Alexandru Ilea

Achizitie rulota

22 postări în acest subiect de discuţie despre Achizitie rulota

Achizitie rulota

Alexandru Ilea

Buna seara,  

Am ajuns in punctul in care vreau sa achizitionez o rulota, preferabil pentru offcamping. As avea nevoie de ceva sfaturi de la persoane experimentate lin domeniu egate de achizitie , plecand de la urmaatoarele considerente: 

  • doresc sa petrec perioade mai mari in ea (peste 1 luna)
  • suntem familie de 2+1 (are 2 ani pitica)
  • planuim distante mai mari de parcurs, un tur de europa, sa ne lase doar pandemia
  • Frigider mare (cel mic de 100L e neincapator :) )
  • neaparat baie cu dus (cu ventilator), ca planuim sa o folosim in offcamping si in perioade de primavara/toamna (nu as scoaet pitica in frig)

 

Ca dotari pe care le vad eu importante :

* Truma Saphir- aer conditionat montat intern,   diferenta intre 2400W si cel de 1500,  

* AL-KO ATC control 

* Motor mover 

* Suport 3 biciclete (sau 2 )

* Kit panouri solare + invertor + baterie (caut 1-2 panouri de 600w total)  + controller digital (moonitorizare etc)

* boiler pe gaz 10L 

* Priza externa gaz

* Priza externa curent 220

* Cuplaj de la apa de retea (regulator debit + mufa externa)

* Cort extern pe toata lungimea rulotei sau "awning" cu inchidere totala (plasa insecte) - la acest capitol nu

 

Masina curenta :  wv Tiguan,  de 177 CP, MMA 2250kg

Singura experienta cu rulota e cu un Lunar Venus 540 din 204, care ne-a placut destul de mult.

Noua ne plac foarte mult englezoaicele, ca rulote, dar am omis partea cu Brexit ul , anul trecut si acum suntem intro dilema. Eu, in general nu sunt adeptul lucrurilor noi pe considerentul ca , cu 1-2-3 ani vechime se poate obtine un lucru bun, la un pret decent.

 

Cu acestea fiind zise, am cerut ceva oferte pt :

* Weinsberg 550 QDK (~16.000E net) cu cele 3 pachete clasice ,

* Adria Altea 552PK (20.000E net)  cu incalzire electrica si cateva optionale mici care s-au adunat in aceasta suma (asa vine rulota)

* Eldis affinity 550  (22.000E brut)  2017 , adusa si inmatriculata din UK, cu Mover, Alde, cort , Al-ko ATC

* Swift Conqueror 570  (22.000E brut)  2017 - adusa si inmatriculata din UK, cu Mover, Alde, Al-ko ATC,   cort , panou solar----> s-a dat intre timp , dar parea ideala pentru mine, buna ca termen de comparatie.

 

La englezoaicele second :

* mare problema pe care o vad e MMA, care la 1650, lasa loc doar de 150kg de incarcatura suplimentara, la care daca adaug suportul de biticilete + aerul conditionat, si cortul + scaune si o masa,   raman undeva la 100kg de incarcare pt restul chestiilor. Pare destul de stresant sa te incadrezi cu lucruri de o casa in 100 kg. Aici rog pe cei cu experienta sa imi confirme ca asa este. 

* avantajul : ne place foarte mult layout ul, suntem fani rulote englezesti ca structura, au Alde, (este si single point of failure), au mover si majoritatea dotarilor suplimentare de pe lista mea sunt standard cu exceptia aerului.

 

La Europene

* dezavantaj : nu suntem fan layout (ar fi un compromis), nu au nimic ca dotaare suplimentara, practic sunt inca 5000E minim in plus (la cum le vad eu, sper sa nu gresesc)

* avantaj : rulota noua, toate sunt noi pe ele, garantie producator si service in Romania (daca am inteles eu bine), incarcare 350 KG (cam 100 ar fi optionalele daca am calculat eu bine)

 

Intrebare, merita cu adevarat o rulota noua?  banii ar fi cam aceeasi. 

