/ care să oblige proprietarii animalelor să adune după ce acestea lasă mizerie...!

Nu vreau să vă descriu cât este de „plăcut” să trebuiască să te ștergi pe picioare, să te speli și să miroase în continuare, după ce „dai peste noroc”, la propriu!!!  Cred că nu numai eu am pățit așa ceva....

 

2. Problema tranzitului sau a celor care vin în timpul nopții la camping.

Eu nu aș permite așa ceva! În primul rând, eu nu circul noaptea. În al doilea rând, pot investi un minim de inteligență și intuiție pentru a-mi calcula timpul, ruta, durata călătoriei, circuitul șamd. Mie mi-ar fi rușine să răscolesc cu roțile mașinii, la ora două noaptea, frumosul gazon al unui camping pentru a-mi aranja la milimetru ansamblul - dându-l de o sută de ori  înainte și înapoi! Am amintit doar de gazon, nu și de nervii vizitatorilor întregului camping.

Spui că ai fost și prin străinătate. Acolo la ce oră se închidea orice intrare sau ieșire din camping???  Din câte îmi amintesc, au programul scris mare, mare de tot...

O altă idee, citită pe un alt forum, a fost dată ca sfat către proprietarul unui viitor proprietar de camping: Dacă nu se poate și nu se poate, după toate aceste argumente, aș recurge din nou la două alternative: împart campingul în două zone - una de tranzit (cei care rămân o noapte - două și ajung târziu - ca și ceilalți vecini ai lor, de altfel ) și o zonă de clienți, să le zicem „stabili” sau care stau mai mult sau permanent. Și aici ar mai fi o idee: gândește-te că s-ar putea să ai surpriza, că mulți colegi din Sibiu și împrejurimi ar vrea să țină permanent rulotele la tine!!! Și nu vor fi puțini! Vei da crezare cuvintelor mele, în timp. 

Toate aceste nebunii, cu două, trei tipuri de împărțiri, depind de cât de mult teren ai la dispoziție.

 

3. Gardul viu poate fi și mai înalt de 120 - 140 cm... Pentru intimitate. Cred că va dura mult până va crește.

 

4. Sper că nu am înțeles eu bine. Sper, dar nu pot să cred că vrei să amesteci campingul cu rulote/ campere, corturi și invers. Doar să pui garduri înalte și să nu aibă acces unii către alții, sub nicio formă! Eu nu mai merg în astfel de campinguri. Am pățit că mi s-au băgat sub rulotă, ca să stea la umbră! La noi, nesimțirea atinge înălțimi covârșitoare! Odată mi s-au pus unii veniți cu cortul chiar în spatele/ laterala rulotei, la locul pe unde scoteam cofetăria. Aveau pusă masa acolo. Ei nu s-au dat la o parte, eu scoteam caseta toaletei și aproape, aproape că am trecut pe deasupra mesei lor!!! Dar ce contează! Prostia este întotdeauna însoțită de nesimțire și invers. Așa încep eu să cred din ce în ce mai mult. Poate greșesc eu.

 

5. Pui canalizare/ apă/ curent pentru/ la fiecare parcelă? Ar fi tare de tot! Nu mai trebuie să cari apa gri către locul special. Eu nu folosesc dușurile/ lavoarele, foișoarele, corturile (și în general nimic) din campinguri, am duș și tot ce trebuie în/ la rulotă. Tocmai de aceea am rulotă. Trebuie să te gândești și la astfel de clienți, ca mine. Să știi că suntem mulți.

 

6. Curentul nu îl pune „pe zi”, pune-l în funcție de consum. Sunt la Dedeman aparate care măsoară consumul exact. Costă vreo 70 de lei aparatul. Normal că trebuie să ceri ceva mai mult pe KW. Aceste aparate să le pui în cutii închise cu lacăt, altfel vei avea surprize și nemulțumiri...

 

7. Prețurile să le faci flexibile, în funcție de ce dorește fiecare client, ce folosește. 

 

@Dascalescu Constantin Sper că nu te-am supărat cu ceva și sper că nu am supărat nici pe unii colegi de pe forum. Am expus și eu câteva idei personale din mica mea aventură și  experiență de rulotist, om care practică, atât off - campingul, cât și on - campingul.

Te felicit din nou: ai spus că, la rândul tău, ești rulotist. Deja e un lucru extraordinar.

Dacă termini campingul până la anul, eu ..., nu se știe... Sibiul nu e chiar atât de departe de Suceava, venind de la Costinești...  Sibiul chiar îl aveam în plan de ceva timp.

Anul acesta am vizitat pentru o săptămână superbul Brașov, la anul ... :) 

Doamne - ajută în toate!