Am vazut ca foarte multi colegi au Weinsberg, ma gandesc ca pretul e atractiv. Stie cneva daca diferenta dintre Adria si Weinsberg, pt cei 4000 euro (- 500 E pt incalzirea in pardoseala pe care Adria o are), E mai buna Adria la ceva inafara de design ? Daca as monta optionalele de mai sus , Adria ar fi cea maii scumpa din grup.

 

Dat fiind ca nu am fost in multe rulote, cele europene ar fii luate pe nevazute, cele englezesti le pot vedea. De asemenea montajul aar fi cu mai putine batai de cap (nu sunt atatea de pus pe ele).

 

Astep ceva pareri cu referire la calitate si daca merita sau nu noua vs veche , plecand de la principiul unu buget de aprox 20-22 mii eur.

 

Multumesc anticipat

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Raul G

Bună, eu nu sunt adeptul englezoaicelor, deci nu le cunosc și pentru ele las pe cei ce au experiență sa vorbească despre ele.
Cu acel budget poți liniștit sa te uiți în casa Fendt, Knaus sau Hobby.
Rulotele cu duș separat sunt foarte rare, deoarece o rulotă o vezi mai des în camping decât off, iar aici vin folosite dușurile lor. În off-camping să face dus copilui ? Este greu sau foarte greu, apa trebuie cărata la rulotă, iar apoi golita, doar nu crezi ca se arunca lângă rulotă în vreo groapă?
Spun asta deoarece noi acum 3 ani am făcut exact aceiași considerație și am favut un singur dus crescând 2 copii mici în ea (3 și 6 ani acum), iar cabina de dus s-a transformat într-un dulap.
AC-ul in camping nu ii înțeleg rostul, au încercat mulți sa îmi explice avantajele, dar eu vad tot doar dezavantaje.
ATC și ALDE sunt într-adevăr ceva ce nu trebuia sa lipsească penteu cine călătorește primul și penteu cine face turism de iarnă al doilea.
Corturi sunt multe, pe Obelink găsești de toate felurile la toate preturile, nu te fixa pe ele, apoi după câteva ieșiri vei vedea ca Omnistore/Fiamma F45 sau Caravanstore sunt can tot ce ai nevoie daca te muto des. Noi folosim un cort pneumatic marca Kampa.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Alexandru Ilea  parere personala, ia una europeana si noua ( mai ales ca la  2-3 vechime nu prea e diferenta si nici nu prea  se vand );  spatiile de depozitare sunt arhisuficiente; dar o sa astepti pt una noua;

Adria si Weinsberg sunt similare, deci nu merita bani in plus pt acelasi lucru ;  estimarea ta cu 5.000 Euro pt optionale este realista ;

La W 550 Qdk  ( ca si 500 Qdk ) dusul  si toaleta/chiuveta pot fi utilizate simultan ; insa in off intr-adevar e mai greu cu dusul;

Cred ca 500 Qdk este mai bine  ( diferenta de cca  0.5 m nu prea ajuta simtitor pt confort ) , in schimb e mai grea si mai greu de manevrat;

 

Succes !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut C.

Salut, @Alexandru Ilea
Te pot ajuta eu sa-ti gasesti rulota potrivita. Am un service de autorulote in Bucuresti colaborez cu un dealer din Germania. Gasim la el rulote noi, dar si utilizate. Daca nu au dotarile pe care ti le doresti, le pot adauga ei sau le putem monta noi. Transportul se face cu platforma, marfa fiind asigurata.
Daca te intereseaza, te rog trimite-mi datele de contact in privat, apoi iti voi trimite cateva oferte, sa-ti faci o idee.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Ilea

Multumesc pentru raspunsuri.

@Raul G In principiu, sunt familiar cu partea de carat apa la si de la rulota, Nu ar fii asta problema in mod special. Pana la pandemie as fi fost 100% in asentimentul tau, dar acum cu restrictii etc eu zic ca un dus prinde bine. Daca nu, vom avea mai mult spatiu de stocare :)) .

Legaat de AC, de ce l-am trecut acolo ar fi legat de faptul ca vara , in canicula e greu de dormit in caldura (cel putin pt mine) si m-am gandit la un set de panouri care sa acopere o utilizare minimala (imi e groaza de baterii sincer, ca ma astept sa fie foarte grele).

@Metoni Cristian Am avut o rulota de 7, 3m in vara tractata, intr-adevar mare, dar parea sa fie acceptabil caa dimensiuni. Logica mea aici a fost, daca stai perioade mari, prinde bine cat mai mult spatiu :))

 

Pe baza feedback ului, Weinsberg pare o alegere buna, datorita pretului, ar fi noua, ar fi ceva spatiu in ea (si ar venii pe promisiuni in Mai ). Adria imi place mai mult ca design, dar... nu stiu cat de mult o sa conteze, ca sa dai 3500E in plus. La final, valoarea lor tot in jos merge.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Din experienta personala pot pune ca un loc la umbră și ușor ventilat este mai bun decât AC-ul, mare sau munte.
Acum 3 ani la prima vacanță cu rulota cea nouă mergem în campingul nostru preferat din Croația, fiind mare magaoia am cerut un loc de campare mai la intrare pentru a nu face multe manovre, chiar dacă aveam moover....mu se mișca un dir de aer la nici o oră din zi sau noapte chiar dacă eram la 70-80 metri de mare. Duoa doua zile îmi iau inima în dinți și întreb la recepție dacă locul meu obișnuit de campare era liber. Fiind la mijloc de iulie il găsesc liber și cu inima cât un purice încep sa ma strecor printre copaci (în Croația pădurea de termina la malul mării) si după câteva infarcturi o pun pe malul marii cum făceam cu cea veche. Viata s-a schimbat, în doua seri a fost nevoie sa dau drumul câteva minute la soba din pricina brizei marine.
Tot acest papier nu pentru a te convinge ca AC-ul nu e bun, dar pentru a îți spune sa nu axezi neapărat, dacă găsești ce vrei și nu are, no nu-i bai poți pune și după.

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Ilea
în urmă cu 13 ore, Raul G a scris:

Din experienta personala pot pune ca un loc la umbră și ușor ventilat este mai bun decât AC-ul, mare sau munte.
Acum 3 ani la prima vacanță cu rulota cea nouă mergem în campingul nostru preferat din Croația, fiind mare magaoia am cerut un loc de campare mai la intrare pentru a nu face multe manovre, chiar dacă aveam moover....mu se mișca un dir de aer la nici o oră din zi sau noapte chiar dacă eram la 70-80 metri de mare. Duoa doua zile îmi iau inima în dinți și întreb la recepție dacă locul meu obișnuit de campare era liber. Fiind la mijloc de iulie il găsesc liber și cu inima cât un purice încep sa ma strecor printre copaci (în Croația pădurea de termina la malul mării) si după câteva infarcturi o pun pe malul marii cum făceam cu cea veche. Viata s-a schimbat, în doua seri a fost nevoie sa dau drumul câteva minute la soba din pricina brizei marine.
Tot acest papier nu pentru a te convinge ca AC-ul nu e bun, dar pentru a îți spune sa nu axezi neapărat, dacă găsești ce vrei și nu are, no nu-i bai poți pune și după.

 

Mersi @Raul G pentru insights. Face sens ce zici, doar ca experienta mea de pana acum (limitata) cu locurile de campare m-a pus fix in 'camp' ffara urma de copaci. Cu pandemia asta ne gandeam la Tuzla in prima ffaza (unde nu am prea vazut copaci) si prin vama (iar lipsesc), dar aici poate va mai intreb pe voi legat de locuri "bune" de campare. La Tuzla, cu geamuri deschise, ne-am cam topit in jurul pranzului (mai mult pt fata, care nu prea putea sa doarma). Poate ar fi nevoie de mai multa experienta in sensul asta ca sa ajung la concluzia ta. 