 

 

 

Încă ceva, la finalul finalului: Lasă la poartă, pentru cei care ți-au călcat pragul, o cutiuță de sugestii anonime, în care oamenii să scrie pe jumătate de pagină + ce le-a plăcut, pe cealaltă jumătate din dreapta ce nu le-a plăcut -, iar pe spate sugestii. Orice camping are plusuri și minusuri. Astfel, vei învăța și vei afla foarte multe. Nu pune la inimă răutățile/ cârcotelile (fii sigur că vei avea parte și de așa ceva), ia numai ceea ce este constructiv de acolo!

 

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

Salutare și bun venit!

Inițiativa și planul sunt de toată lauda. După cum ai si spus se vede ca ai fost în campinguri și afară și ai cam ales cam ce ți-ai dorit și ai văzut.

Părerea mea este ca spatiile sunt generoase, delimitările ok, deversarea apa gri e binevenita (caz in care evident taxezi alimentarea cu apă,   spre binele tău).

Într adevăr  poți impune grătar doar în loc amenajat, dc creezi suficiente locuri/ suprafață .

Efectul accesului la orice ora ar strica insa toate eforturile pt condiții excelente ( numai exemplul trantirii ușilor și portbagajului de câteva ori in miezul nopții cred ca e elocvent ). Cel mult delimiteze o zona separata la întrare unde pot parca câteva (2-3) atelaje pana dimineata, taxabil ai sa descurajeze totuși sosirea târzie.

Regulamentul strict e obligatoriu, cu ore stricta liniște, muzica incet, etc.

Cel puțin pt rulote și autorulote masa și  băncile nu sunt necesare, limitezi din spațiul util iar cam toti rulotistii  dețin scaune și mese. 

Prețul îl corelezi cu confortul apreciabil oferit, ai experienta de afară,   dar ești nevoit sa ții cont de realitatea noastră.

Un camping dotat similar afară e uzual între 30-40 € pt rulota si 2 persoane (inclusiv  consum mediu de curent) adică cam 1/3 din prețul unei camere de hotel sau pensiune bună. Cam la același raport te poți gândi și aici. Românii vor strâmba din nas daca depășești (prea mult )100 RON . Conceptul de calitate care costa

încă nu e prea răspândit.

Bafta!!

 

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dinu Adrian

Salut. O recomandare,   grătarul pe gaz permis și de amenajat un bufet sau bar al campingul ui ar fi util cu lucruri simple.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Dascalescu Constantin  ți-am scris și mai sus: fă prețurile în funcție de ceea ce oferi și în funcție de ceea ce folosesc clienții. Doar așa îi vei atrage pe oameni. Ceea ce cer eu de la un camping sunt trei lucruri, am spus-o, o mai repet și rămân la această părere, fără a jigni pe nimeni: 

De la un camping/ într-un camping am nevoie de trei lucruri: loc de campare, apă și loc de deversare casetă. Atât. 

Nu mi se poate cere la fel de mult ca și unuia care are nevoie de frigiderul sau congelatorul din camping, de curent, de foișor, bucătărie și multe altele. 

Eu așa gândesc.

 

 

în urmă cu 9 ore, Metoni Cristian a scris:

Un camping dotat similar afară e uzual între 30-40 € pt rulota si 2 persoane (inclusiv  consum mediu de curent) adică cam 1/3 din prețul unei camere de hotel sau pensiune bună. Cam la același raport te poți gândi și aici. Românii vor strâmba din nas daca depășești (prea mult )100 RON .

 

 Eu sunt convins și este mai mult decât clar că @Dascalescu Constantin se va gândi să fixeze niște prețuri accesibile. El este cel care oferă și trebuie să se gândească la un preț.

 

@Metoni Cristian noi nu ne cunoaștem personal, nu am nimic cu tine, rămânem în continuare prieteni și colegi, dar aș vrea să îți adresez câteva rânduri. 

De unde ai ajuns tu atât de repede la suma de 100 de RON și peste? Eu nu te înțeleg. Și ce înseamnă această sumă?

Trebuie să te gândești că am întâlnit în jurul Brașovului, în camping, astă vară, colegi de-ai noștri din București - băieți foarte, foarte faini! - care dădeau 100 de RONI pe lună și care aveau  rulotele parcate aproximativ fix. Le scoteau uneori, vara sau iarna, pentru a merge în concediu. Campingul avea o suprafață imensă, aveai apă la dispoziție prin furtun, curent, piscină, bar, loc de grătar și foarte multe alte lucruri. Și nu e vorba doar de un camping, ci despre mai multe. Ei bine, băieții stăteau permanent acolo, pentru cei ca mine erau cu totul alte prețuri, dar nici vorbă de 100 de lei și peste/ zi.  Să fim serioși!

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Florin Smolnicki 

în urmă cu 5 ore, Florin Smolnicki a scris:

 

 

@Metoni Cristian noi nu ne cunoaștem personal, nu am nimic cu tine, rămânem în continuare prieteni și colegi, dar aș vrea să îți adresez câteva rânduri. 

De unde ai ajuns tu atât de repede la suma de 100 de RON și peste? Eu nu te înțeleg. Și ce înseamnă această sumă?

Trebuie să te gândești că am întâlnit în jurul Brașovului, în camping, astă vară, colegi de-ai noștri din București - băieți foarte, foarte faini! - care dădeau 100 de RONI pe lună și care aveau  rulotele parcate aproximativ fix. Le scoteau uneori, vara sau iarna, pentru a merge în concediu. Campingul avea o suprafață imensă, aveai apă la dispoziție prin furtun, curent, piscină, bar, loc de grătar și foarte multe alte lucruri. Și nu e vorba doar de un camping, ci despre mai multe. Ei bine, băieții stăteau permanent acolo, pentru cei ca mine erau cu totul alte prețuri, dar nici vorbă de 100 de lei și peste/ zi.  Să fim serioși!

 

 

Nu este nicio suparare;

Am spus de la inceput ca este parerea mea ;

Cred ca am explicat comparatia cu ceva similar de afara ( adica f dotat , cum isi doreste propietarul sa faca ) precum si faptul ca trb sa adapteze oferta sa conditiilor ( inclusiv economice)din Romania;

Il intereseaza pret pe noapte , nu parcarea pe lunga durata  ( am retinut ca amenajeaza doar 9 locuri pt rulota , la 100 Ron/luna  luati din parcare , nu cred ca ar fi rentabil  );

Fiecare e liber sa aprecieze care este pretul corect pentru el ;

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dascalescu Constantin

In raport cu ultimele două postări de azi, va mulțumesc pt aspectele semnalate. Se pare că accesul noaptea va necesita restricționare. Deja sunt multe opinii pentru asta încât să iau aminte.

Referitor la foișor/ snack bar etc... Dorim o construcție semideschisa de 190 mp unde sa putem servi micul dejun preparat exclusiv din produse locale obținute direct de la producător. Vrem in acest fel sa promovam și comunitatea locală, plus că aroma roșiei acum culeasa din gradina e cu siguranță o amintire deosebita din copilărie.

 

În privința prețului.....sunt o persoana care își doreste sinceritate, chiar și în afaceri. Am din ce trăi, campingul fiind o ambiție a unui om care vrea sa arate că și în țara lui se poate să primești ce plătești și nu altceva.

Pe scurt, ținta nu este profitul. Planul financiar presupune în primii 3 ani amortizarea investiției. Investiția pt primii 5500mp este mare( aprox 35-40.000eur).

 

In niciun caz nu vom face garaj de rulote/autorulote.

Eu vreau sa fie un camping adevarat, loc frumos , relaxant , unde poți atinge specificul zonei dar și întâlni oameni din alte colțuri ale lumii.

Vom avea grija să nu sărim limita acceptabila românească în privința prețurilor.

Utilitățile vor fi contorizate și fiecare plătește cat consuma.

 Care este taxa acceptabila pt voi pe ziua de cazare?

Oferta include gratuit:

Toalete, dusuri  la standarde europene, zona igiena personala,

Spălătoare de fructe, legume, etc în site( vor fi unul la 6-8 alveole).

 Internet wireless

Iluminat led inteligent 

Împrejmuire antiurs😋 și hoți 

Produse locale alimentare ( la preț de piață normala, dar culese doar in ziua respectiva)

Punct informare turistica 

Prim ajutor calificat inclusiv pt defibrilare 

Supraveghere video acces și căi comune de circulație.

Rezervare online a alveolei dorite, inclusiv plati online etc..

 

 

Toate celelalte se vor plăti conform consumului propriu dar prețul pe unitate va fi de normalitate.

Revin cu întrebarea: cat ați fi dispuși să plătiți în aceste condiții?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dani M

Felicitari pentru initiativa!

Am si eu cateva comentarii/sugestii legat de camping bazat pe ce am vazut pe la altii, la noi si mai ales in vest.

 

1. Locatia este cea mai importanta. In general lumea nu vine in camping ca sa sta in camping, vine sa viziteze ceva in apropiere, si cand zic apropiere ma gandesc si la colegii cu autorulota pentru care cel mai usor e sa se deplaseze cu bicicleta/pe jos/autobuz. 25 de km de Sibiu e cam mult de facut ptr o familie cu 1-2 copii. Ce obiective sunt in apropiere? Trasee turistice? Ceva lac ptr balaceala?