Mai ca incepatorul, ma gandeam la 2 baterii , 2 panouri care sa tina aerul pt 1h cat sa linisteasca temperatura in rulota, dar acum ma gandesc laa baterii si greutate, nu imi dau seama exact de fezabilitate. Naiv, la inceput, ma gandeam la un generator, dar dupa mai mult research legat de zgomot si intretinere.. am ajuns  la concluzia ca nu se pune problema.

 

Cred ca in prrima faza o sa incercam fara si vedem apoi daca face sens sa il instalam..

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Alexandru Ilea  723 are QDK 500,   550  se duce spre 760;  aceeasi dilema am avut-o si eu anul trecut ( suntem 4  - 2 adulti si 2 pitici ) si ne-am decis la 500 ; este f. ok;

desi nici eu, nici copiii nu suntem prieteni deloc cu caldura , subscriu la parerea lui Raul G, fara AC ;  in plus, la un spatiu totusi limitat cum este o rulota,   parca nu e bine sa expui copii;

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
acum o oră, Alexandru Ilea a scris:

[...] ma gandeam la 2 baterii , 2 panouri care sa tina aerul pt 1h [...]

Poate cu doua baterii de acumulatori de 200 Ah si vreo 75 Kg fiecare! Iar cu doua panouri fotovoltaice nu prea le incarci inapoi.

 

PS: pentru a tine AC pornit fara sa omori bateriile de acumulatori, ai nevoie de circa 1, 3 KW putere de la panourile fotovoltaice, o baterie de acumulatori buna de 150 Ah, insa un regulator foarte serios de circa 80 A. Toate acestea costa...

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Nu ma pricep mai deloc la electricitate, las colegi ce cunosc și mai ales au panouri și baterii, sa spună dacă se poate și de cât hardware ar fii nevoie.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Ilea
5 minute în urmă, Metoni Cristian a scris:

@Alexandru Ilea  723 are QDK 500,   550  se duce spre 760;  aceeasi dilema am avut-o si eu anul trecut ( suntem 4  - 2 adulti si 2 pitici ) si ne-am decis la 500 ; este f. ok;

desi nici eu, nici copiii nu suntem prieteni deloc cu caldura , subscriu la parerea lui Raul G, fara AC ;  in plus, la un spatiu totusi limitat cum este o rulota,   parca nu e bine sa expui copii;

La decizia 500 vs 550 o sa i-o acord sotiei, doar pe motiv de layout, in rest sa speram ca ma descurc cu soferie si garat.

" parca nu e bine sa expui copii " - Aici la AC  ma gandesc ca te referi, si , de asemenea, e un punct valid.

 

3 minute în urmă, NRLaurentiu a scris:

Poate cu doua baterii de acumulatori de 200 Ah si vreo 75 Kg fiecare! Iar cu doua panouri fotovoltaice nu prea le incarci inapoi.

Ma gandeam ca asa ar sta situatia... analizez alternative. oricum am nevoie pt Laptop de ceva panour si baterii. 

 

2 minute în urmă, Raul G a scris:

Nu ma pricep mai deloc la electricitate, las colegi ce cunosc și mai ales au panouri și baterii, sa spună dacă se poate și de cât hardware ar fii nevoie.