2. Accesul la camping sa fie pe drum bun, preferabil asfalt si destul de lat incat sa poti sa ajungi ok cu rulota si fara a avea neaparat 4x4. Aleea de access din interiorul campingului sa fie pavata/asfaltata.

3. E ok sa fie digitalizat, usueraza procesul de checkin-checkout, dar cel mai important e ca parcelele sa fie generoase si cat se poate delimitate de gard viu. Curentul si apa la parcela. Loc special amenajat de deversat caseta.

4. Grupuri sanitare si dusuri curate si cu obiecte sanitare de calitate (eventual chiar cu incalzire in pardoseala). Aici am vazut deficiente in majoritatea camping-urilor din Romania. Un exemplu, desi e rulaj mare de persoane, pe unde am umblat eu in general am vazut ca erau cumparate produsele cele mai ieftine si slabe calitativ care evident se strica repede: capace de toaleta cele mai ieftine de la dedeman, hartie igienica aia ieftina roz sau maro, gresie crapata/sarita, dus care curge pe langa para, carlige de agatat haine rupte, etc. Desi am baie in rulota prefer sa folosesc cea de la caping din perspectiva spatiului mai generos.

5. Loc de joaca pentru copii.

6. Gratar pe gaz ar fi frumos sa fie permis. In general faci un gratar ptr familie, 5-10 min de fum, n-ar trebui sa fie probleme in aer liber. Nu ma incanta ideea de a face gratar la locul comun si apo sa umblu cu micii prin camping pana la rulota. Nici sa mananc in zonele comune, mai ales in vremurile de astazi. In cel mai rau caz prajesc in rulota pe aragaz, si tot acolo e, din puctul de vedere al mirosului ptr vecini.

7. Accesul pe timpul noptii (e.g. 22-8) trebuie restrictionat din motive de liniste.

8. Bonus point,   deoarece observ ca ai in vedere zone ptr patrupezi,  poti amenaja un loc ptr spalat cainii, un exemplu in poza de mai jos.

 

Te incurajez sa vizitezi sectiunea din forum cu campinguri din afara tarii: Austria, Italia, Croatia.

Spor!

 

IMG_20200724_103319.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Revin cu sosirea seara/noaptea: eu ca bucurestean fac cel putin 7 ore pe drum pana acolo. Daca as pleca vineri, dupa orele de serviciu, cu siguranta as ajunge la 12 noaptea in cel mai fericit caz. Daca ma tine ca vitelul la poarta noua pana se face dimineata, cu siguranta nu as mai face efortul de a merge pana acolo pentru a petrece doar un sfarsit de saptamana. Din experienta personala din campingul Panorama, m-am trezit la propriu cu vecini noi dimineata, fara ca macar sa-i fi auzit cand au ajuns noaptea (unul dintre ei - cel mai aproape de noi - avea un Land Rover cu cort sus). Da exista si oameni civilizati... Pacat ca erau polonezi si nu romani... M-am mirat deoarece campingul este foarte ieftin si ma asteptam la clienti ceva mai putin civilizati.

 

S-a mai discutat despre "civilizarea" prin pret si pe alte topicuri din aceasta sectiune si nu vreau sa inflamez dezbaterile de aici. Pentru mine (doua persoane, masina si rulota), la ora actuala, un pret de 80 lei / noapte versus facilitatile oferite in campingul pe care il promiti, mi se pare unul corect, desi la limita superioara, avand in vedere ca eu am nevoie doar de apa si canalizare (dpdv al utilitatilor).

 

A, pentru ca s-a pus in discutie si "ce e de vizitat", eu as prefera sa existe ceva peisaj pentru ca din motive de sanatate am devenit ceva mai sedentar in ultimii douazeci de ani si nu mai haladuiesc cararile de munte ca alta data, iar in privinta obiectivelor turistice, eu nu sunt un mare fan, prefer o carte de citit, un film etc.

 

@Dascalescu Constantin, dupa cum observi, sunt pareri diferite, pentru ca suntem diferiti. Insa numitorul comun, care ar permite anumite "derogari", ar fi gradul de civilizatie. Cam asta ar trebui sa ai in vedere si sa stii ca ai tot dreptul sa-ti selectezi clientii. Nu prin pret... E pe forum un topic/reclama la un camping scump, nou deschis la mare, la care nu m-as duce nici platit... Pur si simplu in acel caz nu am ce face acolo, e prea departe de mal, deci prea cald - chiar daca are o panza deasupra, m-as simti incorsetat pentru ca mi se pare prea mic (parere personala), lipsa peisajului (marii) etc. In fine, unii se duc...