Mersi frumos pentru feedback, M-a ajutat destul de mult, o sa incerc in prima faza fara AC si vedem de acolo. 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Alexandru Ilea, cu ce tractezi? Am inteles ca vreti sa stati perioade mai lungi intr-un loc. O investitie buna ar fi sa aveti o... dubita! Asa puteti avea spatiu de depozitare mai mare (deci v-ar trebui o rulota ceva mai mica) si, de asemenea, veti avea spatiu pe plafon pentru a monta mai multe panouri fotovoltaice de 200-250 W fiecare (pe rulota vreo doua, iar pe dubita 3-4 in functie de lungimea ei). Tot in dubita poti amenaja centrala electrica (bateriile de acumulatori, regulatorul, invertorul, eventual un charger DC-DC pentru a reincarca de la alternator etc.) In rulota ai pastra doar o baterie de acumulatori mica pentru momentele in care dubita pleaca la reaprovizionare. Dezavantajele ar fi achizitia dubitei propriu-zis, dar si necesitatea unei categorii mai mare la permisul de conducere.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Noi avem un 580 QS, 781x250 și după 3 ani de căutare, dealeri, târguri ne-am oprit la ea, pentru noi este layout-ul perfect. Vroiam ca usa de intrare sa fie în zona noastră de dormit și nu în cea a copiilor, loc unde sa poți lua masa dacă cineva vrea sa lenevească mai mult în pat, unde să se poate sta în 4-5, dacă afară este timp urât, fără a fi claustrofobica.
Acum ca dorim sa o schimbăm suntem în panică deoarece nu știm ce layout sa luăm.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Alexandru Ilea scriai ca nu ai vizionat europene ; dc stai in Cluj iti recomand sa te duci la Dej sa vezi ce Weinsberg-uri are Peti , chiar dc nu e exact modelul dorit, dar vezi exact dotari, pachete, materiale, optionale disponibile, etc;

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Raul G de ce vrei sa o schimbi , dc e ...perfecta pt voi ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Crede ne gândim și răzgândim de vreo 6 luni, dar dorim tare mult sa o aducem acasă și sa nu o mai lăsăm jos in vale parcată.
Acolo unde vezi mașina parcată este casa, iar acesta este doar ultima parte a drumului

IMG_20210319_104037_503.jpg
  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Raul G adica e prea lata si grea ....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Da, cam ultimul km are limita la 3500 kg, lățime 250, iar înainte de asta la un moment dat, în centrul satului este o dubla dublă unde cu 13 metri de ansamblu este imposibil de făcut.
Drumul pentru ajunge sus din vale este de cca 5 km, are doar 3 metri lățime cu 28 de curbe.....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Ilea
La 3/25/2021 la 10:56, NRLaurentiu a scris:

@Alexandru Ilea, cu ce tractezi? Am inteles ca vreti sa stati perioade mai lungi intr-un loc. O investitie buna ar fi sa aveti o... dubita! Asa puteti avea spatiu de depozitare mai mare (deci v-ar trebui o rulota ceva mai mica) si, de asemenea, veti avea spatiu pe plafon pentru a monta mai multe panouri fotovoltaice de 200-250 W fiecare (pe rulota vreo doua, iar pe dubita 3-4 in functie de lungimea ei). Tot in dubita poti amenaja centrala electrica (bateriile de acumulatori, regulatorul, invertorul, eventual un charger DC-DC pentru a reincarca de la alternator etc.) In rulota ai pastra doar o baterie de acumulatori mica pentru momentele in care dubita pleaca la reaprovizionare. Dezavantajele ar fi achizitia dubitei propriu-zis, dar si necesitatea unei categorii mai mare la permisul de conducere.

Tiguan 177Cp, 2L diesel. MMA 2250kg , max tractat 1950kg. Nu as opta pt o masina pe care sa nu o pot folosii ulterior in viata de zi cu zi, ar fi prea mare overhead ul, pt ca oricum avem deja 2 masini, iar cu duba prin oras nu prea e pont. In prima faza, ar fi rulota, saa fie praactiica si mai apoi ramane de vazut cum fac cu accesoriile. Marea mea dilema era intre weinsberg si Adria.

La 3/25/2021 la 11:22, Metoni Cristian a scris:

@Alexandru Ilea scriai ca nu ai vizionat europene ; dc stai in Cluj iti recomand sa te duci la Dej sa vezi ce Weinsberg-uri are Peti , chiar dc nu e exact modelul dorit, dar vezi exact dotari, pachete, materiale, optionale disponibile, etc;

Am vazut la Dej Knaus si Weinsberg, dar pur si simplu nu am vazut modelul 550QDK, dar am vazut un 500fk. Pare ok. Nu vad diferente majore intre cele 2, incat sa ma dea pe spate(poate gresesc). E vb mai mult de design si culori, si aici e mai mult pt sotie decat pt mine. 