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bilti
în urmă cu 2 ore, Dascalescu Constantin a scris:

 

Revin cu întrebarea: cat ați fi dispuși să plătiți în aceste condiții?

pe  litoral as plati 100-150 pt campare pe/langa plaja. la munte 60-80 maxim 100 daca e o zona deosebita (lac, rau, trasee etc).asta in conditiile in care nu am nevoie de curent si am toaleta mea.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costin Lipan
în urmă cu 5 ore, Dascalescu Constantin a scris:

campingul fiind o ambiție

Avand rulota de putin peste un an, nu am suficienta experienta sa-mi dau cu parerea, insa sunt antreprenor de ceva mai multa vreme si acolo cred ca sunt indreptatit sa-mi spun punctul de vedere. Afirmatia de mai sus nu are ce cauta in gandirea unui manager, din ambitie nu vei reusi sa construiesti nimic trainic, iar pretul in niciun caz NU se stabileste din spusele potentialilor clienti. De aici inainte se pot bate campii in lung si-n lat, mult si bine. Pretul il stabilesti DOAR tu, in baza cheltuielilor curente pe care le ai (si ideal pentru tine ar fi sa ramana DOAR de tine stiute) si a amortizarilor, la care adaugi un profit (aici poti spune ca "din ambitie" nu-l adaugi :) ). In functie de cerere si oferta poti regla pretul acela.

In alta ordine de idei, dupa cum ti-a spus si @NRLaurentiu, suntem diferiti, aste inseamna ca avem nevoi si preferinte diferite. Nu-ti face planul dupa clienti, fiecare are propia-i viziune si NICIODATA nu ai sa reusesti sa-i impaci pe toti. Cu propria-ti viziune, mergi mai departe, fa-ti socotelile, stabileste-ti pretul si abia dupa aceea intreaba cati dintre cei targetati te-ar vizita in conditiile date. Daca numarul lor va fi peste asteptari, pune-l in aplicare. Altfel, analizeaza unde ai gresit, corecteaza si intreaba iar, sau nu-l mai face deloc. Din ambitie n-ai sa ramai decat cu o gaura in buzunar, iar noi, cel mult, ne vom intreba cum de s-a inchis si campingul asta ca avea conditii, preturi bune si mereu avea clienti. 

  • Like 9

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Dascalescu Constantin Da, accesul noaptea trebuie fie restricționat, fie faci o zonă pentru cei care vin târziu. E un dezastru total să faci gălăgie noaptea.

Încă un argument: ai spus că ai mers și prin campinguri în străinătate. Ai văzut că, inclusiv ziua, au program de odihnă între 13 - 15? Adică nu ai voie să intri, să ieși din camping, nu ai voie să faci gălăgie, nu ai voie să dai muzica la maxim.

 

în urmă cu 13 ore, Dascalescu Constantin a scris:

Referitor la foișor/ snack bar etc

Sincer să fiu, din punctul meu de vedere, nu prea îi văd utilitatea, mai ales a snack - ului. Argument: toată lumea are de mâncare în rulotă. Noi când ieșim cu rulota, mergem la cumpărături înainte de a pleca de acasă sau oprim pe drum pentru a lua de mâncare/ a umple rulota și frigiderul rulotei cu de toate, plus mâncarea pe care o luăm de acasă.

Nouă nu ne place/ nu facem de mâncare la rulotă decât dacă stăm mult timp într-un loc (de ex. la mare). Nu prea mai fac nici grătare la rulotă. Prefer să merg la plimbare, să ies în oraș, să vizitez.

Și totuși, dacă zici că produsele sunt locale, bune, proaspete, parcă, parcă mă atrage foarte mult ideea.

 

în urmă cu 13 ore, Dascalescu Constantin a scris:

In niciun caz nu vom face garaj de rulote/autorulote.

Nu știu dacă aici te refereai la ideea mea de a face cum zic nemții - Dauercamping. Adică, la ei, există campinguri care au doar rulote parcate separat sau există campinguri împărțite în două zone: pentru cei permanenți și pentru clienții vizitatori.

Referitor la acest Dauercamping, eu zic să te mai gândești. Vei avea foarte mulți clienți, crede-mă. Sunt unii care își parchează rulotele pe stradă pentru că stau la bloc, nu au curte. Dacă amenajezi o astfel de zonă, vei avea cu siguranță clienți, vei vedea. Mai gândește-te și gândește-te bine...

 

în urmă cu 13 ore, Dascalescu Constantin a scris:

Care este taxa acceptabila pt voi pe ziua de cazare?

Ai întrebat, eu îți răspund, deschis: Pentru mine, foarte OK ar fi cam 20 - 25 - maxim 30 de lei pe zi. Eu atât am plătit mereu pe unde am fost: la mine în zonă (erau locații unde am lăsat gratis rulota și câte șase săptămâni), la mare, la munte, prin țară. 

Dacă au cerut mai mult și nu mi-a convenit, am mers off-camping. Am rulota super-dotată pentru off-camping.

Ce am mai practicat eu pe unde am mai fost: am observat câte o curte mare, am bătut la poartă și am întrebat omul dacă mă primește în curte pentru două/ trei zile.

Niciodată nu a trebuit să bat de două ori, în două locuri diferite. Am fost primit din prima.

 

Dar, să revenim la campingul tău. Ți-am spus și îți repet: tu trebuie să știi cât dorești să ceri. Ai văzut că, mai sus, sunt colegi care ți-au sugerat diferite prețuri. Există păreri și păreri. 

Ascultă-mă și pe mine: fă prețuri în funcție de ceea ce au nevoie și folosesc rulotiștii. Nu poți pune un preț unic unui rulotist care nu folosește dușurile, toaletele sau alte utilități. Am scris și mai sus - eu nu folosesc nimic/ niciodată din campinguri, decât: locul, apa și deversarea casetei. Așa am făcut de când mă știu rulotist, adică de aproape 8 ani. Acestea sunt strict părerile mele.

A propos, am înțeles că la curent vei pune contor, pentru doritori. 

Cum vei proceda cu apa?

 

 

@Dascalescu Constantin te rog frumos să pui niște fotografii cu campingul, zona. Sunt foarte curios. Cred că și ceilalți colegi vor să vadă poze. Sunt convins! Ne-ai făcut curioși :) .

 

în urmă cu 13 ore, Dani M a scris:

Ce obiective sunt in apropiere? Trasee turistice?

Eu cred că zona este foarte bună. Însăși orașul Sibiu este deja un obiectiv în sine, chiar dacă e la 20 și ceva de kilometri. 

 

în urmă cu 11 ore, Bilti a scris:

pe  litoral as plati 100-150 pt campare pe/langa plaja. la munte 60-80 maxim 100 daca e o zona deosebita (lac, rau, trasee etc).asta in conditiile in care nu am nevoie de curent si am toaleta mea.

Cu tot respectul te întreb, explică-mi și mie diferența de preț atât de mare între prețurile de la mare și cele de la munte? De ce atât de mult la mare? 

Atât proprietarii de campinguri de la mare, cât și cei de la munte, muncesc la fel, plătesc taxe la fel.

Dăm în off - topic, dar ceea ce fac unii proprietari de campinguri la mare, nu se numesc servicii, ci jecmăneală/ excrocherie, pe față!!! Și încă un amănunt: la mare, eu am plătit în ultimii ani 20 de lei pe zi. Da, ai citit bine: 20 de lei. :) 

Pot să mă laud liniștit că am fost în aproape toate campingurile de pe Litoral. Pot argumenta cu poze! De opt ani merg la mare, an de an. După ce că oamenii sunt jecmăniți la maxim (mă refer la prețuri), am văzut că mai sunt și înghesuiți călare unii peste alții!!!

Corturi amestecate cu rulote și campere și tot așa. Este pur și simplu dezgustător, din toate punctele de vedere! Acolo vor să câștige în trei luni cât alții câștigă într-un an.

 

@Dascalescu Constantin nu uita de cea mai bună idee pe care ți-am oferit-o.

Pune la poartă o cutiuță în care oamenii pot lăsa foi cu tot felul de sugestii anonime. O pagină împărțită în două: plus - în stânga sus, minus - în dreapta sus și pe spate să îți dea câteva sugestii. Îi musai! :) De acolo vei învăța cel mai mult! Eu așa fac la școală cu elevii. Sunt surprins cât de multe învăț și aflu de la ei!

 

Cu respect și mult drag către toți!

 

 

 

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bilti
în urmă cu 1 oră, Florin Smolnicki a scris:

 

Cu tot respectul te întreb, explică-mi și mie diferența de preț atât de mare între prețurile de la mare și cele de la munte? De ce atât de mult la mare? 

Atât proprietarii de campinguri de la mare, cât și cei de la munte, muncesc la fel, plătesc taxe la fel.