O chestie pe care nu am sesizat-o era frigiderul mai mare din Adria, de 167L vs 140 din weiinsberg, si acolo sunt cateva sute de euro in plus

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Alexandru Ilea repet , interor intre 550 si 500 QDK nu e nicio diferenta -  cu exceptia blatului de bucatarie mai lung cu cca 20 cm si  dulapior  fata langa patul mare   cca 30  cm  ( cu avantaj ca e mai usor de urcat/coborat in pat ); frigiderul e ok la 140 ( ma rog era 144 L ) , pt noi a fost mereu suficient ( 4 persoane ), mancare gatita, legume-fructe, bautura , diverse;

presupun ca te-ai uitat pe site-ul lor la prezentarea 360 gr;

dc vrei sa mergi si iarna , trb sa ajuti un pic incalzirea pt fata ( pat mare );

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Ilea
22 minute în urmă, Metoni Cristian a scris:

@Alexandru Ilea repet , interor intre 550 si 500 QDK nu e nicio diferenta -  cu exceptia blatului de bucatarie mai lung cu cca 20 cm si  dulapior  fata langa patul mare   cca 30  cm  ( cu avantaj ca e mai usor de urcat/coborat in pat ); frigiderul e ok la 140 ( ma rog era 144 L ) , pt noi a fost mereu suficient ( 4 persoane ), mancare gatita, legume-fructe, bautura , diverse;

presupun ca te-ai uitat pe site-ul lor la prezentarea 360 gr;

dc vrei sa mergi si iarna , trb sa ajuti un pic incalzirea pt fata ( pat mare );

 

eu ma refeream la diferente intre Knaus si Weinsberg. La ce te referi tu , da , intr-adevar e vorba doar de cativa cm si greutate. Mersi de insights legate de frigider.

Despre iarna, greu de zis... nu sunt sigur daca as campa la -10, asta doar cu timpul cred ca as putea sa imi dau seama.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

@Alexandru Ilea  Knaus/Weinsberg - lasa doamna sa decida :default_big_grin: , pregateste banii  ( e cam ca diferenta WW/Skoda ....);  Tiguan le va trage fara prb ; 

iarna...... daca mergi la ski  ;

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Rares Avram
      de Rares Avram
      Buna ziua, ma confrunt cu o problema in solutionarea careia as avea nevoie de ajutor. Am achizitionat o rulota Adria din 1985, inmatriculata in Romania si cu I.T.P.-ul valabil pana pe 27.02.2023. Cand am fost la reinoirea I.T.P.-ului domnii de acolo nu au gasit seria pansonata pe sasiu si mi-au zis sa revin dupa ce o gasesc ca ai nu au timp s-o caute. Ajuns acasa am cautat-o peste tot si se pare ca nu este. Ce as putea sa fac in acest caz ca eu nu mai stiu? Va multumesc!
    • Marius LTN
      de Marius LTN
      Rulota Adria Altea model 462PS
      an fabricatie 2009, prima inmatriculare septembrie 2011

      Masa proprie 938 Kg, MMA 1150 Kg
      Poate fi tractata cu categoria B (in functie de masa autovehiculului tragator)

      Rulota poate acomoda 1 cuplu cu 1-2 copii si este pregatita pentru off-camping:
      -2 spatii de dormit
      -panou fotovoltaic 170W cu charger MPPT 30A
      -baterie 200Ah Litiu (LiFePo4)
      -invertor 12V->230V 2000W, prize 230V
      -frigider cu congelator Dometic pe 3 cai: gaz, 12V, 230V
      -rezervor de apa 150L cu buson de umplere din exterior
      -boiler pe gaz pentru apa calda
      -incalzitor Trumatic pe gaz cu ventilatie