 

 

as plati si mai putin la mare dar nu cred ca o sa gasesc. cred ca preturile la mare sunt mai mari datorita sezonului mai scurt, ofertei mai mici si a faptului ca la munte gasesti  mult mai usor locatii off. asta e parerea mea. daca am posibilitatea sa fac off o prefer campingului. sa ne spui si noua unde ai reusit sa gasesti preturile alea bune la mare ca eu m-am ingrozit cand am vazut ce tarife au avut anul asta!

aceeasi tendinta se vede si la pensiunile de la munte vs cele de pe litoral. ultimele sunt mult mai scumpe.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Mai intervin si eu cu cateva pareri..., profit de faptul ca am fost in peste 100 de campinguri din afara tarii..., de la preturi de 20 Euro pana la 75 Euro in Croatia... sau 60 in Elvetia... si am avut si eu de gand sa fac un camping cam cum spui tu, dar tragand linie am ajuns la concluzia ca nu merita investitia...

 

In primul rand ceea ce ai spus mai sus cu investitia de 35-40.000 de Euro eu nu cred ca e reala...nu ai cum sa faci un asemenea camping cu acele dotari cu acea suma..., numai un grup sanitar pus la punct costa mii multe..., (ma rog... parerea mea), apoi ca si pret de campare, daca veti face ce spui tu acolo nu ai cum sa ceri 100 lei..., este foarte putin...cei de mai sus compara gradina lui nea' Ghorghe cu un camping adevarat si dotat..., (imi cer scuze daca nu sunteti de acord cu mine dar asta e realitatea)  daca tot comparam mere cu mere hai sa comparam cu ce e afara daca vrem calitate ca afara..., iar afara nu ai cum sa gasesti un camping macar de 3 stele cu mai putin de 25-30 Euro... (repet, vorbesc din ce am platit eu, nu din auzite)...

 

Referitor la gratar, nu poti sa restrictionezi asa ceva, la Saint Tropez in Franta intr-un camping de 5 stele, aveai voie sa faci gratar (cu cel pe gaz) pe locul tau de campare..., la fel in camping JungFrau in Elvetia tot de 5 stele, puteai face gratar..., daca in acele locatii de top era voie sa faci gratar eu cred ca nu poti restrictiona tu treaba asta... (parerea mea), sa nu mai spun ca am gasit foarte multe campinguri care te lasau chiar cu carbuni..., numai ca vroiau gratar inalt sa nu afecteze iarba...

 

Sosirea dupa orele 22:00 in multe campinguri este posibila..., dar au o partea la intrare, langa receptie unde se sta pana dimineata cu rulota in carlig... si cam peste tot era greu sa deranjezi pe cineva avand in vedere ca era ceva distanta pana la prima rulota campata..., acum depinde la tine cum va fi cu spatiul...tu sti mai bine...

 

Vezi tu in rulotismul acesta ca in mai multe domenii trebuie sa te adresezi unei nise..., la tine in camping daca vei pune 150 lei pe zi, vor veni altfel de oameni..., care platesc dar vor conditii..., pe de alta parte ca si exemplu la cheile Rasnoavei este un camping, in care am fost doar sa-l vad (nu am campat) care arata destul de bine..., multi il lauda..., daca nu ma insel cred ca este si aici pe forum prezentat, tariful acolo din cate stiu este minim 100 lei...., insa cu toate ca este intr-o locatie frumoasa, bine dotat si amenajat, mai tot timpul e gol..., de ce ? pentru ca romanul vrea pe 50 lei conditii de 150... si din aceasta cauza e gol mai tot timpul...

 

Ar fi bine sa iei in calcul umbra de la locurile de campare, eu daca merg intr-un camping, in luna August cand sunt 30+ grade, si nu este umbra acolo unde campez nu stau in acel camping, chiar daca am aer conditionat pe rulota..., suntem mai pretentiosi poate...:) , ne place sa dormim la pranz sa stam pe la rulota si nu se poate sta in soarele de August fara pic de umbra..., spun asta pentru ca am destui cunoscuti care in functie de acest criteriu stau sau nu intr-un camping... (eu chiar am refuzat sa stau in cateva campinguri din Croatia din cauza ca nu aveam umbra...)

 

Nu in ultimul rand cum au spus colegii de mai sus, cu ce ma atragi sa vin de la Ploiesti la campingul tau ? in afara de condtiile care sa zicem ca vor fi impecabile, ce pot face acolo la tine ? e ceva de vizitat ? ceva mai deosebit ?

 

Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu comentariul meu, insa felul meu este mai direct si imi place sa spun lucrurile cum sunt in realitate ! :salutare!:

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Bilti am stat la băieții dintr-un anumit club... Dar nu am voie să îl numesc. Cu RV. Am plătit, acum câțiva ani în urmă și 15 lei/ zi. :salutare!:

Doi părinți: mama și tata (ca să fie clar) și doi copii. 

La Costinești, îți dai seama? 