      Dotari:
      -pat matrimonial 140 x 200 cm cu somiera pe arc si spatiu de depozitare
      -zona de servit masa care se poate transforma in pat 140 x 200 cm
      -bucatarie cu plita pe gaz (3 ochiuri) si chiuveta
      -baie cu dus si WC cu golire exterioara
      -paravan tip armonica care separa rulota in doua zone pentru asigurarea intimitatii
      -2 trape pentru ventilatie
      -cort pe toata lungimea rulotei cu banda LED pentru iluminat
      -iluminat pe LED
      -plase de insecte si jaluzele atermice la toate ferestrele
      -plasa de insecte tip armonica la usa
      -cupla antibalans AL-CO cu antifurt
      -mover cu telecomanda
      -butelie gaz
      -senzor de gaz
      -rezervor de apa gri
      -mocheta noua
      -anvelope noi
      -pompe de apa noi
      -roata de rezerva
      -manivela pentru cale
      -priza 7 pini

      BONUS:
      -2 bidoane de 60 litri fiecare pentru aprovizionare cu apa
      -pompa electrica 12V pentru transfer apa
      -oglinzi suplimentare pentru autoturism
      -cablu conectare la 230V in camping/ la generator
      -adaptor priza 13/ 7 pini
       
      PRET: 12.000 EURO
      Rulota poate fi vazuta in Brasov
       
      Poze in topicul de prezentare
       

    • Marius Viorel
      de Marius Viorel
      Salut!
       
      Am reusit sa cumpar si eu o rulota Weinsberg din 2016 cu 6 locuri. E destul de compacta si usoara pentru 6 locuri.
      Axa simpla.
      Rulota e cumparata din tara de noua si e in stare perfecta.
      Ca si optionale are cele 3 pachete: Smart, Advanced si Light cine le cunoaste de la caravanele noi Weinsberg.
      - Mover Truma Go2 + baterie Gel dedicata de 55Ah + incarcator baterie Truma smart
      - Aer conditionat Truma Saphir Comfort RC
      - Marchiza Fiamma Caravanstore 410 XL
      - Suport biciclete Fiamma
      - roata rezerva
      - butelie gaz 12kg
      - panou solar 280W + controler Smart Victron 75/15
       
       
      Voi adauga mai multe poze, momentan nu prea am

    • Tiberiu Popa
      de Tiberiu Popa
      Buna ziua, colegi!
      Mai am cateva zile si imi inmatriculez rulota, o Swift Charisma 23, dupa cum scrie in cartea de identitate. De Pasti sau imediat dupa, probabil, vom face voiajul inaugural, xa sa zic asa.
      Pana atunci, as vrea sa imi fac temele nerezolvate, daca intrebarile au mai fost puse in alt topic (eu nu le-am gasit), iertare!
      1. In primul rand, are cineva un manual (handbook) pentru modelul asta, din 2001? Am vazut intr-o postare un link, dar nu pare valabil, mai vechi de 2011 nu exista si nici pentru cele mai noi nu se poate descarca. Daca are cineva, scot berea de la rece!
      2. Legat de asta si de designul mobilierului, e o chestie la care nu ii dau de cap. Rulota are doua canapele laterale, intre ele un corp de mobilier care devine o masuta. Corpul se poate detasa, permitand extensia canapelelor si transformarea lor in pat extins. Intrebarea este urmatoarea: ce loc trebuie sa ocupe masuta (corpul de mobilier), atunci cand patul este extins? Sau e musai sa fac patul toata ziua, iar noaptea sa ma impiedic de masuta? Cred ca imi scapa mie ceva...
      3. Despre toaleta. Aceasta are un rezervor detasabil, care colecteaza apele gri, cred ca asta e termenul. Intrebarea este, exista ceva substante care se adauga in acest rezervor, pentru fluidizarea continutului, in genul pilulelor cu bacterii din fosele septice de la casa? Daca da, de unde pot cumpara asa ceva?
      Multumesc anticipat pentru orice lamurire! Adaug o foto cu patul extins, poate ajuta! Corpul acela, masuta, l-am cocotat temporar pe biroul din stanga, dar nu pare sa fie acela locul!

    • Macsim
      de Macsim
      Salut. Dupa indelungi cautari am ajuns la concluzia ca vom achizitiona o rulota noua. Am restrans aria de cautare la Weinsberg, Knaus si Adria. condititiile de baza au fost: 6 locuri de dormit(vrem ca ai nostri parinti sa renunte la cort cand merg cu noi in concedii) si sa poata fi folosita si iarna. Ne-am orientat cu alegerea spre ce au dealerii pe stoc. Castigatoarea a fost Adria Altea 552 PK aflata pe stoc la Adria-mobil Ploiesti. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc pentru promptitudine, pentru orele de comunicare cu noi telefonic, sfatuire. Exemplari, departamentul de vanzari si cel tehnic(aici lucram in continuare ca tot ne mai amintim de una alta si ei raspund extrem de prompt). va rog sa nu considerati asta reclama dar trebuie " sa dam cezarului ce e al cezarului".
      dimensiuni si mase:
      Total lungime (include bara de remorcare) (mm) 7610
      Lungime totala (mm) 6159
      Lungime interna (mm) 5512
      Latime totala (mm) 2296
      Latime interna (mm) 2170
      Inaltime totala (mm) 2580
      Inaltime interna (mm) 1950
      Dimensiune marchiza (body/chassis) (cm) 1009/569
      Lungimea acoperisului plat 4230
      Greutate (kg) 1161
      Masa in ordine de mers (kg) 1228
      Masa max. totala admisa (kg) 1500
      Masa max. de incarcare (kg) 272
      Cresterea masei (optional MTPLM, kg) 1700
      Grosime podea / pereti si tavan (mm) 40/22, 9/28, 8
      Grosimea izolatiei la podea / pereti si tavan (mm) 29/20/25
      SASIU
      Protectii noroi MZ1004- optional
      Dispozitiv de cuplare - stabilizator MZ2503 -optional
      Amortizoare-optional
      Dimensiuni anvelope 185 R14 C 102
      Roata de rezerva cu suport MZ1402 -optional
      Izolare cutie roata
      Ornamente roti MZ3101-optional
      CAROSERIE
      Usa intrare 2 parti cu fereastra MZ2105- optional
      Plasa insecte la usa intreaga MZ2102 -optional
      Geamuri ADRIA fumurii
      Rolete cu plasa de insecte la fereastra de la baie MN1408 -optional
      Preinstalare luminator Heki 2
      Luminator Midi Heki 2 MZ2902-optional
      BUCATARIE
      Capac chiuveta / tocator MN3302-optional
      Preinstalare cuptor cu microunde-optional
      Cuptor cu microunde MN2101-optional
      INSTALATII
      Boiler Truma Therme 5 L MN2301-optional
      Rezervor de apa proaspata cu alimentare externa (L) 50
      Rezervor apa reziduala (L) MN0902-optional
      Evacuare apa reziduala - central
      INSTALATII ELECTRICE
      Lumini ambientale cu LED sub dulapuri MN2506
      Preinstalare pentru incarcator cu cutie pentru baterie si priza externa multifunctionala MZ3802
      INCALZIRE
      Incalzire pe gaz Truma S3004
      Suplimentar incalzire electrica Truma Ultraheat MN1204-optional
      Preinstalare pentru incalzire electrica Truma Ultraheat
      Distributie a aerului cald Trumavent MN1207 -optional
      Incalzire electrica prin podea cu transformator MN0202-optional
      Preinstalare pentru aer conditionat
      AUDIO/VIDEO
      Amplificator Bluetooth MN2705
      Boxe cu preinstalare pt. amplificator Bluetooth
      Acestea sunt optionalele cu care a iesit din fabrica. pret 20725 euro+TVA
       
      Peste acestea am adaugat:
      Baterie 100 Ah AGM + incarcator Smart
      Aer conditionat Truma cu INET
      Suport TV+soundbar Oyster pentru tv de 24"(asta il am deja)
      Dus exterior
      Camera RM
      Set umbrire si cort Fiamma
      Husa rulota
      4 placi de sprijin
      Pret 25.916 euro+TVA
      In acest moment suntem la capitolul acte leasing.























  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.