Superb! 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan D.
în urmă cu 19 ore, Florin Smolnicki a scris:

@Bilti am stat la băieții dintr-un anumit club... Dar nu am voie să îl numesc. Cu RV. Am plătit, acum câțiva ani în urmă și 15 lei/ zi. :salutare!:

Doi părinți: mama și tata (ca să fie clar) și doi copii. 

La Costinești, îți dai seama? 

Superb! 

 

Acel camping este cam off camping, adică la 15 lei pe zi, ai dat cam mult! :)))

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Bogdan D. Nu am dat deloc mult!!! 15 lei e mult? Atunci, despre ce vorbim aici și acum??? 

Chiar nu te înțeleg!

 

Acolo am fost foarte mulțumit!

Am avut exact ce îmi trebuie: loc de campare, apă și loc deversare casetă. 

Am fost înconjurat de oameni minunați! Eram ca într-o familie!

Lăsam pe masă portofelul, telefonul, borseta, nu aveam nicio grijă!

Tare frumos a fost!

Campingul era în dreptul Epavei Evanghelia. Multe seri, nopți și dimineți am stat pe malul mării!

 

Acolo m-am îndrăgostit definitiv și irevocabil de stațiunea Costinești. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan D.

Pe topicul acesta am crezut că se vorbește despre un camping ideal, drept pentru care exemplul tău este pe lângă gard.

Ironia bate-o vina...

 

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

@Florin Smolnicki Nu exista comparatie cu ce era la Costinesti pe terenul lui Predonu cu ceea ce vrea sa faca colegul nostru…

Inda sa vedem daca ce scrie aici va deveni realitate pana la urma… :default_big_grin:

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Fane Livadariu
      de Fane Livadariu
      Buna ziua tuturor, la jumatatea lui august pornim (pentru prima data) cu rulota in concediu...am ales Campingul Dorul Pescarului, urmeaza sa confirmam rezervarea. As dori sa aflu pareri de la cei ce au poposit deja acolo...sincer noi am ales pentru piscina (copii) si pescuit (eu) si nu in ultimul rand zona de la poalele Fagarasului  
      Multumesc pentru eventualele raspunsuri si va doresc tuturor concediu placut si multa liniste ;)
       
      https://cucortu.ro/camping/camping-dorul-pescarului/336
    • Fejer Antal
      de Fejer Antal
       Am nevoie de sfaturi de la cei priceputi.  Am o rulota Hobby 430T din 1990, iar un prieten a adus acum din Germania un Dethleffs din 1991 cred ca de 5, 30 m. Intrebarea este daca merita sa vand rulota mea si sa o cumpar pe a lui.
      Ca dotari sunt la fel, mai putin Dethleffs-ul care nu are wc, ; are doar cabina dus. Nu are panou solar, cort si cupla antibalans.
      In rest ambele sunt in aceeasi stare tehnica.
      Pe mine ma atrage dimensiunea mai mare a rulotei Dethllefs.
      Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si cu pareri.
      Multumesc.
      Cu stima.
    • Kinga
      de Kinga
      Buna ,
       
      Dupa cum mentionam si in prezentarea de membru nou, dorim sa achzitionam prima noastra rulota. Ne-am documentat si noi putin, am citit pareri, pana acum din cate am vazut, majoritatea dintre voi recomandati rulotele europene, nu cele englezesti. In tara am vizitat doua parcuri de rulote pana acum, cel de la Oradea si cel din Cluj, plus inca 2 vanzatori particulari, dar nu am gasit nimic care sa ne convinga ca isi merita banii. Am mai gasit pe net cateva parcuri "mai aproape de noi", unul in Timisoara ( din cate am vazut au doar rulote englezesti, allkrisautomobile se numeste ) si doua in Targul Secuiesc ( Parc Rulote Ask Caravans si Rulotepark ) . Intrebarea mea este daca, din ce stiti voi, se merita o deplasare in aceste locatii sau sa ne reorientam spre altceva? Mentionez ca luam in calcul si o deplasare in Olanda ( drumul, masa, cazarea ne-ar fi asigurate ), dar ceea ce ne tine in loc ar fi costurile aducerii rulotei in tara.
    • Catalin Visan
      de Catalin Visan
      Intentionez sa fac un tur prin Bucovina si Maramures cu sefa mare, sefa mica ( 9 ani ) si mofturosul (16 ani ), asa ca a trebuit sa mai adaug in traseu si ceva pentru copii. Va rog sa-mi sugerati locatii si obiective turistice dar si daca este ceva de evitat, ori drumuri de ocolit. Va multumesc cu prietenie. https://docs.google.com/spreadsheets/d/17wk_apxfP09Ybc02kXwj0B3EsX1ctgkNDoU9vzr7ZWo/edit#gid=0
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.